Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Oj cholera...do piwnicy idz sie schowaj :-)
    Tu nie ma piwnic :D A szkoda :)

• Asha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Krokodylku no mam nadzieję, że nas nie zwieje. Akurat ma uderzyć w stolicę a zawsze nas omijało. Zobaczymy. Raczej odwołam pracę i zostanę w domu.

Asha niestety u nas kolejny cykl nietrafiony. Mąż cukrzyca i niedoczynność tarczycy. Jakoś cienko widzę nas z ciążą naturalną. Raczej mało prawdopodobne. Cukrzyca niestety uszkadza płodność. Od października będziemy się starać o inseminacje. :(
    :-( tulam :-(

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Tu nie ma piwnic :D A szkoda :)
    Oj to porazka cholera :-(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee trochę mnie nie było a znowu na wojnę trzeba się szykować.
    Anastazja siedz tutaj - przynajmniej bezpiecznie.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka trzymam kciuki... Będzie dobrze, tylko nie wychodź nigdzie... Bo my tu znowu osiwiejemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Krokodylku no mam nadzieję, że nas nie zwieje. Akurat ma uderzyć w stolicę a zawsze nas omijało. Zobaczymy. Raczej odwołam pracę i zostanę w domu.

Asha niestety u nas kolejny cykl nietrafiony. Mąż cukrzyca i niedoczynność tarczycy. Jakoś cienko widzę nas z ciążą naturalną. Raczej mało prawdopodobne. Cukrzyca niestety uszkadza płodność. Od października będziemy się starać o inseminacje. :(
    Nasturcja ja mojemu teraz zamówiłam macę, próbowaliście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łokej, nie wyjdziemy z mężem :)
    Zakupiłam winogrona i ser Brie. Będziemy pałaszować jutro :) Tylko wina brak.

• Asha Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Łokej, nie wyjdziemy z mężem :)
    Zakupiłam winogrona i ser Brie. Będziemy pałaszować jutro :) Tylko wina brak.
    Tyyyyy Nasturcja...a ty w Gangu nie jestes zdziwko.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czo to za Gang? Zakonnic? Czy Grupa Trzymająca Władzę? Ja nic nie wiem :D

Marysia, mąż łyka takie witaminki dla facetów. W składzie jest cynk, żeńszeń, kwas foliowy i te inne składniki dla facetów. A o tej mace nie słyszałam. Nie wiem co to jest.
    Zresztą my co chwilę dajemy sobie infekcje. Do dupy z taką robotą. Albo ja zarażam jego albo mąż mnie. Teraz mąż już coś tam ma a i mnie zaczyna swędzieć w środku, ale białych grudek jeszcze nie ma. Jak się tego cholerstwa pozbyć na zawsze? Przecież u nas może z miesiąc lub dwa przerwy i wszystko na nowo powraca :/

Nieukowa, Tamka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka ja jak miałam infekcję to lekarz dał leki od razu i mi i mężowi i odeszło póki co bezpowrotnie.

• beszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie...jak ja mam infekcje, bo mojego niby nigdy nic nie swedzi itp., to mezus tez zaraz masci dostaje ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko my sobie kupujemy Clotrimazolum. Dla mnie globulki dopochwowe i krem a dla męża też krem, ale oralnie bierze Fluconazol. I przechodzi, a potem znowu wraca. Wkurwia mnie to. Ręczniki dla nas wymieniam na świeże co 3 dni. Ciągle piorę jak głupia te ręczniki. Bieliznę bawełnianą nosimy. Nawet ze stringów zrezygnowałam na razie, żeby nic mi się nie obcierało. Używam płynu do higieny intymnej z kwasem mlekowym. I cholerstwo dalej wraca. Może to się robi u męża, bo bierze Metformin na cukrzycę? No nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka- a nie za słabe te leki? idz do gina, niech da Wam nystatynę i taką jednorazową maść do wstrzykiwania (pomaga jak ręką odjął), ale nie znam nazwy :(
    Czy ten Metformin to ma coś wspólnego z antybiotykami? jeśli tak, to na pewno masz przyczynę tego cholerstwa.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metformin to lek na cukrzycę. To nie antybiotyk, ale raczej lek na całe życie.
    Ja myślę, że jeszcze pociągniemy na Clotrimazolum do końca sierpnia i pójdę do gina w Indiach, bo wylatujemy stąd 30 sierpnia. Jak mam się użerać z tutejszymi lekarzami to aż mnie trzęsie.

• Asha Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    A czo to za Gang? Zakonnic? Czy Grupa Trzymająca Władzę? Ja nic nie wiem :D

Marysia, mąż łyka takie witaminki dla facetów. W składzie jest cynk, żeńszeń, kwas foliowy i te inne składniki dla facetów. A o tej mace nie słyszałam. Nie wiem co to jest.
    Zresztą my co chwilę dajemy sobie infekcje. Do dupy z taką robotą. Albo ja zarażam jego albo mąż mnie. Teraz mąż już coś tam ma a i mnie zaczyna swędzieć w środku, ale białych grudek jeszcze nie ma. Jak się tego cholerstwa pozbyć na zawsze? Przecież u nas może z miesiąc lub dwa przerwy i wszystko na nowo powraca :/
    Gang 18+ zeby bylo wiadomo skad pochodzisz kochana, i ze my tu rodzina jestesmy :-)

Anastazjaaa, Nasturcja lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gowniana lasagne ze sklepu wlasnie zjadlam oj niedobra ....jajniczek pracuje :-)

• justta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha super awatar a lazagne uwielbiam ale robioną w domku, bo te ze sklepu to fuuu, zjadłabym oj zjadła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 20:58

Asha lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Asha Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Asha super awatar a lazagne uwielbiam ale robioną w domku, bo te ze sklepu to fuuu
    No ja wlasnie nie umiem zrobic :-(.. I co gorsza nie chce mi sie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie pochłonęłam ostatni kawałek cukinii faszerowanej :D
    bosh.... dzisiaj to się objadłam na maksa... źle się czuję, jak tyle jem :( od jutra paaaaaaaaaaaas

• Asha Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Asha piękny awatar
    Skoro ma byc zielono, niech bedzie zielono ;-)

Anastazjaaa, Katjaa lubią tę wiadomość

‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ