Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Wieści z frontu
Rozpakowani w 42 tc po wywoływaniu ale poród lepszy niż ostatni
Jesteśmy już w domku i uczymy się funkcjonowania we czwórkę
Pozdrawiamy ciepło!Ania_84, santoocha, Maniuś, przedszkolanka:), Another, Little Frog, olka30, Misty87, Fidelissa lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Ania to jst prawdziwy cud...Teraz MOJA kolej!!!
Z gratuluje serdeznie!!! a pamietam twoj zmagania od poczatku tutaj...chybba juz tylko ja zostalam wiec musi byc teraz moj czas!!Ania_84, Maniuś, przedszkolanka:), Z., olka30, Fidelissa lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Hej
Jutro IUI..trzymajcie kciuki...choc strasznie sie boje miec nadziejeAnia_84, Z., przedszkolanka:), olka30, Maniuś, santoocha lubią tę wiadomość
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Hej
Jutro IUI..trzymajcie kciuki...choc strasznie sie boje miec nadzieje
-
Hej Dziewczyny...
Zetko gratuluję ... Kasiu trzymam kciuki..
U nas masakra .. Malutka ma bardzo złe wyniki z krwi ... stwierdzona ostra małopłytkowość i skierowanie na oddział hematologiczno onkologiczny ...
Jedziemy 18 kwietnia ... nie pytajcie jak się czuję bo tego nie da się opisać...
Jednak mam pytanie czy któraś z Was mogłaby mi pomóc udzielając jakichkolwiek odpowiedzi na to czy małopłytkowość może być spowodowana tym że ma tego naczyniaka jamistego, mimo że się wchłania i od 2 miesięcy malutka już nie bierze leków? -
Anaaa co do związku małopłytkowości i naczyniaka nie wiem czy może mieć związek, ale trochę mi to zajeżdża konfliktem plytkowym.
Poczytaj sobie:
http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/konfliktplytkowy
Tylko nie wiem, czy nie powinno to wyjść wcześniej. Chyba że leki na wchłanianie naczyniaka maskowały małopłytkowość.
Z innej beczki- mam kuzynkę, która w wieku kilku lat miała bardzo silną małopłytkowość, leżała kilka miesięcy w szpitalu, brała sterydy i jakoś z tego wyszła (nie było podłoża nowotworowego).
Dziś jest zdrową, dorosłą kobietą (i mamą zdrowej córki).
Uszy do góry! Musi być dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 22:33
-
Anaaa współczuję WIem co przeżywasz. Mój mały miał już 3 morfologie i wszystkie złe, żeby nie powiedzieć tragiczne, a mój lekarz ma to w d.. Za każdym razem ma dać skierowanie na hematologię, a kończy się na leku na robaki, których dziecko na bank nie ma.. Tyle, że w rodzinie męża ogólnie mają coś z krwią, nawet kiedyś mój i jego brat mieli problem przez to z dostaniem się do pracy, więc mam nadzieję że to będzie z tym związane. A na razie szukam dobrego lekarza..
Mam nadzieję, że u twojej małej okaże się, że to przez tego naczyniaka, a w każdym razie oby skończyło się tylko na strachu. -
Hej Wam po przerwie
Anaaa trzymam mocno kciuki, żeby wszystko bylo dobrze! Wyobrażam sobie, co czujesz...daj znac jak sie dowiesz czegoś. Ściskam mocno!
Zetka gratuluje ! Zdrówka dla Was!
To czekamy na kolejne forumowe dzieciaczki.
U nas po staremu, ja nadal z chłopcami w domu i korzystam z mega długiego 4 letniego urlopu wych. na blizniaki z racji świadczeń z Austrii po prostu nie opłaca mi się wracać do pracy. A i dzieci nie chce posylac do przedszkola skoro nie muszę.
Chłopcy zdrowi, gadaja jak starzy. Są mega kochani. Najsłodsze jak każdego wieczora słyszę podwójne kocham Cię Ciebie tak mówią. Potrafią pięknie odmieniac wyrazy i mówić pełnymi zdaniami juz od dłuższego czasu.
Do 3 tyg pojawi się na świecie ich malutka kuzynka
A my oprócz chrzcin za jakiś czas mamy jeszcze 3 wesela, pierwsze za niespełna 4 tyg.
I tak leci dzień za dniem, czasami zbyt szybko. Jeszcze kilka mc i chłopcy skończą 3 latka... planuje dac ich do zespołu góralskiego. Mamy najmłodszą grupę od 3 lat mam nadzieję ze będą chciec, bo potrzeba im się wyszalec każdego dnia. Mają niespozone pokłady energii.
Pozdro niedzielne dla Was wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 09:25
Maniuś, Z., Kaśka28, Another, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Hej
Kasiu trzymamy kciuki
Anaa ja w tym temacie nic nie wiem...wierzę,że wszystko jednak jest dobrze! Dużo siły kochani:*
Santoocha jak po wizycie?
Misty myślałam ostatnio o Tobie bo....mamy wspólną znajomą
Chłopcy duzi już,Wy do zespołu a moja ppewnie tańczyć będzie bo co to ona wyczynia to szok :o
Udanych imprez
U nas też leci,chyba mamy bunt 2 latka bo ostatnio więcej krzykiem wymusza . No i drzemek więcej nie ma niż są więc o 19 już mi padaKaśka28 lubi tę wiadomość
-
Na usg ok, wszystko w jak najlepszym porządku. Młody ułożony jest już glowkowo.
Wymiarami jest mniejszy od Szymka (alleluja!!!!).
Ma teraz ok 340g, Szym miał juz 500g.
Ciekawa jestem jaki wpływ ma na to fakt, że nie biorę witamin prenatalnych.
Póki mam dobre wyniki nie zamierzam się faszerować.
przedszkolanka:), Fidelissa, olka30 lubią tę wiadomość
-
Santocha to chyba rosyjska ruletka. Z Kuba brałam witaminy i urodził się mniejszy niż Junior z którym witamin nie bralam. A różnica między ich waga urodzeniowa to aż 800 g. I pierwszy poród długi i trudny, drugi mimo duzej wagi lajtowy życzę aby drugie maleństwo było przede wszystkim zdrowe i bez problemów pojawiło się na świecie!Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Witam się po przerwie:)
Z. Gratulacje drugiego malucha:)
Kasiu28 musi byc dobrze,teraz Ty:)
U nas był cięższy czas,
moi rodzice w tym samym czasie wyładowali w dwoch innych szpitalach na rozne schorzenia. Czas pędzi szybko, Jas rośnie. Przedłużyłam wychowawczy urlop do wrzesnia. Od przyszłego tygodnia u nas rekrutacja do przedszkoli, moze przyjmą go od wrzesnia. powoli zastanawiamy sie nad wakacjami, innym miejscem do mieszkania i moze rodzeństwem:)
Pozdrawiam Was wszystkie;)
F
Z., olka30, Kaśka28 lubią tę wiadomość
-
Hej.
My dopiero co wyszliśmy z rota. Najpierw jakieś rozwolnienie u Szymka i męża, potem mnie zmiotło z powierzchni ziemi (5 dni wymiotów i biegunki), od soboty znów zaatakowało Szymka. Też męczył się 5 dni. Dziś już idzie do żłobka. Apetyt wrócił i rozpiera go energia
Jestem zmęczona, bo cały tydzień jeździłam sama do pracy, w niedzielę też miałam wezwanie, na ten weekend zapowiada się 5 porodów w hodowli, gdzie 80% rozwiązań to cesarki, także nie odpocznę. Już się nie mogę doczekać świąt! 3 dni bez pracy!!!! -
Fidelissa wrote:Witam się po przerwie:)
Z. Gratulacje drugiego malucha:)
Kasiu28 musi byc dobrze,teraz Ty:)
U nas był cięższy czas,
moi rodzice w tym samym czasie wyładowali w dwoch innych szpitalach na rozne schorzenia. Czas pędzi szybko, Jas rośnie. Przedłużyłam wychowawczy urlop do wrzesnia. Od przyszłego tygodnia u nas rekrutacja do przedszkoli, moze przyjmą go od wrzesnia. powoli zastanawiamy sie nad wakacjami, innym miejscem do mieszkania i moze rodzeństwem:)
Pozdrawiam Was wszystkie;)
FAnia_84 lubi tę wiadomość
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️