X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Santoocha gratulacje! Twoj Szymek niewiele lzejszy od mojego 3mc Kamila :D
    Oczywiscie czekamy na foto!

Swoja droga Fidelissa zaniedbalas nas, bo o ile sie nie myle to nie pochwalilas sie swoim Jasiem :( jakies reguly obowiazuja :P
    Ciemniak Fidelissa wstawiac fotki otosikiem nie umie.:((
    Moźe wyśle komuś na email i wstawicie.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 11:10

qq87j44jhto0od0f.png

• olka30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie umiem:/

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrnęłam....
    Santoocha nieprzeciętna długość i intensywność ciazy to i nieprzeciętny syn:)

Z gratuluje synka . Synkowie sa super:)

Martusia przykro mi kochana bardzo...

Olka30 mogę poradzić Ci tak. Idź do dobrej dietetyczki jeśli masz ochotę.
    Jak może pamiętasz w 9 miesiącu ważyłam o 3 kg mniej niż na poczatku ciazy. 4 dni po porodzie ważyłam 10 kg mniej, brzucha juz nie ma Wogóle:) na cos sie ta cukrzyca ciazowa przydała:) a Jaś cukier ma dobry i wszystkie badania wyszły na 5 :)

Lenka zdrowiej:) nie pij soku malinowego

Malula super ze pokoik gotowy, niezła radocha z urządzania no nie:)

Dobrze cie widzieć góralko Misty:)

U nas trochę pod górkę.

Prężymy sie, płaczemy w nocy od 23 do rożnie np 3. Potem budzi y co godzinę z płaczem i karmimy sie itp. Śpię w noc 1,5 do 2 godz. Jak maź pójdzie do pracy i nie bedzie mógł tak pomagać to chyba padnę trupem....
    Uczę sie żyć bez snu....

Mam zamiar wyjsć dzis na pierwszy spacerek w wózku. Jest 0 stopni, ale bedzie zimniej wiec ńie wiem...
    Moje okołociążowe odmózdzenie trwa...
    Manius do dzieła.
    Żabka i Macierzanka kciukam i pozdrawiam:)
    Pozdrawiamy forumowe ciotki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 11:12

Z., Macierzanka:), olka30, Little Frog, Maniuś, Anaaa:), Lena87, Misty87, santoocha lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka teraz Twoja kolej:)))

Macierzanka:), santoocha, Bursztynka lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Przepraszam, pomyliłam sie z polubieniem... cos mi monitor "skakał" i kliknęłam nie to co trzeba...Ola :D

Fideliss, Kiedyś się wyśpisz, trzymam kciuki i życzę wytrwałości i dziękuję.
    To ja mogę wrzucić za Ciebie :) tylko mi wyślij :)

Jutro piątek, niby to takie oczywiste, ale czekam z utęsknieniem, tym bardziej, że mnie dopada jakieś przeziębienie i nie mogę się otrząsnąć w pracy... :( łeee

Hej Anutka, kopę lat :) a raczej stron. Co u Ciebie?

Melula, a Twoja córunia to jakie ma imię? :) Bo chyba mi umknęło...

pozdrawiam!

olka30, Fidelissa lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Sana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa jeśli chcesz to możesz mi na maila wysłać zdjęcie, wrzucę tutaj do wątku :)
    Albo po prostu wejdź na www.otofotki.pl, wrzuć tam zdjęcie i skopiuj link, najlepiej ten podpisany link bezpośredni, i wrzuć link na forum :)

U mnie się dziś zaczęły pierwsze ciążowe mdłości... i oczywiście zgaga do kompletu :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka nie szkodzi :)

Sana to super, znaczy ciąża się prawidłowo rozwija :)

Fidellisa mi nie potrzeba dietetyczka tylko MŻ (mniej żarcia - a właściwie mniej słodyczy) :) Ja w sumie raczej chuda jestem więc wiadomo, że w ciąży nie schudnę, bo nawet kości mam chude, co by to dziecko miało jeść :) A jem w sumie tyle co wcześniej, tyle że ja chodziłam na BPU, jeździłam konno, biegałam po górach, w zimie sporty zimowe obowiązkowo, a teraz jedna wielka dupa.. Na początku lekarz zabronił mi wszystkiego, ze względu na zagrożenie, a po ostatniej potańcówce (przecież nie szalałam, bo się nie dało) jak mi się dziecko zaczęło cisnąć na szyjkę to ja już w ogóle nie mam nawet ochoty się ruszać, zresztą muszę odpoczywać, więc no cóż - tyję. Myślę, że po ciąży wygonię, tylko boję się że brzuszek zostanie, bo mi się zawsze wszystko na brzuchu odkłada, no ale taka młoda już nie jestem, piękniejsza też już pewnie nie będę, więc co mi tam :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, jeśli mogę zapytać - ile masz wzrostu i ile ważysz?
    Ja żałuję, że nie udało mi się 5 kg zrzucić przed ciążą... teraz się boję ćwiczyć, szczerze mówiąc.

Cześć Rudasku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 12:27

olka30 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Z. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, ale będziesz MAMĄ :) i dziecko będzie Cię kochać bezgraniczną miłością niezależnie czy troszkę coś na brzuszku zostanie czy nie, a jak byłaś aktywna i planujesz być znów po, to na pewno szybko wrócisz do formy :) Teraz odpoczywaj żeby i maluchowi było dobrze :)

Macierzanko, mi siły wracają więc przesyłam trochę Tobie, dzielna kobieta z Ciebie a piątek już blisko, dasz radę! <3

Sana, jeśli ciąża się dobrze rozwija a uprawiałaś jakąś aktywność wcześniej to ponoć nic nie stoi na przeszkodzie aby dalej być aktywną. Oczywiście bez przegięcia ;) Ale jeśli nie to lepiej sobie odpuścić.

Udanego dnia dla wszystkich :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 12:30

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana 168 cm i aktualnie ważę 63 kg :/ Przytyłam już 7 kg, trochę dużo, ale koleżanka mnie pocieszyła, że też tyła w ciąży w pracy za biurkiem, a jak poszła na wolne to wystarczyły spacerki i przestała tyć, więc jeszcze miesiąc i może przestane tak przybierać :)

• Sana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja mam 162 cm i 58 kg... mam nadzieję, że w ciąży nie dobiję do 70 kg :/
    Staram się jak najbardziej zdrowo odżywiać, także liczę na to, że nie przybędzie mi zbyt dużo kg - oczywiście nie mówię tu o kg dzidziusia, tylko moich własnych :)

Z. przed ciążą trochę ćwiczyłam na rowerku, robiłam brzuszki, przysiady... teraz się trochę boję, bo jest to jednak początek ciąży. Zobaczymy 8.12 co ginek powie, czy mogę ćwiczyć czy nie :)

Z. lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

czytam i widzę,że się martwicie wagą - spokojnie, każda indywidualnie tyje.. Faktycznie Ola jak źle się czujesz to odstaw słodycze, na tym nie ucierpi ani figura, ani Ty ani dzidziuś :)
    ja jestem niska i przytyłam 5kg. do tej pory, jadam normalnie ( od czasu do czasu baton jakiś jak mi się zachce), słodycze koktajlami zastępuję, aczkolwiek nigdy mnie do słodkiego nie ciągło, jedz regularnie, pij dużo wody i spaceruj, nawet 20 minut dziennie wystarczy :)
    ja się dziwię że tylko tyle na razie mam, a ciągle leżę, bo do połowy miałam mdłości itp., szpital a teraz spacer od czasu do czasu, zakupy, w domu się pokrzątam i jakis ruch jest :)

pozdrawiam mamusie uroczych dzieci, podziwiam Santoochę i wspieram staraczki &&& <3

Z., Misty87, Fidelissa lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)

Słoneczko świeci więc przesyłam Wam troszkę promyczków.
    Synuś śpi. Mam chwilę dla siebie :D bepanthenu niestety nie kupiłam bo nie mają .. wszystkie inne rodzaje tak, ale nie dla dzieci :/ masakra jakaś. Dostaliśmy zamiennik, nawet pomaga. Rodzice wysłali mi ten krem, ma być we wtorek. Póki co wietrzymy pupę, przemywamy rumiankiem i smarujemy tą maścią co polecili w aptece.
    Czopków już nie aplikujemy :) wszystko ładnie się goi. W poniedziałek idziemy na ściąganie klamer.
    Apetyt dopisuje. Tyjemy i rośniemy: 4900g i 53cm.
    Dzisiaj Synek spał 5h :D a później 4 po kolejnym karmieniu. Mam nadzieję, że w końcu mu się to unormuje i będę mogła dłużej pospać :D
    Mój problem z piersią nie zniknął. Po lekach od gina nie mam już pokarmu. Laktacja zatrzymana, pokarm przepalony. ZOstał niewielki guz na piersi. Nie wiem co teraz. Żadne okłady nie pomagają :/

Za 3 tyg jedziemy w końcu na upragniony i długo wyczekiwany urlop. Święta w PL z rodziną <3

Co do wagi z przed i po ciąży, ja przytyłam 11kg i wszystko "zeszło" od razu po porodzie. Zero brzucha, nic kompletnie. A miałam cichą nadzieję, że coś zostanie.. pisane mi być "wieszakiem" do końca życia chyba.

Fidelissa ja się dołączam do dziewczyn! Czekamy na zdjęcie Twojego przystojniaka! ;)

Sana współczuję mdłości i zgagi :*

Santoocha jak się czujesz?

Z. Tobie również miłego dnia :)

Macierzanko :*

Bursztynko Ty następna do rozpakowania :D

Pozdrawiamy Wszystkie Ciocie, Mamusie i ich dzieciątka <3
    Miłego dnia Kochane!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 13:25

Little Frog, Z., Misty87, Fidelissa, Maniuś lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacer - moje marzenie.. Ale po ciemnicy i zminicy nie będę spacerować, bo strach, a w dzień biurko, siedzenie, siedzenie, siedzenie.. W domu się o wiele więcej ruszam, ale jeszcze muszę trochę popracować.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Spacer - moje marzenie.. Ale po ciemnicy i zminicy nie będę spacerować, bo strach, a w dzień biurko, siedzenie, siedzenie, siedzenie.. W domu się o wiele więcej ruszam, ale jeszcze muszę trochę popracować.

wyciągnąć kogoś! my też chodzimy po ciemku jak mąż wraca z pracy :) weź męża, siostrę, mamę, koleżankę, kogokolwiek ;)

Aniu fajnie,że pomału wracacie do formy :) a malutki skarb że tyle śpi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 14:12

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa pokaż nam maluszka jak możesz :) ciekawa jestem jak teraz wygląda :) odpoczywaj kochana ile się da :*

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie z rana dzis :) Taterki kochane i Kotelnica :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/363cf8e8f508.jpg Zawsze jak robie foto z okna to mam ochote uciac te kable!

Anaaa co to za klamry ma Hubercik?? U nas byly rozpuszczalne szwy...

My sie przygotowujemy do chrzcin w niedziele. Mam stresa...na sumie przed cala wsia...pierwszy raz wyjde w goralskim!

Olka ja nie moge zgubic kg po porodzie. U mnie to w ogole jakies jaja byly. Przybralam 9kg, a po porodzie spadlo 5??? Same dzieci wazyly razem 3.6kg a gdzie reszta...teraz tez mam jeszcze 3kg do poprzedniej wagi, a do wymarzonej z 10kg...! A woli silnej nie mam . Jestem taki lasuch, dla mnie jedzenie mieso itp nie musza istniec, jak sa slodycze,zwlaszcza ciasta domowej roboty! :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 16:36

Maniuś, sara_nar lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super inteligentnie odwrocilo mi foto haha....

Maniuś lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Misty zazdroszczę śniegu - ja już też chcę :D
    chłopcy cudo :)

Misty87 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ