Na poczatku 2015 znajde 2 kreski ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, bardzo Wam współczuję...
Rok to naprawdę jakiś niewiarygodnie długi termin! Wśród znajomych, które doświadczyły podobnej straty, zwykle padało hasło 3-6 miesięcy przerwy. A znam kilka przypadków, kiedy po poronieniu w 4-5 miesiącu kobiety są w zdrowej ciąży już po 2 miesiącach.
Ale wiadomo, każdy organizm jest inny.
A mnie dziś wyszedł pozytywny test owulacyjny Aż zaraz zrobię następny, bo nie wierzę! I mój M to sobie dziś wieczorem nie odpocznie, o nie... -
nick nieaktualnyPola dla mnie to był najgorszy dzień w moim życiu.
Lianna mecz swojego M do upadłego, powiem wam że może to mój wymysł jakiś, ale w tym miesiącu w którym zaszłam, to był jedyny w którym kończył "na pieska" nie wiem czy to pomogło wyczytałam że pomaga zastosowałam i zaskoczyło:)
Mala myszka może to właśnie ta implantacja? ja takiej nie miałam ale cześć dziewczyn miewa, jak jajeczko się tam wbija i zagnieżdża, trzymam mocno kciuki .małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mmeryy88 wrote:Witam! Ja też się dopisuję rękoma i nogami fajnie było zajść jeszcze w 2014, ale dziś idę do endokrynologa ze względu na wysoki poziom tsh
Am nadzieję, że go zabije i w 2015 się w końcu uda
jaki masz wynik tsh? -
hej laski nadrobiłam Was , musiałam powoli bo w pracy jestem
No jest to cholernie cięzkie , a tak co do starań po poronieniu , od kiedy się czeka nawet po takim późniejszym ciut rok czasu ;/
Mmery właśnie jakie masz tsh ? Ja miałam w styczniu przed leczeniem 5.11 i od stycznia biore tabsy na tarczyce i mam teraz tarczyce 1.90 jakoś -
nick nieaktualnyByłam u gin na ten stan zapalny dala mi antybiotyk. Właściwie na początku zapytała czy staram się od razu, czy sobie chce zrobić z miesiąc przerwy, co mnie zdziwiło, powiedziałam ze chce zacząć na początku przyszłego roku. Mam do niej iść da mi Luteine po owulacji na progesteron bo ten miałam dość niski. Ogólnie już jest zupełnie czysto, właśnie mam owulacje którą widziałam Z racji antybiotyku muszę uważać tzn się zabezpieczać. Zmieniłam tez jedzenie na totalnie bezglutenowe i bez mleczne, a za to sporo mięsa którego wcześniej jadłam kawałek na parę tygodni, teraz jem codziennie jakiś drób lub ryby, nic innego mi przez gardło z mięsa nie przejdzie. Ja też tarczyce mam poniżej 2 TSH i tak miałam przed branie tabletek, mam nadzieje zbić ta dietą zupełnie AntyTG i TPO.
-
Kochana tarczyca jak jest niedoczynność lub nadczynność praktycznie we wszystkich przypadkach jest leczona przez wiele lat jak nie do konca zycia .! Moja tarczyca w styczniu była 5.11 potem spadała powoli i była w czerwcu 1.76 ale odstawiłam na miesiac tabletki i podskoczyła do 4.08 więc musiałam dalej brać ... moja tarczyca bez leków znów popada w niedoczynność wiec mnie zostało branie leków do końca życia , chyba , że kiedyś po ciąży hormon sam tarczycy się reguluje w co wątpie aktualnie mam tsh 1.90 i zlatuje powoli i jest oki
-
Mery a Ty miałaś wcześniej problemy z tarczycą czy teraz dowiedziałaś się dopiero o niej? Jaką dawkę leku dostałaś?
Moje tsh lubi sobie skakać, dlatego ciągle z nią walczę. Kiedy już myślałam, że będzie ładne, ono mi zrobiło psikusa i okazało się, że niekoniecznie