X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta <3 spokój :) tylko spokój może nas uratować. Życzę Ci wiele szczęścia i żeby wszystko dobrze się potoczyło.

Trinitarianis, no to witaj prawie w klubie. Rozumiem Cię. Ja nawet testów nie kupuję... szkoda kasy na jedną kreskę, a jak się kiedys uda to i tak się dowiem. My mamy 3 lata. Mówią, że do trzech razy sztuka, więc może wyceluję w punkt :)
    A tak poważnie, no jest czasem ciężko, życzę Ci dużo siły!

Koleżanki drogie :) Miłego weekendu!

Z., olka30 lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Staraczki podziwiam Was! My staraliśmy się pół roku i dla mnie to był kawał czasu. Przepłakane noce i brak nadziei, że może się udać, bo mój pierwszy gin stwierdził, że o ciąży mogę zapomnieć przez najbliższy rok.

Wiem, że to nic w porównaniu do tego co przechodzicie Wy. Na prawdę jestem pełna podziwu dla Was.

Wierzę, że w końcu każdej tutaj się uda! Zasługujecie na to!
    Jestem z Wami całym serduchem i pamiętajcie, żeby pomimo wszystkich przeciwności nie poddawać się!

U mnie coraz lepiej. Smyk ma już swoje godziny spania więc i ja się wysypiam. Każdy dzień przynosi nam coś nowego.
    Z mężem różnie. Wzloty i upadki, ale dajemy radę. Najważniejsze żeby się dogadywać i unikać niektórych słów.
    Pogodę mamy do dupy. Zimno i pada :/
    Synuś od godziny śpi więc i ja się chyba położę spać.

Dobrej nocy życzymy Wszystkim :*

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • trinitarianis Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka :) dzięki.... niby człowiek odpuścił a jak przychodzi @ to sie łzy cisną do oczu... ech.... Tobie również życzę dużo sił...

2ca260c06e7b37da3bae27f669212dc5.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ciocie. Wczoraj 5 miesiecy i mamusia znalazla mi zabka na dole,juz taki ladny ;-) Buziaczki Pan Ząbek :-)

Macierzanka:), Little Frog, Anaaa:), olka30, zizia_a lubią tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne uczucie od wczoraj czuję kopniaczki a dzisiaj mąż przyłożył rękę do brzucha i też poczuł po raz pierwszy :D
    Cudownie <3

Macierzanka:), Little Frog, Anaaa:), olka30, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!:)
    Ja jeszcze w pizamie smigam, ale trzeba się powoli brać do życia i jakiś obiadek tworzyć ;)
    Z mężem mamy teraz długie wspólne wieczory, bo ani internetu, ani polskiej telewizji nie mamy po tej przeprowadzce i wczoraj wlaczylismy sobie bajkę, zrobiliśmy pop corn i taki w sumie miły wieczorek :)
    Dziś być może będziemy mieć gości, chociaż ja to w średnim nastroju jestem na wizyty. Ale ze dawno się z nimi nie widzieliśmy, to jednak mam nadzieje, ze wpadna :)

Miłego dnia! :)

olka30, Macierzanka:), Laura, Misty87 lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka . Co u Was slychac ?
    Co u ciebie Macierzanka ?
    Zabko jak sie czujesz ? Serdecznie gratuluje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 21:08

Macierzanka:), Laura lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka89 u nas dwie jedyneczki na dole są a Kondzio nie ma nawet skonczonych 4 miesiecy! Szok :)

Ewelina.Irl, Macierzanka:), Laura lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicoli zabek wyszedl na 5 msc . Juz ma dwa :)

Macierzanka:), Laura, olka30 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png

Wysłany: 30 marca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka gratuluję 1 ząbka :D

Laura <3

Żabko i jak tam? Mieliście gości? :)

Niecierpliwa jestem w szoku :D mój ma prawie 6m-cy i jeszcze żadnego nie widać.

Ewelina miło Cię widzieć u nas po tak długim czasie :) co u Ciebie/u Was? :)

Laura, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Anuś, wiem <3 Ja też gdybym rafiła od razu na tego gina, którego mam dzisiaj to pewnie byłoby inaczej, ale widocznie tak miało być.

Żabka, jak po imprezce?

Cześć Ewelina :) przede wszystkim Twoja córka jest cudna <3
    a u mnie po staremu.
    Leczenie trwa... Nie mam już tak wielkiego zwichrowania na starania jak kiedyś, ale to do momentu każdego kryzysu... średnio raz na kilka tygodni mnie dopada
    idzie na to kupa kasy i musiałam nauczyć się kombinować :)
    Przyjaciółka mnie ostatnio zapytała skąd ja biorę na to pieniądze...
    po prostu ustaliłam priorytety w życiu. To mój jedyny duży wydatek (plus rachunki i jedzenie). Czasem jak jest więcej niż jedna wizyta plus jakieś droższe badania i leki w jednym miesiącu, to bywa ciężko, ale dajemy radę.
    Kurde, wiecie ile można kupić za 10 zł ? :D
    Mogłabym zostać teraz ministrem finansów i pokazać jak się oszczędza pieniądze na głupotach żeby zostało na rzeczy ważne ;)
    Pewnie, że mam różne potrzeby i marzenia, wiele rzeczy chciałabym sobie kupić, ale w sumie skoro bez nich żyję, to jeszcze na nie poczekam :)

NFZ jest dla mnie abstrakcją, bo ja potrzebuję wizyty czasem 'na JUŻ' a to niewykonalne w zwykłej przychodni. Nie mówiąc o żebraniu o skierowania wszelakie.
    Niestety leczenia niepłodności się nie refunduje, nikt jeszcze na to nie wpadł (tzn wpadł, ale nikt Mu tego nie dał :P )
    a no w sumie mogłabym chodzić do przychodni raz na kilka miesięcy...haha
    Raz mi się zdarzyło stać w kolejce od 4 rano, a jak doszłam do recepcji to już nie było 'numerków' :D zajebiście, nie?

Trinitarianis, ja nigdy nie odpuszczam :) tak sobie czasem wmawiam :) to się tak tylko gada. Ewentualnie miałam cykle, w których nie staraliśmy się celować i odpuściłam obserwacje, a łzy i nadzieja, to cząstka tego wszystkiego <3

A ogólnie dzisiaj ładna pogoda i jakoś tak nawet energia wraca... choć powoli :)
    pozdrawiam i życzę miłego dnia

Laura, Little Frog, Z., Maniuś, Misty87, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Anaaa pytałaś co załatwiłam u alergologa.. już mówię :)

dostałam bezpieczne krople do oczu i nosa i w razie mega złego samopoczucia tabletki - póki co niczego nie używam bo moja alergia po tym ataku ustąpiła i da się życ ... Jakby tak było do końca byłabym przeszczęśliwa :D

a tak ogólnie to jutro idę na krzywą cukrową i troche się boje wyniku ... dziś nie jem słodkiego żeby jaja nie wyszły .

a tak ogólnie to ok , mała aktywna, wczoraj pierwszy raz w ciąży byłyśmy na basenie :)

czujemy się dobrze :)
    czekamy na połowę kwietnie bo wtedy zacznę prać i prasować i segregować ubranka :)
    nasza wyprawka zrealizowana w 90 % , resztę zakupimy po kolejnej wypłacie i będzie wsio :)

Anaaa:), Macierzanka:) lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Myszka86 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!
    U mnie niby wszystko ok,ale mam taką zgagę,że nie idzie wytrzymać dlatego wczoraj pierwszy raz przełamałam się,żeby ranigast wziąć.Co za ulga.
    Mała też ruchliwa.Super uczucie jak się tak "kotłuje" w brzuszku.W przyszłym tyg. mam wizytę i obejrzę moją księżniczkę.
    Monia ja też juz prawie wyprawkę mam skompletowaną, jeszcze tylko parę rzeczy do higieny dla mnie i małej i wsio. Tylko wózek zostawiam na sam koniec.Już się nie mogę doczekac aż zacznę te wszystkie ciuszki układac.A najlepsze jest to,że jak idę do sklepu to wszystko dla małej a o sobie to zawsze "zapomnę".Hihihi
    Pozdrawiam!

relgdf9hh7cqua7m.png
    zrz63e5e4fvq77d3.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    U mnie wszystko dobrze, czuje się nieźle :) nie mogę narzekać :)
    Znajomi trochę posiedzieli, tym razem przyjechali z córką. Poskakala trochę przy xboxie, moje czekoladowe króliczki i jajeczka pojezdzily na bieżni, ale ogólnie dobrze :) dostalismy zaproszenie na niedzielę, także być może święta spedzimy w większym gronie, nie tylko we 2 :)
    Od wczoraj mam TV, bo w końcu ścięli przeszkadzajace drzewa i tak dziś siedze od rana i ogladam :D
    Macierzanko, co do Twoich oszczednosci, to ja jak wyjechalam i zaczęliśmy całkowicie sami gospodarować, to tez się nauczylam.staram się robić zakupy z głową :) tak, żeby nic się nie marnowalo. A badania faktycznie kosztują majątek, do tego wizyty...trzeba się nieźle nagimnastykowac... Ale czego się nie robi...

• Z. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Fajnie jak jest co nadrabiać! (wiem, wiem sama do tego się za bardzo nie przyczyniam...:D)

Jeśli chodzi o ekonomiczne gospodarowanie to my też staramy się jak najmniej wydawać i nigdy mi się w lodówce nic nie marnuje ale mimo wszystko utrzymanie to kosmiczny wydatek. I są rzeczy na których nie oszczędzamy np produkty mięsne bo jak poczytacie skład ile szynki jest w szynce to się można za głowę złapać a gdzie reszta? Chemia. Później przez to są właśnie problemy z płodnością bo nas faszerują jakimiś dziwnymi substancjami...
    A teraz jeszcze jak staram się być na diecie (przez te cukry nieszczęsne) i jeszcze wnikliwiej czytam składy produktów to nie macie pojęcia ile tam jest cukrów i węglowodanów! Przykład: zwykła maślanka naturalna ma TRZY razy mniej cukrów niż taka już pyszna truskawkowa. Kosmos jakie różnice. A bywa, że np. serek FIT ma więcej cukrów niż zwykły :D

U mnie ogólnie powoli do przodu, porządku przedświąteczne porobione więc siedzę i się obijam :D Kiedyś trzeba... a ogólnie to dziś mam dzień lenia ;)

Pozdrawiam ciepło <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:27

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam!

Ale wietrznie, aż głowę chce urwać :(
    Za to przecudnie widać dziś z okna Tatry, mega ośnieżone i takie wyraźne <3

Myszka, mowilam juz, ze piekne imie wybralas dla corki? :D kiedys dawno bylam jedyna o tym imieniu w swoim kregu, dzis stalo sie bardzo popularne...

Zaba milo, ze nie bedziecie spedzac Swiat sami ;) a co tym razem upieczesz? :D

Zeta, te cukry to jakas masakra...a kiedys nikt na to nie zwracal uwagi. Ja tez mam obsesje na patrzenie na sklad, ale mimo to jak widze kawalek ciasta to nie moge sie oprzec :D

Macierzanko, takie to czasy, ze dzis lepiej refundowac zmiane plci zamiast pomoc w bezplodnosci... :(

Monia, pierwsze pranie i przygotowywanie ubranek to wspaniala chwila :D pozniej to juz wszystko robi sie takie zwykle...chociaz ja wciaz zachwycam sie tymi slicznymi ciuszkami chlopcow (ktorych mam pelne szafy, bo wciaz i wciaz cos nowego nabywam)...ale pozniej juz tak sie nie chce ukladac itp :D

A propo zabkow, u nas nie widac nic, chociaz od okolo 3 tyg chlopaki sa tak marudne i wpychaja wszystko do dziubow, w dodatku czesto sie urazaja w dziasla jakimis grzechotkami, ze pewnie w kazdej chwili mozemy sie zebow spodziewac, aczkolwiek doktor powiedzial, ze dluga droga...!

PS. Blizniaki skonczyly dzis 7 miesiecy! :)

Z., Myszka86, Anaaa:), Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Myszka86 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty dziękuję.Imię dla córki było od razu.Pięknie się zdrabnia no i jak urośnie to też będzie ładnie brzmiało.
    P.S. Akurat mnie zaczęła kopać :)

Misty87 lubi tę wiadomość

relgdf9hh7cqua7m.png
    zrz63e5e4fvq77d3.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej dziołchy :)
    U nas dobrze, czujemy się Ok, chociaż ostatnio puls świrował i miałam 111 no ale na szczęście już się unormował :) do tego ból głowy wczoraj się pojawił, ale ruchy mojego maluszka są w stanie wynagrodzić mi to cierpienie.

Wyprawka powoli rusza na razie masa ubranek w naszym domu (dostałam od koleżanek) i na rok będę miała z głowy haha :)

Buuuuu brzuszka nie ma jeszcze a tu już połowa ciąży.. :( chciałabym już piłeczkę.. bu bu bu bu bu bu ..

Jak u Was ?

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • trinitarianis Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2015, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i niestety... było ponownie troche łez... przyszła @... a tyle rzeczy mówiło już ze sie udało...nie ufam juz mojemu organizmowi.

pytanie mam tylko do Was czy któraś z Was miewała po owulacji bóle jajników? martwi mnie to .... przez ostatnich kilka cyklów miewałam bóle takie prawie jak owulacyjne (lub takie dziwne uczucie) w tym cyklu było to prawie przez cały czas od owu do @. wcześniej było to bliżej @ ale były a kiedyś tego nie było i mnie martwi... gdzieś pobieżnie szukałam i podobno moze być to lekko robiąca się torbiel która sie potem wchłania... bede sie wyznaczać do lekarza ale jeszcze Was zapytam może któraś coś wie...

2ca260c06e7b37da3bae27f669212dc5.png

Wysłany: 31 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanko te NFZ-ty wszystkie to jest jedna wielka porażka. O wszystko trzeba się prosić, a kolejki dłuższe niż pas startowy na lotnisku :/
    My w miarę możliwości robimy wszystko prywatnie, bo tu u nas wcale nie jest lepiej niż w PL. Fakt czasem się uda załatwić wizytę na za miesiąc, ale zazwyczaj trzeba czekać od 3 do 6. A tak jak mówisz, są sytuacje, że wizyta musi być "na już".

Żabciu widzę, że wesoło u Was było :)
    No i super, że w święta nie będziecie sami :)

Z. popieram :D
    Jejku ja jedyne co zrobiłam to umyłam okna, wyprałam firanki, ogólnie z grubsza ogarnęłam chatę, ale w dalszym ciągu nic mi się nie chce, a święta coraz bliżej ..
    W ogóle to się wkurzyłam, bo dzisiaj dowaliło śniegiem :/

Monia, mam nadzieję, że ta alergia nie będzie Ci się dawać we znaki ;)
    Co do prania i prasowania ciuszków, to mi sporo czasu na tym zeszło :D wręcz się nie wyrobiłam do porodu :D ale to przez remonty.
    Do wyprawki co Wam jeszcze brakuje? :)

Misty, ale masz już dużych kawalerów! :D ten czas leci jak szalony!
    W ogóle to jak u Was z tą alergią pokarmową? Lepiej już?
    Relacje z mężem już są w porządku?
    Mój maluszek też wpycha rączki rączki do buzi tak, że potrafi zwymiotować. Gryzaki nie pomagają, ale trzeba się przemęczyć. Szczerze? wolę to od kolek :D

Myszka, zgadzam się z Misty - piękne imię :)

Pomarańczko u mnie też długo nie było widać, ale zazwyczaj tak jest, że pierwsza ciąża jest późno widoczna. Nie przejmuj się ;)

Trini ja miałam kłucia jajnika z którego miała być owulacja. Trwało to jakieś 3-4 dni. Im bliżej @ tym pojawiały się bóle podbrzusza.
    Najlepiej skonsultuj się ze swoim ginekologiem. Każdy organizm jest inny.
    Co do torbieli to też o tym słyszałam. Dobrze by było zrobić monitoring cyklu i byś widziała co się dzieje. Czy owu jest, czy nic się tam złego nie dzieje.

Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ