X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenko, wiesz...miałam nadzieję, że jednak się obejdzie bez tego wszystkiego...
    No nic, mam 25 lat, więc do menopauzy jeszcze mi trochę pozostało :) Co ma być, to będzie. A jak nie będzie, to też jakoś to będzie :)

olka30, Z., Lena87, Another lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Natka, wizyta u gina to świetny pomysł, szczególnie jak piszesz, że wcześniej po dupku 2-3 dni i było, a teraz tyle czasu i nic...a masz jakiś termin, czy póki co to raczej plany?
    Jak się uda to w środę, a jak nie to w poniedziałek.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam nadzieję, że szperacz szybko coś zaradzi :)

Natka098 lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, trzymam kciuki, życzę lekkiego porodu i szybkiego spotkania z Synkiem ;) Jestem pełna podziwu dla Twojej aktywności w tak zaawansowanej ciąży. Ostatnio sobie myślałam, że miałaś fajnie na początku korzystając ze swojego usg w gabinecie. Coś takiego mogłabym mieć :D

Natko, te Twoje cykle są niemożliwe, wspieram <3

Żabko, też jestem zdania, że nie ma na co czekać z badaniami... Ale może jednak @ wcale nie przyjdzie bo jakieś maleństwo się tam mości? Tego życzę!

Monia, ostatnio zauważyłam, że między naszymi suwaczkami jest równo 3 tygodnie różnicy, to nie dużo ;)

A mi się nie chce robić obiadu, w ogóle nic mi się ostatnio nie chce. Leń po całości. Mam nadzieję, że energia niedługo do mnie wróci.

Pozdrawiam ciepło mimo tej okropnej, deszczowej, zimnej pogody. Już wolałabym śnieg - przynajmniej ładnie za oknem by było ;)

<3

Natka098, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W grudniu zrobię :) Czasu już nie cofnę. A nawet nie żałuję swojej decyzji....jeszcze nie...

A co do lenia, to do mnie się wprowadził wraz z brzydką pogodą i z dnia na dzień jest coraz większy... Ale dziś na obiadek robimy kebaby, więc zbytnio się nie wysilę :):)

I tez wolę patrzeć na biały śnieżek niż zachlapane, szare ulice. No, ale jak będę zjeżdżać, to mam nadzieję, że drogi będą w dobrym stanie :)

Z. lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo domowy kebab? Brzmi ciekawie :D Podzielisz się przepisem? :) U nas mąż robi czasem takie domowe burgery, które smakują jak w tych knajpach nad morzem ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :)
    A to żaden przepis :) Normalnie gotowa tortilla, kurczaczek z przyprawą do kebabów i do tego pomidorek, ogórek, papryka, jakieś zielone listki i sosik ;] Żadne wyczyny kulinarne :D Ale tak jakoś mi się wczoraj zachciało, więc dziś robię :)

Lena87, Natka098, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Żabko to podobnie jak ja, totalnie mi się dziś nie chciało obiadu robić, to wrzuciłam na patelnię kawałek piersi kurczaka, warzyw na patelnie dosypałam i obiad gotowy, max 10 minut :D

Little Frog, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo.....też tak lubię robić :D Jeszcze do tego walnę woreczek ryżu i pychotka <3 :D Kto wie, może to będzie scenariusz na jutro :D

Z. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię wszystko co szybko, żeby coś gotować dłużej muszę mieć wenę do tego, a najgorsze to już sprzątanie po takim długim gotowaniu :)

Z., Little Frog lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo dobrego kebaba blisko domu - 10 minut spacerkiem, ale na takiego domowego jeszcze nie wpadłam, muszę któregoś dnia też spróbować :)

Też nie bardzo lubię stać w kuchni i nie mam do tego zdolności po prostu, dlatego u mnie dziś też proste danie - udka z kurczaka wrzucone do piekarnika - samo się robi, do tego ogórki kiszone ze słoika ;)

Little Frog, Natka098 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to kompletnie nie jestem nauczona gotowania! U mnie znacznie częściej gotował tata niż moja mama. Jedliśmy takie podstawowe dania. Jak np czasami Fidelissa pisała o jakichś wymyślnych daniach, to aż nawet nie wiedziałam z czego mogą się one składać ;]
    No i też taki trochę ze mnie wieśniaczek, bo mam czasami straszne opory przed spróbowaniem czegoś nowego....o tyle o ile jakieś warzywne to luzik, ale jakieś mięsne, to ciężko. Krewetek nie spróbowałam, bo mi się wizualnie nie podobają, suschi zjadłam tylko maciupeńki kawałeczek i podziękowałam... ;]
    A ja....czasami się wkopię w jakieś większe gotowanie, ale tak jak wspomniała Natka - sprzątanie to istny sajgon. Najlepsze dania - jednogarnkowe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I taki obiady lubię robić, ale nic nie przebije gołąbków czy pierogów mojej mamy, pracochłonne ale pyszne :)

Z. lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gołąbki kilka razy robiłam (pierwszy raz w tym roku) i wyszły całkiem całkiem :) Mąż był zachwycony. Ale pierogi to nie moja bajka ;] Wczoraj też mi się tak strasznie chciało i mąż się zlitował i pojechał ze mną do sklepu, w którym można kupić polskie produkty. Nie wiedziałam co pakować do koszyka - chciałam wszystko :D Ale pierożki czekają na mnie w zamrażarce, więc w najbliższych dniach pewnie się do nich dorwę :)

Natka098, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się cieszę bo mi @ wróciła :D, więc może będzie dobrze jednak :D

Little Frog, Z., Macierzanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no ba, to że nie umiem takich cudów gotować to nie znaczy że nie lubię jeść :D Pierogi ruskie mojej babci, kopytka, pyzy, knedle, gołąbki, ciasta mniaaam i wiele wiele innych :D

Little Frog, Natka098, Macierzanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, nie ma to jak na forum dla staraczek cieszyć się z przyjścia @ :D:D:D Hehe, ale Kasia też tak kiedyś oczekiwała i wszystkiej jej kibicowały, żeby @ przyszłą :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie bym się nie cieszyła, ale bałam się, że się całkiem popsułam :D

Little Frog, Macierzanka:), Z., Ida lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :D Widzisz, jednak nie jesteś taka do końca zepsuta :D

Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :)

Santoocha, doping masz mocny za sobą... a 17ta coraz bliżej :)
    Trzymam kciuki!

Lena beta rośnie :) Gratuluje raz jeszcze!

Marta, Tobie też gratuluję :)

Żabku, ja też uważam, że to czekanie umowny rok może być bez sensu... chyba, że ktoś jest pod skrzydłami dobrego lekarza od począku, a nie po milionie wizyt trafia na tego, co trzeba... :) co się niestety często zdarza.
    Niestety trzeba czasem trochę "oszukać" ...

Zetko a Tobie energi życzę, choć i dziasiaj powoli ze mnie odpływa :)

Natka, trzymam kciuki za wizytę <3
    Tak, to paradoks z tą @ :D
    Ja też ostatnio czekałam ok. tygodnia dłużej, oczywiście wiedząc na 100% że w ciąży nie jestem...

Monia a Ty jak tam? :)

Złota :*

Sara, trzymaj się! Hormonki buzują... a widzę, że i Tobie kolejnej teściowa daje się we znaki :)

Tak rozmawiacie już o koljenych ciążach mamusie. Ja tak czasem jak sobie pofantazjuję... to gdybym miała dzidzię, to pewnie zaraz bym zaczęła starać się o drugie, gdybym oczywiście nie była po cc... Bo w moim wieku nie byłoby już na co czekać. Choć nie wiem po co tak fantazjuję...

P.S. Wszystkie jesteśmy trochę zepsute, no i ciągle tylko o seksie rozmawiamy :D

Little Frog, Z., Natka098, olka30, martusia1986 lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ