Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Little Frog wrote:Rudasku, wierzę że jest grzeczny ale w tym sensie, że grzecznie będzie spał nocą
Martusia, to zaciskamy mocno kciuki!!
Pomarańczko, to już tylko 10 dni do wizyty Ja mam pojutrze ale tylko taką "zwiadowczą" i muszę się umówić na USG...mam nadzieję, że w miarę szybko będzie dostępny jakiś termin
Nie mogę się już doczekać
Zastanawiam się nad tym ciśnieniem w ciąży..
w 9 tyg. miałam 120/80 a w 13 tyg. 140/90 i lekarz kazał mi mierzyć przed wizytą bo albo mam odczyn "białego fartucha" albo za bardzo się cieszę dzieckiem jak widzę je na usg
Daj znać jak tam wizyta Twoja przebiegłaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 11:53
Little Frog lubi tę wiadomość
-
Pomarańczka wrote:Nie mogę się już doczekać
Zastanawiam się nad tym ciśnieniem w ciąży..
w 9 tyg. miałam 120/80 a w 13 tyg. 140/90 i lekarz kazał mi mierzyć przed wizytą bo albo mam odczyn "białego fartucha" albo za bardzo się cieszę dzieckiem jak widzę je na usg
Daj znać jak tam wizyta Twoja przebiegła
Pomarańczko ciśnienie w ciąży powinno być takie jak wcześniej czyli 120/80. Górna granica to własnie 140/90, jeżeli ciśnienie podniesie sie wyzej trzeba się skontaktowac z lekarzem. Ja z powodu ciśnienie wylądowałam ostatnio w szpitalu. -
Kiniaminia wrote:Pomarańczko ciśnienie w ciąży powinno być takie jak wcześniej czyli 120/80. Górna granica to własnie 140/90, jeżeli ciśnienie podniesie sie wyzej trzeba się skontaktowac z lekarzem. Ja z powodu ciśnienie wylądowałam ostatnio w szpitalu.
w szpitalu jak miałam plamienia na początku 6 tyg miałam 130/80
jak w ostatnim tyg się zle czułam to miałam 113/70
i jak mierze sobie od czasu do czasu jak jestem u Taty to mam rozne ale po niżej 140.
Jutro chce ciśnieniomierz sobie kupić -
Pomarańczka wrote:w szpitalu jak miałam plamienia na początku 6 tyg miałam 130/80
jak w ostatnim tyg się zle czułam to miałam 113/70
i jak mierze sobie od czasu do czasu jak jestem u Taty to mam rozne ale po niżej 140.
Jutro chce ciśnieniomierz sobie kupić
No to widocznie masz ze stresu, ja mam tak samo, podnosi mi się jak widzę lekarzy. Też mierzę sobie w domu i kiedy skoczyło do 140/90 pojechałam do lekarza ,a ten skierował mnie do szpitala.Ważne, zeby mierzyc w domu wtedy mamy nad tym kontrole. -
Pomarańczka wrote:Monia boshe...
Współczuje serdecznie.. i życzę Ci bardzo dużo zdrowia..
Ja za 10 dni na wizytę idę do lekarza..
Nie mogę się doczekać, chciałabym już znać 100 % płeć -
Kiniaminia wrote:No to widocznie masz ze stresu, ja mam tak samo, podnosi mi się jak widzę lekarzy. Też mierzę sobie w domu i kiedy skoczyło do 140/90 pojechałam do lekarza ,a ten skierował mnie do szpitala.Ważne, zeby mierzyc w domu wtedy mamy nad tym kontrole.
No w warunkach domowych nie miałam obecnie 140/90.. Niższe owszem
Hmm wogole patrze na wyniki badań moczu i zastanawia mnie GLUKOZA - 100.00 mg/dl i nie mam pojęcia o co chodzi.. i UROBILINOGEN 0,2 E.U./dl hmmmm .. lekarz nie zwrócił na to uwagi.. tzn nic nie mówił, że jest źle.. -
Hej kobiety. Ja na chwilę Tymek coś niespokojny chwilowo ciocia nim się zajmuje
Misty czytałam przelotnie o problemach z mężem, mam nadzieję, że już ok.
U nas jak tak dalej pójdzie to chyba nie doczekamy trzeciej rocznicy ślubu.
Tymek jak to małe dziecko jak coś nie tak to jest płacz, a mego męża od tego płaczu głowa boli wręcz pęka,wczoraj nie pomógł mi przy kąpieli i wyszedł z pokoju ... w nocy krzyczy na dziecko, że czego on się drze, a jak mu zwrócę uwagę to i mi się obrywa, że w dzień sobie się wyśpię jak mały śpi a on w pracy za kółkiem nie pośpi aj szkoda gadać. Jak mnie wkurzy na maxa to spakuję się i do siostry się na jakiś czas wprowadzę. Niestety minus ten, że póki co mamy tylko jeden pokój.
Zmykam do domu od siostry bo jeszcze zakupy muszę zrobić, a mąż o 18 kończy pracę.
P.S Monia gratuluję córeczki -
Oj Sara mam nadzieje , że Wam się jakoś ułoży
co tym facetom odbija jak są "tatusiami " czy jak ? wiadomo, że dziecko płacze , a kobieta w dzień to raczej się nie wyśpi bo ma 1000 innych obowiązków
dziękujeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 17:16
-
Hejo powielam jeszcze raz pytanie ..
Przeglądając dokumenty w domu zauważyłam, że przed ciąża nie występowała u mnie obecność glukozy w moczu. Teraz jak jestem już w ciąży miałam robioną morfologię i mocz. Glukoza w krwi jest w normie natomiast wystąpiła glukoza w moczu 100.00 mg/dl. Lekarz nie zwrócił mi na to uwagi. I nie wiem dlaczego. I czy powinno mnie to martwić.. -
Hej! Sara wspolczuje...
Moj az na tyle wredny nie jest,zeby drzec sie na dziecko...Czesciej mnie chlopaki z rownowagi placzem wyprowadza.
Na razie topor zakopany, staramy sie oboje panowac nad slownictwem i zachowaniem.
Pomaranczka...
W czasie ciąży obecność niewielkiej ilości glukozy w moczu jest całkowicie normalna, jeśli jednak jej stężenie jest wysokie podczas kilku kolejnych wizyt u lekarza lub bardzo wysokie w czasie jednej wizyty, może oznaczać cukrzycę ciężarnych. Choroba ta jest obecnie powszechnym zjawiskiem u przyszłych mam. Cukrzyca u ciężarnych może pojawić się w drugim trymestrze ciążyi towarzyszyć kobiecie aż do porodu.
A propo cisnienia...jak lezalam w szpitalu przed porodem to m.in. przewinela sie przez moja sale kobitka 42 lata, nadcisnienie, cukrzyca zaawansowana. Byla w 36tc,kiedy nagle dostala cisnienia 180/100 i mowila, wrecz krzyczala ze sie pali od srodka, ze nie wytrzyma, akcje lekarze rozpoczeli moment, zaraz pojechala na porodowke. Pozniej dowiedzialam sie,ze miala rzucawke, czyli najgorszy juz stan, prowadzacy nie raz do smierci, jesli sie w pore nie zacznie dzialac.
Cisnienie w ciazy jest mega wazne! -
Haj dziewczynki.
Pomarańczka, tyle razy robiłam badanie moczu i glukozę mam zawsze ujemną. Nie wydaje mi się, żeby tak wysoki wynik jak twój był dobrym objawem, ale zapytaj lekarza, choćby rodzinnego skoro gin nie zwrócił uwagi. Albo zadzwoń do gina, raczej są przyzwyczajeni do tel. od ciężarnych.
Ja dziś byłam na echokardiografii serca malucha i jest ok. Zdziwiłabym się gdyby było inaczej, ale skoro miałam skierowanie to głupio było to olać. Baby ma już 2700 g, a ja posiadam tytanową szyjkę i nic nie wskazuje nadchodzącego porodu Jak tak dalej pójdzie to będę rodzić 5 kg dziecko A poza tym mój kręgosłup już za długo nie pociągnie. Męczą mnie bóle miesiączkowe, bóle krzyża, myślałam że może coś tam się zaczyna dojrzewać i wskazuje na jakieś przedterminowe rozwiązanie, ale kupa dupa.. A mały już miesiąc obrócony prawidłowo.. Miejsca ma mało, dziś twarz miał tak przyciśniętą do łożyska, że mogłam pooglądać jedynie dziurki w nosie. Moje życzenie to by było rozwiązanie tak za 3 tygodnie, ech.. -
Misty87 wrote:Hej! Sara wspolczuje...
Moj az na tyle wredny nie jest,zeby drzec sie na dziecko...Czesciej mnie chlopaki z rownowagi placzem wyprowadza.
Na razie topor zakopany, staramy sie oboje panowac nad slownictwem i zachowaniem.
Pomaranczka...
W czasie ciąży obecność niewielkiej ilości glukozy w moczu jest całkowicie normalna, jeśli jednak jej stężenie jest wysokie podczas kilku kolejnych wizyt u lekarza lub bardzo wysokie w czasie jednej wizyty, może oznaczać cukrzycę ciężarnych. Choroba ta jest obecnie powszechnym zjawiskiem u przyszłych mam. Cukrzyca u ciężarnych może pojawić się w drugim trymestrze ciążyi towarzyszyć kobiecie aż do porodu.
A propo cisnienia...jak lezalam w szpitalu przed porodem to m.in. przewinela sie przez moja sale kobitka 42 lata, nadcisnienie, cukrzyca zaawansowana. Byla w 36tc,kiedy nagle dostala cisnienia 180/100 i mowila, wrecz krzyczala ze sie pali od srodka, ze nie wytrzyma, akcje lekarze rozpoczeli moment, zaraz pojechala na porodowke. Pozniej dowiedzialam sie,ze miala rzucawke, czyli najgorszy juz stan, prowadzacy nie raz do smierci, jesli sie w pore nie zacznie dzialac.
Cisnienie w ciazy jest mega wazne!
No ja miałam raz ciśnienie 140/90 w gabinecie.. I to nie oznacza nadciśnienia. Dlatego lekarz stwierdził, ze albo sie denerwuje albo za bardzo cieszę jak dzidzie widzę na usg i abym przed wizyta sama mierzyla w domku. Od jutra będę to robic juz regularnie rano po wstaniu i przed kolacja bo dziś kupuje ciśnieniomierz. A wczoraj będąc u Taty jak mi mierzyl miałam 119/80 i później 117/80 jedynie puls troszkę wyższy 90. Wiec uważam, ze jest ok. Co do tej glukozy idę w przyszłym tyg na badania morfologii i moczu - ponownie. Wiec zobaczę jaki wynik. I 12.03 mam wizytę wiec będę pytac.. Jak cos..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 09:59