SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha mam ptanko bo nasz psiak ma zmieniony ten antybiotyk metronidazol i Amosiklav czy jakos tak :) dostaje rano pol tego i pol tego i wieczorem tak samo dodatko plukamy mu rivanowlem i smarujemy ziarnina. myslisz ze to dobry zestaw.. jednak ten plat odpadl bo byla martwica ;/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś w miarę znośnie, chociaż trochę duszno.
    Umówiłam się do lekarzy, teraz tylko pieniążki w zęby i odwiedzać....jutro mam okulistę i posiedzenie w kolejce do ginekologa, bo najbliższy termin na zapisy miała na 30 lipca, a mnie wtedy nawet nie będzie.
    Planuję iść jeszcze do fryzjera i doprowadzić moje włosy do porządku, bo są w kiepskiej formie.

Co do samochodów, to my też mamy zamiar kupić, Ale na szczęście zależy nam głównie na tym, żeby był ekonomiczny i pakowny :) Nie chcemy naszpikowanego elektryką :) Na szczęście co do samochodów, to jesteśmy zgodni :)

Z. lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy mega zadowoleni z naszej daci :)
    mamy taka czarna strzale.. pakowna rodzinna :) wygodna :) i malo pali na baku gazu przejezdza 500 km :)

392239404a99adcf113b1.jpg

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Oby Ci szybko minęło. Dla mnie to był najgorszy okres ciąży, zarzekałam się że to pierwsze i ostatnie dziecko, bo nigdy więcej nie chcę tego przechodzić.

Od jutra jestem sama w pracy, to już w ogóle będzie męka, znikąd pomocy :(

A dostałam dziś pismo z urzędu pracy- powiadamiają mnie, że przychylili się do mojego wniosku i z dniem 1.07 przerywają staż mojej stażystce. Nic nie napisali o tym, że mam zwrócić koszty poniesione przez urząd na organizację tego stażu, więc super :) Kilka stówek w kieszeni.
    Ja tez jestem sama od czwartku, bedzie ciezko... pocieszam se mysla, ze prqcuje do konca sierpnia :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Pytałam już na innym forum ale cisza wiec moze tu mi pomożecie....:) 6 dni po wyznaczonej owulacji i potwierdzonej wczoraj test owu wyszedł mi znów pozytywny :/ czy znacie moze przyczynę? Bo jakieś dziwne mi sie to wydaje....dziękuje

Ania_84 lubi tę wiadomość

Aprilka
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owu moga wykrywac tez bardzo wczesna ciaze.. albo masz problemy z tarczyca lub PCO wtedy dosc czesto testy owulacyjne wychodza kilka razy pozytywne

Aprilka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Testy owu moga wykrywac tez bardzo wczesna ciaze.. albo masz problemy z tarczyca lub PCO wtedy dosc czesto testy owulacyjne wychodza kilka razy pozytywne
    Dziękuje Ci bardzo nic mi nie wiadomo o dolegliwosciach które wymieniłam ale zainteresuje sie tym....dziękuje :)

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Witajcie dziewczyny! Pytałam już na innym forum ale cisza wiec moze tu mi pomożecie....:) 6 dni po wyznaczonej owulacji i potwierdzonej wczoraj test owu wyszedł mi znów pozytywny :/ czy znacie moze przyczynę? Bo jakieś dziwne mi sie to wydaje....dziękuje
    Albo organizm szykował się do owulki ale zrezygnował w tym czasie i do niej nie doszło, np. większy stres w tym momencie może do tego prowadzić i teraz robi drugie podejście.

A tak ogólnie to witam się :D !

Anutka daaawno Cię tu nie było...

Aprilka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ukrop na dworze.

Pojechalismy na obiadek do zaprzyjaznionej knajpki bo w taka pogode nie mam nawet sily nic upichcic. :)
    Pozniej castorama bo moje surfinie przez weekend gdy nas nie bylo i upaly troszke podupadly na zdrowiu wiec kupilam im nawoz i preparat na mszyce.

A i stalam sie szczesliwa posiadaczką dwoch ksiazek, tak na upalne dni coby sie nie nudzić w domku.

"Pierwszy rok zycia dziecka " - Heidi Murkoff
    "Położna 3550 cudów narodzin" - Jeannette Kalyta

Jak przeczytamy to na pewno powiem Wam czy warto :)

Anaaa:) lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało tego dzis dalej test owu jest pozytywny chyba głupieje....

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka porównaj kika ze sobą dzień po dniu i ten najbardziej pozytywny to ten konkretny, a miałaś negatywne?

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten upalny dzień <3
    kochane proszę zerknijcie do mnie :)
    Co wam mówi mój wykres ?
    Czy do owulacji mogło dojść/dojdzie?
    Wczoraj test owu najbardziej pozytywny :)
    Ja już się pogubiłam w tych wykresach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 16:08

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek jak dla mnie to musisz czekać co będzie w następnych dniach jeśli chodzi o tempkę. Bo to co teraz to mogą być niskie temp. a skoku jeszcze nie było.

Zajsonek lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam zaległości wątkowe, więc może mi wyjść troszkę długi post - z góry przepraszam i całuję wszystkie, które dotrwają do końca :)

Anutka czy świnka w avku to Twoja świnka? ;)

Z. super mąż! Ekstra, że Cię tak fajnie wspiera, wsparcie jest zawsze najważniejsze. Brawa dla niego :) trzymam kciuki, żeby Wasze szczęście zawitało do Was jak najszybciej <3

Rudasek to miałaś ciężki dzień, masakra. Najgorzej ganiać po mieście w takie upały, człowiek się czuje słaby jak mucha :(
    Co do wózka to ja jestem zakochana w X-lander, ale jego cena mnie przeraża :( no cóż jednych na takie wózki stać innych nie.
    Jeśli mnie nie stać na wózek za 2 tys to takiego nie kupuję, na pewno bym się nie zapożyczyła! Fajne wózki głębokie można dostać też za 300-500 zł, bezpieczne i komfortowe dla dziecka.

ten wózek, który wrzuciłaś alka, jest bardzo fajny!
    alka, a może coś takiego?

Kasia Cichopek córę wozi takim wózkiem: http://allegro.pl/mima-xari-2014-camel-nowy-akcesoria-wart-4500-i4391972256.html
    Mnie jakoś ta skóra nie przekonuje jednak.

Co do dzieci to ja zawsze chciałam dwójkę, najlepiej parkę :) mój D. chciał zawsze trójkę. Zobaczymy jak to wyjdzie, na razie nie możemy się doczekać tej pierwszej ciąży :)

I o autku jeszcze. Mnie się marzyła zawsze ta Honda:

z13860478Q,Honda-Civic-hatchback-5d.jpg

ale przy dziecku się nie sprawdzi, więc myślimy o czymś bardziej rodzinnym :)

Z. lubi tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Sana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi mówi że na taką Hondę to mogłam go namawiać przed planowaniem dziecka :D teraz jak już kupować autko to rodzinne :) i takie, które mało pali, bo prawdopodobnie będziemy w Niemczech mieszkać, a chcemy często przyjeżdżać do Polski :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciutko donoszę

że w sobie nosze
    na 100%

chłopaka:))

jestem po połówkowych badaniach i wszystko ok:)))
    potworny upał a ja w pracy do 18......padam, nogi puchna i palce
    a najbardziej stopy...

trzymajcie sie ciepło

F

Ania_84, Zajsonek, sara_nar, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Anaaa:), Little Frog, Kaśka28, zizia_a, Macierzanka:), Z., Bursztynka, Maniuś lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Sana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, supeeer! Moje gratulacje :)
    Cudownie, że wszystko ok, oby tak dalej <3

Odpoczywaj :) macie już imię wybrane?

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    nawet mnie nie starsz! :(:(

u mnie zaczeła sie faza tylko na pasztet! no i od dziś rana ciagnie mnie....ale na szczescie poki co nie wymiotuje , mam nadzieje ze nie weszłam w faze feralnego 8 tyg zaczynajacego rzyganie! heheh juz sie cieszyłam ze mnie to ominie ale dzis sie czuje fatalnie :( bleeeeeeeeeeee
    próbuje wcisnać kanapke, oczywiscie z pasztetem :) bo w brzuchu burczy ale mdli jak cholera!
    Czytalam ze w ciazy nie powinno jwsc sie pasztetu :-)

Ania_84 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Czytalam ze w ciazy nie powinno jwsc sie pasztetu :-)
    A to dlaczego taki swoj ski robiony.. wypieczone mieso nie surowe.. dziwne..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojaj siostrze learz mowil ze ma niejjesc owocow i warzyw :P
    do konca 5 miesiaca bo dziecko bedzie uczulone.. zmienila lekarza .. jak inny to uslyszal o padl ze smiechu .. i powiedzial ze wiekszej glpoty to on nie slyszal.. owszem nie wolno jesc owocow ktore maja duza zawartosc cukru .. i trzeba je myc .. ale powinna jesc to na co ma ochote :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ