X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)
    kurcze czuje sie chocbym to ja jutro szła sprawdzić moje pęcherzyki ..

Z., Magdas lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Z jednej strony cieszę się że wiem juz co jest grane. Z drugiej strony świadomość że czeka tyyyyyle czasu walki... i nie wiadomo co na końcu nie jest miła.
    Muszę być silna. I już nie mogę płakać żeby mi się mąż nie załamał. Już do mnie mówi że jest bezplodny. Powiedziałam mu że wyniki może nie są dobre ale jeszcze nikt nie powiedział że nie będziemy nigdy mieć dzieci a skoro tak to będziemy próbować.
    Już nie marudzę. Dziekuje Wam za wsparcie i cenne informacje. Jesteście nieocenione.
    kochana mąż nie jest bezpłodny tylko chwilowo NIEPŁODNY !!!
    mój też tak mówił.. dokładnie.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas tylko zaraz jutro po wizycie daj znać bo będe czekać bo kibicuje ci :)
    oczywiście innym dziewczynom też , tylko Magdas jest w mjej sytuacji :P
    na która godz idziesz ?

Magdas lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Monia :) nastawiam sie psychicznie, ze moze nic nie byc, choc troche bedzie mi smutno ale wiecie co ja sie boje clo bo u mojego gina wiekszosc po clo spodziewa sie trojaczkow jakos taka wizja mnie przeraza. Blizniaki ok ale trojaczki jak sobie dac rade? Hehe ale i tak jak trzeba bedzie to bede brac co ma byc to bedzie :)

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko, trzymam kciuki i wierzę, że i wam się uda, wszystkim - tym z problemami jawnymi, ukrytymi, wszystkim!
    Ja też czekałam na swoje szczęście ponad 2,5 roku... doczekałam się i wy się doczekacie!

Magdas, XxMoniaXx, Z. lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia na 9:10 mam :) jak tylko wroce to przekaze wieści ehh juz mi łatwiej bedzie bo ktos o mnie pomyśli <3

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie sie doczekamy ;)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Monia na 9:10 mam :) jak tylko wroce to przekaze wieści ehh juz mi łatwiej bedzie bo ktos o mnie pomyśli <3
    będe czekać i myśleć jak będzie ta godzina. Powodzenia :) a w którym dc jesteś, bo nie spojrzałam na wykres ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Dzieki Monia :) nastawiam sie psychicznie, ze moze nic nie byc, choc troche bedzie mi smutno ale wiecie co ja sie boje clo bo u mojego gina wiekszosc po clo spodziewa sie trojaczkow jakos taka wizja mnie przeraza. Blizniaki ok ale trojaczki jak sobie dac rade? Hehe ale i tak jak trzeba bedzie to bede brac co ma byc to bedzie :)
    Magdas, ja jestem po stymulacji Clo i mam jednego malucha... a też ginka mnie "straszyła", że u niej większość pacjentek po Clo ma ciąże bliźniacze. Moja jest pojedyncza, czyli to żadna reguła... :) 3mam kciuki. W sumie lepiej 3 niż żadne ...

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie lepiej 3 niż wcale :)
    Melula a to był pierwszy raz clo brałaś w życiu ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dokładnie lepiej 3 niż wcale :)
    Melula a to był pierwszy raz clo brałaś w życiu ?
    Tak, miałam przepisane tylko na 3 cykle, a potem HSG... obyło się bez tego... Udało się w ostatnim cyklu z Clo, jak się okazało, dwa cykle wcześniej pęcherzyki wcale nie rosły, a za trzecim razem w 11dc już był 21mm. Dodatkowo na własną rękę i ryzyko wzięłam w tym ostatnim trzecim cyklu luteinę - postawiłam wszystko na jedną kartę. Skoro jest pęcherzyk i ostatni cykl na Clo, a miałam kilka tabl luteiny to postanowiłam sama sobie zaaplikować. Nie wiem, czy to miało wpływ (nie namawiam na samoleczenie), ale się udało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 22:54

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie normalnie to przeraża, że kto idzie na badanie nasienia to nie wychodzi ono dobrze.. co to za czasy cholerne :( ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro moj 9dc. Poprzednio juz miałam wielki pecherzyk wiec moze i teraz
    Melula tak zgadzam sie z Toba,ze lepiej 3 niz zadno. I licze sie z tym,ze clo zwieksza szanse na ciaze mnoga. Ale szczerze przeraza mnie taka wizja zwlaszcza ze nie znam obslugi dziecka ;) na poczatek wolałabym jedno. Ale wiadomo,ze jak by było wiecej to tez byśmy sie cieszyli :) najwazniejsze dla mnie w tym momencie to wogle doprowadzic do ciazy i Ty jestes tego przykladem ze clo moze pomoc:)

XxMoniaXx, Z. lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Tak, miałam przepisane tylko na 3 cykle, a potem HSG... obyło się bez tego... Udało się w ostatnim cyklu z Clo, jak się okazało, dwa cykle wcześniej pęcherzyki wcale nie rosły, a za trzecim razem w 11dc już był 21mm
    widocznie organizm potrzebował więcej niż jeden miesiąc na rozruszanie prawidłowej pracy jajorków :) fajnie, że Ci sie udało . A dlaczego wcześniej żade lekarz nie przepisał Ci CLO skoro tak długo sie staraliście ??

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziwne te czasy kto kiedys myslal o badaniu nasienia..

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe "obsługi dziecka".. obawiam sie , że tu każda z nas nie zna :P ale poznamy niebawem :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolance sie udało w pierwszym cyklu z CLO :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mója ginka bardzo chwali CLO, że dużo sie udaje po tym. Na necie, forach czytałam też bardzo dużo pochlebnych info. Oczywiście były i takie, że nie pomogło, ale 70 % było dobrych wiadomości :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No duzo jest takich dziewczyn ja zbytnio za pierwszym razem szansy nie miałam bo gin mówil ze moje jajniki straaasznie leniwe. Wiec potrzebuja wiecej czasu alr za drugim razem szalone sie rozchulały

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. dobrze, że teraz zdecydowaliście sie na badanie nasienia bo juz możecie zacząc brac suplementy .

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ