X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Ty rozpustnico! :D

Katjaa, Ania_84 lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Nieukowa, naprawdę sperma żyje krócej niż 15 minut? O.O
    To jak ja mam w ciążę zajść? To jest niemożliwe.
    Nie no, chodziło pewnie o to, że większość kijanek zdycha, zostają tylko najsilniejsze i to one czekają w dobrym śluzie na jajeczko ;)

Nasturcja, Nieukowa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potem jak jajeczko sobie przypłynie to one muszą najpierw wgryźć się w tą osłonkę otaczającą jajeczko i podobno właśnie przy tej czynności większość żołnierzyków ginie. No nie wiem dokładnie. Niezbyt wtedy na lekcji o wychowaniu seksualnym uważałam. Wpisywałam się do Złotych Myśli Justyny ;)

Nenaaa, Malenq lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    A potem jak jajeczko sobie przypłynie to one muszą najpierw wgryźć się w tą osłonkę otaczającą jajeczko i podobno właśnie przy tej czynności większość żołnierzyków ginie. No nie wiem dokładnie. Niezbyt wtedy na lekcji o wychowaniu seksualnym uważałam. Wpisywałam się do Złotych Myśli Justyny ;)
    Dobrze, dostajesz 5, walcz o 6! :)
    Muszę się kimnąć na chwilkę bo już mnie zbiera spanko ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam obcykane bo embriologię ludzką na studiach miałam :)

Najpierw zdycha te 99% w pochwie, potem sobie płyną przez 30 min do kilku h do jajowodu itam czekają. One od razu nie są gotowe do zapłodnienia. Muszą te kilka h poczekać i dojrzeć... My podczas przygotowywania do inseminacji dodajemy płynów które powodują że plemnik dojrzewa, a normalnie to robią to jakoś w ciele kobiety same.

Ktoś policzył że w jajowodzie jak facet miał normalną ilość dobrych plemników podczas wytrysku, to potem jest z tego od kilkunastu do kilkuset plemników, które przetrwają wszystkie niebezpieczeństwa z tych wyjściowych 40 mln :)
    Jest nawet podobno takie coś, że jak jest za dużo plemników, które dostana się na czas do jajowodu do jajeczka, to ono może obumrzeć jak wniknie tam więcej niż jeden plemnik ;/

Mega skomplikowane. Ja się zawsze dziwię, że w ogóle ktokolwiek może być w ciąży jak to takie pogmatwane...

Nenaaa, Krokodylica, Yasmin, Nasturcja, marissith, Malenq lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leje i burza się rozkręca. Kurka a myślałam że do gina pojadę na moto i potem się trochę jeszcze pobujam.

Nasturcja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nieukowa :)
    Krokodylku rozumiem i popieram, trzeba tupnąć nogą żeby później się pilnował.
    Nena ja Ciebie wyprowadzę kochanieńka żebyś po kropelce w nogawkę nie musiała wcierać :P
    Ja też idę siku po <3 ale czekam kilka minut, poprzytulać się trzeba przecież.
    Mój jaśnie pan małżonek odobraził się w dobrym momencie, owulka dzisiaj lub jutro będzie (tak mi się wydaje)

Krokodylica, Nenaaa lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem !! na sekund d 5 i pędzę dalej!

odnosząc się do wpisów z tej strony, bo wcześniejszych -stu- nie mam szans przeczytać :/ ja sikam niemal zaraz po - po prostu muszę ! zawsze mi się chce, po drugie - pies nam czasem w trakcie wskakuje do łóżka przerażony ;) i zagląda mi w twarz patrząc czy żyję, czy pan mi krzywdę robi :P

byłam w klinice! po pierwsze - lekarz wyglądał jak bliski kumpel mojego męża! no identyko! nie mogłam się skupić po prostu, jakoś nieswojo się czułam , małż też do mnie mrugał porozumiewawczo
    doktorek młody, sympatyczny , kazał mi odstawić dupka, uspokoił, że mam jeszcze czas, obejrzał wyniki, stwierdził, że jego zdaniem jest z nami wszystko ok - wyniki męża super, moje hormony bardzo ładne, akurat wczoraj wyszedł mi pozytywny test owu, okazało się, że pęcherzyk ma 19 mm, wg doktorka pęknie jutro, dzisiaj zakaz seksu, jutro rano nakaz, w piątek sprawdzimy czy pękł pęcherzyk
    mam też sprawdzić jajowody...
    no i jeśli ciśnienie mamy duże to możemy zrobić inseminację ale on nie zaleca, jego zdaniem za szybko zaczęłam panikować, robiłam badania i się nakręcałam, także jeśli jajowody wyjdą ok, a pęcherzyki pękają to mamy jeszcze trochę powalczyć naturalnie

ufff, to tyle, aaa, testu na wrogość śluzu mi nie zaproponował a ja zapomniała o to zapytać..

co tam z niusów? jakieś kropki???

jak się czują nasze błogosławione??

marissith, Nasturcja, Krokodylica, Malenq, Nenaaa, Katjaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka kocham Twojego psa!!!! :D

Naukowa, a mogę Cię pomęczyć i wkleić wyniki nasienia mojego małża? To z maja są wyniki. Pomogłabyś? Doradziłabyś? ;)

Tamka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka to przeglądnij poprzednie strony bo tam życzeń dla Ciebie co niemiara. :)

Cieszę się że lekarz mówi że wszystko u Was dobrze. :)

Będziesz sprawdzać te jajowody jak Ci kazał?

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś to super wiadomości...i lekarz ma rację, najpierw naturalnie....nie zdążysz sprawdzić jajowodów :D:D:D jak pęcherzyk 19mm, a jutro seruszkowanie:) zobaczysz...:)
    a co do wrogości śluzu, mój gin też nigdy mi tego nie zaproponował...nie martw się to ostateczność:)

Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj kochane, już patrzę! ja sama w tym pędzie zapomniałam nawet, że mam urodziny ;)

Malenq lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    oj kochane, już patrzę! ja sama w tym pędzie zapomniałam nawet, że mam urodziny ;)
    No widzisz Kochana a my tu dla Ciebie wiersze piszemy i serenady od rana śpiewamy ;D

Tamka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    okazało się, że pęcherzyk ma 19 mm
    Super news na urodzinki... Teraz zrób sobie z tego prezencik ;)

Tamka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie przepraszam!! i dziękuję za przepiękne, spersonalizowane życzenia! Nenuś, JESZCZE tak nie wyglądam ale kto wie, co będzie za rok :P

Cymcia, bierę w ciemno taki prezent! :P

Konwalianka, dziękuję za piękny zielony prezent :P spisałaś się, dziewczyno! ;)

wzruszyłam się, bardzo bardzo dziękuję Wam za pamięć, kochane jesteście

strasznie mi głupio, że tak Was zaniedbuję ostatnio ale naprawdę nie wyrabiam czasowo, postaram się poprawić!

aa, Helenko, cieszę się, że maluszek rośnie i wszystko jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 16:30

marissith lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, teraz taka moda. Zapisujesz się na laparoskopię i bach (samo się sprawdza na zielono). Ja miałam termin laparoskopii na grudzień :)

Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny... czy ja mogę zjeść chipsy??

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Krokodylku....jak ja bym chciała, żeby mój małż BEZE mnie sobie pojechał, beze mnie poszedł na grilla i beze mnie.......:)
    ja go kocham, tylko po 9latach bycia razem lubię sobie odpocząć sama....:D:D:D
    Kochanie wyobraź sobie co będzie za 30lat:)
    A może ON potrzebuje trochę czasu, aby pojąć, że jesteście po ŚLUBIE...
    mężczyźni wolniej to trybią...

a co do obrączki Kroko JA NIE NOSZĘ, mój małż też nie (jemu również w pracy przeszkadza)....a ja nie noszę bo i po co....kiedyś sobie tego nie wyobrażałam, jejku mogłabym pogryźć każdego co mi mówił, że obrączka to tylko symbol....
    a teraz.........kochanie nie ma za co się pieklić...kochacie się, macie udany sex, wspieracie się....a że różnią się wasze decyzje, wasz pogląd na daną rzecz - to jak najbardziej normalne
    :) łepek do góry:)

Rany, ja też bym chciała... Gdyby jakąś pracę z delegacjami dostał i tak raz na miesiąc/dwa wyjeżdżał, tylko oczywiście po owu :).. Już się widzę w domku, pod kocykiem, z kubkiem gorącej czekolady lub kieliszkiem wina, książką w ręku i świętym niczymy nie zakłóconym spokojem... zdecydowanie po 10 latach kilka chwil oddechu by się przydało :D

Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham macham z domku
    Tamka masz boskiego psa hehe ja pamietam jedną sytuacje jak mój jaknik szorstkowłosy podleciał od tyłu do mojego małża gdy on stał przodem do mnie w trakcie i polizał mu jajca hehehe

Zuza zwymiotowała u dziadka ale juz chyba lepiej zjadła bananka i dostała probiotyk

Tamka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    dziewczyny... czy ja mogę zjeść chipsy??
    a czemu by nie :) byle nie za często hehe ja miałam mega ochote na pizze, kebaby i hamburgery z Mc Donalda hehehe

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ