Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMacierzanka:) wrote:Hejo!
Dziewczynki współczucia! W te Walentynki (których ja de facto nie obchodzę) mam nadzieję, że Wasi mężowie przypomną sobie o tym, że żona to nie maszyna...
Boże... ciężki temat.
I zmienijąc te temat, dzieci Wasze obłędne, cudne! Zakochałam się i ja
Jak już urosły, jakie kochane! Luuuudzieeee, ja też takie chcę w dowolnej ilości
Oj chyba sobie nie uswiadomia tego eh inne dostają kwiatki czekoladki albo gdzieś jadą a ja robię (jemu) pizzę niema sprawiedliwości :polka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
jak tam DZiewczynki ?
u mnie walentynki zaliczone:)
dostałam bukiet tulipanów, paprotkę i pierdzionek złoty a cooooo
Maluszek ma sie dobrze tylko ma wysypkę straszną na twarzy i ciałku, nie wiem od czego czy to trądzik, czy jakies uczulenie, nie daj boże skaza białkowa, Połozna mi kazała GO kąpać w nadmanganianie potasu, zobaczymy co z tego wyjdzie, moze mu to zejdzie:) opórcz tego to je i spi....zaczyna sie usmiechać
jakos dajemy rade, ogarniam temat
Mamuśki powiedzcie w czym kąpiecie Maluchy ? w czym pierzecie ciuszki...
Kurde ja piore w Loveli i kąpie w Oillanie, tym białym..wiec chyba nie powinno Go uczulać
http://wrzucaj.net/images/2015/02/14/WP20150213001.jpg
pozdrawiamyMisty87, olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Hej, Dziewczyny, ci nasi "niedobrzy" Panowie może myślą (mylnie oczywiście), że ten nasz URLOP MACIERZYŃSKI to faktycznie urlop??????
Mój pomaga, nie mogę powiedzieć, ale jest sporo sytuacji, kiedy potrzebuję jego pomocy, a on np. siedzi przed kompem i d... nie ruszy, bo przecież na pewno dam sobie radę... No tak bywa...
A w Walentynki usłyszałam, że on nie obchodzi takiego święta, bo jego nie dotyczy... Tzn. że co?????????? Oczywiście nic nie dostałam, choć jemu dałam czekoladki - cholera, nie zasłużył...
Wasze Dzieciaki to słodziaki W sam raz do schrupania, tak jak moja Alciaolka30, Anaaa:), Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Rudasku prawdopodobnie to tradzik niemowlecy lub zwyczajne potowki. Ile stopni masz w pokoju? Pamietaj, ze przy dziecku powinno byc 19-21st. Dzieci nie lubia byc przegrzewane. Ja kapie w Oilatum a piore w persil sensitive zelu austriackim i plyn silan sensitive.
Moj maz wczoraj sie łasił wieczorem. Ja mialam w planach kolacje na dzis. I mimo ze byla kłótnia przedwczoraj to zrobilam dzis salatke i kremowy deser. Pochwalil...pojechal po kwiaty. Eh jak ja bym chciała żeby sie zmienił.
Ja tez sobie caly czas obiecuje ze któregos pieknego dnia zbiore dupe w troki i pojade gdzieś zostawiając meza z dziećmi. Ale chyba bym sie zaplakala za nimi poza tym on malo z nimi przebywa z racji pracy wiec nie wie co lubia itp.....byłoby mi ich najzwyczajniej szkoda.
Kochane te wszystkie forumowe slodkosci! Oby wszystkie nasze staraczki takich brzdacow sie doczekaly! Dzialajcie dzialajcie w te Walentynki
Ja dziś mam imieninki a tak sie pochwale bo to taki fajny dzien postawilabym Wam mogenka
Napisałabym więcej ale nie lubie klepac na telefonie...Kuba nie chce spac. Zmykam! Buziole :* -
Misty podziwiam Cie ze dajesz rade z dwójką!
A oto moje Walentynki
http://pics.tinypic.pl/i/00631/h0sncwv1h55s_t.jpg
Rudasek nam pediatra mówiła żeby nie kąpać w nadmanganianie potasu bo bardzo wysusza skórę dziecka, lepszy rumianek jeśli ma działać odkażająco. Ale jeśli decydujecie się na nadmanganian to ponoć trzeba uważać żeby cała tabletka się rozpuściła, bo może powodować u dzieci poparzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 09:04
Lena87, Maniuś, olka30, Anaaa:), Macierzanka:), Misty87 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa a mnie znów to poleciła połozna, kurde co czlowiek to opinia. Ja kupiłam taki w proszku i zrobiłam roztwór o kolorze takim tak kolor owu, czyli lekko rózowy, tak mi kazała połozna, troszke mu to przygasiło wiec miejmy nadzieje ze zejdzie
Misty no ja jakoś tak mam ok 22 stopni ale wydaje mi sie ciagle ze mu zimno wiec zaczne go odkrywać heheheh
karczek ma cieply wiec na pewno nie jest mu zimno -
Ah tak Was czytam kochane i muszę stwierdzić, że facet facetowi nie równy.. :]
Rudasek sweeetaśny bąbelek..
Hihi mój maluszek ma już 7, 5 cm
Jak wzrost odziedziczy po tacie to będzie dopiero.. :p
Jaką wasze dziecko miało przezierność karkową ?? ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 10:43
-
Misty wszystkiego najlepszego z okazji imienin :* - spóźnione ale szczere
Co do persila sensitiv mamy go tu w DE. Jest dobry, ładnie dopiera i ma delikatny zapach. Używam go jak mi się Lovela kończy.
Temperatura w pokoju tak jak piszesz od nawet 18-19 do max 21 stopni zwłaszcza dla chłopca, bo dziewczynki potrzebują niby troszkę wyższej temp. Nie wiem ile w tym prawdy. Nasz mały śpi w samych bodach. Nawet jak go nakryjemy kocykiem to i tak się rozkopuje
Rudasku, Staś elegant
Pomarańczka u mojego malucha przezierność wynosiła 1,5 jak dobrze pamiętam. Wszystko jest w porządku jak nie przekracza 2,5.
Misty87 lubi tę wiadomość
-
No bo też dłuży mi się czas oczekiwania na te wyniki badania PAPPA.
Niby usg jest w porządku ale oby te wyniki z krwi również były ok.
Mój lekarz twierdzi, że jeśli chodzi o kwestie zespołu downa, czy innych chorób to już właśnie współczynnik przezierności karkowej może świadczyć o problemach no i same wymiary dziecka jak i budowa serca. U Nas jest dobrze. Ale kochane same rozumiecie dla każdej mamy zdrowie dziecka jest najważniejsze.
ah ciąża jest piękna ale również kłopocze..
No ale bycie rodzicem to ciężkie zadanie. Nikt nie powiedział, że będzie łatwoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 13:35
-
Anaaa dziekuje bardzo! :*
Ale tu pusto....
Mowicie, ze Wasze maluchy spia w samych bodach?? Matko, moje chlopaki to chyba po tatusiu zmarzluchy. Spia w bodach i spiochach a nie raz jak mi sie odkopia to lapki lodowate! Ale my mamy naprawde chlodek w pokoju zauwazylam, ze im chlodniej tym dluzej i lepiej spia...co do dziewczynek to nie slyszalam o tym, by musiały mieć wyzsza temp...
Dzis dzien z tesciowa...byla u nas kilka ladnych godzin.
Moje chłopaki pieknie za raczki siadaja od ponad tyg!Maniuś, Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
Misty moj tez jest w krótkich bodach i pajacu, badz spodenkach i kaftanie, i na noc przykrywam go jeszcze lekkim kocykiem, bo tak sobie mysle, ze skoro jak pod kołdra to jemu pod kocykiem zimno bedzie:)
Ja dzis robie nocny test ze spaniem w łozeczku..do tej pory spał przy mnie we wózku, zebym go miala na wyciagniecie reki. Ale dziś wsadzam do łozeczka..zobaczymy czy Matka Wariatka bedzie stac pol nocy nad łozeczkiem czy zasne:) -
Szymek śpi w pieluszce i cienkim pajacu,okryty kocykiem. W jego pokoju utrzymujemy temperaturę 19-21st, w nocy raczej jest 19st.
Ja jestem zmarzluch, bo od małego byłam przyzwyczajona do ciepełka, nie popełnię tego błędu u własnego dziecka...
A oto 12-tygodniowy Szymek:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fc65518b08d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 16:53
Little Frog, Anaaa:), Lena87, Z., Misty87, olka30, przedszkolanka:), Maniuś, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:Żabko, Ty Wiesz że Ci nie wybaczę !!
Dzień dobry wszystkim trochę mnie nie było i zaległości nie nadrobie, ale chociaż postaram się być trochę na bieżąco.
Cudne te Wasze maluchy. Nic tylko przytulaćolka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość