Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ania14 wrote:HEJ...
odebrałam ranne wyniki krwi i nie podobają mi sie
tsh - 1,729 - NO MOŻE BYĆ ,
PROGESTERON 9,4 - MAŁO0O !! CO NIE BYŁO OWULACJI ?????? ALBO JUŻ SPADŁ NA @ , PROLAKTYNA 23,92 - DUŻOOO !! W MAJU MIAŁAM TROCHE PONAD 4...
co sadzicie?
prolaktyna znow urosła od maja z 4 do 24
a progesteron taki jakbym owu nie miała
a byłam u gina tydz temu mówiłże jest po owu widac płyn poza macica i ciałko żółte
jakie cyrki
dziekuje za ogromne zainteresowanie moim pytaniem oprócz Anutki reszta mnie olała -
nick nieaktualnyania14 wrote:ania14 napisała:
HEJ...
odebrałam ranne wyniki krwi i nie podobają mi sie
tsh - 1,729 - NO MOŻE BYĆ ,
PROGESTERON 9,4 - MAŁO0O !! CO NIE BYŁO OWULACJI ?????? ALBO JUŻ SPADŁ NA @ , PROLAKTYNA 23,92 - DUŻOOO !! W MAJU MIAŁAM TROCHE PONAD 4...
co sadzicie?
prolaktyna znow urosła od maja z 4 do 24
a progesteron taki jakbym owu nie miała
a byłam u gina tydz temu mówiłże jest po owu widac płyn poza macica i ciałko żółte
jakie cyrki
dziekuje za ogromne zainteresowanie moim pytaniem oprócz Anutki reszta mnie olała
Ja się nie znaju do końca myślałam nad tym ale nie mam pewności bo wg. mnie prolaktyna w widełkach jest więc wydaje mi się że ok, tsh też ok, a progesteron nie wiem, za mały jak po owulce i w sumie tyle wiem co i Ty napisałaś -
Złota wrote:Aniu, ja nie wiem, wiec nie pomogę. Wydaje mi się jednak, ze PRL za wysoka, a prog. może wskazywać na @.
No, ale to mi się tylko wydaje.
oczywiście zaczełam przeszukiwać neta i narobiłam sobie złudnych nadzieji
były i takie co miały progesteron 10 na początku ciąży... a prolaktyna w poczatkowej ciąży wzrasta...
w środe się wszytsko wyjasni i bbede sie sama z siebie śmiała że się nakręcałam ...
Martusia to super niech już będzie wszytsko dobrze spokojnych 9 miesięcy :*
alka a zanim zaszłaś z nim w ciąże to on też taki był...? -
Natka098 wrote:Ja się nie znaju do końca myślałam nad tym ale nie mam pewności bo wg. mnie prolaktyna w widełkach jest więc wydaje mi się że ok, tsh też ok, a progesteron nie wiem, za mały jak po owulce i w sumie tyle wiem co i Ty napisałaś
-
nick nieaktualnyania14 wrote:dzwoniłam do gina a on nie odbiera, on zawsze mówi że mam mu sms napisac ale to nie pilna sprawa więc powiem mu o tych wynikach póżniej bo mam do niego zadzwonić jak @ dostane
bierzesz dupka, wiec tylko teraz czekać można na rozwój sytuacji, w sumie na tak niski progesteron to tempka ładnie skoczyła -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Na wstępie dobry wieczór
I nikogo nie olałam jakby co, tylko przeoczyłam. Czasem ta reszta zagląda raz dziennie
Aniu, no prolaktyna powinna być niższa. Nawet jeżeli norma jest do 28, to najlepiej jak jest poniżej 20, lub nawet 15. Wynik u Ciebie wskazuje na łagodną hiperprolaktynemię. Powyżej 25 to już po prostu hiperprolaktynemia.
A jakie masz normy labratoryjne? Jakbys mogła napisać, zwłaszcza progesteron?
Bo ja przy normie 0,35-18,5 w fazie lutealnej zazwyczaj miałam ok. 8 i aż trzech lekarzy powiedziało, że jest dobry
dobre, nie?
Ala, współczuję. Nie doradzę Ci co do sposobu rozmowy i działania, ale musisz użyć swoich sposobów (Ty go znasz najlepiej) i coś z tym robić, bo dawka codzienna to już kłopot... Trzymam za Ciebie kciuki! Ale skoro się modli to może coś w nim samo pęknie...
Pozdrawiam Wszystkie, nie robię wyjątków, ale zerknęłąm tylko troszkę wstecz
i żegnam się bo jak zwykle w piątek padam na pyszczol
Bądźcie zdrowe i nie dawajcie się złym nastrojom!
Jestem z Wami
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Macierzanka:) wrote:
Aniu, no prolaktyna powinna być niższa. Nawet jeżeli norma jest do 28, to najlepiej jak jest poniżej 20, lub nawet 15. Wynik u Ciebie wskazuje na łagodną hiperprolaktynemię. Powyżej 25 to już po prostu hiperprolaktynemia.
A jakie masz normy labratoryjne? Jakbys mogła napisać, zwłaszcza progesteron?
Bo ja przy normie 0,35-18,5 w fazie lutealnej zazwyczaj miałam ok. 8 i aż trzech lekarzy powiedziało, że jest dobry
dobre, nie?
prolaktyne wiem, że mam za wysoką w maju miałam troche ponad 4 i endo kazał brać po pół ;/
progesteron...
faza lutealna 1,2 - 12,9ng/ml
ciąza I trymestr
2,8 - 143,7 ng/ml
ja mam hiperprolaktynemie pierwszy mój wynik to 124
dzisiajszy wynik jest po braniu po pół bronka dziennie
-
Natka098 wrote:ale biegnie ku końcowi już tylko listopad i grudzień, co by mogło się wydarzyć, chyba nic
kochana jeszcze są 2 miechy nie licząc już tego czyli co najmniej 2 miesiące dobrej stymulacji !!!!!Fidelissa, Natka098 lubią tę wiadomość