Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z. kochana pamiętaj, że do zapłodnienia potrzebny jest tylko jeden żołnierz, są na forum przypadki już zaciążonych i to z 1% prawidłowych plemników.
Mdłości wracają .... oby nie wymioty. Jutro wesele, a mnie odrzuca od jedzenia
Co tu taka cisza ? Jak ja mogę patrzeć w komputer, to nie ma co czytaćZ. lubi tę wiadomość
-
hej kochane
my juz po wet ..nistety zaczelo odpadac.. okropnie to wyglada..dostalismy taka sepcjalna masc i mamym nia smarowac to wszetko raz dziennie wet powiedziala ze najgorszy bedzie ten tydziena pozniej to juz z gorki bo bedzie sie zasklepiacale to kilka tygodni mur beton ;/
-
nick nieaktualny
-
Z. wrote:Chyba do mnie nie dociera ten wynik jeszcze. 98,33 % ma nieprawidłowe główki... czy mamy w ogóle jakieś szanse na naturalne poczęcie? Nic nie wiem...
-
Objętość 4,9 a norma > 1,5
Czas upłynnienia: 10 min <60 min
pH: 7,5 norma >7,2
Wygląd prawidłowy/prawidłowy
Lepkość + norma +
Aglutynacje: - norma -
Inne komórki: - norma -
Wynik HOS 46,7% nomra >60%
Żywe plemniki: 43% norma >58%
Koncentracja:5,33 mln/ml norma >15
26,11 mln/ejakulatu norma >39
Plemniki ruchliwe (P+NP) liczba: 21, 25,93% koncentracja 1,38 mln/ml 6,77 mln/ejakulat
Ruch postępowy (P) liczba 17, 20,99%, koncentracja 1,12 mln/ml, 5,48mln/ejakulat
Ruch niepostępowy (NP) 4, 4,94%, koncentracja: 0,26 mln/ml, 1,29 mln/ejakulat
Nieruchliwe (NR) liczba 60, 74,07% koncentracja 3,95 mln/ml, 19,34 mln/ejakulat
Normy P>32% lub P+NP >40%
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 21:59
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
wiec tak.. z tego co ja do tej pory kojarza..
jest mało plemnikow i na dodatek zanizona jest ich morfologia.. bo pisalas ze 1,67
po pierwsze niech zacznie brac witaminy i powtorzy za jakis czas badanie.
idziecie migiem do androloga, zrobcie usg czy nei ma zylakow..b one moga powodowac takie wyniki, zrobcie hormony TSh ( jesli ma nadczynnosci) toskutecznie tarczyca niszczy plemniki ;/
FSH, LH PRL testosteron- to tez wypadaloby zrobic..
na penwo nie czekajcie tylko iw ylacznie na witaminki wszytsko zalatwia bo trzeba spr co jest grane czy to okresowa niedomoga czy cos powazniejszego
wyeliminujcie %, akawe papierosy, niech unika przegrzewania jader,
polecam - na naszym bocianie napisac te wyniki cale lacznie z morfologia dr Wolskiemu .. on wam powie jakie sa szanse
dziewczyny z podobnymi wynikami zachodzily w ciaze naturalnie ale po wielu proboach i niesety nie liczyly one sie w kilku miesiacach
tak wiec zacznijcie dzialas..a jak nie probujcie inseminacji..choc z tymi wynikami z tego co wiem insemki nieprzeprowadza .. bo po poierwsze za malo jes ich ..a dwa morfologia jest za niska powinna byc min 4%
natomiast jesli was interesuje in vitro to w Novum z takimi wynikami macie szybkie szanse zakwalifikowac sie do badan klinicznych i wtedy leczenie i in vitro jest za free
Z. lubi tę wiadomość
-
Aa i mozecie sprawdzic czy nie ma infoekci robiac posiew nasieniea..niby tu nie wyszly leukocyty ..ale macie lepkosc + wiec moze tez cos jdnak sie dziac
Z. lubi tę wiadomość
-
Z. Walcz nie poddawaj sie
Dziewczyny trzymajcie kciuki jutro za mnie zeby okazało sie, ze bez clo cos tam rośnie...
Jaki dziwny ten świat jak u kobiety wszystko ok to u mężczyzny problem. Jak u nas z mężem ok to ja mam problemy ehh nie łatwe to wszystkoZ. lubi tę wiadomość
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
Magda niestety ale lepiej jak u kobiety jest problem.. ja wolalabym zeby to u mnei byl problem bo hormony kobiet szybko sie normuja ;/
-
Niestety in vitro odpada...
Mąż brał antybiotyk z powodu chorych zatok. Ale nie wierzę że głupi antybiotyk i temperatura aż tak mogły zniszczyć plemniki... problem musiał być wcześniej.
Nie palimy nie pijemy mąż ćwiczy w miarę zdrowo sie odzywiamy. Praca siedzaca... daje mu od ponad dwóch tyg. Fertimen.
Prywatnie przerażają koszty leczenia, państwowo czas który zajmie walka.
Glupie 3 miesiace wydają mi sie wiecznoscia...
Ech.
Dziękuję za wsparcie. Jesteście kochane
Chyba sie tu zadomowie jednakWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 22:17
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
temperatura mogla znacznei wplynac jelsi miala miejsce do 48h przed badaniem..
powtorzcie za miesiac moze badania
Z. jelsi chodzi o wi t dawaj mu tez folik, l-karnityne, niech jje orzechy moze kupicie mace .. sprawdz przy okazji czy nie ma cieplych jader albo niech sam sprawdziZ. lubi tę wiadomość
-
Z nie mozna sie poddawac trzeba walczyc wyniki moga byc do poprawienia ale musicie reagowac szybko
Z. lubi tę wiadomość
-
Z. uwierz wiem co czujesz i inne dziewczyny z wątku tu też.
Wiesz po odbiorze naszych pierwszych wyników mieliśmy dużo gorsze 1,2 mln .... ie wierzyłam, że coś ruszy ... ale ruszyło.. maż nadal sie leczy .. teraz problemy zaczynają się u mnie..
przez te 3 miechy odpuść mierzenie temp- taka moja rada, ja teraz nie mierze miesiąc i żałuje, że prędzej nie skończyłam.. przed Wami trudny, bardzo trudny okres- przynajmniej u nas tak było, ale idźcie do urologa , lepiej Wam leki dopasuje tzn mężowi. I uwierz, że wyniki będą o niebo lepsze tylko leki !!!! suplementy !!!!!!
sen nago, nie przegrzewanie się , świeże powietrze i dużo rozmówpowodzenia
Z. lubi tę wiadomość
-
No wiem,ze lepiej ale mimo wszystko najlepiej by bylo zeby kazda para ktora chce miec dziecko mogla je miec a nie tworza sie problemy...
Z. Ja sie za bardzo nie znam ale moze faktycznie antybiotyk wplynal nas gin sie pytal czy maz nie bral w przieciagu 2 ostatnich misiesiecy jakiegos antybiotyku bo czasem on ma duze znaczenie...bedzie dobrze zobacz u Moni wyniki sie poprawiaja to i u was tez sie poprawiaZ., XxMoniaXx lubią tę wiadomość
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
Z jednej strony cieszę się że wiem juz co jest grane. Z drugiej strony świadomość że czeka tyyyyyle czasu walki... i nie wiadomo co na końcu nie jest miła.
Muszę być silna. I już nie mogę płakać żeby mi się mąż nie załamał. Już do mnie mówi że jest bezplodny. Powiedziałam mu że wyniki może nie są dobre ale jeszcze nikt nie powiedział że nie będziemy nigdy mieć dzieci a skoro tak to będziemy próbować.
Już nie marudzę. Dziekuje Wam za wsparcie i cenne informacje. Jesteście nieocenione.XxMoniaXx lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Walczyc trzeba zawsze. Wiem ze dzis jest Wam trudno ale jutro pojutrze tez jest dzien. Zbierzecie sily oswoicie sie i bedziecie walczyc. Trzeba wierzyc ze bedzie dobrze. Pomysl sobie ile par nie wie ze cos jest nie tak nie badaja sie a w ciaze zachodza wiec spokojnie bedzie dobrze
Z. lubi tę wiadomość
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.