Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Dzięki za dobre słowa! Dzisiaj już lepiej. Zostały mi 3 papierosy. Jeden do kawy i jeden przed pracą, a 3 zostawię jak mnie chwyci jakaś ogromna chcica, żeby nie było tak, że wypalę wszystkie i jak mi się mocno zachce to będę musiała kupić kolejną paczkę.
Uda sięNatka098, Little Frog, Fidelissa, Anaaa:), olka30, Sana lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualny
-
Już kilka razy rzucałam, ale miałam mniejszą motywację niż teraz, więc liczę, że tym razem uda się już na stałe.
Trzymam kciuki za Twojego M, żeby nie palił jak najdłużej, najlepiej już wcale
Liczyłam dzisiaj na spadek tempki, bo wczoraj na monitoringu pęcherzyk 18 mm, ale nic z tego. Może jutro
W ogóle pierwszy raz mój pęcherzyk nie był okrągły, był jajkowaty. Wydawało mi się, że takie nie są dobe, a gin powiedział, że jest ok, żeby się nie martwić. Sama nie wiem"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Another kciukam za postanowienia! No niestety nikt nie mowil,ze bedzie lekko
Ja mojego meza tez prosze odkad pamietam,zeby rzucil ten syf. Nie pali duzo, bo srednio 2 dziennie,a czasem 1. Wiec nie rozumiem, po co w ogole? Chyba to lubi ostatnio cos przebakuje,ze rzuca. Chcialabym,zeby zrobil to dla dzieci.
Odnosnie milych aspektow zabko
Moje skarby usmiechaja sie slicznie juz od ponad tyg i coraz wiecej zaczynaja baaardzo pomalutku jakies geee rzucac
Uwielbiam sie tak w pol polozyc, oprzec a maluszka trzymac brzuszkiem na swoich piersiach, wtedy tak juz bardzo mocno sie odginaja, podnosza glowe! I rozgladaja slodko po swiecie
Odnosnie tego szukania piersi, o ktorym piszesz Fidelissko, to troche moglam poczuc...wspaniale uczucie. Niestety nie bylo mi dane na dluzsza mete. Dlatego po nocach snie o tym jak karmie maluchy piersia. Mam straszne wyrzuty, ale co ja moglam?Little Frog, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Another ja również wspieram, trzymam kciuki i życzę wytrwałości w postanowieniach! Dasz radę Kochana, bo silna babka z Ciebie! :*
Misty mi też nie było dane karmić piersią .. a wszystko przez ten stan zapalny
Kochane muszę się pochwalić. Synuś przespał wczoraj 5 i pół godziny!
Byłam w szoku! Od 21 do 3 w nocy nie jadł. Obudziłam go i w sumie nie potrzebnie bo dowiedziałam się, że 2 miesięczne dzieci trzeba już uczyć spać i nie budzić na jedzenie.
Ogólnie jest już spokojny. Wieczorami troszkę marudzi a w dzień leży sobie z gołą pupcią i gaworzy na swój sposób. Mamy etap "aaa", "eeee", "gggg"
uśmiecha się, ale jeszcze nie do końca mu wychodzi, bo tak niepewnie to robi mamusia jest dumna z synusia co dzień to coś nowego.
W poniedziałek wybieram się do gina. Pierś zaczęła masakrycznie boleć i promieniuje aż do pachy masakra! Jak zwykle musi się coś dzień w weekend nawet zimne okłady i tabletki przeciwbólowe nie pomagająAnother lubi tę wiadomość
-
Misty i Anaaaa
Karmienie piersią jest cudowne bo mam świadomość, ze daje co mogę najlepszego, ale.....
Bolą mnie sutki
na poczatku krwawiły teraz za kazdym razem jak zassie mam uczucie jakby odgryzał....tak boli szyscy mówią , ze to minie...oby
wiec miło jest na końcu jak juz prawie zasypia.
Poza tym miałam kryzys laktacyjny trzeciego tygodnia i musiałam go dokarmiać mm bo nie przybierał...
Dzisiaj tez nie jest wesoło chce jesc co godzinę
I niewiem czy to skok rozwojowy
Czy w piersiach nic nie ma....i jest głodny
Wiec stres .....(
-
Tak Kamilek robi z babcia zolwika
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9413409c4ec8.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/80b3191e82b4.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/306abaa8fecb.jpg
A tak sie synchronizujemy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/908f0414ba13.jpg
Z pozdrowieniami dla ovu ciotek i ovu kuzynowDriada0102, Another, Little Frog, santoocha, Anaaa:), Melula, Sana, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Fidelissa ja karmie piersią Alexa i pierwsze tygodnie też bolały sutki i krwawiły, smarowałam je specjalnym kremem do sutków lub swoim mlekiem i przeszło. Mój mały je co równe 2h czasami co 1,5h i bywa tak że od tygodnia jeszcze dojada mlekiem sztucznym. Pamiętaj żeby najpierw dać swoje mleko później sztuczne. Wyczytałam, żeby w nocy dawać tylko swoje bo jest bardziej wartościowe i w nocy polepsza się laktacja. Nie możesz się strsować bo będziesz mniej mleka produkować im częściej mały przy piersi tym większa laktacja. Poczytaj jak przykładać małego do piersi, być może źle chwyta brodawkę i dlatego cię boli. Przy karmieniu nie powinno być cmokania to znak że źle złapał i może mieć kolki bo połyka powietrze.
Przesyłam PozdrowieniaMisty87, Anaaa:), Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Tak mój Synek lubi kąpiel
Another gratulacje! Pierwszy krok zrobiony
Ja próbuję mojego zmusić do rzucenia palenia. Dziś jest na pępkowym w barze, więc niech dopali paczkę. Ale od jutra szlaban. Próbuję go szantażować serduszkiem Szymka, że ma coś poświęcić w imię jego zdrowia, ale jak grochem o ścianę...
Idę spać, póki Mały nie woła jeść.
Dobranoc :*Another, Lena87, Little Frog, Anaaa:), Sana, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
O to moja myszka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5f90d7d054f.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 11:59
Natka098, XxMoniaXx, Little Frog, Misty87, Anaaa:), santoocha, Lena87, Another, olka30, Fidelissa, Sana, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Witamy się niedzielnie
Pogoda do dupy, od rana leje ehh .. mógłby śnieg padać to chociaż człowiek by wyszedł na spacer.
Synuś dzisiaj spokojny
Ja wczoraj byłam w szpitalu. Diagnoza: infekcja i powikłania po stanie zapalnym piersi. Nieprzepalony pokarm do końca z powodu zatkanych kanalików mlekowych.
Jutro punkcja. W końcu pozbędę się dziadostwa. Całe szczęście, że to nie gruczolakowłókniaki .. uff
Co do macierzyństwa to fakt, trudna rola. Są chwile dobre i chwile w których ma się wszystkiego dość. Człowiek ma załamanie psychiczne w jakimś momencie, że tylko siedzi i płacze z bezsilności. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo, nikt nas na to nie przygotowuje. Większość rzeczy które można przeczytać w książkach mijają się z rzeczywistością.
Jakby nie było, to warto wszystko znosić dla tych pięknych oczu wypełnionych bezgraniczną miłością, dla tych małych rączek, które ściskają Twojego palca w poczuciu bezpieczeństwa, dla tego niewinnego uśmiechu
Another gratuluję i trzymam dalej kciuki
Dziewczyny pozdrawiamy Was wszystkie :*
PS. Powiedzcie mi jak wrzucić miniaturkę zdjęcia na forum, bo jestem zielonaAnother, Driada0102, Fidelissa, Misty87 lubią tę wiadomość
-
Driada słodka myszka:)
Mam nadzieje, ze przestanie bolec tak jak Ciebie:) a tego co mówi położna przystawiam dobrze i uwaga .....
Mam świetne sutki do karmienia:)
Właśnie w nocy dokarmiając, bo wydawało mi sie, ze jest głodny... Teraz próbuje bez..i staram sie pic dużo wody:)
Imieniny tesciowej bardzo miłe. Jaś poznał prababcie dziadkowie wnukiem zachwyceni:)
Another szacun:)
Anaaa:), Driada0102, Another lubią tę wiadomość