X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Krokodylica, byłam bliska żeby mu strzelić ale on mnie specjalnie prowokuje wiec za wszelką cenę się opanowuje co by mu nie dać satysfakcji :)
    A koncert... taka miłość z lat dziecięcych :) taki zespół kiedyś był popularny teraz mniej - Kelly family - sokowe kariery teraz mają i Paddy Kelly do Gdańska przyjeżdża
    Oooo tez słuchałam, krótko ale słuchałam ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Nieukowa, kochana, a jakie badania macie porobione? bo nie pamiętam?

Tamka, mamy plemniczki (badane 2x, przez mnie i przez mojego kolegę który to robi rutynowo w labie), ja miałam hormony (tarczyca, prl, fsh) i usg na owulację. Owuluję, pęcherzyki pękają, mój mąż ma 120-150 mln plemników, kształtnych i 4-5% żywych więc extra. Tarczyca wzorcowa, reszta też norma. Cukier ok. Jajowody (lub choćby 1) drożne, bo poroniłam więc jakoś się to jajo przedostało.
    Mąż ma spodziectwo więc chyba będę po wakacjach gina na inseminację nakłaniać jeśli do tego czasu nic nie zmajstrujemy...
    Ostatnio byłam u niego po poronieniu - po 11mc starań zaciążyłam więc stwierdził że jestem w normie. Potem miałam czekać 3mc ale stwierdziłam że nie ma na co i próbowaliśmy od 1 okresu po tym jak się wyczyściło. Tylko że dupa z tego wyszła. Teraz minęły 4mc i powinnam do niego iść na ciąg dalszy, ale zaraz jadę na urlop na miesiąc, więc poczekam do po urlopie...

Asha: owu nie wyznaczam dokładnie, po prostu współżyjemy w całym "okienku". Cykle mam jak w zegarku, kilka razy miałam USG, kilka razy robiłam testy owu i zawsze była w tym samym czasie, więc wiem w jakim przedziale mam się jej spodziewać...

Arienna: teraz nie masz co gdybać, jeżeli na usg nie złapiesz 2 dni sprzed i po pęknięciu, to nic ci dokładnie nie powie kiedy ta owu była. Równowaga w organizmie jest dynamiczna, czasami coś jest bardziej, czasami mniej, ważne że w sumie wszystko się sumuje do zera...
    I dlatego też nie monitoruję teraz owu. Nie warto bo wszystkie metody są mało dokładne...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i teraz mam dylemat czy poprawić dziś czy wstrzyamć sie do jutra żeby jakość
    żołnierzy sie poprawiła

ja szyjki tez nie sprawdzam bo nie wiem jak i jakos nie mam chyba ochoty wiedzieć :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Tamka, mamy plemniczki (badane 2x, przez mnie i przez mojego kolegę który to robi rutynowo w labie), ja miałam hormony (tarczyca, prl, fsh) i usg na owulację. Owuluję, pęcherzyki pękają, mój mąż ma 120-150 mln plemników, kształtnych i 4-5% żywych więc extra. Tarczyca wzorcowa, reszta też norma. Cukier ok. Jajowody (lub choćby 1) drożne, bo poroniłam więc jakoś się to jajo przedostało.
    Mąż ma spodziectwo więc chyba będę po wakacjach gina na inseminację nakłaniać jeśli do tego czasu nic nie zmajstrujemy...
    Ostatnio byłam u niego po poronieniu - po 11mc starań zaciążyłam więc stwierdził że jestem w normie. Potem miałam czekać 3mc ale stwierdziłam że nie ma na co i próbowaliśmy od 1 okresu po tym jak się wyczyściło. Tylko że dupa z tego wyszła. Teraz minęły 4mc i powinnam do niego iść na ciąg dalszy, ale zaraz jadę na urlop na miesiąc, więc poczekam do po urlopie...

Asha: owu nie wyznaczam dokładnie, po prostu współżyjemy w całym "okienku". Cykle mam jak w zegarku, kilka razy miałam USG, kilka razy robiłam testy owu i zawsze była w tym samym czasie, więc wiem w jakim przedziale mam się jej spodziewać...

Arienna: teraz nie masz co gdybać, jeżeli na usg nie złapiesz 2 dni sprzed i po pęknięciu, to nic ci dokładnie nie powie kiedy ta owu była. Równowaga w organizmie jest dynamiczna, czasami coś jest bardziej, czasami mniej, ważne że w sumie wszystko się sumuje do zera...
    I dlatego też nie monitoruję teraz owu. Nie warto bo wszystkie metody są mało dokładne...

oj ty mądra kobita jesteś :)
    hmm ja sie zastanawiałam czy monitoringu nie zrobic ale mój ginek nie ma juz terminu na NFZ a prywatnie 15zł razy conajmniej 3 mi sie nie usmiecha poczeka zobacze potestuje hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta, ja bym sie tak długo foszyć nie umiała :P

Zawsze mięknę tak po 30min. jak widzę smutne oczka mojego chłopa :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ ma zawitać za jakiś tydzień i zawita. Już to czuję w kościach. Nie wiadomo jak tu się bzykać z małżem, żeby w końcu się zapłodnić? Niby robimy wszystko co trzeba a jednak nie wychodzi. Zresztą już dziś rano miałam dość spory spadek temperatury z 36,8 na 36,5 także dupa blada z tego :/

• Tamka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh Nieukowa, czyli niby wszystko wzorcowo, jak u nas, a dzidzi jak nie było, tak nie ma... ja mam na razie diagnozę "niepłodność idiopatyczna", chociaż moim zdaniem powinna być "niepłodność idiotyczna" :/ niech ten urlop będzie dla Was owocny!

Nieukowa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak to z nami babami nigdy nic nie wiadomo raz smiach raz łzy wystarczy małe ziarenko niepewności już stres zamiast wylozowac nio poprostu sie nie da :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jakoś wczoraj miałam radośc spadek a dzis znowu dół i smutek oby spadło ładnie za dwa dni to bedzie git a potem niech pnie sie w góre :P

Asha lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Asha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Kurcze siedzę pochylona nad tabletem i czytam posty i bach, ślina mi sama kapie z mordy.... No i powiedzcie kochane jak mam się nie wkrecac, no Jak????????
    O czym te posty czytasz..o jedzeniu?

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Kurcze siedzę pochylona nad tabletem i czytam posty i bach, ślina mi sama kapie z mordy.... No i powiedzcie kochane jak mam się nie wkrecac, no Jak????????

heheh nio udana jesteś :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zasypiam nad kompem maskra chyba walne sobie drzemke na fotelu :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa, a co ma ślinotok do ciąży? Nie znam tego objawu :)

Nie wiem jak wy, ale ja jestem zdziwiona że mnie tak to parcie na macierzyństwo wzięło. Do wieku 27 lat byłam absolutnie szczęśliwa w swoim życiu- podróże, hobby, kochający mąż, fajna praca, znajomi itd. I nie lubiłam małych dzieci ani nawet nie myślałam że mogę chcieć takie mieć.
    A tu stopniowo przez te 2 lata bach trach i teraz jak mam gorszy czas to ryczę po nocach z tęsknoty. Nie da się tego wyłączyć? Może jest jest jakiś wychajster z tyłu głowy, co?

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe slinotok objaw jak najbardziej ciazowy
    podobno niektóre kobiety tak maja ;)

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    O bzykaniu ;)

Ej a może dlatego tak się ślinisz. Masz na swojego chłopa taka ochotę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 11:22

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Nie wiem jak wy, ale ja jestem zdziwiona że mnie tak to parcie na macierzyństwo wzięło. Do wieku 27 lat byłam absolutnie szczęśliwa w swoim życiu- podróże, hobby, kochający mąż, fajna praca, znajomi itd. I nie lubiłam małych dzieci ani nawet nie myślałam że mogę chcieć takie mieć.
    A tu stopniowo przez te 2 lata bach trach i teraz jak mam gorszy czas to ryczę po nocach z tęsknoty. Nie da się tego wyłączyć? Może jest jest jakiś wychajster z tyłu głowy, co?

wiesz co ja chciałm miec dziecko ale wiadomo nie odrazu aż w pewnym momencie mnie tak coś przycisneło że wszedzie ciąże widziałam i takie ciśnienie wewnętrzne dostałam ze szok i bach udało sie za 3 razem i na długo mi to odeszło a trea wróciło czuje to samo taki sam wewnetrzny napór jak widze malusie ubranka to wariuje jak byłam z Zuzą w kwietniu nad morzem znalazłysmy malusi sweterek i bach przepadłam :P
    do tego ona od kilku miesiecy naciska na siostre :) i do dogłebnie kilka razy dziennie :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Ma. :) Moja bratowa w obydwu ciążach miała z tym bardzo duży problem i wieczny uciążliwy ślinotok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 11:25

Nieukowa lubi tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane tego nie da sie wylaczyc ;) ja przeciez juz mam dwie lobuziary i nie chcialam przez jakis czas a teraz jak juz sa duze to jednak mi tego brakuje...

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    wiesz co ja chciałm miec dziecko ale wiadomo nie odrazu aż w pewnym momencie mnie tak coś przycisneło że wszedzie ciąże widziałam i takie ciśnienie wewnętrzne dostałam ze szok i bach udało sie za 3 razem i na długo mi to odeszło a trea wróciło czuje to samo taki sam wewnetrzny napór jak widze malusie ubranka to wariuje jak byłam z Zuzą w kwietniu nad morzem znalazłysmy malusi sweterek i bach przepadłam :P
    do tego ona od kilku miesiecy naciska na siostre :) i do dogłebnie kilka razy dziennie :P
    Mam to samo wróciło do mnie jak uderzenie pioruna a Tiago tez zaczął pytać dlaczego wszyscy w jego klasie mają rodzeństwo a on nie... ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ma. :) Moja bratowa w obydwu ciążach miała z tym bardzo duży problem i wieczny uciążliwy ślinotok.
    Caaaaala ciążę????? Wow nie zazdroszcze

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ