X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, aż serce rośnie! :) O to mi chodziło! :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Another Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzięki za dobre słowa! Dzisiaj już lepiej. Zostały mi 3 papierosy. Jeden do kawy i jeden przed pracą, a 3 zostawię jak mnie chwyci jakaś ogromna chcica, żeby nie było tak, że wypalę wszystkie i jak mi się mocno zachce to będę musiała kupić kolejną paczkę.
    Uda się :)

Natka098, Little Frog, Fidelissa, Anaaa:), olka30, Sana lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another uda się, mój M. rzucił palenie ze 2 tygodnie temu, żeby poprawić plemnieczki :)

Little Frog lubi tę wiadomość

• Another Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kilka razy rzucałam, ale miałam mniejszą motywację niż teraz, więc liczę, że tym razem uda się już na stałe.
    Trzymam kciuki za Twojego M, żeby nie palił jak najdłużej, najlepiej już wcale :)

Liczyłam dzisiaj na spadek tempki, bo wczoraj na monitoringu pęcherzyk 18 mm, ale nic z tego. Może jutro :P

W ogóle pierwszy raz mój pęcherzyk nie był okrągły, był jajkowaty. Wydawało mi się, że takie nie są dobe, a gin powiedział, że jest ok, żeby się nie martwić. Sama nie wiem :|

bpz77ab.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another kciukam za postanowienia! No niestety nikt nie mowil,ze bedzie lekko :)
    Ja mojego meza tez prosze odkad pamietam,zeby rzucil ten syf. Nie pali duzo, bo srednio 2 dziennie,a czasem 1. Wiec nie rozumiem, po co w ogole? Chyba to lubi :( ostatnio cos przebakuje,ze rzuca. Chcialabym,zeby zrobil to dla dzieci.

Odnosnie milych aspektow zabko :)
    Moje skarby usmiechaja sie slicznie juz od ponad tyg i coraz wiecej :) zaczynaja baaardzo pomalutku jakies geee rzucac :D
    Uwielbiam sie tak w pol polozyc, oprzec a maluszka trzymac brzuszkiem na swoich piersiach, wtedy tak juz bardzo mocno sie odginaja, podnosza glowe! I rozgladaja slodko po swiecie :)
    Odnosnie tego szukania piersi, o ktorym piszesz Fidelissko, to troche moglam poczuc...wspaniale uczucie. Niestety nie bylo mi dane na dluzsza mete. Dlatego po nocach snie o tym jak karmie maluchy piersia. Mam straszne wyrzuty, ale co ja moglam? :(

Little Frog, Fidelissa lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another ja również wspieram, trzymam kciuki i życzę wytrwałości w postanowieniach! Dasz radę Kochana, bo silna babka z Ciebie! <3 :*

Misty mi też nie było dane karmić piersią :( .. a wszystko przez ten stan zapalny :/

Kochane muszę się pochwalić. Synuś przespał wczoraj 5 i pół godziny! :D
    Byłam w szoku! Od 21 do 3 w nocy nie jadł. Obudziłam go i w sumie nie potrzebnie bo dowiedziałam się, że 2 miesięczne dzieci trzeba już uczyć spać i nie budzić na jedzenie.
    Ogólnie jest już spokojny. Wieczorami troszkę marudzi a w dzień leży sobie z gołą pupcią i gaworzy na swój sposób. Mamy etap "aaa", "eeee", "gggg"
    uśmiecha się, ale jeszcze nie do końca mu wychodzi, bo tak niepewnie to robi :D mamusia jest dumna z synusia :D co dzień to coś nowego.

W poniedziałek wybieram się do gina. Pierś zaczęła masakrycznie boleć i promieniuje aż do pachy :/ masakra! Jak zwykle musi się coś dzień w weekend :/ nawet zimne okłady i tabletki przeciwbólowe nie pomagają :/

Another lubi tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty i Anaaaa
    Karmienie piersią jest cudowne bo mam świadomość, ze daje co mogę najlepszego, ale.....

Bolą mnie sutki
    na poczatku krwawiły teraz za kazdym razem jak zassie mam uczucie jakby odgryzał....tak boli szyscy mówią , ze to minie...oby
    wiec miło jest na końcu jak juz prawie zasypia.
    Poza tym miałam kryzys laktacyjny trzeciego tygodnia i musiałam go dokarmiać mm bo nie przybierał...
    Dzisiaj tez nie jest wesoło chce jesc co godzinę
    I niewiem czy to skok rozwojowy
    Czy w piersiach nic nie ma....i jest głodny
    Wiec stres .....:((

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another nie pal trzymam kciuki:))

Another lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kamilek robi z babcia zolwika :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9413409c4ec8.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/80b3191e82b4.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/306abaa8fecb.jpg

A tak sie synchronizujemy :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/908f0414ba13.jpg

Z pozdrowieniami dla ovu ciotek i ovu kuzynow :)

Driada0102, Another, Little Frog, santoocha, Anaaa:), Melula, Sana, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa ja karmie piersią Alexa i pierwsze tygodnie też bolały sutki i krwawiły, smarowałam je specjalnym kremem do sutków lub swoim mlekiem i przeszło. Mój mały je co równe 2h czasami co 1,5h i bywa tak że od tygodnia jeszcze dojada mlekiem sztucznym. Pamiętaj żeby najpierw dać swoje mleko później sztuczne. Wyczytałam, żeby w nocy dawać tylko swoje bo jest bardziej wartościowe i w nocy polepsza się laktacja. Nie możesz się strsować bo będziesz mniej mleka produkować im częściej mały przy piersi tym większa laktacja. Poczytaj jak przykładać małego do piersi, być może źle chwyta brodawkę i dlatego cię boli. Przy karmieniu nie powinno być cmokania to znak że źle złapał i może mieć kolki bo połyka powietrze.

Przesyłam Pozdrowienia :)

Misty87, Anaaa:), Fidelissa lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że od 13 nie spaliłam papierosa :P Pierwsze 3 doby kluczowe.

santoocha, Little Frog, Anaaa:), olka30, Fidelissa, Sana lubią tę wiadomość

bpz77ab.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mój Synek lubi kąpiel :)
    i3hwgk.jpg

Another gratulacje! Pierwszy krok zrobiony :)
    Ja próbuję mojego zmusić do rzucenia palenia. Dziś jest na pępkowym w barze, więc niech dopali paczkę. Ale od jutra szlaban. Próbuję go szantażować serduszkiem Szymka, że ma coś poświęcić w imię jego zdrowia, ale jak grochem o ścianę... :(

Idę spać, póki Mały nie woła jeść.
    Dobranoc :*

Another, Lena87, Little Frog, Anaaa:), Sana, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Dziewczyny, cudne te Wasze Skarby! :) Ja jakbym je wzięła na ręce, to chyba nie chciałabym ich nawet na moment wypuścić :)

Another, gratuluję sukcesu! :):)

Misty87, Another lubią tę wiadomość

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to moja myszka <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5f90d7d054f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 11:59

Natka098, XxMoniaXx, Little Frog, Misty87, Anaaa:), santoocha, Lena87, Another, olka30, Fidelissa, Sana, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie umiem tego otworzyć :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 7 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się niedzielnie :)

Pogoda do dupy, od rana leje :/ ehh .. mógłby śnieg padać to chociaż człowiek by wyszedł na spacer.
    Synuś dzisiaj spokojny :)
    Ja wczoraj byłam w szpitalu. Diagnoza: infekcja i powikłania po stanie zapalnym piersi. Nieprzepalony pokarm do końca z powodu zatkanych kanalików mlekowych.
    Jutro punkcja. W końcu pozbędę się dziadostwa. Całe szczęście, że to nie gruczolakowłókniaki .. uff

Co do macierzyństwa to fakt, trudna rola. Są chwile dobre i chwile w których ma się wszystkiego dość. Człowiek ma załamanie psychiczne w jakimś momencie, że tylko siedzi i płacze z bezsilności. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo, nikt nas na to nie przygotowuje. Większość rzeczy które można przeczytać w książkach mijają się z rzeczywistością.
    Jakby nie było, to warto wszystko znosić dla tych pięknych oczu wypełnionych bezgraniczną miłością, dla tych małych rączek, które ściskają Twojego palca w poczuciu bezpieczeństwa, dla tego niewinnego uśmiechu <3

Another gratuluję i trzymam dalej kciuki <3

Dziewczyny pozdrawiamy Was wszystkie :*

PS. Powiedzcie mi jak wrzucić miniaturkę zdjęcia na forum, bo jestem zielona :D

Another, Driada0102, Fidelissa, Misty87 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne dzidziolki :)

Another wszystkie moje pęcherzyki zasze były jajowate, nawet nie wiedziałam że mają być okrągłe :) Więc i twój chyba jest ok :)

Driada0102 lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada słodka myszka:)
    Mam nadzieje, ze przestanie bolec tak jak Ciebie:) a tego co mówi położna przystawiam dobrze i uwaga .....
    Mam świetne sutki do karmienia:)
    Właśnie w nocy dokarmiając, bo wydawało mi sie, ze jest głodny... Teraz próbuje bez..i staram sie pic dużo wody:)

Imieniny tesciowej bardzo miłe. Jaś poznał prababcie :) dziadkowie wnukiem zachwyceni:)

Another szacun:)

Anaaa:), Driada0102, Another lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaaa ale ładnie to napisałaś:)

Anaaa:) lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

Wysłany: 8 grudnia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam życzyć wszystkim miłej nocy :)
    Mamusiom aby jak najdłużej przespały, a dzieciaczki miały spokojne sny :)

PS popieram! Te wszystkie dzieciaczki to tylko schrupać <3
    Słodkie to nasze różowe forum :D

Fidelissa, Misty87 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ