X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Tolcia25 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Ania za odpowiedz podnioslas mi nadzieje:) jest to moj 3cykl staran i mam nadzieje ze wakacje dobrze sie skoncza

Ania_84, Z. lubią tę wiadomość

" To one sa przyszloscia-
    tak nieskazitelne, niewinne, doskonale,
    niosace tak wielkie nadzieje"
    425b3eaaa3f5c5f0239a4983fd78c0a9.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Jak ja nie lubie tego powiedzenia.. sory ale dla mnei nie jest to pocieszenie ;/
    bo co to kurde z jakiej racji ma sie bardziej cierpiec bo ktos jest silniejszy i da rade ??
    tak. W tym powiedzeniu jest dużo prawdy i przestałam się wściekać, bo wiedziałam, że dam rade :)

olka30 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolcia25 wrote:
    Czesc dziewczyny mam pytanie odnosnie temperatury czy powinno sie mierzyc 1 dziennie czy popoludniu wieczorem tez i czy jest wiarygodna tak jak ta ranna?
    nie, nie jest wiarygodna kilka razy dzinnie. tylko ta z rana bez wstawania z łózka o tej samej godzinie codziennie :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolcia25 wrote:
    Dziekuje Ania za odpowiedz podnioslas mi nadzieje:) jest to moj 3cykl staran i mam nadzieje ze wakacje dobrze sie skoncza
    jesli meirzysz nie ra zpo poludniu .. badz o innej pore niz zwykle pamietaj o zasadzie ktora mzoesz wykorzystac dla sprawdzenia :)

przykladowo jesli mierzysz zawsze o 7 rano
    to pol godziny w gore i w dol jest dopuszczalen czyli 6:30 i 7:30 :)
    kazde nastepne pol godziny w doł czyli np 6 to dodanie do tej temp 0,05C :)
    kazde pol godziny po 7:30 czyli np 8 to odjecie 0,05C :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tolcia25 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiem dlatego sie chcialam upewnic czy ta ranna jest wiarygodna i czy te popoludniu tez poniewaz po spoczynku tez mierze i nie spada:)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Tolcia25 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gory dziekuje za odpowiedzi ;)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    tak. W tym powiedzeniu jest dużo prawdy i przestałam się wściekać, bo wiedziałam, że dam rade :)
    mnei ono nie przekonuje.. jesli mam sile to walcze jesli nie poddaje sie .. co tez jest zdrowe.. i normalne ..

olka30, Anutka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    mnei ono nie przekonuje.. jesli mam sile to walcze jesli nie poddaje sie .. co tez jest zdrowe.. i normalne ..
    :) <3 luzik :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    :) <3 luzik :)
    ja mam pelen luzik :P mam plan i wersje B :P wiec co mi tam :)

Anutka, olka30, Lena87, Natka098, Anaaa:) lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje, że jakoś szybko przyjdzie @, nie będzie tak boleśnie, krwawo i długo:D

A tak ogólnie, to na luz mogą sobie dać tylko zdrowe osoby, a szczególnie te które starają się o kolejne dziecko :/

Jakie tam krzyże, kurde każdy to uniesie kogo by to nie spotkało. Ja nie lubię powiedzenia: "Co Cię nie zabije to wzmocni" Właśnie jest odwrotnie bo każda porażka to uszczerbek na zdrowiu bądź duszy, to jest powolne zabijanie, tortury.

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was moje drogie :)
    Ja mialam wczoraj test obciazenia glukoza i oczywiście jakzeby inaczej musiało mi wyjsc zle...
    Od wczoraj mnie kluja na czczo i po posiłkach ale niski cukier mi wychodzi. Zobaczymy :)

Dzis bede miec kontrolne badanie. Po tyg mojej obecnosci tu...juz tydz!

Moje male tak sie rozpychaja ze szok!
    Jeszcze jedna nadgorliwa pani doktor kazala mnie wczoraj 3 razy do ktg podpiac i lacznie przez dzień lezalam prawie 4h!! Ktg wychodza jak rzekła pani doktor-przepieknie :)
    Wczoraj byla u mnie mamusia, a jutro przyjedzie moj maz :)

Santoocha duzy ten Twoj synek jak na ten tydz ciazy! :)

Zaba uwielbiam te Twoje opowieści z życia wziete :D

Natka098, olka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja jeszcze w łóżku i nawet nie chce mi się z niego wychodzić. W nocy kręciłam się z jednego boku na drugi i dziś nie tylko jestem nie wyspana, ale też jakaś połamana. Ogólnie ostatnio mam chyba jakiś spadek energii...wczoraj niby byłam wyspana, a po 17 już mi się oczy same zamykały i musiałam się na chwilę przespać.

Misty, dzielna jesteś! :) A to już tak niewiele zostało :) Już nie mogę się doczekać zdjęcia tych Twoich szkrabków :) Pewnie będą z nich przystojniaczki...po takich rodzicach :)
    Co do moich historii, to wolałabym żeby było mniej takich :)

Ahhh...teściowa jak dzwoniła, to powiedziała mężowi, że jego bratowa się popłakała (no może nawet cały dzień przepłakała), bo będzie miała drugiego syna, a chciała córkę. No tak to sobie ładnie zaplanowała, że będzie parka (jak u jej brata) i dupa...tym bardziej, że lekarz na poprzedniej wizycie powiedział, że na 90% będzie córka, więc już zaczęła mówić do brzucha Julka...

Anutka, Z., Natka098, olka30, Misty87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Dzień dobry :)

Ja jeszcze w łóżku i nawet nie chce mi się z niego wychodzić. W nocy kręciłam się z jednego boku na drugi i dziś nie tylko jestem nie wyspana, ale też jakaś połamana. Ogólnie ostatnio mam chyba jakiś spadek energii...wczoraj niby byłam wyspana, a po 17 już mi się oczy same zamykały i musiałam się na chwilę przespać.

Misty, dzielna jesteś! :) A to już tak niewiele zostało :) Już nie mogę się doczekać zdjęcia tych Twoich szkrabków :) Pewnie będą z nich przystojniaczki...po takich rodzicach :)
    Co do moich historii, to wolałabym żeby było mniej takich :)

Ahhh...teściowa jak dzwoniła, to powiedziała mężowi, że jego bratowa się popłakała (no może nawet cały dzień przepłakała), bo będzie miała drugiego syna, a chciała córkę. No tak to sobie ładnie zaplanowała, że będzie parka (jak u jej brata) i dupa...tym bardziej, że lekarz na poprzedniej wizycie powiedział, że na 90% będzie córka, więc już zaczęła mówić do brzucha Julka...
    ja pierdziele... zamiast się cieszyć, że będzie dziecko, zdrowe dziecko, nie ważne jakiej płci to ta wyje.... :) masz rodzinkę :P

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już się na córcie nastawiła, tym bardziej że synka ma i odebrali jej nadzieje to wiadomo że ciężko :D

Ja mam teraz podświadomie, że jak będzie dziecko to będzie chłopiec...nie wiem czemu zawsze chciałam dziewczynkę:D a teraz chłopiec się ubzdurał. :) Ale to tylko podświadomość, a kiedy dzidzi będzie to nie wiadomo.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Jak już się na córcie nastawiła, tym bardziej że synka ma i odebrali jej nadzieje to wiadomo że ciężko :D

Ja mam teraz podświadomie, że jak będzie dziecko to będzie chłopiec...nie wiem czemu zawsze chciałam dziewczynkę:D a teraz chłopiec się ubzdurał. :) Ale to tylko podświadomość, a kiedy dzidzi będzie to nie wiadomo.
    ja chciałabym córeczkę, a czuję, że to chłopiec :) i nie mam z tym problemu :) zdrowe dziaecko, a płeć mniej wazne jest :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    ja chciałabym córeczkę, a czuję, że to chłopiec :) i nie mam z tym problemu :) zdrowe dziaecko, a płeć mniej wazne jest :)
    Pierwsze to nie ważne jaka płeć :D

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Pierwsze to nie ważne jaka płeć :D
    też coś w tym jest :)

a mój wiercipiętek od rana buszuje :)

Natka098, Little Frog, Anaaa:) lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, mi i mężowi też się marzy córeczka...ale jeżeli będzie syn, to przecież będzie się go kochało równie mocno.

Oczywiście mogła się rozczarować, ale to nie powód do płaczu. Ale ona taka jest. Wszystko jej się w życiu udaje. Pierwsze chciała syna i się jej udało, a później córkę i to chyba pierwsze takie większe rozczarowanie, że przecież nie tak miało być....i wcale nie taka moja rodzina. Ja tej panny tak nie trawię jak mało kogo... ale tolerować trzeba :/

Anutka, olka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że trzeba tolerować, ale chyba każda para ma marzenie o parce :D jeśli planuje dwójkę

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, moja mama miała parkę i chyba jej nie wystarczyło :D Bo 3 lata później pojawił się mój brat, a później po 9 latach jeszcze jeden :D Ale ten ostatni to chyba nieplanowany :D Chociaż kto wie :D

Anutka, Anaaa:) lubią tę wiadomość

‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ