X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, rośnijcie teraz sobie 9 miesięcy :)

O Fidelissa to samo napisałaś :)

Fidelissa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide zaczac w niego...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    HEJ... :(
    odebrałam ranne wyniki krwi i nie podobają mi sie :(
    tsh - 1,729 - NO MOŻE BYĆ ,
    PROGESTERON 9,4 - MAŁO0O !! CO NIE BYŁO OWULACJI ?????? ALBO JUŻ SPADŁ NA @ , PROLAKTYNA 23,92 - DUŻOOO !! W MAJU MIAŁAM TROCHE PONAD 4...

co sadzicie?
    prolaktyna znow urosła od maja z 4 do 24
    a progesteron taki jakbym owu nie miała
    a byłam u gina tydz temu mówiłże jest po owu widac płyn poza macica i ciałko żółte
    jakie cyrki :(

dziekuje za ogromne zainteresowanie moim pytaniem :( oprócz Anutki reszta mnie olała :(

• Złota Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ja nie wiem, wiec nie pomogę. Wydaje mi się jednak, ze PRL za wysoka, a prog. może wskazywać na @.

No, ale to mi się tylko wydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:32

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ania14 napisała:
    HEJ... :(
    odebrałam ranne wyniki krwi i nie podobają mi sie :(
    tsh - 1,729 - NO MOŻE BYĆ ,
    PROGESTERON 9,4 - MAŁO0O !! CO NIE BYŁO OWULACJI ?????? ALBO JUŻ SPADŁ NA @ , PROLAKTYNA 23,92 - DUŻOOO !! W MAJU MIAŁAM TROCHE PONAD 4...

co sadzicie?
    prolaktyna znow urosła od maja z 4 do 24
    a progesteron taki jakbym owu nie miała
    a byłam u gina tydz temu mówiłże jest po owu widac płyn poza macica i ciałko żółte
    jakie cyrki :(

dziekuje za ogromne zainteresowanie moim pytaniem :( oprócz Anutki reszta mnie olała :(

Ja się nie znaju do końca myślałam nad tym ale nie mam pewności bo wg. mnie prolaktyna w widełkach jest więc wydaje mi się że ok, tsh też ok, a progesteron nie wiem, za mały jak po owulce i w sumie tyle wiem co i Ty napisałaś :/

• ania14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Aniu, ja nie wiem, wiec nie pomogę. Wydaje mi się jednak, ze PRL za wysoka, a prog. może wskazywać na @.

No, ale to mi się tylko wydaje.

oczywiście zaczełam przeszukiwać neta i narobiłam sobie złudnych nadzieji :(
    były i takie co miały progesteron 10 na początku ciąży... a prolaktyna w poczatkowej ciąży wzrasta...
    w środe się wszytsko wyjasni i bbede sie sama z siebie śmiała że się nakręcałam ...
    Martusia to super :) niech już będzie wszytsko dobrze :) spokojnych 9 miesięcy :*

alka a zanim zaszłaś z nim w ciąże to on też taki był...?

• ania14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Ja się nie znaju do końca myślałam nad tym ale nie mam pewności bo wg. mnie prolaktyna w widełkach jest więc wydaje mi się że ok, tsh też ok, a progesteron nie wiem, za mały jak po owulce i w sumie tyle wiem co i Ty napisałaś :/
    dzwoniłam do gina a on nie odbiera, on zawsze mówi że mam mu sms napisac ale to nie pilna sprawa więc powiem mu o tych wynikach póżniej bo mam do niego zadzwonić jak @ dostane

• Złota Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam, Aniu, progesteron 10 i to nie była ciąża, @ w końcu przyszła. były i takie przypadki, ze progesteron był 40, a ciąży nie było. Poczekaj do terminu @ i zrób test.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    dzwoniłam do gina a on nie odbiera, on zawsze mówi że mam mu sms napisac ale to nie pilna sprawa więc powiem mu o tych wynikach póżniej bo mam do niego zadzwonić jak @ dostane

bierzesz dupka, wiec tylko teraz czekać można na rozwój sytuacji, w sumie na tak niski progesteron to tempka ładnie skoczyła

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedługo stopkę będę musiała sobie zmienić bo 2014 powoli się kończy :/

• Złota Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, jeszcze czas. Jeszcze się 2014 nie skończył:)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Natka, jeszcze czas. Jeszcze się 2014 nie skończył:)
    ale biegnie ku końcowi już tylko listopad i grudzień, co by mogło się wydarzyć, chyba nic :/

• Złota Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    ale biegnie ku końcowi już tylko listopad i grudzień, co by mogło się wydarzyć, chyba nic :/

Pewnie nie...mało czasu zostało Ale zobacz, Monia w ciąży, zdarzył się cud! Może i nam się taki szykuje?

• ania14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    niedługo stopkę będę musiała sobie zmienić bo 2014 powoli się kończy :/

Natka walczymy !! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczymy bo nic nie pozostało, ale miesiące uciekają, a ja wpadam w depreche

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Na wstępie dobry wieczór :)

I nikogo nie olałam jakby co, tylko przeoczyłam. Czasem ta reszta zagląda raz dziennie ;)

Aniu, no prolaktyna powinna być niższa. Nawet jeżeli norma jest do 28, to najlepiej jak jest poniżej 20, lub nawet 15. Wynik u Ciebie wskazuje na łagodną hiperprolaktynemię. Powyżej 25 to już po prostu hiperprolaktynemia.

A jakie masz normy labratoryjne? Jakbys mogła napisać, zwłaszcza progesteron?
    Bo ja przy normie 0,35-18,5 w fazie lutealnej zazwyczaj miałam ok. 8 i aż trzech lekarzy powiedziało, że jest dobry :D
    dobre, nie? :D

Ala, współczuję. Nie doradzę Ci co do sposobu rozmowy i działania, ale musisz użyć swoich sposobów (Ty go znasz najlepiej) i coś z tym robić, bo dawka codzienna to już kłopot... Trzymam za Ciebie kciuki! Ale skoro się modli to może coś w nim samo pęknie...

Pozdrawiam Wszystkie, nie robię wyjątków, ale zerknęłąm tylko troszkę wstecz <3
    i żegnam się bo jak zwykle w piątek padam na pyszczol :)
    Bądźcie zdrowe i nie dawajcie się złym nastrojom!
    Jestem z Wami <3

Fidelissa lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:

Aniu, no prolaktyna powinna być niższa. Nawet jeżeli norma jest do 28, to najlepiej jak jest poniżej 20, lub nawet 15. Wynik u Ciebie wskazuje na łagodną hiperprolaktynemię. Powyżej 25 to już po prostu hiperprolaktynemia.

A jakie masz normy labratoryjne? Jakbys mogła napisać, zwłaszcza progesteron?
    Bo ja przy normie 0,35-18,5 w fazie lutealnej zazwyczaj miałam ok. 8 i aż trzech lekarzy powiedziało, że jest dobry :D
    dobre, nie? :D

prolaktyne wiem, że mam za wysoką :( w maju miałam troche ponad 4 i endo kazał brać po pół ;/

progesteron...
    faza lutealna 1,2 - 12,9ng/ml

ciąza I trymestr
    2,8 - 143,7 ng/ml

ja mam hiperprolaktynemie :( pierwszy mój wynik to 124
    dzisiajszy wynik jest po braniu po pół bronka dziennie :(

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 nie znam się niestety...

qq87j44jhto0od0f.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    mój tekst z przed tygodnia .. no jakbym siebie przeczytała... :) i co ? a jednak !
    kochana jeszcze są 2 miechy nie licząc już tego czyli co najmniej 2 miesiące dobrej stymulacji !!!!!

Fidelissa, Natka098 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    mój tekst z przed tygodnia .. no jakbym siebie przeczytała... :) i co ? a jednak !
    kochana jeszcze są 2 miechy nie licząc już tego czyli co najmniej 2 miesiące dobrej stymulacji !!!!!
    Suwaczek ciazowy jesdt juuupi :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ