Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
XxMoniaXx wrote:az sprawdziłam swoje skierowanie na badanie i pisze IgG to to ?
Powiedzcie mi cos... Na grudniowej wizycie bede miala pobierany wymaz gbs... Co to za cudo ??? -
Monia to miano IgG i IgM jeszcze robi się w przypadku toxoplazmozy i różyczki z tego co pamiętam.
Ale mi się dzień wlecze, jeszcze leżę bo caly czas pada.
Z kosmetyków dla makuszka chyba kupię te z rossmanna seria babydream. Ogólnie chyba najlepsze opinie mają u sroki.
no nic trzeba się ogarnąć z piżamy wyskoczyć chociaż. Miłego popołudnia
Gbs to wymaz w kierunku paciorkowców czesto wychodzi dodatni i wtedy podczas porodu sn podają zastrzyk. Ale może santoocha lepiej to wytłumaczyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 14:30
olka30 lubi tę wiadomość
-
A masz do zbadania przeciwciała CMV?
Wymaz w kierunku GBSa robi się z przedsionka pochwy i okolicy odbytu. Jeśli jest dodatki, to najlepiej 4 godziny przed narodzinami malucha (o ile się zdąży), podają antybiotyk, aby zapobiec zarażeniu dziecka. -
Z tymi badaniami to jakiś szok tyle tego. Pomyśleć że nasze mamy takich nie wykonywały. Z drugiej strony lepiej się zbadać bo zawsze to człowiek spokojniejszy.
Od środy w lidku mają być pieluszki Pampers active baby dry za 29,99 zł. I chyba zakupimy z M. paczkę tych mini. 72szt. Po spacerze od razu lepiej się czuję. Maluch daje czadu aż muszę nogi zacisnąć taki dyskomfort odczuwam w kroczuolka30 lubi tę wiadomość
-
Hej. Wrocilismy z Lodzi.Cc mialam w Gdansku,ale tam mnie skierowali ze wzgledu na małego bo nigdzie nie ma szpitala z chorobami kosci.. Kolejna wizyta za 3 miesiace albo jak niedaj Boze dojdzie zlamanie. Nie wyglada to poki co na lamliwosc kosci,w sumie nie wiadomo co,dziecko nie przyswaja witaminy d ,ma slabe uwapnienie kosci,tprbiel kostna...
Mialam depresje,ze maz musial byc ciagle z nami. Zlamałam Tobiaszkowi raczke przy zwyklej czynnosci. ICezko jest ,mam gorsze dni bo nie potrafie sie zajac synkiem zeby nie robic mu krzywdy...Karmie tylko bebilonem bo boje sie,ze przez te moje stresy jeszcze zalapie jakas anemie ode mnie albo moze ja mam jakies braki witamin...hmm.Pozdrawiam wszystkie i dziekuje za cieple slowaTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Dziewczynki oto wyczarowałam coś dla Syncia
imie z filcowych literek oczywiscie w barwach Legii, czyli ulubionego klubu Tatusia
to pierwsze dzieło wiec literki nie do konca super, szczegolnie ta pierwsza ale co jedna idzie lepiej i szybciej
jutro zabieram sie za kolejne
http://wrzucaj.net/images/2014/11/07/stas_L.jpg
Jakby co to zbieram zamowieniaAnutka, Fidelissa, Misty87, sara_nar, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
No tych badań jest trochę. Ja przygotowując sie do ciazy robiłam wszystkie możliwe...
Rudasek ja mam literki Jaś i namalowałem obraz z miskami i autkami:))
Santoocha nie smutaj.
Alka współczuje to musi byc bardzo trudne. Ale wszystkiego sie nauczycie.
Sara no faktycznie trochę tego jest...ciuszki, niania elektryczna, pieluchy, chusteczki, lekarstwa.....itpWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 21:10
alka89 lubi tę wiadomość
-
alka89 wrote:Hej. Wrocilismy z Lodzi.Cc mialam w Gdansku,ale tam mnie skierowali ze wzgledu na małego bo nigdzie nie ma szpitala z chorobami kosci.. Kolejna wizyta za 3 miesiace albo jak niedaj Boze dojdzie zlamanie. Nie wyglada to poki co na lamliwosc kosci,w sumie nie wiadomo co,dziecko nie przyswaja witaminy d ,ma slabe uwapnienie kosci,tprbiel kostna...
Mialam depresje,ze maz musial byc ciagle z nami. Zlamałam Tobiaszkowi raczke przy zwyklej czynnosci. ICezko jest ,mam gorsze dni bo nie potrafie sie zajac synkiem zeby nie robic mu krzywdy...Karmie tylko bebilonem bo boje sie,ze przez te moje stresy jeszcze zalapie jakas anemie ode mnie albo moze ja mam jakies braki witamin...hmm.Pozdrawiam wszystkie i dziekuje za cieple slowaalka89 lubi tę wiadomość