X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Lenka jak tam u Was?

Anutka co u Ciebie? Dawno Cię na tym wątku nie było ;)

U mnie pochmurno. Mam dziś wolne więc będę zbierać telefonicznie informacje na temat możliwości naszego leczenia w ramach NFZ ;)
    Mąż też dziś ma wolne, właśnie wyszedł pozałatwiać kilka spraw.
    Powiem Wam, że wziął sobie wynik do serca i widzę, że zależy mu na poprawie. Jak wychodzimy to telefony lądują w mojej torebce, teraz też wziął sobie nerkę żeby nie napromieniowywać jajek ;) (Od roku nosił regularnie dwa telefony w kieszeniach...)
    Leki łyka bez szemrania, jest gotowy na pójście do lekarza. Sam zasugerował wymianę bielizny żeby miał więcej takiej luźnej.
    Ma w sobie dużo wiary. Więcej ode mnie. Razem damy radę.

A co u Was?
    Dawno nie widziałam Kasi? Urlop masz? Mam nadzieję, że chwilowa nieobecność jest spowodowana błogim leniuchowaniem a nie nawałem pracy ;)
    Misty? Jak u Was? Jak maluchy? Jak sytuacja?
    I inne dziewczyny, co tam u Was?

A tak w ogóle to:
    "Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."

Życzę Wam miłego dnia!
    <3

Little Frog, Another, Lena87, Misty87, Maniuś lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z, oboje jesteście silni i gotowi na uporanie się z przeciwnościami. /mam nadzieję, że szybko zobaczycie poprawę wyników, a może jeszcze szybciej 2 kreseczki? :) Mocno Wam kibicuję i życzę wytrwałości :)

Ja dziś też będę dzwoniła do lekarzy, bo muszę się umówić do ginekologa, dermatologa, stomatologa i okulisty. Chcę sobie zrobić całościowy przegląd :) Gdzieś w międzyczasie chcę zaliczyć laboratorium :)

Ja jestem trochę zalatana, ale staram się być na bieżąco i jakieś słówko napisać :) Mam nadzieję, że dziewczyny wpadną i też skrobną kilka słówek co tam u nich :)

Z. lubi tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkich w ten upalny poranek,a w sumie prawie poludnie...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Alka witaj :)
    jak tam się czujesz ? Jak znosisz te upały ?

Hej,duuuszno,ale az tak mnie to nie meczy. Znajduje zawsze jakis cien i leze na lezaczku.Ogolnie to czuje sie dobrze,a co u Cb?

• alka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    To fajnie że dobrze się czujesz . Myślałam że w ciąży jest ciężko wytrzymać taki upał .
    A u mnie dobrze , dziś się troszkę źle czuje ale to pewnie ten upał tak bo już przesada :P

Ja wole te upaly niz ciagle deszcz jak ostatnio. Ogladam wozki,ale noc nie moge znalezc,bylismy wczoraj w smyku,ale tez zadnego szalu nie ma...

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczynki...podczytuje Was ale nie mam nawet siły pisać! ogolnie jestem non stop tak zmeczona ze szok :(
    no i dzis rano pojawiły sie jak ja to mówie pociagniecia ale bez wymiotów! natomiast trzyma mnie do tej pory, nie wiem jak przetrwam dzien..w dodatku jest 30 stopni! ledwo zyjeeeeeeee :(:(:(

czuje sie taka zmeczona jakbym tydzien nie spałata i ziemniaki zbierała na upale :D hihihi masakra!

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    czesc Dziewczynki...podczytuje Was ale nie mam nawet siły pisać! ogolnie jestem non stop tak zmeczona ze szok :(
    no i dzis rano pojawiły sie jak ja to mówie pociagniecia ale bez wymiotów! natomiast trzyma mnie do tej pory, nie wiem jak przetrwam dzien..w dodatku jest 30 stopni! ledwo zyjeeeeeeee :(:(:(

czuje sie taka zmeczona jakbym tydzien nie spałata i ziemniaki zbierała na upale :D hihihi masakra!

Ja poczatki tez takie mialam,ze ciagle zmeczona i w ogole,minelo dopiero tak po 14 tyg

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet mnie nie starsz! :(:(

u mnie zaczeła sie faza tylko na pasztet! no i od dziś rana ciagnie mnie....ale na szczescie poki co nie wymiotuje , mam nadzieje ze nie weszłam w faze feralnego 8 tyg zaczynajacego rzyganie! heheh juz sie cieszyłam ze mnie to ominie ale dzis sie czuje fatalnie :( bleeeeeeeeeeee
    próbuje wcisnać kanapke, oczywiscie z pasztetem :) bo w brzuchu burczy ale mdli jak cholera!

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    nawet mnie nie starsz! :(:(

u mnie zaczeła sie faza tylko na pasztet! no i od dziś rana ciagnie mnie....ale na szczescie poki co nie wymiotuje , mam nadzieje ze nie weszłam w faze feralnego 8 tyg zaczynajacego rzyganie! heheh juz sie cieszyłam ze mnie to ominie ale dzis sie czuje fatalnie :( bleeeeeeeeeeee
    próbuje wcisnać kanapke, oczywiscie z pasztetem :) bo w brzuchu burczy ale mdli jak cholera!

Ja tez ciagle jadlam pasztet z pomidorem,teraz juz nie moge patrzec. Ja nie wymiotowalam,ale nie moglam dopuscic do glodu bo jak chociaz troszke zglodnialam to od razu wymioty.Na poczatku ani kawalka bym pieszo nie przeszla,odrazu padalam na twarz,nawet kapiel byla meczaca,ale teraz przeszlo

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie jestem w pracy....
    a jeszcze dzis przygody bo weszłam do biura zmarnowana, i dzowni szefowa ze mam isc do sadu po niekaralnośc i pozniej do niej z tym papierkiem! i jak na zlosc nie dojezdza tam autobus wiec piechote...zajeło mi to chyba 2h na tym upale...i co chwile przystanek przy trawie bo wrazenie ze zaczne wymiotowaC! dramat!!!

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka mam to samo....nawet prysznic sprawia mi trudnośc poki co! no a pasztet rzadzi..i serki "prezident" ale staram sie nie jest za duzo białka! ehhhhhhhh uroki ciazy :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    alka a jakiego szukasz 2 czy 3w1 ? Może coś się na allegro znajdzie .
    Hej Rudasku . Może weź chłodną kąpiel , w sumie ja brałam i nic to nie daje . Ciężko jest w taki upał , trzeba dużo pić . Albo prześpij się :*

Nie wiem wlasnie,najlepiej zeby w komplecie z nosidelkiem itd bo taniej na pewno wyjdzie,za tysiac zl sa fajne,ale zastanawiam sie czy moze nie lepiej kupic uzywany jakis fajny bo ile w tym glebokim pojezdze...

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce zeby tu zaraz wybuchła burza na temat wózków tak jak na innym temacie :) ale ja tez uwazam ze uzywany to dobry pomysł, bo własnie ile pojeździ..moich znajomych córka ma 6 m-cy i juz nie chce w głebokim jeździć :(:(:(

alka89, alka89 lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    nie chce zeby tu zaraz wybuchła burza na temat wózków tak jak na innym temacie :) ale ja tez uwazam ze uzywany to dobry pomysł, bo własnie ile pojeździ..moich znajomych córka ma 6 m-cy i juz nie chce w głebokim jeździć :(:(:(

No moja siostra tez mowi,ze jej mala jak zaczela siedziec to juz jej kupila fajna spacerowke z funkcja lezenia...

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie! wiec mysle ze o dziecku ktore jezdzilo w tym pol roku mozna wózek kupić, za 100 wyczyscic tapicerke i jest git...a pieniazki ktore zostana mieszy nowym a uzywanym kupic np spacerowke :)
    my tez dostaniemy od znajomych wózek! a jak im sie odmieni do lutego to kupimy uzywke :D mi osobiscie szkoda na wózek wydac ponad tysiac złotych, gdzie taki sam uzywany kupie za 400zł :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czekam

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    ja znalazłam na allegro fajny wózeczek nie drogi ale nie wiem zy taki jest w waszym guście zaraz podeślę linka .
    Rudasku dlaczego miała by wybuchnąć burza :P każdy kupuje jaki chce i za ile :)

Kochanie bo na innym wątku poruszylam temat uzywanego wózka to zaatakowały mnie bogate paniusie, ktore stwierdzily ze tylko nowy za ok 2 tys, bo ich dziecko ma jezdzić BMW a nie polonezem! wiec wyrazilam swoje zdanie ze kazdy kupuje taki na jaki go stac, jaki uwaza za odpowiedni, a zaden wstyd jest kupic uzywany! i ze ja uwazam ze jak matka zapozycza sie zeby kupić wózek za 2 tys, to po prostu chce na ulicy "błysnąć" i pokazać jaka nie jest "bogata" bo dziecko i tak nie wie czy ma wózek za 200 zł czy za 2 tysie :) liczy sie wygoda, funkcjonalność i bezpieczenstwo dziecka!
    no ale wojna wybuchła straszna!!

Z. lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozki-coneco-kangoo-tylko-teraz-taka-niska-cena-i4384488250.html

• alka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie cos z takich podoba

• alka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie cos z takich podoba

‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ