My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Beszka poziom żelaza tak - jest w normie, a wit D3 nie, ale teraz od 2 miesięcy biorę wit D3 i nie widzę poprawy
a biorę bo ginekolog mi kazał ;-)sama ostatnio o żelazie myślałam żeby sobie kupić i pobrać trochę
brałam też dużo magnezu i nie pomagało
A czy zmęczenie jest objawem - nie wiem, ale męczy mnie to moje zmęczenie i sama szukam przyczyny bo internistka stwierdzając, że wyniki krwi mam dobre nawet nie może mi dać skierowania do jakiegoś specjalisty....a że miałam podejrzenie kiedyś powiązałam te fakty
a odnośnie motylka to ciężko powiedzieć bo mam popękane naczynka na policzkach
Cymcia - będę tu wpadać częstoheh oby każda z Nas wpadła
z fasolką oczywiście
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 23:02
-
Anuśka o ile się nie mylę to takie zaczerwienienie na policzkach i brodzie przypominające kształtem właśnie motyla
Ok laseczki ja idę spać bo o 5:40 pobudka
Dobrej nocy życzę i owocnych starań -
Magdalena83 wrote:Anuśka o ile się nie mylę to takie zaczerwienienie na policzkach i brodzie przypominające kształtem właśnie motyla
Ok laseczki ja idę spać bo o 5:40 pobudka
Dobrej nocy życzę i owocnych starań
dokladnie. osoby chore na tocznia maja taka wysypke / zaczerwienienie na twarzy
ja tez zaraz uciekam spac....siedze i czytam o grypie zoladkowej. moj mlodszy juz przeszedl, ale w przedszkolu dalej panuje i nie wiem czy jutro ich poslac czy odczekac. chyba nie mozan 2 razy w ciagu zalozmy 2 tyg. zarazic sie tym samym szczepem wirusa powodujacego objawy grypy zoladkowej? -
nick nieaktualny
-
dzien dobry
ja dzis w domku z dzieciakami. dzis starszak wymiotowal wiec 48 godz kwarantanny :]
w zw. z czym moja dzisiejsza tempka wynosila 36,70 (mierzona 30 min wczesniej niz zwykle i po wstaniu z lokza). nie wiem czy az tak podskoczyla w zw. z wycieczka do lazienki czy powtorka z poprzedniego cyklu i bede miala wysokie tempki w I fazie.
powiem wam, ze od tego calego rzygania, to juz zaczelam sie panicznie bac, ze i mnei dopadnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
macham porannie mała tez coś niemrawa jak wychodziłysmy cos brzuszku wspominała ale w przedszkolu było już ok
wiem ze jej poprostu wakacje potrzebne bo biedulka wykończona wstawaniem
moja temp niska dziś
a powiedzcie mi jak to jest przed okresem spada i potem co niska niska i wzrasta przed owulacją???? -
nick nieaktualnybeszka wrote:Magdalena, Yasmin - nie wiedzialam ze zmeczenie jest objawem tocznia - jest?
Beszko, biedny Twój synek. Współczuję grypy żołądkowej. -
Biedroneczka83 wrote:macham porannie mała tez coś niemrawa jak wychodziłysmy cos brzuszku wspominała ale w przedszkolu było już ok
wiem ze jej poprostu wakacje potrzebne bo biedulka wykończona wstawaniem
moja temp niska dziś
a powiedzcie mi jak to jest przed okresem spada i potem co niska niska i wzrasta przed owulacją????zahra lubi tę wiadomość
-
Nasturcja wrote:Tak, Beszko. Zmęczenie to jeden z głównych czynników chorób autoimmunologicznych. A powiedzcie mi dziewczyny - Magdalena i Yasmin, czy oprócz rumienia na twarzy macie też np.problemy ze stawami, np.początki reumatyzmu/krzywe palce rąk, krzywe kolana lub łokcie?
Beszko, biedny Twój synek. Współczuję grypy żołądkowej.Rumień na twarzy jest w przypadku tończnia rumieniowego i ten rodzaj choroby atakuje największy organ człowieka - skórę właśnie (+ oczywiście to chroniczne zmęczenie... bóle stawów chyba też).
Ja choruje na tocznia układowego - zazwyczaj obiera sobie jakiś tor ataku na organy wewnętrzne lub układy np. nerwowy (jak u mnie)
Zmęczenie jest chroniczne, stałe (przynajmniej u mnie). Ból jest również stałym przyjacielem. Ja mam taki, który jakby "toczy" się wewnątrz kości. Nie jest umiejscowiony w jednym miejscu. Stale wędruje. Prócz tego (t. układowy, nie wiem jak rumieniowy) generuję szereg chorób współistniejących) ja mam np Wadę serca, trombocytozę, zespół reino i zaatakowany sytem nerwowy. Nie wiem czy to jest z tym związane, ale nawracające guzy z prawej strony ciała. Tera zmam nieoperacyjny guz w prawym płacie skroniowym (13mm). Tak że wesolutko mamy
edit: mi nic nie wykrzywiło. Nie wiem czy to będzie jak z normalnym reumatyźmieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 07:32
zahra lubi tę wiadomość
-
Magdalena83 wrote:Yasmin mogę mięć do Ciebie prywatne pytanie? jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj nie pogniewam się
) pisałaś wcześniej, że jesteś cały czas zmęczona bo masz tocznia..ja w wieku 14 lat miałam podejrzenie tocznia ale wykluczyli...ale teraz od jakiegoś roku jestem właśnie zmęczona, bez energii itp. może mi powiedzieć jakie miałaś badania robione żeby go zdiagnozować?
A tak w ogóle dziewczyny to tu jest jak na targu jakimś tzn w pozytywnym tego słowa znaczeniu)ciągle coś się dzieje no i najważniejsze nie rozmawiacie tylko o owulacji, śluzie itp
trochę można "oczyścić" głowę jak się Was czyta
)))
-
Yasmin wrote:Tak kochana, dzień przed samą owulacja jeszcze bardziej zazwyczaj spada żeby się odbić do góry i wio!!
Dzieki bo własnie nie wiedziałm czego teraz mam sie spodziewac jeszcze mam lekkie plamienia ale spoko poprzednia też trwała 7 dniwiec sie nie denerwuje
Yasmin lubi tę wiadomość