X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Bursztynka Ty się tam nie martw. Napewno poczujesz niebawem. Chyba w pierwszej ciąży później się czuje. Już lekarze mają jakąś diagnozę?

Monia popieram dzwoń nie ma co przeciągać :) zazdroszczę wakacji ja muszę czekać do 10 sierpnia :) i wtedy tydzień w Zakopanem a potem w drugim tygodniu jedziemy na Roztocze :)

Moje jajniki urządziły sobie dzisiaj imprezke :/ bolą jak szalone szczególnie lewy wariuje.. My kobiety mamy przewalone....

Miłej niedzieli :)

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    hej :)
    Bursztynka Ty się tam nie martw. Napewno poczujesz niebawem. Chyba w pierwszej ciąży później się czuje. Już lekarze mają jakąś diagnozę?

Monia popieram dzwoń nie ma co przeciągać :) zazdroszczę wakacji ja muszę czekać do 10 sierpnia :) i wtedy tydzień w Zakopanem a potem w drugim tygodniu jedziemy na Roztocze :)

Moje jajniki urządziły sobie dzisiaj imprezke :/ bolą jak szalone szczególnie lewy wariuje.. My kobiety mamy przewalone....

Miłej niedzieli :)
    no a wszystko zapowiadało sie cudownie bo di płodne miały akurat być a wakacjach .. i oczywiście los wszystko przekreśla :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Je jeszcze nic nie czuję i zaczynam się tym martwić. Zwłaszcza że w szpitalu pytają się mnie czy czuję ruchy dziecka...

Podobno jak po 21tc sie nie czuje to jest juz powod do zmartwien.

Ja tez jestem w pierwszej ciazy a do tego lozysko umiejscowilo sie na przedniej scianie wiec teoretycznie powinnam czuc pozniej aczkolwiek u mnie sie to nie sprawdza :) Konrad tak kopie ze czasem az boli i wychodza wielkie wstopy na brzuchu :)
    Ale w koncu Mundial jest...

nxbhnwz.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wiecie dziewczyny, moj poziomek jest umiejscowiony po lewej stronie i wczoraj poczulam wibracje z temtej strony, tylko raz, nie bylo to tak jak na wzdecia, inaczrj... Czy wymyslam ???? To za wczesnie :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie znam na ruchach, nigdy tego nie poczułam.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był dziś rano lekarz prowadzący na obchodzie i w sumie nic więcej nie wiem oprócz tego że mam więcej leżeć niż chodzić. Wstaję tylko do potrzebnych rzeczy. Super...........

Powiedziałam że nadal nie czuję ruchów dziecka. Ale pani położna zapytała czy nie czuję takich bąbelków. No bąbelki to mam takie łaskotki, motylki jakby ale nie jestem pewna czy to dziecko czy moje jelita. Uśmiała się, powiedziała że bąbelki to wczesne ruchy dziecka.

Anutka, Lena87 lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz Bursztynko :)
    będzie dobrze !!! jakieś bąbelki odczuwasz i dobrze :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. z moich rozważań na temat wyjazdu do Egiptu - sprawa sama się rozwiązała, mam paszport na panieńskie nazwisko, hehe;) niby można leciec, jak się zarezerwuje na panienskie,ale gdyby się cos stało, to mogą odmowić pomocy z ubezpieczenie - pesel nie bedzie zgadzał się z nazwiskiem...

zastanawiamy się nad Grecją, Rodos...był ktoś? poleccaie jakiś hotel?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Bursztynko ja Cie pociesze!
    Ruchy poczulam kolo 21tyg, a przypomne mam dwojke w brzuchu, wiec jakbym sie sugerowała tym, co pisza w necie to dawno bym juz byla w panice :)
    Jak bylam w szpitalu teraz to musialam liczyc ruchy i zapisywac, wydawalo mi sie czasem,ze jest ich malo. Kiedy polozne robily 3 razy dziennie ekg maluchom to potwornie kopaly po tej sluchaweczce,a ja czesto tego nie czulam,tylko slyszalysmy zaklocenia ewidentne :) polozne sie smialy,ze lobuzy nie lubia byc macane haha

Anutka, Bursztynka, Anaaa:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, ja tez czekam jak na zbawienie na ruchy...taka pewnosc ze jest wszystko ok. A teraz to tylko usg pokazuje jak jest. Dobrze ze to w srode :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutko to może juz płec sie dowiesz w śr :)

Anutka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejcia. Ta @ się nie chce odczepić :/ W akcie desperacji dziś wzięłam rutinoscorbin, szkoda ze wcześniej o tym nie pomyślałam, mam bardzo kruche naczyńka krwionośne, może dlatego tak długo trwa?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natko u mnie nadal jej nie ma i juro dzwonie di gina jak mam brać luteinę.. bo w domu mam podjęzykową..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    hejcia. Ta @ się nie chce odczepić :/ W akcie desperacji dziś wzięłam rutinoscorbin, szkoda ze wcześniej o tym nie pomyślałam, mam bardzo kruche naczyńka krwionośne, może dlatego tak długo trwa?
    wiesz mi sie wydaje ze jak jej długo nie miałaś to masz tam tą błonę dużą do złuszczenia i @ będzie dłuższa.. ale nie wiem tak tylko mi sie wydaje.

Lena87 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale od 3 dni już jest mniej, tylko że jest, i boli mnie krzyż tak co jakiś czas. Poprostu jest męczące, natomiast ostatnio tez jak miałam wywoływaną po 90 dniach to trwał tylko 3 dni bezbolesnie.

Pije ziele krwawnika to ból trochę mija, chociaż tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 12:43

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    No tak, ale od 3 dni już jest mniej, tylko że jest, i boli mnie krzyż tak co jakiś czas. Poprostu jest męczące, natomiast ostatnio tez jak miałam wywoływaną po 90 dniach to trwał tylko 3 dni bezbolesnie.

Pije ziele krwawnika to ból trochę mija, chociaż tyle.
    masakra z tymi twoimi długimi cyklami.. nie wiem co ci doradzić.. jak ak dalej pójdzie to ja zaraz też dojde do takich długich cykli.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz spróbować tego zioła krwawnika podobno @ wywołuje też ostatnio wyczytałam.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam w domu tego wiesz.. a lutke mam , nigdy nią nie wywoływałam bo nie było takiej potrzeby. jutro zadzwonie do gin na jej komórke bo w niedziele to tak trochę głupio :)
    najdłuższy cykl miałam 40 dni dlatego daje czas do jutra... jutro będzie 40 - sty dc .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na podwórku sobie zrywam, bo to wszędzie rośnie i zaparzam, naprawdę daje ulgę jeśli chodzi o ból.

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane...ale u nas upal,normalnie nie ma czym oddychac...
    My juz po gosciach,caly dzien przy garach...w tym skwarze...
    Prostowalam rano wlosy i przypalilam sobie czolo :) Normalnie kaleka ze mnie :) tak mnie pieklo ze myslalam ze sie wsciekne...nie zdazylo mi sie to jeszcze nigdy chyba od 15 lat...pewnie jeszcze blizna zostanie...no ale co zrobic jak sie jest taka sierota :)
    A co u Was dziewczynki moje drogie?

Misty87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ