X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, rośnijcie teraz sobie 9 miesięcy :)

O Fidelissa to samo napisałaś :)

Fidelissa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide zaczac w niego...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    HEJ... :(
    odebrałam ranne wyniki krwi i nie podobają mi sie :(
    tsh - 1,729 - NO MOŻE BYĆ ,
    PROGESTERON 9,4 - MAŁO0O !! CO NIE BYŁO OWULACJI ?????? ALBO JUŻ SPADŁ NA @ , PROLAKTYNA 23,92 - DUŻOOO !! W MAJU MIAŁAM TROCHE PONAD 4...

co sadzicie?
    prolaktyna znow urosła od maja z 4 do 24
    a progesteron taki jakbym owu nie miała
    a byłam u gina tydz temu mówiłże jest po owu widac płyn poza macica i ciałko żółte
    jakie cyrki :(

dziekuje za ogromne zainteresowanie moim pytaniem :( oprócz Anutki reszta mnie olała :(

• Złota Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ja nie wiem, wiec nie pomogę. Wydaje mi się jednak, ze PRL za wysoka, a prog. może wskazywać na @.

No, ale to mi się tylko wydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:32

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ania14 napisała:
    HEJ... :(
    odebrałam ranne wyniki krwi i nie podobają mi sie :(
    tsh - 1,729 - NO MOŻE BYĆ ,
    PROGESTERON 9,4 - MAŁO0O !! CO NIE BYŁO OWULACJI ?????? ALBO JUŻ SPADŁ NA @ , PROLAKTYNA 23,92 - DUŻOOO !! W MAJU MIAŁAM TROCHE PONAD 4...

co sadzicie?
    prolaktyna znow urosła od maja z 4 do 24
    a progesteron taki jakbym owu nie miała
    a byłam u gina tydz temu mówiłże jest po owu widac płyn poza macica i ciałko żółte
    jakie cyrki :(

dziekuje za ogromne zainteresowanie moim pytaniem :( oprócz Anutki reszta mnie olała :(

Ja się nie znaju do końca myślałam nad tym ale nie mam pewności bo wg. mnie prolaktyna w widełkach jest więc wydaje mi się że ok, tsh też ok, a progesteron nie wiem, za mały jak po owulce i w sumie tyle wiem co i Ty napisałaś :/

• ania14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Aniu, ja nie wiem, wiec nie pomogę. Wydaje mi się jednak, ze PRL za wysoka, a prog. może wskazywać na @.

No, ale to mi się tylko wydaje.

oczywiście zaczełam przeszukiwać neta i narobiłam sobie złudnych nadzieji :(
    były i takie co miały progesteron 10 na początku ciąży... a prolaktyna w poczatkowej ciąży wzrasta...
    w środe się wszytsko wyjasni i bbede sie sama z siebie śmiała że się nakręcałam ...
    Martusia to super :) niech już będzie wszytsko dobrze :) spokojnych 9 miesięcy :*

alka a zanim zaszłaś z nim w ciąże to on też taki był...?

• ania14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Ja się nie znaju do końca myślałam nad tym ale nie mam pewności bo wg. mnie prolaktyna w widełkach jest więc wydaje mi się że ok, tsh też ok, a progesteron nie wiem, za mały jak po owulce i w sumie tyle wiem co i Ty napisałaś :/
    dzwoniłam do gina a on nie odbiera, on zawsze mówi że mam mu sms napisac ale to nie pilna sprawa więc powiem mu o tych wynikach póżniej bo mam do niego zadzwonić jak @ dostane

• Złota Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam, Aniu, progesteron 10 i to nie była ciąża, @ w końcu przyszła. były i takie przypadki, ze progesteron był 40, a ciąży nie było. Poczekaj do terminu @ i zrób test.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    dzwoniłam do gina a on nie odbiera, on zawsze mówi że mam mu sms napisac ale to nie pilna sprawa więc powiem mu o tych wynikach póżniej bo mam do niego zadzwonić jak @ dostane

bierzesz dupka, wiec tylko teraz czekać można na rozwój sytuacji, w sumie na tak niski progesteron to tempka ładnie skoczyła

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedługo stopkę będę musiała sobie zmienić bo 2014 powoli się kończy :/

• Złota Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, jeszcze czas. Jeszcze się 2014 nie skończył:)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Natka, jeszcze czas. Jeszcze się 2014 nie skończył:)
    ale biegnie ku końcowi już tylko listopad i grudzień, co by mogło się wydarzyć, chyba nic :/

• Złota Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    ale biegnie ku końcowi już tylko listopad i grudzień, co by mogło się wydarzyć, chyba nic :/

Pewnie nie...mało czasu zostało Ale zobacz, Monia w ciąży, zdarzył się cud! Może i nam się taki szykuje?

• ania14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    niedługo stopkę będę musiała sobie zmienić bo 2014 powoli się kończy :/

Natka walczymy !! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczymy bo nic nie pozostało, ale miesiące uciekają, a ja wpadam w depreche

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Na wstępie dobry wieczór :)

I nikogo nie olałam jakby co, tylko przeoczyłam. Czasem ta reszta zagląda raz dziennie ;)

Aniu, no prolaktyna powinna być niższa. Nawet jeżeli norma jest do 28, to najlepiej jak jest poniżej 20, lub nawet 15. Wynik u Ciebie wskazuje na łagodną hiperprolaktynemię. Powyżej 25 to już po prostu hiperprolaktynemia.

A jakie masz normy labratoryjne? Jakbys mogła napisać, zwłaszcza progesteron?
    Bo ja przy normie 0,35-18,5 w fazie lutealnej zazwyczaj miałam ok. 8 i aż trzech lekarzy powiedziało, że jest dobry :D
    dobre, nie? :D

Ala, współczuję. Nie doradzę Ci co do sposobu rozmowy i działania, ale musisz użyć swoich sposobów (Ty go znasz najlepiej) i coś z tym robić, bo dawka codzienna to już kłopot... Trzymam za Ciebie kciuki! Ale skoro się modli to może coś w nim samo pęknie...

Pozdrawiam Wszystkie, nie robię wyjątków, ale zerknęłąm tylko troszkę wstecz <3
    i żegnam się bo jak zwykle w piątek padam na pyszczol :)
    Bądźcie zdrowe i nie dawajcie się złym nastrojom!
    Jestem z Wami <3

Fidelissa lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:

Aniu, no prolaktyna powinna być niższa. Nawet jeżeli norma jest do 28, to najlepiej jak jest poniżej 20, lub nawet 15. Wynik u Ciebie wskazuje na łagodną hiperprolaktynemię. Powyżej 25 to już po prostu hiperprolaktynemia.

A jakie masz normy labratoryjne? Jakbys mogła napisać, zwłaszcza progesteron?
    Bo ja przy normie 0,35-18,5 w fazie lutealnej zazwyczaj miałam ok. 8 i aż trzech lekarzy powiedziało, że jest dobry :D
    dobre, nie? :D

prolaktyne wiem, że mam za wysoką :( w maju miałam troche ponad 4 i endo kazał brać po pół ;/

progesteron...
    faza lutealna 1,2 - 12,9ng/ml

ciąza I trymestr
    2,8 - 143,7 ng/ml

ja mam hiperprolaktynemie :( pierwszy mój wynik to 124
    dzisiajszy wynik jest po braniu po pół bronka dziennie :(

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 nie znam się niestety...

qq87j44jhto0od0f.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    mój tekst z przed tygodnia .. no jakbym siebie przeczytała... :) i co ? a jednak !
    kochana jeszcze są 2 miechy nie licząc już tego czyli co najmniej 2 miesiące dobrej stymulacji !!!!!

Fidelissa, Natka098 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    mój tekst z przed tygodnia .. no jakbym siebie przeczytała... :) i co ? a jednak !
    kochana jeszcze są 2 miechy nie licząc już tego czyli co najmniej 2 miesiące dobrej stymulacji !!!!!
    Suwaczek ciazowy jesdt juuupi :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ