Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Z przyznam Ci rację i co do karmienia i co do bezstresowego wychowania
-
Hej,
ja miałam dziś cieżki dzień w pracy.
Młody wyje o wszystko, myślę że sam nie wie o co mu chodzi. Jest okropny! Jeść nie, bawić się nie, o wszytko ryk... Na szczęście wiem, że minie mu to za dzień lub dwa, nie pierwszy raz tak ma
Moja siostra trafiła dziś na IP z krwawieniem
To 6tc, na szczęście serduszko malucha bije, dostała dupka i nakaz leżenia. Oby udało jej się utrzymać ciąże!!! -
Z. Karmienie piersia daje mega więź
Jest cudowne
Ale...i uciążliwe
Czujesz sie jak jeden wielki smoczek
Niezastąpiona co czasem jest świetne a czasem jest smyczą....
Zastanawiam sie nad powolnym odstąpieniem
Ale
Tez jest wygodne
Uspokaja
Pozwala dłużej pospać ...
Co do karmienia do 2rż. To wiem, ze wtedy jest wyrzut przeciwciał podobny do tego na poczatku karmienia.
Nie uwierzysz ile osób to krytykuje- ty jeszcze karmisz!?
A wszyscy sugerują, ze to jest dziwne i ze powinnam jyz skończyć.....
To fakt od 1 roku i prawie 8 miesiecy nie przespałam radnej nocy...
Co mnie dziwi, to ze pediatrzy po pol roku karmienia zalecają przejść na mm, ze niby potem pokarm jest mało wartościowy......
Dziwne prawda?Z. lubi tę wiadomość
-
Fidelissa dla dziecka nie ma nic lepszego na swiecie niz pokarm mamy. Ja tak bardzo chcialam moich karmic a nie mialam tej mozliwosci i uwierz do dzis wyrzuty sumienia ze moze nie zrobiłam wszystkiego? Moja bratowa rowno 2 lata karmi i powiedziala ze dopóki maly sam nie odrzuci a jest bardzo cycaty wiec bedzie ciężko
Lekarze maja nakaz odgorny od firm farmaceutycznych polecac okreslone leki a od firm 'mlekowych' polecac mm. Mająz tego profity niezle...
Nad morzem rewelacja. Darłowo przepiękne!! -
Santocha już dawno po wakacjach Pisałam wcześniej.. Fajnie, ale krótko, choć z takim maluchem chyba bym dłużej nie wytrzymała
Co do karmienia to powinno się karmić min. 6 mies. a jak ktoś ma możliwości i chęci do dłuższego karmienia to nie rozumiem dla czego nie Chociaż jak mnie pytali czy karmię po kilku mies. i mówiłam, że tak to większość robiła wielkie oczy. Dziwne. Mnie jedynie razi karmienie dzieci lat 3-4, które przychodzą i w towarzystwie, same sobie biorą cyca. Byłam parę razy w takiej sytuacji i to trochę niesmaczne było, zwłaszcza że towarzystwo było mieszane i myślę, że nie każdy miał ochotę na oglądanie cyców czyjejś kobiety
Mój mały ostatnio miał jakieś gorsze dni, myślałam że z nim nie wyrobię. Wszystko na nie, napady złości i smutków na zmianę. Dziecko od siostry to samo. Jeszcze się przeziębił. A wczoraj jak już pobijał sam siebie mój M odkrył, że wyszła mu 4-ka dolna. Patrzyłam czy mu zęby nie idą, bo pcha łapy do buzi, ale nic tam nie widać, a ma dopiero jedną 2-kę i drugą, która wybija się od pół roku i jakoś jej nie idzie. Doszłam do wniosku, że moje dziecko takie niepoukładane po tatusiu, nawet zęby idą mu jak chcą. -
Olka30, 6 msc wyłącznego karmienia piersią bez rozszerzania diety. A w ogóle karmienie piersią, już po rozszerzeniu diety zaleca się do 2 lat. Ja wiem, że tyle nie wyrobię
"Światowa Organizacja Zdrowia zaleca wyłączne karmienie piersią przez 6 pierwszych miesięcy życia. Po 6. m.ż dieta powinna zostać rozszerzona o owoce i warzywa, które stanowią posiłki uzupełniające. Karmienie piersią należy kontynuować do ukończenia przez dziecko 2 lat lub dłużej."
EDIT: no i fakt, w towarzystwie karminie 3 latka trochę słabe mi się na obecną chwilę wydaje, ale do snu? do drzemki? w zaciszu domowym? Toć to czysta bliskość a dziecko malutkie jest tak krótko i zaraz powie 'spadaj matka, nie przytulaj mnie przy kolegach!'
Mój już mi przed nosem drzwi zamyka i się śmiejeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 12:57
Misty87 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Wiem Z. jakie są zalecenia, ale mało kto się dzisiaj do tego stosuje. Najczęściej dziewczynom się po prostu nie chce i szukają Bóg wie jak głupich wymówek. Ja chętniej karmiłabym dłużej ale jako, że musiałam odciągać pokarm, miałam wrażenie że zamiast budować relację z dzieckiem jestem przykuta jak krowa do elektronicznej dojarki. Ponad pół roku przecierpiałam, a potem w końcu zaczęłam się cieszyć macierzyństwem. Drugi raz już bym się w to nie bawiła, mam nadzieję, że tym razem nie będzie problemu z przystawieniem małej.
Z., Maniuś lubią tę wiadomość
-
Najlepsze, że moje też płakało Jedynie noce były spokojniejsze. Nie jeden raz odciągałam stojąc nad łóżeczkiem Ech.. Na prawdę drugi raz nie ma mowy o takiej zabawie. Zresztą zobaczymy co będzie. Mam nadzieję, że z małą nie będzie żadnych problemów, ale nikt mi tego nie zagwarantuje.
Co tam słychać u reszty dziewczyn?? Jakaś cisza na form. Pewnie wakacyjna -
Ja karmię 17 miesiąc :p tylko mam mega cycoholika i do tego jedna pierś jest sporo mniejsza...udało się,walczyłam ale musiałam i tak dokarmiać bo mi spadała z wagi. Prawdopodobnie drugie będę karmić 6 miesięcy,może rok, na pewno już nie tyle
No właśnie,co u Was? Ja durna pierogi lepiłam od rana na słodko z serem:p ciekawe czy się nie rozwalà przy gotowaniu..
no i u nas rok operacji...w marcu T.miał,dzisiaj mama a 21 lipca tata...trzymajcie kciuki by było wszystko ok:*olka30 lubi tę wiadomość
-
hej kobiety. Co do kp. Ominelo mnie. W szpitalu od początku butla. Nie bylo poloznej co by pomogla przystawic w domu zas mąż jaka próbowałam mlodego przystawic to ględził daj butle, bo był płacz. Więc 4 msc odciagalam recznym. Tragedia. Nie wyobrażam sobie powtorki z rozrywki.
W sb wraca siostra. Nie mogę się doczekać. Nie mam cierpliwości do Tymcia. Dziś dostał klapsa. Nie pomogło a tylko wyrzuty sumienia później miałam.
Kuzynka mająca Wiktora 14msc jest w ciąży:) między dziećmi będziemy miały taka sama roznice wieku.
Zmykam bo cos nie najlepiej dziś się czuję.
Pozdrawiam.olka30 lubi tę wiadomość
-
Hej.
U nas kp skończyło się po 4 mies. Ale nic dziwnego, gdy karmienie odbywało się w pracy, między pacjentami, w tle szczekanie psów, mój stres że mam klientów, a Młody wisi na cycku. Odciąganie też odpadalo,, tyle miałam mleka, że jedną porcje odciągałam w kilku podejściach przez dobę.
Jakoś na szczęście mimo krótkiego kp, mimo tego że spał zawsze oddzielnie w swoim pokoju, a nie u nas w łóżku, jest mega przytulaśny, przychodzi sam z siebie dać buziaka i mówi wtedy "ko"
Przy drugim dziecku - mam plan karmić kilka mies. Chyba że okaże się mega cycoholikiem, to będę karmić dopóki praca mi w tym nie przeszkodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 07:53
olka30, Maniuś, Z. lubią tę wiadomość
-
Maniuś, trzymam kciuki za kolejny cykl.
Dziewczyny, ja tu pitu pitu, że nie mogę od pół roku zajść bo karmię piersią i nie mam owulacji a wczoraj ku mojemu wielkiemu zdziwieniu na teście pojawiły się dwie kreski. Dziś powtórzyłam test i są również dwie.olka30, przedszkolanka:), sara_nar, Little Frog, Misty87, Ania_84 lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017