X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha mam ptanko bo nasz psiak ma zmieniony ten antybiotyk metronidazol i Amosiklav czy jakos tak :) dostaje rano pol tego i pol tego i wieczorem tak samo dodatko plukamy mu rivanowlem i smarujemy ziarnina. myslisz ze to dobry zestaw.. jednak ten plat odpadl bo byla martwica ;/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś w miarę znośnie, chociaż trochę duszno.
    Umówiłam się do lekarzy, teraz tylko pieniążki w zęby i odwiedzać....jutro mam okulistę i posiedzenie w kolejce do ginekologa, bo najbliższy termin na zapisy miała na 30 lipca, a mnie wtedy nawet nie będzie.
    Planuję iść jeszcze do fryzjera i doprowadzić moje włosy do porządku, bo są w kiepskiej formie.

Co do samochodów, to my też mamy zamiar kupić, Ale na szczęście zależy nam głównie na tym, żeby był ekonomiczny i pakowny :) Nie chcemy naszpikowanego elektryką :) Na szczęście co do samochodów, to jesteśmy zgodni :)

Z. lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy mega zadowoleni z naszej daci :)
    mamy taka czarna strzale.. pakowna rodzinna :) wygodna :) i malo pali na baku gazu przejezdza 500 km :)

392239404a99adcf113b1.jpg

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Oby Ci szybko minęło. Dla mnie to był najgorszy okres ciąży, zarzekałam się że to pierwsze i ostatnie dziecko, bo nigdy więcej nie chcę tego przechodzić.

Od jutra jestem sama w pracy, to już w ogóle będzie męka, znikąd pomocy :(

A dostałam dziś pismo z urzędu pracy- powiadamiają mnie, że przychylili się do mojego wniosku i z dniem 1.07 przerywają staż mojej stażystce. Nic nie napisali o tym, że mam zwrócić koszty poniesione przez urząd na organizację tego stażu, więc super :) Kilka stówek w kieszeni.
    Ja tez jestem sama od czwartku, bedzie ciezko... pocieszam se mysla, ze prqcuje do konca sierpnia :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Pytałam już na innym forum ale cisza wiec moze tu mi pomożecie....:) 6 dni po wyznaczonej owulacji i potwierdzonej wczoraj test owu wyszedł mi znów pozytywny :/ czy znacie moze przyczynę? Bo jakieś dziwne mi sie to wydaje....dziękuje

Ania_84 lubi tę wiadomość

Aprilka
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owu moga wykrywac tez bardzo wczesna ciaze.. albo masz problemy z tarczyca lub PCO wtedy dosc czesto testy owulacyjne wychodza kilka razy pozytywne

Aprilka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Testy owu moga wykrywac tez bardzo wczesna ciaze.. albo masz problemy z tarczyca lub PCO wtedy dosc czesto testy owulacyjne wychodza kilka razy pozytywne
    Dziękuje Ci bardzo nic mi nie wiadomo o dolegliwosciach które wymieniłam ale zainteresuje sie tym....dziękuje :)

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Witajcie dziewczyny! Pytałam już na innym forum ale cisza wiec moze tu mi pomożecie....:) 6 dni po wyznaczonej owulacji i potwierdzonej wczoraj test owu wyszedł mi znów pozytywny :/ czy znacie moze przyczynę? Bo jakieś dziwne mi sie to wydaje....dziękuje
    Albo organizm szykował się do owulki ale zrezygnował w tym czasie i do niej nie doszło, np. większy stres w tym momencie może do tego prowadzić i teraz robi drugie podejście.

A tak ogólnie to witam się :D !

Anutka daaawno Cię tu nie było...

Aprilka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ukrop na dworze.

Pojechalismy na obiadek do zaprzyjaznionej knajpki bo w taka pogode nie mam nawet sily nic upichcic. :)
    Pozniej castorama bo moje surfinie przez weekend gdy nas nie bylo i upaly troszke podupadly na zdrowiu wiec kupilam im nawoz i preparat na mszyce.

A i stalam sie szczesliwa posiadaczką dwoch ksiazek, tak na upalne dni coby sie nie nudzić w domku.

"Pierwszy rok zycia dziecka " - Heidi Murkoff
    "Położna 3550 cudów narodzin" - Jeannette Kalyta

Jak przeczytamy to na pewno powiem Wam czy warto :)

Anaaa:) lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało tego dzis dalej test owu jest pozytywny chyba głupieje....

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka porównaj kika ze sobą dzień po dniu i ten najbardziej pozytywny to ten konkretny, a miałaś negatywne?

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten upalny dzień <3
    kochane proszę zerknijcie do mnie :)
    Co wam mówi mój wykres ?
    Czy do owulacji mogło dojść/dojdzie?
    Wczoraj test owu najbardziej pozytywny :)
    Ja już się pogubiłam w tych wykresach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 16:08

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek jak dla mnie to musisz czekać co będzie w następnych dniach jeśli chodzi o tempkę. Bo to co teraz to mogą być niskie temp. a skoku jeszcze nie było.

Zajsonek lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam zaległości wątkowe, więc może mi wyjść troszkę długi post - z góry przepraszam i całuję wszystkie, które dotrwają do końca :)

Anutka czy świnka w avku to Twoja świnka? ;)

Z. super mąż! Ekstra, że Cię tak fajnie wspiera, wsparcie jest zawsze najważniejsze. Brawa dla niego :) trzymam kciuki, żeby Wasze szczęście zawitało do Was jak najszybciej <3

Rudasek to miałaś ciężki dzień, masakra. Najgorzej ganiać po mieście w takie upały, człowiek się czuje słaby jak mucha :(
    Co do wózka to ja jestem zakochana w X-lander, ale jego cena mnie przeraża :( no cóż jednych na takie wózki stać innych nie.
    Jeśli mnie nie stać na wózek za 2 tys to takiego nie kupuję, na pewno bym się nie zapożyczyła! Fajne wózki głębokie można dostać też za 300-500 zł, bezpieczne i komfortowe dla dziecka.

ten wózek, który wrzuciłaś alka, jest bardzo fajny!
    alka, a może coś takiego?

Kasia Cichopek córę wozi takim wózkiem: http://allegro.pl/mima-xari-2014-camel-nowy-akcesoria-wart-4500-i4391972256.html
    Mnie jakoś ta skóra nie przekonuje jednak.

Co do dzieci to ja zawsze chciałam dwójkę, najlepiej parkę :) mój D. chciał zawsze trójkę. Zobaczymy jak to wyjdzie, na razie nie możemy się doczekać tej pierwszej ciąży :)

I o autku jeszcze. Mnie się marzyła zawsze ta Honda:

z13860478Q,Honda-Civic-hatchback-5d.jpg

ale przy dziecku się nie sprawdzi, więc myślimy o czymś bardziej rodzinnym :)

Z. lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Sana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi mówi że na taką Hondę to mogłam go namawiać przed planowaniem dziecka :D teraz jak już kupować autko to rodzinne :) i takie, które mało pali, bo prawdopodobnie będziemy w Niemczech mieszkać, a chcemy często przyjeżdżać do Polski :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciutko donoszę

że w sobie nosze
    na 100%

chłopaka:))

jestem po połówkowych badaniach i wszystko ok:)))
    potworny upał a ja w pracy do 18......padam, nogi puchna i palce
    a najbardziej stopy...

trzymajcie sie ciepło

F

Ania_84, Zajsonek, sara_nar, Natka098, Lena87, Anaaa:), Little Frog, Kaśka28, zizia_a, Macierzanka:), Z., Bursztynka, Maniuś lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Sana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, supeeer! Moje gratulacje :)
    Cudownie, że wszystko ok, oby tak dalej <3

Odpoczywaj :) macie już imię wybrane?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    nawet mnie nie starsz! :(:(

u mnie zaczeła sie faza tylko na pasztet! no i od dziś rana ciagnie mnie....ale na szczescie poki co nie wymiotuje , mam nadzieje ze nie weszłam w faze feralnego 8 tyg zaczynajacego rzyganie! heheh juz sie cieszyłam ze mnie to ominie ale dzis sie czuje fatalnie :( bleeeeeeeeeeee
    próbuje wcisnać kanapke, oczywiscie z pasztetem :) bo w brzuchu burczy ale mdli jak cholera!
    Czytalam ze w ciazy nie powinno jwsc sie pasztetu :-)

Ania_84 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Czytalam ze w ciazy nie powinno jwsc sie pasztetu :-)
    A to dlaczego taki swoj ski robiony.. wypieczone mieso nie surowe.. dziwne..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojaj siostrze learz mowil ze ma niejjesc owocow i warzyw :P
    do konca 5 miesiaca bo dziecko bedzie uczulone.. zmienila lekarza .. jak inny to uslyszal o padl ze smiechu .. i powiedzial ze wiekszej glpoty to on nie slyszal.. owszem nie wolno jesc owocow ktore maja duza zawartosc cukru .. i trzeba je myc .. ale powinna jesc to na co ma ochote :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ