X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dziś grobowa cisza hallloooooo :)

Aniu 84 jak po wizycie w Novum ??

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ostatnio cisza jak makiem zasiał...

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no masakra normalnie, za oknem coraz gorsza pogoda to myślałam, że będzie tu więcej osób :)

Natka098 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak mi się wydawało, czasem mam wrażenie że jestem tu sama :D hehe

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie. Ja juz jestem częściej na wątku pomagamy , wspieramy i czekamy...bo tam jeszcze jest życie :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane ;)

Ja też tu jestem i podglądam ale czasem nie wiem co pisać - pewnie wyczerpałyśmy jakąś pulę neutralnych tematów ;)
    No i tak sobie milczymy trochę jedna przez drugą ;D

Natka098, Little Frog lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z, mam tak samo. Cały dzień co jakiś czas tu zaglądam, ale często nie wiem co napisać ;] Jak się wbiję w temat, to mogę pisać, ale często nie mam nic do "powiedzenia", bo najzwyczajniej w świecie się nie znam.

Natka098, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam nie znam :D hehe może znudzenie powstało tyćkę, bo wcześniej rozmowy nawet były o "dupie Maryny" hehe.

Z. lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa Maryny nieśmiertelny temat! A jaki uniwersalny! :D

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Z. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łohoho to se żeśmy pogaworzyły! :D

To ja może coś dorzucę jeszcze od siebie.

Na TEMAT:
    - mąż umówił się na powtórne badanie plemniorów na piątek
    - wielkimi krokami idzie do mnie nowy cykl

Nie na TEMAT:
    - kupiłam sobie ostatnio fajny lakier do paznokci w kolorze morskim.

Mąż goni do łózka, zwijam żagle! :D

Lena87, Ania_84, Little Frog, Natka098 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało osób, brak nowych, a stare się wykruszają to i tak jest, że wątek ślimaczy się, na samym początku to z 5 stron chociaż musiałam nadrobić :D a teraz niestety nie mam co, ale dość marudzenia. :D Dziewczyny co u Was słychać? :D

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie wszytsko na plus tylko cena powala 9 tys za micro Tese ;/
    Juz pisze 9 tys ja nastawiałam sie na 2 ale wchodzi w gre tylko i wyłacznie mikro TESE a ta jest drozsza..no ale na poczatku jak Dr powiedzial ile to maz widzialam po jego wyrazie twarzy..ileee!!! kurwa za to miałbym wyposazony warsztat ale po wszytskim co nam powiedziel dr jak wyszlismy to powiedzial damy rade zdobedziemy te pieniadze chocby nie wiem co ale juz opowiadam.. dr przemily , wyluzowany wczoraj byl w zoltych spodniach i czerwonej koszulce ;P alee do rzeczy Po pierwsze mamy barzo duze szanse bo jak sie okazał jadra sa wieksze niz bylo na usg na usg pisali o 2,2 ml, i 1,8 a tu wyszlo prawie 5 .. sam dr sie zdziwil skad taka róznica...dwa powiedial ze przed kuracja dobrze ze FSH jest wyzsze bo tzn ze jadra chca podjac walke...ze tak powinem tylko musza im dostarczyc blokerów estrogenów a dac dawke testosteronu dostal : AGAPURIN - na roszerenie tetniczek w jadrach , UNDESTERON (testosteron) i TAMOXIFEN (antyestrogen) oraz Adrovit ma brac i tak przez 8 tyg wtedy jedziemy na wizyte , podobne badania i badanie nasienia +posiew... zaskoczylomnie to ale dr powiedzil ze ocenia obj nasienia i spr czy po kurcji nie pojawily sie czasem nawet jakies martwe plemniczki oczywscie zapytal sie nas czy akceptujemy in vitro i jesli chcemy podchdozic do neigo to zarowno M jak i ja mamy juz teraz zaczac sie szczepic na WZW B co by nie tracic czasu ja poki co mam nie robic HSG racji tego ze nie wiadomo po jakim casie kuracjea przyniesie efek t..biospji nie zrbi wczesnij niz po okresie kiedy testosteron wzrosnie powyzej 400 zbadał Miska jeszcze raz..po raz peirwszy ktos zbadal mu gruczol sutkowy, oraz prostate ..( po tym badaniu moj maz stwierdzil ze poczul sie zgwalcony ..oczywscie w zartach bo niestety bada sie to przez odbyt ;P ) pochwalił nas za to ze przyjechalismy z kompletem badan i ze ja tez odrzu zrobilam kariotyp opowiedzial nam jak wyglada dokladne biopsja co robia .. i szczerze mowiac jaktak opowiadal ze wyciagaja jadro z moszny i rozcinaj je jak ksiazke.. to juz s=obie w glowie myslalam tak gadaj dalej przeciez moj maz zaraz spanikuje ;P ale nie jak z nim gadalam pozniej to powiedzial ze dobrze ze wie jak to bedzie wygladalo i ze na pwno nie stchorzy pozatym dziwil sie ze maz byl w wojsku i ze na etapie komisji wojskowej tego nie wykryli przy badaniu jader ;/Michal ma zlozyc wniosek do wojska o zmienie kat z A bo lekarzpowiedzial mu ze porp ostu nie nadajae sie do wojska ze wzgl na to ze musi byc pod nadzorem lekarza .. na koniec dr powiedzial ze cieszy sie ze przyjechalismy i ze chyba kojarzy nasza hstorie z naszego bociana usmiechnal sie i na koniec wizyty podziekowal mi ze jestem z mezem i ze walczymy bo jet o co :D

Little Frog, Lena87, Z., Maniuś, Natka098 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Natka, w temacie dupy Maryny zazwyczaj mogę coś napisać :D Gorzej w temacie tych wszystkich leków, badań itp. :D Ale faktycznie stare zwiały, a nowe się nie pojawiły.

Aniu, Twój post jest taki radosny :) Ahhh, ten lekarz wlał w Was wiele nadziei :) Jest o co walczyć :) Mąż ma ogromne wsparcie w Tobie i razem sprostacie największym problemom :) Trzymam mocno kciuki!! :) Podziwiam Waszą siłę i wiarę :) Oby Was na krok nie odstępowały :)

PS Ja wczoraj odpadłam i ok 21:30 poszłam już spać :D

Miłego dnia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 08:35

Z. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi dlaczego zalecają laparoskopie i po co to komu niby i co to ma na celu jak sie nie zachodzi bo nie czaje.
    Lenko ona nie bedzie Ci potrzebna :)

oj jak bym chciała w środe mieć taki wynik jak Ty :)

Laparoskopia jest w celu stwierdzenia np.czy nie ma endometriozy zrostów itp.
    Podczas laparoskopii można również sprawdzić drożność jajowodów i ewentualnie je udrożnić..
    Nazywa się to chyba laparoskopia zwiadowcza..

Z. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry i miłego dnia :)

Z., Natka098 lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)

Wczoraj miałam chęć napisać więcej ale dopadł mnie mąż także wybaczcie! :)

Dziś jest ponuro. Nie wiem jak wy ale ja czuję już jesień a to przecież jeszcze sierpień. Muszę wyciągnąć męża na zakupy i zainwestować w kaloszki i jakieś botki na chłodniejsze dni.

Poza tym jako że z dziećmi nam nie wychodzi siłą rzeczy musiałam się zaangażować bardziej w sprawy zawodowe i dziś czeka mnie dzień wyzwań. Także będę wdzięczna za jakieś kciuki ;)

Każdej z osbna życzę również miłego dzionka! :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z, to trzymam te kciukaski! ;] Mam nadzieję, że się nie spóźniłam :D
    U mnie dziś pogodnie, ale wyraźnie czuć jesień w powietrzu. Pająki powariowały i gdyby nie moskitiery w oknach chyba bym oka nie zmrużyła.

A tak w temacie pająków, to wczoraj śniło mi się, że chodzi mi taki wielki po ścianie i dosłownie na śnie rzuciłam się na męża :D Biedaczek kiedyś mi na zawał zejdzie jak tak dalej pójdzie...szczególnie, że to nie pierwsza taka moja akcja :D

Z. lubi tę wiadomość

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :)
    My jesteśmy w trakcie remontów: etap zrywania tapet :/ masakra jakaś .. nie wiedziałam, że przy tym tyle czasu i dni zejdzie! wrrr .. już mam dość, a gdzie tu do końca?
    Pogoda dzisiaj ładna. Ostatnio przez cały tydzień lało, a wczoraj nawet był grad. W sumie odpowiada mi ta pogoda, bo lepiej się czuję.
    Jesień się zbliża, a ja nie mam się w co ubierać :D kolejne kilo do przodu. Od początku ciąży w sumie już 10 :)

A tak nie w temacie, mam pytanko co do kastracji psów. Wiecie może czy zachowanie psa może ulec zmianie? Chodzi mi głównie o to, że nasz bardzo chce dominować, reaguje agresywnie na inne psy, jest ciągle pobudzony itp. Ogólnie w domu jest wszystko w porządku. Pieszczoch niesamowity, ale jest też bardzo zazdrosny jak się z mężem przytulamy. Boję się jak będzie, gdy dziecko się urodzi i dlatego zdecydowaliśmy się na kastrację. Myślicie, że pomoże? Że pies nie będzie taki pobudzony i nie będzie tak reagował na inne psy?

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa, a jak się czujesz. Oj, remonty, ciąża, ten upadek ze schodów....dobrze, że chociaż pogoda Ci sprzyja. Heh, no 10 kg to trochę jest :D I już całkiem blisko do rozwiązania, więc i brzuszek pewnie spory ;]

Co do kastracji i tego typu zachowań to nie wiem. Ja swojego wykastrowałam, bo strasznie uciekał, wygryzał dziury w płocie itd. W sumie troszkę się zmieniło, bo teraz ucieka tylko jak ktoś przypadkiem zostawi otwartą bramkę, albo wyjeżdża samochodem i nie wie, że jest na zewnątrz.
    Poza tym mój w domu jest posłuszny i robi wszystko co mu powiem, a na zewnątrz to nie ma szans. Kompletnie mnie nie słucha. A jak już mu się uda uciec za bramkę, to wtedy nie tylko mnie nie słucha, ale też udaje, że mnie nie zna!

Z. lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) dziś jestem w 9 dc i z ciekawości zrobiłam test owu i pozytywny :O jestem w szoku .. nigdy mi tak szybko nie wychodziły pozytywne. Z resztą wogóle mi nie wychodziły :P
    jutro 10 dc ide do gina. Nadal mam śluz zabarwiony ale jest go mega dużo . To chyba zasługa wiesiołka. Ciekawe co sie jutro dowiem. Musze męża jeszcze zmolestować przed nocką jego :D

i coś mnie po prawej stronie czasem zakłuje i zapika i pociągnie. Nie wiem czy sobie wmawiam czy coś. Boże oby to była owulka !!!!!

Little Frog, Z. lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ