My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
hej hej
nie nadrobie was, nie ma szans!!!
dzis o wiele lepiej sie czuje. jeszcze tylko oslabiona jestem. cala noc nie spalamza to k´jaki piekny skok by dzis byl
zanzaczylam, by nie brac tempki pod uwage, bo pewnie przez to grypsko taka dzis wysoka.
test owu dzis pozytywny. poprzednio tez byl + ale dzis nawet kilku sekund nie musilam czekac by krecha testowa byla ciemniejsza od kontriolnej...i to o ile ciemniejsza
wczoraj orzez te mdlosci powiedzialma mezowi, ze jednak nie chce juz 3 dzidziusia, bo nie dam rady tyle rzygac i tak sie czuc przez pare miesiecy...dzis juz mi przeszlomam nadz.,ze energia worci i dzialamy wieczorem, hehehe
jutroznow jedziemy na badnaia ze starszym synembeda robili mu lewatywe, rtg z kontrastem, jakies badanie z uzyciem balonika by spr. nerwy odbytnicy i cos tam jeszcze. juz sie stresuje
najgorsze, ze albo jedziemy wszyscy w 4 (a nie chce mlodego po pszitalach ciagac - mlodszego, niepotrzebnie),a lbo jedno z nas pojedzie, a drugie zostanie w domu z mlodszym. w zw. z zwakacjami przedszkole poznije otwieraja i szybciej zamykaja
no nic ...cos wymyslimy
-
Tamka, Kochana, już kopiuję
TSH 5,28 (zakres referencyjny 0,27-4,20)
FT3 3,19 (z.r. 2,00 - 4,40)
FT4 1,12 (z.r. 0,93 - 1,70)
ATG 164,3 (<115)
ATPO 194,3 (<34)
i co tu widzisz???
Tamka wrote:Kropka, dawaj wyniki, jam ekspert od TSH i przeciwciał -
spoko luz kochana, dramatu nie ma, powinnaś dostać euthyrox w małej dawce, 25 moim zdaniem bo wchłanianie masz ok i tylko tsh trochę podwyższone , zrób sobie usg tarczycy, to może być Hashimoto, dopiero Ci zaczyna tarczyca szwankować , trzeba teraz kontrolować
masz umówioną wizytę u endokrynologa? -
Uff dzięki Tamka za dobre słowo! Generalnie od razu zadzwoniłam do koleżanki, która ma do polecenia endokrynologa, szybko się zapiszę i działam. Przyznaję, że po powrocie do biura dopadłam Wujka Google i też doczytałam o Hashimoto, ale oby nie
Anuśka, byłoby genialnie gdyby wyrównanie zajęło tylko miesiąc -
Kropka_1 wrote:Tamka, Kochana, już kopiuję
TSH 5,28 (zakres referencyjny 0,27-4,20)
FT3 3,19 (z.r. 2,00 - 4,40)
FT4 1,12 (z.r. 0,93 - 1,70)
ATG 164,3 (<115)
ATPO 194,3 (<34)
i co tu widzisz???
Kropka, to się nazywa "subkliniczna nadczynność tarczycy na tle immunologicznym" czyli taka łagodna, nie dająca jeszcze objawów. Te przeciwciała wygląda na to że niszczą ci trochę tarczycę... Nie wiem czy to może być groźne dla starań i ciąży, ale na pewno trzeba się tym zająć u endo albo u immunologa bo moze być kiedyś niebezpieczne
Tu można o tym poczytać: http://www.interna.com.pl/subkliniczna_nadczynnosc_tarczycy.htmWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 15:28
-
Kropka_1 wrote:No Kochane, trzymam kciuki za te niedogodności
Ja niestety dziś odebrałam wyniki tarczycy... niefajnieTSH, ATG i ATPO podwyższone, FT3 i FT4 w normie...
Dolegliwości @ się nasilają więc zaraz ją powitam i może częściowo mam odpowiedź dlaczego. SmuteczekTrzeba się naprawić.
Kropka współczuję, ale przynajmniej wiesz co masz leczyć. Nie łam się. -
Co do wynikow Kropka.po pierwsze umow sie jak najszybciej do enodkrynloga
takie wyniki nie musza ale mog awplywac na plodnosc.. a nawet jelsi zachdozisz w zciaze to musisz sie pilnowac bardzo bo Hashimoto naprawde moze zaszkodzic dziecku..
ja mialam tsh 5,18 i po 2 miesiacach brania Letroxu w najmniejszej dawce 25 spadlo mi do 1,84Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 15:53
marissith lubi tę wiadomość
-
Krokodylku, zgadzam się, dokładnie jak mówisz! Dobrze wiedzieć co jest nie tak. Żyjemy w XXI wieku więc mój problem to pikuś względem innych naprawdę poważnych PROBLEMÓW
Będę dawać znać co i jak, może dla kolejnych Staraczek się przyda
Krokodylica wrote:Kropka współczuję, ale przynajmniej wiesz co masz leczyć. Nie łam się.Krokodylica lubi tę wiadomość