X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Mari, polubiłaś mój post i mi się przypomniało - bajeczna sukienka! czy to Asos? ;)

marissith lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    a Mari, polubiłaś mój post i mi się przypomniało - bajeczna sukienka! czy to Asos? ;)
    a jakże by inaczej ;) za całe 11 Ł uwielbiam ten sklep ;)

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Dziewczyny co kupić w prezencie dla chłopczyka, który będzie świętował swój pierwszy roczek za parę dni? Zostaliśmy z mężem zaproszeni na dżamprezę urodzinową. Ciuszki odpadają, bo ja tego dziecka nigdy na oczy nie widziałam i nie wiem co by na niego pasowało.
    Nie znam się na tych sprawach. Mój mąż też zielony. Siedzimy i nie mamy żadnych pomysłów.

Klocki Duplo są fajnym pomysłem, moje dziecko jak dostało na pierwsze urodzinki to potem dwa tygodnie tylko nimi się bawiło (jest wydatek ale opłacalny); fajne są zabawki edukacyjne :] U nas jednak hitem były te klocki :]

Nasturcja lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Tamka- toz to jakieś fatum. Na pewno chwilowe.
    Krokodylica- a wiesz ze wiara czyni cuda ? Ja w Twojego kropa wierze baaardzo.

To wierzcie, wierzcie, może Wasza wiara uczyni mi ten cud. :)

Ja się ostatnio za dużo nasłuchałam na temat - za dużo seksu, plemniki osłabione, bla bla bla. I moja wiara w fasola uleciała.

Tamka, Katjaa lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, to zróbcie dla świętego spokoju badanie nasienia, bo faktycznie szalejecie jak króliki na wiosnę ;) więc uspokoicie się i będziecie szaleć dalej

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    To wierzcie, wierzcie, może Wasza wiara uczyni mi ten cud. :)

Ja się ostatnio za dużo nasłuchałam na temat - za dużo seksu, plemniki osłabione, bla bla bla. I moja wiara w fasola uleciała.
    Kkrokodylku nie dołuj się :) to dlatego masz teraz tak mało <3?
    Czytałam różne opinie w internecie, nie ma co się sugerować tym za bardzo. Co ma być to będzie, wy macie duuuuże szanse :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola,
    Ja nie mam zaparć Tamcik...póki co ;) A biegunkę miewałam w pierwszych dniach @. Współczuję tych pechowych zdarzeń losu :(
    Malenka, witaj w domu :)
    Przytulam kobietki, do których jednak zawitała @... ten cykl będzie Wasz :)
    Trzymam kciuki za testujące niebawem :)
    I już nie wiem co.

Tamka, Katjaa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    No ja wlasnie nie umiem zrobic :-(.. I co gorsza nie chce mi sie ;-)

ja mam fajny sprawdzony przepis i wychodzi mega pyszna, ale tot aka zwykła prosta jest :]

• Tamka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Hola,
    Ja nie mam zaparć Tamcik...póki co ;)
    dużo błonnika wsuwasz najwidoczniej :P

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    dużo błonnika wsuwasz najwidoczniej :P
    Jem jabłuszek sporo, ogólnie owoców, może to mnie chroni przed męczarniami w kibelku ;)

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Kkrokodylku nie dołuj się :) to dlatego masz teraz tak mało <3?
    Czytałam różne opinie w internecie, nie ma co się sugerować tym za bardzo. Co ma być to będzie, wy macie duuuuże szanse :)

Ja mam mało serduszek????? Ojjjooojjj. Naprawdę mam mało serduszek???? :P
    Hehe a to dobre.

Tamka lekarz powiedział, że jeśli nam nie wyjdzie teraz przez 3 cykle z Clo to wtedy badanie nasienia i tego się trzymam. Mój małż nie chce iść na to badanie, bo się wstydzi i w ogóle, no ale jak za 3 miechy dalej nic nie będzie to pójdzie, nie ma wyjścia. A w następnym cyklu będziemy po prostu mniej się grać i tyle.

marissith lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    ja mam fajny sprawdzony przepis i wychodzi mega pyszna, ale tot aka zwykła prosta jest :]
    Dawaj...moze akurat natchnienia nabiore

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ;)

Cymcia , przytulam...

alez tu sie dzialo wczoraj wieczorem ;)

nasturcja, jak u Was?

u mnie dzis wpracy wieeeelki dzien. podnosimy wielka sekcje - czesc platformy wiertniczej i montujemy z druga. takze zaraz wskakuje w pomaranczowy kombinezon i biegne na stocznie nadzorowac ;)

potem nie wiem ile dzis popracuje, bo grafik spr. prywatnymi zapchany. musze zawiezc siuski mlodszego do badania, przy okazji i swoje, bo ciagle biegam siku. potem jedziemy wybrac jakies pierdoly do domu, potem po dzieci do przedszkola i stomatolog ;)

wiecie....zastanawiam sie czy mierzyc temp. w 2 polowie cyklu. bardzo mnie to stresuje. w pierwszej polowie, w tym cyklu, bylam wyluzowana, a teraz spac w nocy nei moge, bo raz sikac mi sie caigle chce, a dwa ciagle mysle o mierzeniu tempki i sie glupia doczekac nie moge :( no i jak dzis byla nizsza niz wczoraj, to juz sobie wkrecam, ze znow nici :( mysle ze do pt. bede mierzyla, a potem wyjezdzamy i zobacze jak to bedzie.....

Krokodylica, Tamka, Katjaa lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Asha Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie to ta lasagne wczorajsza..a mowilam ze gowniana ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 09:34

Katjaa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka tempkę masz bardzo ładną.
    A jak nie potrafisz wyluzować i Cię to stresuje to nie mierz.

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Asha, Katjaa lubią tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    dzien dobry ;)

Cymcia , przytulam...

alez tu sie dzialo wczoraj wieczorem ;)

nasturcja, jak u Was?

u mnie dzis wpracy wieeeelki dzien. podnosimy wielka sekcje - czesc platformy wiertniczej i montujemy z druga. takze zaraz wskakuje w pomaranczowy kombinezon i biegne na stocznie nadzorowac ;)

potem nie wiem ile dzis popracuje, bo grafik spr. prywatnymi zapchany. musze zawiezc siuski mlodszego do badania, przy okazji i swoje, bo ciagle biegam siku. potem jedziemy wybrac jakies pierdoly do domu, potem po dzieci do przedszkola i stomatolog ;)

wiecie....zastanawiam sie czy mierzyc temp. w 2 polowie cyklu. bardzo mnie to stresuje. w pierwszej polowie, w tym cyklu, bylam wyluzowana, a teraz spac w nocy nei moge, bo raz sikac mi sie caigle chce, a dwa ciagle mysle o mierzeniu tempki i sie glupia doczekac nie moge :( no i jak dzis byla nizsza niz wczoraj, to juz sobie wkrecam, ze znow nici :( mysle ze do pt. bede mierzyla, a potem wyjezdzamy i zobacze jak to bedzie.....

ja myslałam ze dwa testy pozytywne owu t dużo ale ty kochana to powalasz :) faktycznie były wszystkie takie mocne ???

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Asha Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    ja myslałam ze dwa testy pozytywne owu t dużo ale ty kochana to powalasz :) faktycznie były wszystkie takie mocne ???
    Podtrzymuje pytanie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Dawaj...moze akurat natchnienia nabiore

Składniki

Sos mięsny:
    Ok. 700g mięsa mielonego (wieprzowego)
    2 puszki pomidorów
    1 duża cebula
    Sól, pieprz, zioła prowansalskie

Sos beszamelowy: (ja robię podwójną porcję bo jest mega)
    3 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    Ok 350ml mleka
    1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, szczypta soli i pieprzu

Dodatkowo:

Ser żółty w plastrach lub starty

1 opakowanie makaronu Lasagne (należy sprawdzić, czy makaron, który kupiliśmy trzeba przed pieczeniem obgotować!)

Przygotowanie

Sos mięsny:

Mięso podsmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu, żeby się przyrumieniło. Przełożyć do garnka, następnie dodać pomidory z puszki (można je wcześniej potraktować blenderem), zostawić na wolnym ogniu. Cebulę pokroić drobno, podsmażyć (do zezłocenia) i dodać do sosu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami.

Sos beszamelowy:

W rondelku lub na większej patelni roztopić masło. Nie zdejmując z ognia dodać przesianą mąkę i dobrze wymieszać (do momentu otrzymania gładkiej zasmażki). Następnie odstawić z kuchenki i ciągle energicznie mieszając, bardzo powoli wlewać mleko. Jeśli zostaną nam grudki od mąki, nie ma, co się denerwować – wystarczy przetrzeć sos przez sito. Z gładkim sosem wracamy na kuchenkę, doprawiamy i gotujemy jeszcze 10-15minut (aż będzie gęsty). Następnie odstawiamy, żeby ostygł.

Przygotować prostokątną, dosyć wysoką formę.

Jeśli chodzi o układanie warstw lasagne, to słyszałam wiele wersji, ale jeśli mam być szczera to według mnie kolejność nie robi żadnej różnicy. Należy tylko pamiętać, że na samym spodzie, pod pierwsza warstwą makaronu powinien być sos beszamelowy.

U mnie:
    -sos beszamelowy
    -makaron
    -beszamel
    -sos mięsny
    -starty ser

I znowu makaron – sos beszamel itd., aż do wykończenia się składników. Wierzch posypać serem.

Piec w nagrzanym do 180*C piekarniku przez ok. 30-40 min (zależy od makaronu – ja kieruje się tym, co na opakowaniu).

I to tyle, smacznego!

• Tamka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, ja już Ci chyba pisałam, że mnie za bardzo stresowało mierzenie więc odpuściłam, wystarczą testy i śluz żeby wyznaczyć owu

Kroko, wyobrażam sobie, że małż się wstydzi, to nic miłego ale pomyśl, że Ty się rozkraczasz przed obcym facetem nawet kilka razy w miesiącu, natomiast faktycznie jesteście na samym początku starań, więc możecie z tym badaniem poczekać

aczkolwiek jest to najszybsza i najprostsza rzecz do wykluczenia ;)

Asha, Nasturcja lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ