X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że jej opiekunka zawaliła to jedno, ale kilka dni wcześniej, po raptem kilku dniach pracy już poprosiła czy może dziś wyjść 2 godziny wcześniej, bo chce dziecko do babci zawieźć.
    Leci sobie w kulki. Ostatnio powiedziała, że ona chciałaby zimą zabierać się z moim mężem do pracy, bo ona się boi jeździć samochodem jak jest ślisko.
    No kurna, co to, dowóz pracowników do pracy?
    Uświadomiłam ją, że mój mąż nie będzie siedział z nią 8 h w pracy, bo sorry, ale jest SZEFEM, a nie jej współpracownikiem.

Ja jej nie zaufam już. Skoro już teraz nie potrafi sobie zorganizować opieki do dziecka, to tylko czekać aż wyskoczy mi ze zwolnieniem. A jak ona będzie na zwolnieniu, to ja muszę zamknąć gabinet.

Oj muszę dziś z Tomkiem poważnie porozmawiać.
    Nie sądzę, żebym do końca października znalazła pracownika. Skoro przez pół roku się nie udało, to teraz tym bardziej.
    Buuu :(

Ciekawe jak Anaaa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha a myślałaś o tym, żeby jej płacić jakąś podstawę i do tego jakiś procent od pracy jaką wykona, to jest mobilizujące i sobie jaj robić nie będzie, sama nie wiem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha, próbuj szukać ..

Może akurat znajdzie się jakaś odpowiedzialna osoba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, wydaje Mi się że tej kobiecinie nie zależy w ogóle na pracy.

Sama jestem ciekawa co tam u Aany słychać .. może Cieszy się już Hubercikiem ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 16:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Natka, wydaje Mi się że tej kobiecinie nie zależy w ogóle na pracy.

Sama jestem ciekawa co tam u Aany słychać .. może Cieszy się już Hubercikiem ? :D

Może i nie zależy, ale ciężko tak szybko znaleźć pracownika i do tego z takiej specjalizacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieję że pracownica się opamięta i Santocha spokojnie będzie mogła pójść na macierzyński.

Natka098 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa czekamy :)

• santoocha Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że ona nie widzi w tym nic złego, że mnie dziś wystawiła.
    Bo przecież ona nie miała niańki do dziecka.

Boję się, że czeka mnie więcej takich akcji, bo jak nagle zostanie tydzień w domu z dzieckiem, to ok- nie zarobi u mnie, ale nie wyda na opiekunkę, więc prawie na jedno wyjdzie.
    A ja będąc na macierzyńskim nie mam prawa pojawić się w pracy.
    Nie wyobrażam sobie siedzieć w domu z dzieckiem i zastanawiać się, czy jaśniepani będzie jutro pracy, czy będę miała nieczynny gabinet.
    Stracimy klientów i to szybko :(

Chyba wolę zamknąć na 2 tyg gabinet, ogarnąc się po porodzie i wrócić z dzieckiem do pracy. Jakoś to z T. ogarniemy. Musimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ojciec może być na macierzyńskim?

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha a zapytaj się jej czy Tobie jak wypadnie taki dzień, że nie będziesz miała pieniędzy żeby jej zapłacić wynagrodzenie to czy jej będzie to pasować. Przeprosiła Cie chociaż, że jej nie będzie? Nie znam się na prawie, ale czy można tak po prostu wziąść sobie wolne w pracy? To nnie będzie jako bezpłatny dzień?
    Tak jak pisałam postaw jej jasno jej prawa i obowiązki i że nie ma u Ciebie w firmie takiego czegoś, że ona nie przyjdzie bo dziecko, że ty chcesz pracownice odpowiedzialną i że to nie jest Twój problem że nie ma z kim dziecka zostawić, że nie może się taka sytuacja powtórzyć.
    Ja nie rozumiem tego przecież ludziom w tych czasach powinno bardziej zależeć na pracy, ja to zawsze się starałam w pracy i robiłam to co do mnie należy i nigdy się nie przeciwstawiłam szefowi, chyba że nie miał racji to wtedy powiedziałam to, ale grzecznie.

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada co masz w awatarze bo sleoa jestem :-). Qyglada jak jaszczurka na kamieniu :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puk puk jest tu ktoś? :)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    puk puk jest tu ktoś? :)
    Ja podgladam od czasu do czasu :-)

Natka098 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie weszłam i patrze, że pustki. weekendują wszystkie :)

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane jestem po calym dniu...pfff byl ciezki ale na kabaretach sie przynajmniej posmialam:D
    kciukam za Anee i za Sane i Lene zeby malpiszon nie przylazl...

Driada0102, Sana, Lena87 lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    hej kochane jestem po calym dniu...pfff byl ciezki ale na kabaretach sie przynajmniej posmialam:D
    kciukam za Anee i za Sane i Lene zeby malpiszon nie przylazl...
    Za mnie tez mozesz :) ale jestem wredna :) ale tez czekam na malpiszona...jednego w kinder niespodziance juz dostalam,teraz czekam na tego normalnego...i choc brzuch juz boli i wszystkie znaki na niebie i na ziemi mowia ze jest ona juz blisko,to jednak...ta iskierka nadzeji :)

No tak,nadzieja matka glupich...ale kazda matka kocha swoje dzieci :)

Driada0102, Natka098, Z., Little Frog, Kaśka28, Fidelissa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Za mnie tez mozesz :) ale jestem wredna :) ale tez czekam na malpiszona...jednego w kinder niespodziance juz dostalam,teraz czekam na tego normalnego...i choc brzuch juz boli i wszystkie znaki na niebie i na ziemi mowia ze jest ona juz blisko,to jednak...ta iskierka nadzeji :)

No tak,nadzieja matka glupich...ale kazda matka kocha swoje dzieci :)

Nadzieja umiera ostatnia :D

Z., Maniuś lubią tę wiadomość

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Driada co masz w awatarze bo sleoa jestem :-). Qyglada jak jaszczurka na kamieniu :-)

To jest rozgwiazda. Miałam morskie akwarium i tak bardzo ją pokochałam bo była przecudna chodziła po całym akwarium i miała piękne kolorki ;)

Z., Little Frog, Kaśka28, Anutka, Fidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. ujawnij się, podglądaczko :D

Driada0102, Z., Maniuś, Little Frog lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Z. ujawnij się, podglądaczko :D

Hihi kontrola musi być :D
    Wreszcie nadrobilam ;)

Miłego wieczorku! <3

PS. Natko, ladniutki avatarek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 21:30

Maniuś, Natka098, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ