X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A czemu ja nie widzę Twojego pocieszającego wykresu?
    Bo się za bardzo nakręcałam jak dostawałam komentarze typu: Będzie zielono lub Na bank fasolka. Owszem, miłe to było bardzo i fajnie, że ktoś pamięta, ale naprawdę za bardzo się wtedy nakręcałam na ciążę, a teraz przynajmniej jestem ciut spokojniejsza :)

Asha lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Skoro gin tak mowil...jak sie przesunie to testy wychodza poz pare razy w miesiacu,test tylko pokazuje ze hormon wzrasta a nie ze doszlo do owulki i pod wplywem stresu np moze nie dojsc do owu a test nadal bedzie poz, a temp bedzie niska

ale masz śliczny aeatarek trzymam kciuki z akolejny cykl teraz musi sie udać :)

Asha lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy na zakupach na targu maż nastawił winko porzeczkowe w balonie a ja poszłam na drzemke i niedawno wstałam bolala mnie głowa strasznie teraz robie mielone bo zgłodniałam :P

maż dzś zażartował jak szlismy koło gumek że teraz i tak sie nie przydadzą przez 9 miesięcy hehehehe obby oby dziś 10 dc hmm wstałam póżniej o godzinke i odjęłam 0,2 z temp czy to dobrze???

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, widzę po suwaczku, że zapisałaś się na inseminację. Będą Ci robić na NHS czy prywatnie idziesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 17:12

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    wstałam póżniej o godzinke i odjęłam 0,2 z temp czy to dobrze???
    Chyba dobrze... :) Ja też tak robię :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Bo się za bardzo nakręcałam jak dostawałam komentarze typu: Będzie zielono lub Na bank fasolka. Owszem, miłe to było bardzo i fajnie, że ktoś pamięta, ale naprawdę za bardzo się wtedy nakręcałam na ciążę, a teraz przynajmniej jestem ciut spokojniejsza :)
    A to się nie dziwię... Bo ja też się strasznie nakręcam :/

• beszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Powiem wam, ze w tym samym czasie prowadzilam drugi wykres, gdzie wpisywalam temp , tak zupelnie z ciekawosci, te bez dodawania stopni kiedy wstalam wczesniej, ale zawsze po przynajmniej 3 h snu i powiem wam ze tamten wykres jest bardziej wiarygodny, bo temp mi spadla juz na dwa dni przed @, wiec nie bede dodawac teraz niczego i zobaczymy jak bedzie :-)

asha, ja nie rozumiem. bez dodawania czego? bo ja codziennie rano mniej wiecej o tej samej porze mierze temp i inic nie dodaje

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Asha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Asha, widzę po suwaczku, że zapisałaś się na inseminację. Będą Ci robić na NHS czy prywatnie idziesz?
    Mam 4 na NHS

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    asha, ja nie rozumiem. bez dodawania czego? bo ja codziennie rano mniej wiecej o tej samej porze mierze temp i inic nie dodaje
    Dodawania temp...jak wstawalam wczesniej, za kazde pol godz 0,05

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 17:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Mam 4 na NHS
    Czwartą inseminację?

• Asha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Czwartą inseminację?
    Nie nie...cztery darmowe

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Chyba dobrze... :) Ja też tak robię :)
    czyli nadal w granicy 36,6 hmm ciekawe kiedy spadnie przed owu hehe

oj mamy dzis winko na wieczór pogoda taka senna i duszna hmm ajeszcze czuje sie jak bym miała tego wirusa żołądkowego

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, a potem trzeba płacić? Dużo?
    A tak w ogóle kiedy się z nimi umówiałaś na inseminację? Poszlas do gina i taki termin Ci dali na listopad? To nawet szybko Ci dali. I fajnie, że za free. Ja czytałam coś o czekaniu półtora roku na inseminację w UK na NHS, ale wiadomo, że chyba w każdym regionie jest inaczej lub zależy ile pacjentek mają.

• Asha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Aha, a potem trzeba płacić? Dużo?
    A tak w ogóle kiedy się z nimi umówiałaś na inseminację? Poszlas do gina i taki termin Ci dali na listopad? To nawet szybko Ci dali. I fajnie, że za free. Ja czytałam coś o czekaniu półtora roku na inseminację w UK na NHS, ale wiadomo, że chyba w każdym regionie jest inaczej lub zależy ile pacjentek mają.
    Potem in vitro...jedno za darmo...oni mi dali termi...czekalam 6 miesiecy...to prawdopodobnie w zaleznosci od staran i wieku, bo my juz 3 lata i ja mam 35 skonczone

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha a oni Ci to będą robić w szpitalu czy normalnie u gina w gabinecie?

• Asha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Asha a oni Ci to będą robić w szpitalu czy normalnie u gina w gabinecie?
    tutaj gin jest tylko w szpitalu i ten koles co z nami gadal to ja nawet nie wiem czy to gin jest i tez nie wiem czy to on bedzie robil, pewnie dowiemy sie czy blizej terminu a pewnie dopiero jak bede na fotelu

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczysz, na pewno ida się za pierwszym podejściem IUI. No chyba, że do tego czasu zajdziesz normalnie, naturalnie i wtedy już inseminacja nie będzie potrzebna ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest Asha, wszystko będzie dobrze, jesteście na dobrej drodze. :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam taka nadzieje ale juz mnie pomalu opuszcza...dlatego odliczam czas do inseminacji :-)

• beszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Dodawania temp...jak wstawalam wczesniej, za kazde pol godz 0,05
    aha, ja nawet nei wiedzialam ze tak trzeba i nigdy nie dodawalam ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ