X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Złota Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów czekam na swoją. Nienawidzę @ :/

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa, bardzo Mnie to cieszy ;)

Złota, oczywiście ja swojej też nienawidziłam a najbardziej wtedy kiedy dawała popalić ..

• Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Jak tam sie czujesz Pomaranczka?

Gdzie wy sie wszytkie wieczorami podziewacie?

Hej hej, nooo to kochana się nalatałaś :)

Ja czuję się pozytywnie zaczęłam się cieszyć w końcu tym pięknym stanem :)
    Wczoraj robiłam wyniki na grupę krwi, mam najrzadszą jaka może być AB RhD plus, no i troszkę zmartwienie we mnie sieje krzepliwość krwi. Ale zaczynam z tym walczyc. Jestem dobrej myśli..

A jak Twoje samopoczucie ?
    Ja wieczorami bywam! Ale kurcze ostatnio ciężko kogokolwiek tu znaleźć..

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Cześć Dziewczynki :D

A ja cieszę się że nie męczę się z @ dobrze Mi bez niej :D

AMEN. Piękne słowa :)

dowiadywałam się o badania prenatalne u Nas ta przyjemność 380 zł, dzwoniłam do lekarza to powiedział, że da skierowanie :) co by nie narażać się na taki wydatek.

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka, niezły koszt ..
    a skierowanie u Fachowca ?

• Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Pomarańczka, niezły koszt ..
    a skierowanie u Fachowca ?

Tak :) pozwoli mi wiec uniknąć kosztów. Jedni mowia, ze po co robic. A ja uważam, że skoro są te badania to warto być spokojną mama. A w razie czego podjąć odpowiednie kroki :)

Jak Ty się masz ?

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, mamuśki :) Wy macie pierwsze @ po porodach, a tu człowiek czeka żeby poszła w cholerę na te 40 tygodni i nic ;)

Ja odebrałam wyniki. Prolaktyna oczywiście szalona :D , więcc z ogromną radośćią łyknęłam bromka :) A reszta w normach laboratoryjnych się mieści, ale wiem, że niektóre rzeczy do naprawy, bo normy dla staraczek są zupełnie inne...
    TSH mimo brania euthyroxu75 mam 2,5 a kiedyś juz ładnie zeszło poniżej 2 tak więc trzeba kontrolować. Wizyta niedłgo, więc coś tam pewnie się pozmienia w leczeniu.

A co do papierków. A naszym kraju wszystko już działa komputerowo, a biurokracja i tak jest nadal wszechpanująca. Też tego nie znoszę.

Czy u Was też jest tak mglisto? Dobijająca ta pogoda, a ja jak typowy człowiek-Polak muszę na nią odrobinę ponarzekać :)

Miłego dnia!

olka30 lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanko, u Mnie nie jest mglisto ale za to ponuro :/
    Czyli wyniki w miarę zadowalające :D

Ja się cieszę, że część chemii mogę już odstawić :D

Pomarańczka, dla Mnie takie badanie nie jest zbędne i jeśli miało by to kosztować nawet 500 zł to bym tyle dała ..
    Całkiem niedawno u T. w pracy koledze urodziło się dziecko, ani razu nie wykonali żadnego badania .. Dziecko urodziło się z Zespołem Downa ..

• olka30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, dziś ledwo żyję, pogoda do d.. i wszystko mnie w dodatku boli, w sumie nie mam pojęcia czemu. Mam nadzieję, że to gorszy dzień i nic mnie nie zbiera..

Badania prenatalne są jak najbardziej warte do zrobienia, dla mnie były wyjątkowym przeżyciem, tak naprawdę wtedy do mnie dotarło że mam w sobie małego człowieczka, aczkolwiek Lenka to że kolega twojego zrobiłby te badania coś by zmieniło? Zespół Downa jest wadą genetyczną, zaprogramowaną od poczęcia, więc co by zrobili? Usunęli? Wątpię.. Przynajmniej nie rozpaczali przez kilka miesięcy ciąży.. Te badania to są w zasadzie ważniejsze przy jakichś wadach narządów dziecka, które medycyna pozwala jakoś naprawić już w czasie ciąży.. Bądź ewentualnie pozwalają się przygotować na opiekę nad chorym dzieckiem, ale to zawsze jest ciężkie przeżycie, zwłaszcza w czasie ciąży :(

Misty87 lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    A ja znów czekam na swoją. Nienawidzę @ :/
    no ja tez czekam chyba jutro max pojutrze powinna zawitac...a do tego zlapalo mnie przeziebienie i solidny wkurw w pracy ale szkoda gadac w koncu mamy weekendzik:D
    Pomarańczka wrote:
    Hej hej, nooo to kochana się nalatałaś :)

Ja czuję się pozytywnie zaczęłam się cieszyć w końcu tym pięknym stanem :)
    Wczoraj robiłam wyniki na grupę krwi, mam najrzadszą jaka może być AB RhD plus, no i troszkę zmartwienie we mnie sieje krzepliwość krwi. Ale zaczynam z tym walczyc. Jestem dobrej myśli..

A jak Twoje samopoczucie ?
    Ja wieczorami bywam! Ale kurcze ostatnio ciężko kogokolwiek tu znaleźć..

ogolnie jest dobrze mimo ze dardzo ciezko nam sie rok zaczal miesiac styczen jest dla nas napawde ciezki ale postanowila ze wiecej takich nie bedzie i juz!! :D
    Macierzanka:) wrote:
    Rany, mamuśki :) Wy macie pierwsze @ po porodach, a tu człowiek czeka żeby poszła w cholerę na te 40 tygodni i nic ;)

Ja odebrałam wyniki. Prolaktyna oczywiście szalona :D , więcc z ogromną radośćią łyknęłam bromka :) A reszta w normach laboratoryjnych się mieści, ale wiem, że niektóre rzeczy do naprawy, bo normy dla staraczek są zupełnie inne...
    TSH mimo brania euthyroxu75 mam 2,5 a kiedyś juz ładnie zeszło poniżej 2 tak więc trzeba kontrolować. Wizyta niedłgo, więc coś tam pewnie się pozmienia w leczeniu.

A co do papierków. A naszym kraju wszystko już działa komputerowo, a biurokracja i tak jest nadal wszechpanująca. Też tego nie znoszę.

Czy u Was też jest tak mglisto? Dobijająca ta pogoda, a ja jak typowy człowiek-Polak muszę na nią odrobinę ponarzekać :)

Miłego dnia!

Ja w koncu tez musze sie zabrac za swoja tarczyce ale juz nie po to zeby sie starac ale ogolnie bo ciezko mi schudnac i tyje niewiadomo z czego pewnie wlasnie przez tarczyce.

A pogoda tez podobna i sie mrozno coraz bardziej robi ponoc jutro ma byc snieg

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kasiu bardzo możliwe. Ja mam taką lekką niedoczynność, ale faktycznie wpłynęło to na mój metabolizm.
    Jestem człowiekiem typu - parzę na ciastko i tyję :D

Lena, w miarę tak :) poczekam jeszcze na to co lekarz powie i wymyśli :)

olka30 lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(:(:(:(:( dopadł mnie ogromny smutek

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Macierzanko, u Mnie nie jest mglisto ale za to ponuro :/
    Czyli wyniki w miarę zadowalające :D

Ja się cieszę, że część chemii mogę już odstawić :D

Pomarańczka, dla Mnie takie badanie nie jest zbędne i jeśli miało by to kosztować nawet 500 zł to bym tyle dała ..
    Całkiem niedawno u T. w pracy koledze urodziło się dziecko, ani razu nie wykonali żadnego badania .. Dziecko urodziło się z Zespołem Downa ..

Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć..
    Ja zrobię bo chciałabym być spokojniejsza mimo tego, że u mnie w rodzinie nigdy nie było żadnej wady..

Zresztą smutek opanował moje serducho.. i chyba na razie się tutaj nie będę pojawiała..

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola tego nie wiemy co by zrobili ..

Sama nie wiem jaką decyzję bym podjęła ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka co się dzieje ?

• Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia mi do szpitala trafiła , w poważnym stanie jest :(

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    Babcia mi do szpitala trafiła , w poważnym stanie jest :(

Pomarańczko, nie martw się bo to nie jest dobre dla maluszka, On/a wszystko czuje ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanko czekam na wiadomości :D

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczko tulę <3

Macierzanko również 3mam kciuki :*

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana z kawusią i życzę Wszystkim miłego weekendu :)

olka30 lubi tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ