Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kaśka28 wrote:Jak tam sie czujesz Pomaranczka?
Gdzie wy sie wszytkie wieczorami podziewacie?
Hej hej, nooo to kochana się nalatałaś
Ja czuję się pozytywnie zaczęłam się cieszyć w końcu tym pięknym stanem
Wczoraj robiłam wyniki na grupę krwi, mam najrzadszą jaka może być AB RhD plus, no i troszkę zmartwienie we mnie sieje krzepliwość krwi. Ale zaczynam z tym walczyc. Jestem dobrej myśli..
A jak Twoje samopoczucie ?
Ja wieczorami bywam! Ale kurcze ostatnio ciężko kogokolwiek tu znaleźć.. -
Lena87 wrote:Cześć Dziewczynki
A ja cieszę się że nie męczę się z @ dobrze Mi bez niej
AMEN. Piękne słowa
dowiadywałam się o badania prenatalne u Nas ta przyjemność 380 zł, dzwoniłam do lekarza to powiedział, że da skierowanie co by nie narażać się na taki wydatek. -
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:Pomarańczka, niezły koszt ..
a skierowanie u Fachowca ?
Tak pozwoli mi wiec uniknąć kosztów. Jedni mowia, ze po co robic. A ja uważam, że skoro są te badania to warto być spokojną mama. A w razie czego podjąć odpowiednie kroki
Jak Ty się masz ? -
Rany, mamuśki Wy macie pierwsze @ po porodach, a tu człowiek czeka żeby poszła w cholerę na te 40 tygodni i nic
Ja odebrałam wyniki. Prolaktyna oczywiście szalona , więcc z ogromną radośćią łyknęłam bromka A reszta w normach laboratoryjnych się mieści, ale wiem, że niektóre rzeczy do naprawy, bo normy dla staraczek są zupełnie inne...
TSH mimo brania euthyroxu75 mam 2,5 a kiedyś juz ładnie zeszło poniżej 2 tak więc trzeba kontrolować. Wizyta niedłgo, więc coś tam pewnie się pozmienia w leczeniu.
A co do papierków. A naszym kraju wszystko już działa komputerowo, a biurokracja i tak jest nadal wszechpanująca. Też tego nie znoszę.
Czy u Was też jest tak mglisto? Dobijająca ta pogoda, a ja jak typowy człowiek-Polak muszę na nią odrobinę ponarzekać
Miłego dnia!olka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacierzanko, u Mnie nie jest mglisto ale za to ponuro
Czyli wyniki w miarę zadowalające
Ja się cieszę, że część chemii mogę już odstawić
Pomarańczka, dla Mnie takie badanie nie jest zbędne i jeśli miało by to kosztować nawet 500 zł to bym tyle dała ..
Całkiem niedawno u T. w pracy koledze urodziło się dziecko, ani razu nie wykonali żadnego badania .. Dziecko urodziło się z Zespołem Downa .. -
Hej dziewczynki, dziś ledwo żyję, pogoda do d.. i wszystko mnie w dodatku boli, w sumie nie mam pojęcia czemu. Mam nadzieję, że to gorszy dzień i nic mnie nie zbiera..
Badania prenatalne są jak najbardziej warte do zrobienia, dla mnie były wyjątkowym przeżyciem, tak naprawdę wtedy do mnie dotarło że mam w sobie małego człowieczka, aczkolwiek Lenka to że kolega twojego zrobiłby te badania coś by zmieniło? Zespół Downa jest wadą genetyczną, zaprogramowaną od poczęcia, więc co by zrobili? Usunęli? Wątpię.. Przynajmniej nie rozpaczali przez kilka miesięcy ciąży.. Te badania to są w zasadzie ważniejsze przy jakichś wadach narządów dziecka, które medycyna pozwala jakoś naprawić już w czasie ciąży.. Bądź ewentualnie pozwalają się przygotować na opiekę nad chorym dzieckiem, ale to zawsze jest ciężkie przeżycie, zwłaszcza w czasie ciążyMisty87 lubi tę wiadomość
-
Złota wrote:A ja znów czekam na swoją. Nienawidzę @Pomarańczka wrote:Hej hej, nooo to kochana się nalatałaś
Ja czuję się pozytywnie zaczęłam się cieszyć w końcu tym pięknym stanem
Wczoraj robiłam wyniki na grupę krwi, mam najrzadszą jaka może być AB RhD plus, no i troszkę zmartwienie we mnie sieje krzepliwość krwi. Ale zaczynam z tym walczyc. Jestem dobrej myśli..
A jak Twoje samopoczucie ?
Ja wieczorami bywam! Ale kurcze ostatnio ciężko kogokolwiek tu znaleźć..
ogolnie jest dobrze mimo ze dardzo ciezko nam sie rok zaczal miesiac styczen jest dla nas napawde ciezki ale postanowila ze wiecej takich nie bedzie i juz!!Macierzanka:) wrote:Rany, mamuśki Wy macie pierwsze @ po porodach, a tu człowiek czeka żeby poszła w cholerę na te 40 tygodni i nic
Ja odebrałam wyniki. Prolaktyna oczywiście szalona , więcc z ogromną radośćią łyknęłam bromka A reszta w normach laboratoryjnych się mieści, ale wiem, że niektóre rzeczy do naprawy, bo normy dla staraczek są zupełnie inne...
TSH mimo brania euthyroxu75 mam 2,5 a kiedyś juz ładnie zeszło poniżej 2 tak więc trzeba kontrolować. Wizyta niedłgo, więc coś tam pewnie się pozmienia w leczeniu.
A co do papierków. A naszym kraju wszystko już działa komputerowo, a biurokracja i tak jest nadal wszechpanująca. Też tego nie znoszę.
Czy u Was też jest tak mglisto? Dobijająca ta pogoda, a ja jak typowy człowiek-Polak muszę na nią odrobinę ponarzekać
Miłego dnia!
Ja w koncu tez musze sie zabrac za swoja tarczyce ale juz nie po to zeby sie starac ale ogolnie bo ciezko mi schudnac i tyje niewiadomo z czego pewnie wlasnie przez tarczyce.
A pogoda tez podobna i sie mrozno coraz bardziej robi ponoc jutro ma byc snieg
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
No Kasiu bardzo możliwe. Ja mam taką lekką niedoczynność, ale faktycznie wpłynęło to na mój metabolizm.
Jestem człowiekiem typu - parzę na ciastko i tyję
Lena, w miarę tak poczekam jeszcze na to co lekarz powie i wymyśli
olka30 lubi tę wiadomość
-
Lena87 wrote:Macierzanko, u Mnie nie jest mglisto ale za to ponuro
Czyli wyniki w miarę zadowalające
Ja się cieszę, że część chemii mogę już odstawić
Pomarańczka, dla Mnie takie badanie nie jest zbędne i jeśli miało by to kosztować nawet 500 zł to bym tyle dała ..
Całkiem niedawno u T. w pracy koledze urodziło się dziecko, ani razu nie wykonali żadnego badania .. Dziecko urodziło się z Zespołem Downa ..
Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć..
Ja zrobię bo chciałabym być spokojniejsza mimo tego, że u mnie w rodzinie nigdy nie było żadnej wady..
Zresztą smutek opanował moje serducho.. i chyba na razie się tutaj nie będę pojawiała..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny