My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nasturcja wrote:Nieukowa, naprawdę sperma żyje krócej niż 15 minut? O.O
To jak ja mam w ciążę zajść? To jest niemożliwe.Nasturcja, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA potem jak jajeczko sobie przypłynie to one muszą najpierw wgryźć się w tą osłonkę otaczającą jajeczko i podobno właśnie przy tej czynności większość żołnierzyków ginie. No nie wiem dokładnie. Niezbyt wtedy na lekcji o wychowaniu seksualnym uważałam. Wpisywałam się do Złotych Myśli Justyny
Nenaaa, Malenq lubią tę wiadomość
-
Nasturcja wrote:A potem jak jajeczko sobie przypłynie to one muszą najpierw wgryźć się w tą osłonkę otaczającą jajeczko i podobno właśnie przy tej czynności większość żołnierzyków ginie. No nie wiem dokładnie. Niezbyt wtedy na lekcji o wychowaniu seksualnym uważałam. Wpisywałam się do Złotych Myśli Justyny
Muszę się kimnąć na chwilkę bo już mnie zbiera spanko -
To mam obcykane bo embriologię ludzką na studiach miałam
Najpierw zdycha te 99% w pochwie, potem sobie płyną przez 30 min do kilku h do jajowodu itam czekają. One od razu nie są gotowe do zapłodnienia. Muszą te kilka h poczekać i dojrzeć... My podczas przygotowywania do inseminacji dodajemy płynów które powodują że plemnik dojrzewa, a normalnie to robią to jakoś w ciele kobiety same.
Ktoś policzył że w jajowodzie jak facet miał normalną ilość dobrych plemników podczas wytrysku, to potem jest z tego od kilkunastu do kilkuset plemników, które przetrwają wszystkie niebezpieczeństwa z tych wyjściowych 40 mln
Jest nawet podobno takie coś, że jak jest za dużo plemników, które dostana się na czas do jajowodu do jajeczka, to ono może obumrzeć jak wniknie tam więcej niż jeden plemnik ;/
Mega skomplikowane. Ja się zawsze dziwię, że w ogóle ktokolwiek może być w ciąży jak to takie pogmatwane...Nenaaa, Krokodylica, Yasmin, Nasturcja, marissith, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Nieukowa
Krokodylku rozumiem i popieram, trzeba tupnąć nogą żeby później się pilnował.
Nena ja Ciebie wyprowadzę kochanieńka żebyś po kropelce w nogawkę nie musiała wcierać
Ja też idę siku poale czekam kilka minut, poprzytulać się trzeba przecież.
Mój jaśnie pan małżonek odobraził się w dobrym momencie, owulka dzisiaj lub jutro będzie (tak mi się wydaje)Krokodylica, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Jestem !! na sekund d 5 i pędzę dalej!
odnosząc się do wpisów z tej strony, bo wcześniejszych -stu- nie mam szans przeczytaćja sikam niemal zaraz po - po prostu muszę ! zawsze mi się chce, po drugie - pies nam czasem w trakcie wskakuje do łóżka przerażony
i zagląda mi w twarz patrząc czy żyję, czy pan mi krzywdę robi
byłam w klinice! po pierwsze - lekarz wyglądał jak bliski kumpel mojego męża! no identyko! nie mogłam się skupić po prostu, jakoś nieswojo się czułam , małż też do mnie mrugał porozumiewawczo
doktorek młody, sympatyczny , kazał mi odstawić dupka, uspokoił, że mam jeszcze czas, obejrzał wyniki, stwierdził, że jego zdaniem jest z nami wszystko ok - wyniki męża super, moje hormony bardzo ładne, akurat wczoraj wyszedł mi pozytywny test owu, okazało się, że pęcherzyk ma 19 mm, wg doktorka pęknie jutro, dzisiaj zakaz seksu, jutro rano nakaz, w piątek sprawdzimy czy pękł pęcherzyk
mam też sprawdzić jajowody...
no i jeśli ciśnienie mamy duże to możemy zrobić inseminację ale on nie zaleca, jego zdaniem za szybko zaczęłam panikować, robiłam badania i się nakręcałam, także jeśli jajowody wyjdą ok, a pęcherzyki pękają to mamy jeszcze trochę powalczyć naturalnie
ufff, to tyle, aaa, testu na wrogość śluzu mi nie zaproponował a ja zapomniała o to zapytać..
co tam z niusów? jakieś kropki???
jak się czują nasze błogosławione??marissith, Nasturcja, Krokodylica, Malenq, Nenaaa, Katjaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTamuś to super wiadomości...i lekarz ma rację, najpierw naturalnie....nie zdążysz sprawdzić jajowodów
:D:D jak pęcherzyk 19mm, a jutro seruszkowanie:) zobaczysz...
a co do wrogości śluzu, mój gin też nigdy mi tego nie zaproponował...nie martw się to ostatecznośćTamka, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
no właśnie przepraszam!! i dziękuję za przepiękne, spersonalizowane życzenia! Nenuś, JESZCZE tak nie wyglądam ale kto wie, co będzie za rok
Cymcia, bierę w ciemno taki prezent!
Konwalianka, dziękuję za piękny zielony prezentspisałaś się, dziewczyno!
wzruszyłam się, bardzo bardzo dziękuję Wam za pamięć, kochane jesteście
strasznie mi głupio, że tak Was zaniedbuję ostatnio ale naprawdę nie wyrabiam czasowo, postaram się poprawić!
aa, Helenko, cieszę się, że maluszek rośnie i wszystko jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 16:30
marissith lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Krokodylku....jak ja bym chciała, żeby mój małż BEZE mnie sobie pojechał, beze mnie poszedł na grilla i beze mnie.......
ja go kocham, tylko po 9latach bycia razem lubię sobie odpocząć sama....:D:D
Kochanie wyobraź sobie co będzie za 30lat:)
A może ON potrzebuje trochę czasu, aby pojąć, że jesteście po ŚLUBIE...
mężczyźni wolniej to trybią...
a co do obrączki Kroko JA NIE NOSZĘ, mój małż też nie (jemu również w pracy przeszkadza)....a ja nie noszę bo i po co....kiedyś sobie tego nie wyobrażałam, jejku mogłabym pogryźć każdego co mi mówił, że obrączka to tylko symbol....
a teraz.........kochanie nie ma za co się pieklić...kochacie się, macie udany sex, wspieracie się....a że różnią się wasze decyzje, wasz pogląd na daną rzecz - to jak najbardziej normalne
łepek do góry:)
Rany, ja też bym chciała... Gdyby jakąś pracę z delegacjami dostał i tak raz na miesiąc/dwa wyjeżdżał, tylko oczywiście po owu.. Już się widzę w domku, pod kocykiem, z kubkiem gorącej czekolady lub kieliszkiem wina, książką w ręku i świętym niczymy nie zakłóconym spokojem... zdecydowanie po 10 latach kilka chwil oddechu by się przydało
Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość
******************************GANG18+***************************** -
macham macham z domku
Tamka masz boskiego psa hehe ja pamietam jedną sytuacje jak mój jaknik szorstkowłosy podleciał od tyłu do mojego małża gdy on stał przodem do mnie w trakcie i polizał mu jajca hehehe
Zuza zwymiotowała u dziadka ale juz chyba lepiej zjadła bananka i dostała probiotykTamka lubi tę wiadomość