X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :D

Ala- Tobiasz śliczne imie:D bedzie dobrze kochana trzymamy kciuki:D

Anaaa mam tak jak Sana :D serce sie scisnelo i usmiech na twarz wskoczyl:D no pieknie sie tu bedziecie rozpakowywac:D super super czekamy juz z niecierpliwoscia na zdjecia maluszkow i oczywiscie na jeszcze wiecej zielonych krop:D

Lena87, alka89 lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa:) wrote:
    Łoooo matko jaki tu dzisiaj ruch na forum!! Nie wiem kiedy ja to ogarnę :D
    "Przeleciałam" posty - bez skojarzeń proszę :D - ale mój mózg nie zapamiętał większości :D

Sana, Ty się nie przejmuj i nie czuj się głupio! Nie Twoja wina, że tak wyszło, także pełen luz.

Alka faktycznie ceny kosmiczne. Pogrzało ich w tych aptekach :/

Fidelissa no to leżymy razem :D

Dziewczyny nie lekceważcie wizyt u dentysty!

Myszka gratuluję :)

Kochane ja po wizycie u gina i sprawa wygląda tak, że z tymi skurczami i bólami powinnam zostać w szpitalu. Gin się wkurzył, że mnie wypisali i nic nie zrobili. Zrobił mi dzisiaj masaż szyjki, ale dalej brak rozwarcia. Mówił, że jak znowu trafię do szpitala i mnie odeślą to bezzwłocznie mam się do niego zgłosić. Jeżeli wytrzymam do poniedziałku, to będę mieć 37+2 tc (wg usg). W środę mam u niego wizytę i będzie dzwonił do drugiej kliniki i zrobią mi cesarkę. Dziecko się pcha, skurcze na ktg dalej są, nawet regularne, ale w dużych odstępach. Mówił, że czuje główkę, ale szyjka zamiast "iść" do przodu to cofa się do tyłu i dlatego tak się dzieje. Mówił, że bez sensu jest czekać, bo i tak nie wiadomo co będzie dalej. Brzuch jest strasznie rozciągnięty, a synek nie ma miejsca. Pcha się, a ja jestem drobna i mówił, że teraz zależy ode mnie. Więc powiedziałam, że nie będę się męczyć i dziecka też i powiedziałam, że jestem zdecydowana. Mam odpoczywać. W środę już wszystko będę wiedzieć. Jak dobrze pójdzie to na przyszły weekend Hubert będzie z nami :)
    O matko... Skurcze sa a pirod sie nie rozpocxyna... Co to sie dzieje ??? A tak w ogole to jak sie cxuje skurcze ??? Cos jak skurcze przy @ ??? :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa ,a na ktg jakie te skurcze masz? Chodzi mi jakie wysokie. Ja sie nie znam ,ale mialam tak 40 i niby ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 20:02

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy robi sie ktg ??? Nie mialqm i zastanawiam sie kiedy mam je miec :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Kiedy robi sie ktg ??? Nie mialqm i zastanawiam sie kiedy mam je miec :-)

Nie ktorzy maja dopiero przed porodem jak juz sa w szpitalu...Ja u gina nie mialam nigdy,ale zawsze jak w szpitalu leze to robia co 3 godz,ale dopiero chyba zaczeli przed 30 tyg,chyba 25

Anutka lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli :) I czekam niecierpliwie na zdjęcia maluszka. :)

Anaaa:) lubi tę wiadomość

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. byla moze ktoras z was po lyzeczkowaniu? jak dlugo czekalyscie na 1 miesiaczke?

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane za wsparcie <3
    Jesteście wspaniałe! Ja za Was wszystkie też trzymam kciuki i szczerze kibicuję <3

Anutka, ja przez te skurcze/bóle to głupia jestem. Podbrzusze boli jak na @ tylko, że o wiele mocniej, bóle promieniują z krzyża właśnie na podbrzusze, ale u mnie to nie zawsze. Większość mam z samego brzucha. Ciężko to opisać. U każdej jest inaczej. Niektórych skurczy, które wychodziły na ktg to ich nie czułam :D
    Poród by się zaczął jakby były regularne co 5-10 minut i by się nasilały.
    Kochana doczekasz się i sama się przekonasz :D A ktg mi zaczęli robić początkiem 3 trymestru.

Ala mi na ktg skurcze wahały się od 70 do 90%. Największy miałam 98%

Natka będę Was tu informować na bieżąco co i jak i na pewno wrzucę zdjęcie maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 20:45

alka89, Anutka, przedszkolanka:), Little Frog, Fidelissa, santoocha, Z. lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Nie ktorzy maja dopiero przed porodem jak juz sa w szpitalu...Ja u gina nie mialam nigdy,ale zawsze jak w szpitalu leze to robia co 3 godz,ale dopiero chyba zaczeli przed 30 tyg,chyba 25
    Obto jak jutro mam wisyte to pewnie da skierowwnie :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 28 ja nie atakuję nikogo tutaj i nie mierzę jedną miarą, powiedziałam tylko parę słów w kierunku do Leny a ty się wtrąciłaś bo oczywiście moje zdanie się nie liczy......To ja z Leną powinnyśmy wyjaśnić tą sytuację.

Sana ja nie oceniam innych nie będąc w ich sytuacji, ja dobrze zrozumiałam post który napisałaś do mnie, a napisałaś że mój komentarz nie był na miejscu. Właśnie był bo byłam w podobnej sytuacji co Lena i wiem że branie leków na pęcherzyki i do tego pregnyl na pęknięcie zawsze nakręca i spina i miałam prawo do własnego zdania. A to że jesteś tu nowicjuszką to jest bez znaczenia dla mnie, tylko że Ty oceniasz moje wypowiedzi nie znając tego co ja przeszłam od samego początku będąc tutaj na ovu a wypowiedziałaś się jakbyś wiedziała.....A byłam w całkiem podobnej sytuacji do Leny...ale to już nie ważne!

Kasia jeżeli chodzi o fcb to i ja również otworzyłam się przed Tobą i innymi dziewczynami. Lena usunęłam Cię z fcbooka bo wiele razy chciałam Cię wesprzec pisząc na fcb do Ciebie a ty olałaś mnie do tego stopnia że nie odpisywałaś na moje słowa wsparcia i to nie było ładne z twojej strony. Pisałaś też że Ciebie nie stać na lekarza że ja mieszkam za granicą i mam dobrą klinikę i że ciebie wkurza to że Malinowa Panienka ma na wszystko pieniądze i że ona się chwali wszystkim.
    Fcbook to sprawa prywatna i mogłam zawsze zmienić zdanie....

I usunęłam wszystkie koleżanki z listy przyjaciółek ponieważ nie potrzebuję wsparcia widząc m.in. polubienie postów Kasi która była w stosunku do mnie nie miła i nazywając mnie "WREDNĄ" itp.

Tak to prawda że każda jest inna i inaczej może podchodzić do ciąży ale nie prawdą jest to że ovu nie nakręca i nie spina...Wiele z was pisało że właśnie ovu nakręca itp.

Złota negatywne uczucie drzemią w każdym człowieku....W tobie również!
    Anutka cel jest coraz dalej?? Nie sądze że jestem bezsilna, oj bardzo zabolało....

I to jest właśnie to wsparcie o którym piszecie....
    Nie dziwi mnie że Lena dzisiaj wam podziękowała za wsparcie skoro większa część na mnie naskoczyła....
    Tylko dwie osoby się nie wypowiedziały i nie dawały polubień do postów kierowanych w stosunku do mnie i za to SZACUN!

ania14 lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa:) wrote:
    Dziękuję Kochane za wsparcie <3
    Jesteście wspaniałe! Ja za Was wszystkie też trzymam kciuki i szczerze kibicuję <3

Anutka, ja przez te skurcze/bóle to głupia jestem. Podbrzusze boli jak na @ tylko, że o wiele mocniej, bóle promieniują z krzyża właśnie na podbrzusze, ale u mnie to nie zawsze. Większość mam z samego brzucha. Ciężko to opisać. U każdej jest inaczej. Niektórych skurczy, które wychodziły na ktg to ich nie czułam :D
    Poród by się zaczął jakby były regularne co 5-10 minut i by się nasilały.
    Kochana doczekasz się i sama się przekonasz :D A ktg mi zaczęli robić początkiem 3 trymestru.

Ala mi na ktg skurcze wahały się od 70 do 90%. Największy miałam 98%

Natka będę Was tu informować na bieżąco co i jak i na pewno wrzucę zdjęcie maluszka :)

Bole malpowe mialam silne... zwolnienie z prwcy, ketonal i spac :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Złota negatywne uczucie drzemią w każdym człowieku....W tobie również!
    Anutka cel jest coraz dalej?? Nie sądze że jestem bezsilna, oj bardzo zabolało....

I to jest właśnie to wsparcie o którym piszecie....
    Nie dziwi mnie że Lena dzisiaj wam podziękowała za wsparcie skoro większa część na mnie naskoczyła....
    Tylko dwie osoby się nie wypowiedziały i nie dawały polubień do postów kierowanych w stosunku do mnie i za to SZACUN![/QUOTE]
    Heh... moj post nie byl kierowany do ciebie, to ogolna mysl... dlaczego wszystko co piwzemy odbierasz do sibie ??? Wyrazamy swoje zdanie nie piszac czasami do kogo slowa sa kierowane, bo nie sa do nikogo :)

Zaraz znowu bedzie afera i ktos naskoczy na mnie... lepiej chyba nic nie mowic :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja nic nie polubiłam i nie skomentowałam, jedynie polubiłam jak któraś (Złota?) napisała o ludzkiej nienawiści, ale miałam na myśli akurat sytuację z wczorajszego naszego sporu u mnie na forum co do innej osoby...a tu nawet nie wiem o co poszło..ale cóż...

Malinowa?? A kto wie co u niej??

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    tylko ja nic nie polubiłam i nie skomentowałam, jedynie polubiłam jak któraś (Złota?) napisała o ludzkiej nienawiści, ale miałam na myśli akurat sytuację z wczorajszego naszego sporu u mnie na forum co do innej osoby...a tu nawet nie wiem o co poszło..ale cóż...

Malinowa?? A kto wie co u niej??
    Paranoja jakas :/ a takie mile forum bylo ...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Paranoja jakas :/ a takie mile forum bylo ...

pamiętasz nasz spór wczoraj o usuwaniu ovu? No to mi o TĄ osobę właśnie chodziło, a o nikogo tutaj...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie co u malinowej ?
    prosze zostawcie już ten "konflikt"

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    no właśnie co u malinowej ?
    prosze zostawcie już ten "konflikt"
    My zostawilysmy go w spokojy, ale jak ktos w naszych wypowiedziach doszukuje sie ataku na sibie ibrobi co chwile.aferevto konflikt nie wygasnie :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Dziewczyny ja z szybkim pytaniem sa ponoc jakies plastry na zrosty wie moze ktoras jak sie nazywaja ?i jak sie je stosuje?

Z gory dzieki za odpowiedz :)

Milego wieczoru

Natka098, Z. lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    pamiętasz nasz spór wczoraj o usuwaniu ovu? No to mi o TĄ osobę właśnie chodziło, a o nikogo tutaj...
    Ja to wiem i ty to wiesz ... ale jak widac nie wszyscy...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas borowinowe

‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ