X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Hejo!
    Dziewczynki współczucia! W te Walentynki (których ja de facto nie obchodzę) mam nadzieję, że Wasi mężowie przypomną sobie o tym, że żona to nie maszyna...
    Boże... ciężki temat.

I zmienijąc te temat, dzieci Wasze obłędne, cudne! Zakochałam się i ja <3
    Jak już urosły, jakie kochane! Luuuudzieeee, ja też takie chcę :D w dowolnej ilości :)

Oj chyba sobie nie uswiadomia tego eh inne dostają kwiatki czekoladki albo gdzieś jadą a ja robię (jemu) pizzę :\ niema sprawiedliwości :p

olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam DZiewczynki ?:)

u mnie walentynki zaliczone:)
    dostałam bukiet tulipanów, paprotkę i pierdzionek złoty :) a cooooo :)

Maluszek ma sie dobrze tylko ma wysypkę straszną na twarzy i ciałku, nie wiem od czego :( czy to trądzik, czy jakies uczulenie, nie daj boże skaza białkowa, Połozna mi kazała GO kąpać w nadmanganianie potasu, zobaczymy co z tego wyjdzie, moze mu to zejdzie:) opórcz tego to je i spi....zaczyna sie usmiechać :)
    jakos dajemy rade, ogarniam temat :)

Mamuśki powiedzcie w czym kąpiecie Maluchy ? w czym pierzecie ciuszki...
    Kurde ja piore w Loveli i kąpie w Oillanie, tym białym..wiec chyba nie powinno Go uczulać :)

http://wrzucaj.net/images/2015/02/14/WP20150213001.jpg

pozdrawiamy :)

Misty87, olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanko :*

Baby1991 witaj :)

Rudasku ja piorę ciuszki w Loveli a kosmetyków używam całej serii Emolium. U nas się sprawdza. Zero uczuleń. Skóra gładziutka. Szczerze mogę polecić :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny, ci nasi "niedobrzy" Panowie może myślą (mylnie oczywiście), że ten nasz URLOP MACIERZYŃSKI to faktycznie urlop??????

Mój pomaga, nie mogę powiedzieć, ale jest sporo sytuacji, kiedy potrzebuję jego pomocy, a on np. siedzi przed kompem i d... nie ruszy, bo przecież na pewno dam sobie radę... No tak bywa...
    A w Walentynki usłyszałam, że on nie obchodzi takiego święta, bo jego nie dotyczy... Tzn. że co?????????? Oczywiście nic nie dostałam, choć jemu dałam czekoladki - cholera, nie zasłużył...

Wasze Dzieciaki to słodziaki :) W sam raz do schrupania, tak jak moja Alcia :)

olka30, Anaaa:), Macierzanka:) lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku prawdopodobnie to tradzik niemowlecy lub zwyczajne potowki. Ile stopni masz w pokoju? Pamietaj, ze przy dziecku powinno byc 19-21st. Dzieci nie lubia byc przegrzewane. Ja kapie w Oilatum a piore w persil sensitive zelu austriackim i plyn silan sensitive.
    Moj maz wczoraj sie łasił wieczorem. Ja mialam w planach kolacje na dzis. I mimo ze byla kłótnia przedwczoraj to zrobilam dzis salatke i kremowy deser. Pochwalil...pojechal po kwiaty. Eh jak ja bym chciała żeby sie zmienił.

Ja tez sobie caly czas obiecuje ze któregos pieknego dnia zbiore dupe w troki i pojade gdzieś zostawiając meza z dziećmi. Ale chyba bym sie zaplakala za nimi :) poza tym on malo z nimi przebywa z racji pracy wiec nie wie co lubia itp.....byłoby mi ich najzwyczajniej szkoda.

Kochane te wszystkie forumowe slodkosci! Oby wszystkie nasze staraczki takich brzdacow sie doczekaly! Dzialajcie dzialajcie w te Walentynki :)
    Ja dziś mam imieninki :D a tak sie pochwale bo to taki fajny dzien :) postawilabym Wam mogenka :D

Napisałabym więcej ale nie lubie klepac na telefonie...Kuba nie chce spac. Zmykam! Buziole :*

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty podziwiam Cie ze dajesz rade z dwójką!

A oto moje Walentynki :)
    http://pics.tinypic.pl/i/00631/h0sncwv1h55s_t.jpg

Rudasek nam pediatra mówiła żeby nie kąpać w nadmanganianie potasu bo bardzo wysusza skórę dziecka, lepszy rumianek jeśli ma działać odkażająco. Ale jeśli decydujecie się na nadmanganian to ponoć trzeba uważać żeby cała tabletka się rozpuściła, bo może powodować u dzieci poparzenia. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 09:04

Lena87, Maniuś, olka30, Anaaa:), Macierzanka:), Misty87 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a mnie znów to poleciła połozna, kurde co czlowiek to opinia. Ja kupiłam taki w proszku i zrobiłam roztwór o kolorze takim tak kolor owu, czyli lekko rózowy, tak mi kazała połozna, troszke mu to przygasiło :) wiec miejmy nadzieje ze zejdzie :)
    Misty no ja jakoś tak mam ok 22 stopni :) ale wydaje mi sie ciagle ze mu zimno :) wiec zaczne go odkrywać :) heheheh
    karczek ma cieply wiec na pewno nie jest mu zimno :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna tez polecala ale lekarz zabronil :) wiec przeszlismy na rumianek

nxbhnwz.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Pozdrawiamy CIocie:)

http://wrzucaj.net/images/2015/02/15/WP20150215001suTtX.jpg

baby1991, Melula, olka30, Anaaa:), Macierzanka:), Misty87, Little Frog lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodziak Rudasek :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah tak Was czytam kochane i muszę stwierdzić, że facet facetowi nie równy.. :]

Rudasek sweeetaśny :) bąbelek..

Hihi mój maluszek ma już 7, 5 cm :)
    Jak wzrost odziedziczy po tacie to będzie dopiero.. :p

Jaką wasze dziecko miało przezierność karkową ?? ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 10:43

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty wszystkiego najlepszego z okazji imienin :* - spóźnione ale szczere <3 :)
    Co do persila sensitiv mamy go tu w DE. Jest dobry, ładnie dopiera i ma delikatny zapach. Używam go jak mi się Lovela kończy.
    Temperatura w pokoju tak jak piszesz od nawet 18-19 do max 21 stopni zwłaszcza dla chłopca, bo dziewczynki potrzebują niby troszkę wyższej temp. Nie wiem ile w tym prawdy. Nasz mały śpi w samych bodach. Nawet jak go nakryjemy kocykiem to i tak się rozkopuje :)

Rudasku, Staś elegant <3 :D

Pomarańczka u mojego malucha przezierność wynosiła 1,5 jak dobrze pamiętam. Wszystko jest w porządku jak nie przekracza 2,5.

Misty87 lubi tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak mam niby 22-24 stopnie:)
    No nic, tak jak piszesz spi w samych bodach...:) wiec chyba teraz za gorąco mu nie jest :):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo też dłuży mi się czas oczekiwania na te wyniki badania PAPPA.
    Niby usg jest w porządku ale oby te wyniki z krwi również były ok.
    Mój lekarz twierdzi, że jeśli chodzi o kwestie zespołu downa, czy innych chorób to już właśnie współczynnik przezierności karkowej może świadczyć o problemach no i same wymiary dziecka jak i budowa serca. U Nas jest dobrze. Ale kochane same rozumiecie dla każdej mamy zdrowie dziecka jest najważniejsze.

ah ciąża jest piękna ale również kłopocze..
    No ale bycie rodzicem to ciężkie zadanie. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 13:35

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa dziekuje bardzo! :*

Ale tu pusto....

Mowicie, ze Wasze maluchy spia w samych bodach?? Matko, moje chlopaki to chyba po tatusiu zmarzluchy. Spia w bodach i spiochach a nie raz jak mi sie odkopia to lapki lodowate! Ale my mamy naprawde chlodek w pokoju :) zauwazylam, ze im chlodniej tym dluzej i lepiej spia...co do dziewczynek to nie slyszalam o tym, by musiały mieć wyzsza temp... :)

Dzis dzien z tesciowa...byla u nas kilka ladnych godzin.

Moje chłopaki pieknie za raczki siadaja od ponad tyg! :)

Maniuś, Anaaa:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty moj tez jest w krótkich bodach i pajacu, badz spodenkach i kaftanie, i na noc przykrywam go jeszcze lekkim kocykiem, bo tak sobie mysle, ze skoro jak pod kołdra to jemu pod kocykiem zimno bedzie:)

Ja dzis robie nocny test ze spaniem w łozeczku..do tej pory spał przy mnie we wózku, zebym go miala na wyciagniecie reki. Ale dziś wsadzam do łozeczka..zobaczymy czy Matka Wariatka bedzie stac pol nocy nad łozeczkiem czy zasne:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek śpi w pieluszce i cienkim pajacu,okryty kocykiem. W jego pokoju utrzymujemy temperaturę 19-21st, w nocy raczej jest 19st.
    Ja jestem zmarzluch, bo od małego byłam przyzwyczajona do ciepełka, nie popełnię tego błędu u własnego dziecka...

A oto 12-tygodniowy Szymek:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fc65518b08d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 16:53

Little Frog, Anaaa:), Lena87, Z., Misty87, olka30, przedszkolanka:), Maniuś, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha Szymek skradł Moje <3 ... a Czapucha Świetna !! ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, Ty Wiesz że Ci nie wybaczę !! ;)

Little Frog lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Żabko, Ty Wiesz że Ci nie wybaczę !! ;)
    Oj tam oj tam. Wybaczysz :P

Dzień dobry wszystkim :) trochę mnie nie było i zaległości nie nadrobie, ale chociaż postaram się być trochę na bieżąco.

Cudne te Wasze maluchy. Nic tylko przytulać :):)

olka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość

‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ