Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    Oglądnijcie sobie - Think like a man. Myśl jak facet :)

Oglądaliśmy już :D

Bardziej coś z nowości, bo te starsze to w większości już oglądnięte ;)

• Pomarańczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaba :) spij spij.. Bo skończą sie te piękne czasy hihi :) :P

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja z nowości to Greya ostatnio oglądałam hahaha i horrory :P

Lena87 lubi tę wiadomość

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzień z bólem głowy. Mały też marudny, chyba ciśnienie do bani. I tak ponuro jest, że rzeczywiście tylko zakopać się pod kocyk i spać...

Pomarańczko, ja tam Cię rozumiem. Nie mam takich przeżyć jak Ty, ale kilka tygodni przed porodem pojawiły się czarne wizje, że nie przeżyję porodu. Spisałam mężowi wszystkie piny i hasła, pokazałam gdzie leżą papiery od polis na życie itp...

Jasne, ciąża to ryzyko (niedawno huczało w mojej wsi, bo zmarła dziewczyna w 12tc- zrobił się zator i po dziewczynie...), poród też jest ryzykiem, ale równie dobrze można zginąć na drodze czy spaść z krzesła przy wieszaniu firanek. Life is brutal.

Jutro idziemy na kontrolę bioderek. Mieliśmy isć państwowo tydzień temu, ale lekarz spóźniał się już 40min, w poczekalni osiemnaścioro niemowląt z rodzicami (!!!), duchota, płacz, stres. Zrezygnowaliśmy i idziemy prywatnie.

We wtorek neonatolog, ciekawe ile mój synio waży i mierzy. Wyrasta z ubranek 68cm, więc chyba jest długaśny ;)

Miłego piąteczku, i przyjemnego weekendu. My mamy weekend lenia, nigdzie nie wychodzimy, gości nie przyjmujemy. Odpoczywamy :)

Lena87, Little Frog, Anaaa:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    Prowadzący lekarz mowil, ze okolo 20 tyg. Będziemy robic badania polowkowe.
    Jak Twoja Glowa? Ja na razie mam od wczoraj spokój. Wieczorem minelo. :)

Pożyczyłam od mamy ciśnieniomierz, jak zaczyna Mnie boleć głowa to momentalnie po Niego sięgam ..
    Jak mam za niskie to zwyczajnie idę zrobić sobie mocniejszą kawkę a jak w normie to sięgam po apap ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha, czyli Szymon rośnie jak na drożdżach !!

Niestety, życie nie jest kolorowe ;)

Tobie zapewne wolny weekend się przyda :D byle by nikt nie zadzwonił z pilną sprawą !! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Greyu byłam tydzień temu w Niedzielę, babski wieczór sobie zrobiłyśmy z dziewczynami ;)

• Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha i co mąż na to?
    Ja potrafilam do swojego walnąć 'ale ulozysz sobie życie i będziesz szczęśliwy jak umrę. Obiecaj' no i sie chlopina ziirytowal byl cichy dzień.. A później stwierdził ze mnie rozumie ale on wie ze wszystko będzie dobrze. I ja tego tez sie trzymam. :)

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja miałam w środę 109/60/71 ciśnienie.. Ufff..

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    Lena ja miałam w środę 109/60/71 ciśnienie.. Ufff..

Kawa bądź mocniejsza herbata i głowa przestaje boleć :D
    Ja wolę kawę chodź bardziej bym powiedziała że piję mleko z kawą :D

• Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena pól na pól :) mi na razie jedna tabletka apapu i plastry żelowe (chlodzace) równie apapu pomogly.. :)

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam smaka na pomidory w śmietanie z cebulka :)

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja nie wiem , ten moj Syn jest dziwny :) jak nie ryczy pol dnia to spi :) jak go nakarmiłam o 13 przed lekarzem tak spiochał cały czas. chwilke zapłakał u Pani dr i znów zasnał..obudził sie ok 17 na cyca i spi nadal :) mam nadzieje, ze w nocy bedzie spał :)
    a wiec tak, po wizycie:) lekarka beznadziejna, na szczescie to zastepstwo, my mamy innego pana Doktorka:) ale ma urlop do konca marca:)
    Malutki jest zdrowy, ma miekki brzusio..mowila ze to raczej na pewno nie kolki bo to charakterystyczne jest, tylko po prostu jest marudny i sobie płacze, plakać tez musi bo cwiczy płuca. Co do brzuska to moze go po prostu boal jak kazdego z nas, moze sie przejadł, moze cos bylo w mleku, pieron wie:)
    Wazy 3560 takze od wypisu przytył 800gr :)
    mierzy 5 cm wiecej, wiec rośnie chlop, głowka i klata tez juz wieksze :) no i oczywiscie prawie obsikał pania DOktor i musiał uwalić kupe, bo jakby inaczej:) ale dzieki temu Pani Dr mowiła ze kupka zdrowa :)

a to ja Staś :)

http://wrzucaj.net/images/2015/02/27/WP20150227008.jpg

Lena87, Anaaa:), Misty87, Little Frog, Maniuś, olka30 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą. My byliśmy dzisiaj u lekarza. Oczywiście było do przewidzenia, że wszystko jest rzekomo w porządku. Dostaliśmy skierowanie do laryngologa. Masakra jakaś .. w ogóle doktorek zbadał nam dziecko przez ubranie! Czujcie motyw :/ nawet mu dobrze gardła nie sprawdził. Nic nie przepisał. Nie powiedział konkretnie od czego ten kaszel.
    Jakby tego było mało zamiast o 10:30 weszliśmy o 11:30. DObrze, że to już ostatni raz u niego. Kolejna wizyta już w nowej przychodni.
    Myślę, że ten kaszel jest od nadmiaru wydzielającej się śliny, ale wolę mieć pewność.

Pogoda w miarę. Zaliczyliśmy 2h spacer :) w domu synuś nam rozrabiał. Śmiał się, bawił. Teraz wykąpany, nakarmiony śpi. Zjadł nawet pierwszy raz 100g kaszy ryżowej z jabłkami :D szok! może mi nie będzie dzisiaj w nocy wstawał o 3 na karmienie.

Tak poza tym to nic ciekawego. Życzę Wam miłego weekendu Kochane!

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryyyy :)

Nie mogę spać bo brzuszek juz dal znac, ze trzeba śniadanko zjeść :)'
    Noo właśnie kiedy u Was byl widoczny brzuszek ciążowy? Boo u mnie ni hu hu..
    Waga stoi w miejscu do tego chyba zaczęły mnie gnębić zaparcia. Wrr. Znacie jakieś sposoby na to cholerstwo? Słyszałam cos o czopkach glicerynowych..

Bosiak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 08:34

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczko, u mnie brzuszek był widoczny w 4 miesiącu.
    Co do zaparć to polecam picie wody na czczo, maślanki w ciągu dnia, jabłka, no i czopki glicerynowe jak nic nie pomoże :)

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyglądam bardziej jak bym sie przejadla :) niż na ciaze.. Sama w sobie waze 60 kg i taka waga sie trzyma :P

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dziś przygotowuję się do przyjęcia gości, chociaż najchętniej bym sobie poleżała i nic nie robiła ;] Zrobiłam 3bita (nie mam ochoty się bardziej wysilać), jakaś sałatka w połowie gotowa, myślałam, że zrobimy sobie jeszcze takie domowe hamburgery, ale doszłam do wniosku, że nie będę przesadzać ;]

Ale Wam dobrze. Chyba same drobinki na tym forum przesiadują :):) Ja mam kilka nadprogramowych kilogramów, więc jeżeli któraś chce, to ja chętnie się podzielę :):)

Miłego weekendu :)

olka30 lubi tę wiadomość

• Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w domku z pasierbem i mężem :) pichcimy obiadek. Jutro na basen będziemy jechac ale mam jakies obawy? Czy któraś z Was na basen chodziła? :)

Jak Wam popołudnie mija?

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też planuje basen ale jakoś się boję .. ale co chwilę jestem chora i nie idziemy a jak już mogliśmy to brałam globulki bo ginka jakieś upławy zauważyła.. no i nie wiem czy my się na ten basen kiedykolwiek wybierzemy :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1486 1487 1488 1489 1490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ