My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:Arienna, świetnie cie rozumie, tez dziś wstalam i od razu wparowalam na forum podczytać
w takim razie cieszę się, że nie jestem sama.....hehehe mężu to już przy śniadaniu się śmieje, że ja milczę bo o forum myślę heheAnuśka, Anastazjaaa, Yasmin lubią tę wiadomość
-
beszka wrote:Anuska, przed ostawieniem progesteronu bedziesz robila test czy bete? ja osobiscie wolalbym pojsc na bete. nigdy nei waid. kiedy do zagniezdzenia dojdzie (u mnie np.w drugiej ciazy pozno i w 15dc mialam cien cienia) a beta zawsze szybciej pokaze +
beszka, Yasmin lubią tę wiadomość
-
ja objawy owulacji itp poznałam jak myśłam o pierwszej ciąży też robiłam testy owulacyjne wtedy
i wszystkie objawy poznałam i teraz mam nadzieje ze bedzie mi łatwiej
w zeszłym miesiący (cyklu) czułąm owulacje test był ok hmm może za słabo serduchowaliśmy hehehe
-
Dzien dobry
Co do progesteronu mi lekarze zawsze mowili do 5 dni po odstawieniu nic się nie dzieje pozatym ani luteina ani dupek nie gwarantują podtrzymania ciazy nawet jest to opisane w ulotce pytalam się wielu lekarzy i od kazdego slyszalam to samo tylko mega duże dawki moga pomoc w utrzymaniu ciazy a i to nie daje gwarancji takze dzuewczyny spokojnie
Malenq lubi tę wiadomość
-
...ale mam dziś wahania emocjonalne............wyć mi się chce , puściła bym sobie jakiegoś wyciskacza łez ale muszę szykować się do pracy
na 12h ależ mi się nie chce , masakra............
właśnie......... ovu mi twierdzi że mam za krótką fazę lutealną,nie wiem czy rzeczywiście czy mi ostatnio źle policzyło owulkę .... czasami lepiej nie monitorować tego wszystkiego, bo człowiek za dużo myśli ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 07:54
Ania_84, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ovu wyznacza na podst tempki a skok może byc na 3 dni przed owulacja i na 3 dni po owulacji jak widac owu moze sie mylic mi nie wyznaczył wogole a owulke mialam potw monitoringiem
Malenq lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Dzien dobry
Co do progesteronu mi lekarze zawsze mowili do 5 dni po odstawieniu nic się nie dzieje pozatym ani luteina ani dupek nie gwarantują podtrzymania ciazy nawet jest to opisane w ulotce pytalam się wielu lekarzy i od kazdego slyszalam to samo tylko mega duże dawki moga pomoc w utrzymaniu ciazy a i to nie daje gwarancji takze dzuewczyny spokojnie -
kasiarzyna wrote:Czyli najlepiej się kierować płodnym śluzikiem, bo na tempkę ma wpływ tyle czynników...
)że ciężko badać śluz ...
-
Arienna wrote:ja to mam zawsze takie suchości (odkąd skończyłam brać tabsy anty, bo przed zaczęciem brania na samą myśl o bzykaniu pływałam, a potem nie wiem czemu czy od tabletek czy od zbyt dużej ilości infekcji [walcze z nimi od kilku dobrych lat] wyschłam
)że ciężko badać śluz ...
-
nick nieaktualnyja w porzednim cyklu po odstawieniu dupka to ponad 10dni czekałam na @, nawet plamienia nie było.....
teraz się zaczęłam stresować, bo 5lipca mam zakończyć branie dupka, a 7lipca wylatuję, gadałam przedwczoraj z ginem i powiedział, że nie widzi sensu przedłużania brania leku......mam nadzieję, że ma rację -
Tak ale w sumie dostalas 8 tabl progesteronu na dzien tak? Jesli ciaza ma sie utrzymac to sie utrzyma jesli nie to nawet prog nie pomoze
Przykład mojej przyjaciolki poronila w 7 tyg zaszla w ciaze poszka do gina i co jak sue zorientowala ze zaszla byla w 6 tyg lekarz nic jej nie dal bo powiedzial ze jest ok jak zapytala sie o lutke to powiedzial jak chce sie panibyc spokojna to dam 1 dziennie i dodał ake to tylko taki srodek placebo -
Malenq wrote:ja w porzednim cyklu po odstawieniu dupka to ponad 10dni czekałam na @, nawet plamienia nie było.....
teraz się zaczęłam stresować, bo 5lipca mam zakończyć branie dupka, a 7lipca wylatuję, gadałam przedwczoraj z ginem i powiedział, że nie widzi sensu przedłużania brania leku......mam nadzieję, że ma rację