X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z wieczora widziałam was laseczki, piękne dziołszki z was ;-)
    No i koniec łikendu i jestem wykończona, idę spać, jutro będę już na bieżąco miłej nocki

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka poziom żelaza tak - jest w normie, a wit D3 nie, ale teraz od 2 miesięcy biorę wit D3 i nie widzę poprawy :) a biorę bo ginekolog mi kazał ;-)sama ostatnio o żelazie myślałam żeby sobie kupić i pobrać trochę :) brałam też dużo magnezu i nie pomagało :) A czy zmęczenie jest objawem - nie wiem, ale męczy mnie to moje zmęczenie i sama szukam przyczyny bo internistka stwierdzając, że wyniki krwi mam dobre nawet nie może mi dać skierowania do jakiegoś specjalisty....a że miałam podejrzenie kiedyś powiązałam te fakty :) a odnośnie motylka to ciężko powiedzieć bo mam popękane naczynka na policzkach :(

Cymcia - będę tu wpadać często :) heh oby każda z Nas wpadła ;-) z fasolką oczywiście :-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 23:02

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać nie mogę... Beszka co to jest motylek na twarzy?

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka o ile się nie mylę to takie zaczerwienienie na policzkach i brodzie przypominające kształtem właśnie motyla :)

Ok laseczki ja idę spać bo o 5:40 pobudka :(

Dobrej nocy życzę i owocnych starań ;-) :D

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc i dzięki za wyjaśnienie :)

• beszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Anuśka o ile się nie mylę to takie zaczerwienienie na policzkach i brodzie przypominające kształtem właśnie motyla :)

Ok laseczki ja idę spać bo o 5:40 pobudka :(

Dobrej nocy życzę i owocnych starań ;-) :D

dokladnie. osoby chore na tocznia maja taka wysypke / zaczerwienienie na twarzy

ja tez zaraz uciekam spac....siedze i czytam o grypie zoladkowej. moj mlodszy juz przeszedl, ale w przedszkolu dalej panuje i nie wiem czy jutro ich poslac czy odczekac. chyba nie mozan 2 razy w ciagu zalozmy 2 tyg. zarazic sie tym samym szczepem wirusa powodujacego objawy grypy zoladkowej?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też spadam... padam dzisiaj na pyszczek.... 3majcie się!

• beszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

ja dzis w domku z dzieciakami. dzis starszak wymiotowal wiec 48 godz kwarantanny :]

w zw. z czym moja dzisiejsza tempka wynosila 36,70 (mierzona 30 min wczesniej niz zwykle i po wstaniu z lokza). nie wiem czy az tak podskoczyla w zw. z wycieczka do lazienki czy powtorka z poprzedniego cyklu i bede miala wysokie tempki w I fazie.

powiem wam, ze od tego calego rzygania, to juz zaczelam sie panicznie bac, ze i mnei dopadnie :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka :( trzymaj się
    U mnie jaśnie małżonek odobraził się wreszcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku zaraz gwoździa przybije tak mi się spać chce a już w robocie siedzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka- oj bidulko.... grypa może wykończyć :( ja mam takie zioła włoskie i one wspomagają leczenie, oczywiście na alkoholu... jak chcesz, to mogę C podać, że u Was gdzieś są. Można je dostać w dobrych alkoholowych sklepach albo na necie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari- ja już też przed kompem i normalnie nie mogę się zebrać do działania :(

marissith lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham porannie mała tez coś niemrawa jak wychodziłysmy cos brzuszku wspominała ale w przedszkolu było już ok :)
    wiem ze jej poprostu wakacje potrzebne bo biedulka wykończona wstawaniem

moja temp niska dziś

a powiedzcie mi jak to jest przed okresem spada i potem co niska niska i wzrasta przed owulacją????

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Magdalena, Yasmin - nie wiedzialam ze zmeczenie jest objawem tocznia - jest?
    Tak, Beszko. Zmęczenie to jeden z głównych czynników chorób autoimmunologicznych. A powiedzcie mi dziewczyny - Magdalena i Yasmin, czy oprócz rumienia na twarzy macie też np.problemy ze stawami, np.początki reumatyzmu/krzywe palce rąk, krzywe kolana lub łokcie?

Beszko, biedny Twój synek. Współczuję grypy żołądkowej.

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    macham porannie mała tez coś niemrawa jak wychodziłysmy cos brzuszku wspominała ale w przedszkolu było już ok :)
    wiem ze jej poprostu wakacje potrzebne bo biedulka wykończona wstawaniem

moja temp niska dziś

a powiedzcie mi jak to jest przed okresem spada i potem co niska niska i wzrasta przed owulacją????
    Tak kochana, dzień przed samą owulacja jeszcze bardziej zazwyczaj spada żeby się odbić do góry i wio!! :D

zahra lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Tak, Beszko. Zmęczenie to jeden z głównych czynników chorób autoimmunologicznych. A powiedzcie mi dziewczyny - Magdalena i Yasmin, czy oprócz rumienia na twarzy macie też np.problemy ze stawami, np.początki reumatyzmu/krzywe palce rąk, krzywe kolana lub łokcie?

Beszko, biedny Twój synek. Współczuję grypy żołądkowej.
    Ja nie mam rumienia bo mój typ tocznia to ten bardziej agresywny niestety :/ Rumień na twarzy jest w przypadku tończnia rumieniowego i ten rodzaj choroby atakuje największy organ człowieka - skórę właśnie (+ oczywiście to chroniczne zmęczenie... bóle stawów chyba też).
    Ja choruje na tocznia układowego - zazwyczaj obiera sobie jakiś tor ataku na organy wewnętrzne lub układy np. nerwowy (jak u mnie)
    Zmęczenie jest chroniczne, stałe (przynajmniej u mnie). Ból jest również stałym przyjacielem. Ja mam taki, który jakby "toczy" się wewnątrz kości. Nie jest umiejscowiony w jednym miejscu. Stale wędruje. Prócz tego (t. układowy, nie wiem jak rumieniowy) generuję szereg chorób współistniejących) ja mam np Wadę serca, trombocytozę, zespół reino i zaatakowany sytem nerwowy. Nie wiem czy to jest z tym związane, ale nawracające guzy z prawej strony ciała. Tera zmam nieoperacyjny guz w prawym płacie skroniowym (13mm). Tak że wesolutko mamy :)

edit: mi nic nie wykrzywiło. Nie wiem czy to będzie jak z normalnym reumatyźmie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 07:32

zahra lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek :(

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Dzień dobry w poniedziałek :(
    dzień dobry, ja za 30 min również do pracki mykam :)

zahra lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Yasmin mogę mięć do Ciebie prywatne pytanie? jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj nie pogniewam się :)) pisałaś wcześniej, że jesteś cały czas zmęczona bo masz tocznia..ja w wieku 14 lat miałam podejrzenie tocznia ale wykluczyli...ale teraz od jakiegoś roku jestem właśnie zmęczona, bez energii itp. może mi powiedzieć jakie miałaś badania robione żeby go zdiagnozować?

A tak w ogóle dziewczyny to tu jest jak na targu jakimś tzn w pozytywnym tego słowa znaczeniu :))ciągle coś się dzieje no i najważniejsze nie rozmawiacie tylko o owulacji, śluzie itp :P trochę można "oczyścić" głowę jak się Was czyta :))))
    Jest proste badanie z krwi, test na obecność przeciwciał przeciwjądrowych ANA. Z tym, że pozytywny test moze świadczyć również o szeregu innych chorób.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Tak kochana, dzień przed samą owulacja jeszcze bardziej zazwyczaj spada żeby się odbić do góry i wio!! :D

Dzieki bo własnie nie wiedziałm czego teraz mam sie spodziewac jeszcze mam lekkie plamienia ale spoko poprzednia też trwała 7 dni :) wiec sie nie denerwuje :)

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ