X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:
    kochane tego nie da sie wylaczyc ;) ja przeciez juz mam dwie lobuziary i nie chcialam przez jakis czas a teraz jak juz sa duze to jednak mi tego brakuje...
    Dokładnie, aż obracam się za kobiety spacerujace z wózkami ehhh

Przed pierwszą ciąża marzyło mi się chodzenie z brzuszkiem, teraz mam nieco inne podejście, marzy mi się juz od razu po porodzie ;)

helenkq lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh masz racje ja tez tak mam jakos nie kreci mnie ten brzuch, ociezalosc, dodatkowe 25kg w moim przypadku... tylko juz byc po wszystkim...

jedyny plus ze tym razem CC bede miec planowane wiec bez stresu itp... wiem co mnie czeka...

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ciąża też marzy. Zasmakowałam tego uczucia zanim poroniłam i chcę powrotu. Nawet z rzyganiem i brakiem energii :) Byle była i była rozwojowa :P

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Anastazjaaa, a co ma ślinotok do ciąży? Nie znam tego objawu :)

Nie wiem jak wy, ale ja jestem zdziwiona że mnie tak to parcie na macierzyństwo wzięło. Do wieku 27 lat byłam absolutnie szczęśliwa w swoim życiu- podróże, hobby, kochający mąż, fajna praca, znajomi itd. I nie lubiłam małych dzieci ani nawet nie myślałam że mogę chcieć takie mieć.
    A tu stopniowo przez te 2 lata bach trach i teraz jak mam gorszy czas to ryczę po nocach z tęsknoty. Nie da się tego wyłączyć? Może jest jest jakiś wychajster z tyłu głowy, co?

Miałam doookładnie tak samo. Zresztą do dzieci nadal nie bardzo jestem przekonana, w sensie do obcych, nie robię do nich buziaczków, nie macham im, ignoruje. Nie wiem czy to dlatego że mnie cudze odrzucają czy nie chce żeby mi tama puściła.
    Co do gniewania się to jak ja mogę przestać się gniewać po 30 minutach jak on się budzi i dalej nakręca.

Krokodylica lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Asha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    O bzykaniu ;)
    To napewno slina ci leci???

Nieukowa lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak a teraz w rodzinie mamy jeszcze roczną córcie kuzynki małża , kolna rodzi w sierpniu noższ zeschizowac idzie za tym zapachem bobaska hehehe

oj Zuza jeste bardzo do malusich dzieci taka opiekuńcza troskliwa i już nawet sama chowa rzeczy i mówi bedzie dla siostrzyczki hehehe nio chyba ze bedzie brat :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie troche nasilila chec na dzieci ale chyba nei mam jeszcze korby.
    Zawsze znajduje sobei jakies zajecie i mam takie plany, ze dziecko mi sie w nie nei wpisuje :P.
    Ale mialabym ochote byc w ciazy, podjadac sobie, glaskac brzuszek, wzdychac ze mi ciezko, nosic ladne ubranka. Ale dzisiaj moj narzezcony zapytal czy chcialabym juz karmic piersia, czy mi sie to podoba. Szczerze? Troche mnei to przeraza, nigdy nie mialam do tego pociagu, nie potrafie sobei wyobrazic mnie jakos matki karmiacej mlekiem dziecko z wlasnej piersi...Mam nadzieje i wierze ze to sie zmieni. Oczywiscie bede karmic bez mrugniecia okiem, ale nie powiem ze jest to moje marzenie. Niedawno byli u nas znajomi z dwuletnim dzieckiem. Wyobrazcie sobei moje zdziwienie kiedy maly podbiegl do mamy zlapal za piers i krzyknal "mama, am am". I mama wyciagnela piers i nakarmila chlopca....Bylam w lekkim szoku;), no ale, co kto lubi;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)

ostatni rzadko zagladam :) ale mam zajelam sie pisaniem nowego biznesplanu dzis wysylam formularz zgloszeniowy na rozwój firmy o dotacje :)

a ja troche sie dziwie .. bo dwa dni mialam takie srednie krwawienie wczoraj lekkie a juz wieczorem tylko zlus podbarwiony ;/ a w sumie doepiro dzis powinna mi sie zaczynac @ ;/ a tu juz koniec ??

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu zrob test tak dla swietego spokoju ;) wiemy ze czekasz na wyniki badan i moze z roznych powodow Ci sie @ skrociła te upały itp... ale jak inaczej niz zwykle to lepiej miec pewnosc ;)

nie o takich przypadkach juz slyszano ;)

dqpri09kenjjhndh.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Dzien dobry kochane :)

ostatni rzadko zagladam :) ale mam zajelam sie pisaniem nowego biznesplanu dzis wysylam formularz zgloszeniowy na rozwój firmy o dotacje :)

a ja troche sie dziwie .. bo dwa dni mialam takie srednie krwawienie wczoraj lekkie a juz wieczorem tylko zlus podbarwiony ;/ a w sumie doepiro dzis powinna mi sie zaczynac @ ;/ a tu juz koniec ??
    Czyzby nastepna lipcowa fasolka ;-)???

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymam kciuki

KotkaPsotka ja tez sobie nie wyobrażałam karmienia a potem to jest tak naturalne że samo wychodzi :) moja sie sama odcycowała jak miał 6 miesięcy :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh nie no przeciez tempka spadla, ale dziwna byla bo zawsz eam takie skrzepy a teraz nie bylo wogole tylkokrwawienie ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma nic lepszego dla dziecka jak mleko matki... a przeciez kazda z nas chce najlepiej... ja karmiłam do roku ;) potem odstawiłam...

i powiem wam jeszcze jedno... zawsze ciepłe, i na miejscu, nie trzeba nosic butelek, odgrzewac, wyjmujesz cyca i juz ;D

dqpri09kenjjhndh.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:
    nie ma nic lepszego dla dziecka jak mleko matki... a przeciez kazda z nas chce najlepiej... ja karmiłam do roku ;) potem odstawiłam...

i powiem wam jeszcze jedno... zawsze ciepłe, i na miejscu, nie trzeba nosic butelek, odgrzewac, wyjmujesz cyca i juz ;D
    Ja nie moge karmic bo na prochach jestem...a nawet jakbym nie byla to tez fanka nie jestem

• helenkq Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ehhh nie no przeciez tempka spadla, ale dziwna byla bo zawsz eam takie skrzepy a teraz nie bylo wogole tylkokrwawienie ;/

aniu ja tylko pisze ze wolalabym miec pewnosc, jesli zrobisz i wyjdzie negatyw bedziesz pewna ;) a jak pisalam nie o takich przypadkach juz slyszano ;)

dqpri09kenjjhndh.png
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co kto lubi... ja tam fanka butelek nie jestem... a wiadomo ze nie wystawiasz sie z biustem na caly swiat itp... poprostu uwazam ze jest to najlepsze co moge dac mojemu dziecku... i najwygodniejsze zreszta tez ;)

dqpri09kenjjhndh.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo poki co to znowu zaczelo nieduzo ale zaczelo wiec poporstu widac moze bylomniej do zluszczenia :) ale mze zrobie dla pewnosci :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie dostępne wszedzie ciepłe i najtańsze hehehehe jak patrze na ceny modyfikowanego to mie w głowie to nie miesci masakra
    ja postram sie karmic jak najdłużej choć jak widac dzieci same wiedzą kiedy dośc :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• choco Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wpisuj się na naszą listę sikaczek i siknij dla pewności. Nie masz nic do stracenia oprócz 10 zł za test.

Ania_84 lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyc rządzi :) Modlę się żeby nie mieć w przyszłości żadnych problemów z karmieniem piersią, pokarmem i tym podobnych, bo chcę dawać cycucha pisklakowi jak najdłużej się da :) i wszędzie gdzie sytuacja będzie tego wymagała :) Jakoś tam się można przecież zasłonić troszkę ;)

justta lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ