X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Mnie dzisiaj obudził ból (*)(*) Tak mnie z rana jakoś strzykają że nie dało się już spać :)
    Cymcia no co ta Twoja tempka taka zbuntowana?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku patrzyłam sobie na Twój wykres i widzę że też Ci się tak rysuje jak mój na początku... Same góry i doliny ;D

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

wracając do wczoraj, ma o wszystko pretensje, ze tego nie załatwiłam, ze tego..cwaniak.. to ze jestem na zwolnieniu nie znaczy, że mam wszystko załatwiać, podczas gdy on się obija w pracy i jakieś głupoty ogląda.. wrr..ale jak poszłam do łóżka, to jakby nic się nie wydarzyło..

a ja zrobiłam dziś test - a jednak i negatyw, więc proszę mnie wpisać na lipcową listę; teraz tylko czekać na @

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Nastka czytałam na czerwcówkach, że pytałaś o bellandy, proszę Cię nie wywołuj wilka z lasu, ja mam ją na styczniówkach i dziewczyny już tracą cierpliwość...
    np.; że chodzi do 3 ginów, bo żadnemu nie ufa, że usg ma co tydzień, i czy dziecko prawidłowo przyrasta etc, ect....
    Kobieto daj mi chociaż na różowej stronie odpocząć...hehehe

Cymcia zerknęłam na Twój wykres uhmmmm gdyby nie ten + przy teście owu, powiedziałabym, że dopiero zaczynasz się do niej szykować...a tak wiem, że nic nie wiem:)

Krokodylku to pierwsze serducho już było...do dzieła maleńka:) 3mam kciuki...

Anuśka to mnie tak bolały ostatnie 2,5 miesiąca, od jakiegoś tygodnia spokój hehehe, z którego bardzo się cieszę:)

Piąteczek dzisiaj:) słoneczko świeci, zapowiadają ciepły weekend:)

Anuśka, Nasturcja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Cześć,
    a ja zrobiłam dziś test - a jednak i negatyw, więc proszę mnie wpisać na lipcową listę; teraz tylko czekać na @

DUPA, DUPA, DUPA masz 10dpo więc może by tak na spokojnie z tym minusem i przepisywaniem się na lipiec...tempka się utrzymuje, jak zacznie spadać to wtedy będzie lipiec, a na razie luz blues i uśmiech..........!

beszka lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    DUPA, DUPA, DUPA masz 10dpo więc może by tak na spokojnie z tym minusem i przepisywaniem się na lipiec...tempka się utrzymuje, jak zacznie spadać to wtedy będzie lipiec, a na razie luz blues i uśmiech..........!
    niby tak, ale ja mam krótką fazę lutealną, a ovu na dziś wskazało @ więc nie wiem.. przynajmniej nie będę teraz wariować ;)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry drogie Panie,
    dziś mamy piąteczek piątunio :)

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka jestem daleka od wariowania, nakręcania się, ja czekałam do 18dpo, tempka mi skakała, ale to trzeba na spokojnie......
    więc czekamy jak to się rozwinie....
    kasiarzyna ano piątunio ukochany.....;)

konwalianka, Nasturcja lubią tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieprzę, ja tam nie testuję, czekam minimum 15 dni na okres, po co sobie robić nadzieje...co ma byc i tak będzie, nie wszystko od nas zależy niestety,każda będzie miała swój czas.To nie ciasteczko które wkładamy do piekarnika i mamy za pare minutek ;) choć nie powiem, zaczyna to frustrować jak się już ten czas wydłuża...

Malenq, Nasturcja, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Pieprzę, ja tam nie testuję, czekam minimum 15 dni na okres, po co sobie robić nadzieje...co ma byc i tak będzie, nie wszystko od nas zależy niestety,każda będzie miała swój czas.To nie ciasteczko które wkładamy do piekarnika i mamy za pare minutek ;) choć nie powiem, zaczyna to frustrować jak się już ten czas wydłuża...
    zgadzam się, obiecuję sobie, tłumaczę a i tak robię test, choć dziś zrobiłam bo ovu wskazało @.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka poczekaj jeszcze ze cztery dni :)
    Malenq taki ból (*)(*) jak Ty miałaś to ja bardzo chętnie :) ale u mnie na razie chyba jednak burza hormonalna w związku z owulacją występuje i podejrzewam że to od tego :)
    Ja z testowaniem niestety nie mogę czekać bo muszę wiedzieć czy brać Duphaston dalej czy nie... Więc będę szybko na betę leciała :)

konwalianka, Malenq, Nasturcja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    aż spojrzałam na mój wykres kwietniowy, 13dpo powinnam dostać okres, odczekałam jeszcze 5dni do zrobieniu testu, wyszłam z założenia, że jak mam być w ciąży to będę i te parę dni czekania nie zrobi mi różnicy....

Więc chłodne podejście, rozsądek i oparcie się pokusie jest ważne, dla naszej psychiki szczególnie....

Wszystkim testującym w czerwcu i w lipcu ******************** moje wiruski ;)

(sierpnia nie wliczam, bo to już lipcówki i czerwcówki będą zarażać;P)

Anuśka, kasiarzyna, Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia Twój wykres jest tak idealny, że musi być zielono na końcu ;)

konwalianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka to jak się bierze dupka to rozumiem... w innym przypadku zalecam czekanie...
    a bimbołki przed owulką i zaraz po to mnie tak napierdzielały, że nie mogłam sobie miejsca znaleźć.....tulam bo wiem co czujesz....

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Anuśka to jak się bierze dupka to rozumiem... w innym przypadku zalecam czekanie...
    a bimbołki przed owulką i zaraz po to mnie tak napierdzielały, że nie mogłam sobie miejsca znaleźć.....tulam bo wiem co czujesz....
    Pierwszy raz się tak czuję... Wygląda na to że od odstawienia prochów to jest mój pierwszy cykl z owulacją :) I jak sobie pomyślę o wcześniejszych cyklach i moich urojonych ciążach to aż mi się śmiać chce ;D

• Arienna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:
    Dzień dobry :)
    No wiecie co, ta tempka moja to jakaś powalona.... Zamiast up up, ona leci down down.... Czyżby miała jakiś odwrócony cykl ?

Ja mam tak samo :/ i nie wiem co jest grane, jeszcze na dodatek mój małż nie może się przyzwyczaić do bzykania bez gumek. Nie żeby nie lubił bo lubi bardzo, ale obciera się, nawet jak używamy sztucznego poślizgu :( przez co częstotliwość mamy taką że aż się wyć chcę :(

a tak po za tym dzień dobry, wiecie, że jak rano przy kawie otwieram kompa, to najpierw zaglądam tu a potem ewentualnie na fejsa? znaczy że ....... powinnam dostać medal maniaczki :P

Malenq, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • beszka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, przed ostawieniem progesteronu bedziesz robila test czy bete? ja osobiscie wolalbym pojsc na bete. nigdy nei waid. kiedy do zagniezdzenia dojdzie (u mnie np.w drugiej ciazy pozno i w 15dc mialam cien cienia) a beta zawsze szybciej pokaze + :)

no i witam sie :)
    u nas pogoda cos sie posula buuuu dzis mialam pojsc do szefa na impreze. urzadza u siebie w ogrodzie. no ale jak pogoda taka, kolejna noc nieprzespana, to ja chyba podziekuje :/

za 1,5 godz. podpisuje kontrakt z podwykonwaca, potem jeszcze jedna spr. do zaltwienia na dzis i szefostwo wyjezdza na miesieczny urlop, jak i polowa firmy, wiec bedzie laba przez kolejne dwa tygodnie, jejejeje :)))

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .......... a odkąd się staramy zaczęłam mieć bóle owulacyjne i inne różne objawy....... czyżbym nigdy wcześniej nie miała owulacji? :P nie rozumiem mojego organizmu :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    a tak po za tym dzień dobry, wiecie, że jak rano przy kawie otwieram kompa, to najpierw zaglądam tu a potem ewentualnie na fejsa? znaczy że ....... powinnam dostać medal maniaczki :P
    Hi hi... Ja też, ja też... Ale nie oszukujmy się... na FB nie ma takich ciekawych postów i ludzi jak tu ;D

Anastazjaaa, Malenq, Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dober :)
    brzuch mnie boli plecy mnie bolą małż mnie wkurza aaaaaa :P

dobrze ze juz piąteczek :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ