Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszyć! I przede wszystkim wierzyć w to, że to ten Wasz, jedyny <3

Kaśka28 lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka trzymam kciuki z całego serca.
    Tydzień temu byłam u gina. 6t4dzien. Ciąża żywa, pojedyncza. Słyszałam bicie serca. ... Mąż szczęśliwy. U mnie bez większego entuzjazmu. Nie potrafię się cieszyć. Tym bardziej że od niedzieli do mdłości dołączyły wymioty, robi mi się słabo i kręci w głowie. Spać się chce... Dobrze, że w dzień Tosia z Tymkiem mają wspólną drzemkę 2h to śpię z nimi.
    out.php?i=1191127_20170525-211018.jpg no to będzie drugi syn.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka nie martw się i nie myśl za dużo, trzymam kciuki nadal :)

Sara rozumiem cię w pełni. Nade mną wczoraj przeleciał bocian, tak ja wiem z 4 metry nade mną? Mój łazi i się cieszy, że jest mi pisane, a mi aż niedobrze na samą myśl o kolejnej ciąży, jeszcze z dwójką moich ADHD. Bardzo chcę mieć jeszcze jedno dziecko, ale nie teraz. Myślę, że inaczej do tego podejdziesz jak poczujesz się lepiej, mdłości i rzyganie miną, a kropek zacznie baraszkować w brzuchu. Kochasz dwoje to i trzecie pokochasz, aczkolwiek twój brak entuzjazmu uważam za uzasadniony :) Będzie dobrze. A skoro jesteś w ciąży to wykorzystuj wszystkich naokoło do pomocy, kto się nie nawinie..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, mocno trzymam kciuki :) Myślę, że dobrze zrobiłaś. Wydaje mi się, że to jest tak wielkie wydarzenie, że gdziekolwiek byś nie była, to myśli krążyłyby wokół tego właśnie tematu :)

Sara, ja też się wcale nie dziwię, że nie skaczesz z radości pod sufit. Oczywiście będziesz kochać to kolejne dziecko zupełnie tak samo jak i dwa poprzednie :) Ale te wszystkie obawy... Nie jest łatwo ogarnąć malucha, nie jest łatwo ogarnąć dwa, a tym bardziej jeszcze będąc w ciąży. Tak jak pisze Ola - daj sobie pomóc. Korzystaj w miarę możliwości z każdej oferty i formy pomocy. Oczywiście dopóki ta pomoc nie będzie bardziej męcząca niż jej brak, bo i tak czasami bywa. Trzymaj się dzielnie! :) Mam nadzieję, że te wszystkie ciężkie dolegliwości szybko ustąpią, a w Ciebie wejdą nowe siły :):)

Ola, a Ty jak się czujesz? Jak maluchy? :)

Another, jak tam? :) Jeszcze trochę, a będziesz tulić swoje maleństwo :)

Ja jednak kupiłam bilety i za tydzień lecimy z Kają do Polski :) Przymierzałam się do tego już dłuższy czas i nie mogłam się zdecydować. Jak jechaliśmy na zakupy kilka dni temu, to mąż pytał czy zamówiłam i odpowiedziałam, że nie, to powiedział, że mam się nie zastanawiać, tylko brać. Po powrocie do domu zaraz zabukowałam i powiedziałam mężowi, że mam. W tym momencie posmutniał. No i powiedział, że chce, żebym jechała, ale się martwi itp. No aż mi się odechciało wyjeżdżać. Pogadaliśmy i w sumie trochę lepiej.

olka30 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle zabiegana, dzięki że pytasz :) Mała odkryła, że można się przemieszczać po całym domu i już nie tak łatwo ją mieć na oku, zwłaszcza jak przychodzi córka siostry i się bawią z młodym. Gaga podąża za nimi i boję się żeby jej jakiejś krzywdy niechcący nie zrobili. Mały ma bunt dwulatka pełną gębą. Nie słucha w ogóle, wszystko robi na przekór tego co się mu mówi, ale ogólnie jest prze boski. Dziś pierwszy raz przebrał się z piżamki sam, pewnie myślał że to przyśpieszy zejście do babci. Ogólnie u mnie całkiem fajnie. Mała już jest całkiem kumata, robi papa i brawo, ładnie je wszystko co się jej daje, żebym tylko w końcu poczuła się inaczej niż zmęczona to już w ogóle nie byłoby na co narzekać. No chyba że na brak kasy, ale to w Polsce chyba norma.

Little Frog, Maniuś lubią tę wiadomość

• Myszka86 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wpadam się pochwalić, że będzie synuś.Będę teraz częściej zaglądać bo już na L4.
    Pozdrawiam :)

Little Frog, santoocha, Z., Kaśka28, olka30, przedszkolanka:), Maniuś lubią tę wiadomość

relgdf9hh7cqua7m.png
    zrz63e5e4fvq77d3.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, z każdym zdaniem poszerzał mi się uśmiech na twarzy ;) Sama słodycz tam u Ciebie :) Oby bunt szybko minął :)

Myszko, gratuluję synusia :)

olka30 lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Jestem po transferze zostal nam jeden ktory sie prawidlowo rozwijal wiec jak nie teraz to wcale....ahhhh nie wiem czy sie cieszyc czy martwic:)

Trzymam bardzo mocno kciuki za powodzenie transferu <3

Kaśka28 lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mARTA CO U wAS, MIŁO , ŻE ZAJRZAŁAŚ :)

Marta1986 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka gratuluję synka, super będzie parka :)

Marta co słychać?

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Podczytuję Was w wolnej chwili tylko brak czasu żeby napisać bo ale w końcu coś naskrobie :P
    U nas czas leci niesamowicie Kuba rośnie jak na drożdżach biega po podwórku cały plac zabaw jego.Ja od listopada poszłam do pracy i nie żałuję mogę odetchnąć od domowych obowiązków chociaż nie ukrywam brakuje doby czasami :)
    Kuba od września idzie do żłobka oj będzie się działo :D
    Gratuluję wszystkim kolejnych maluszków sama czasami rozmyślam czy by nie spróbować jeszcze raz..
    Wzruszyłam sie Kasi transferem bo temat jest mi bardzo bliski <3

Kaśka28, przedszkolanka:), Maniuś, olka30 lubią tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak ja ie stresuje...nie wytrzymam do testowania...
    ze stresu zadam wsystko co wpada mi w rece..za chwile zas bede musiala isc na zakupy bo ie edzie nic w lodowce...no masakra jakas...

olka30 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to Kubuś już bliżej 2 latek!:o ale ucieka ten czas!

Kasiu nadrabiaj seriale,książki,spacery :) testy z dala!;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) dokładnie w listopadzie dwa latka kiedy to zleciało sama się zastanawiam :)

Kasieńko musisz uzbroić się w cierpliwość wiem że łatwo się mówi ale chociaż spróbuj :-*

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta my oddawaliśmy Szymka do żłobka w takim samym wieku. Na początku był płacz, słabe noce, ale po 2 tyg było już spoko :)
    Wiadomo, każde dziecko jest inne, inaczej przechodzi rozłąkę z rodzicami, ale trzeba podejść do tego z optymizmem. Będzie dobrze!

• Laura Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saantocha ale u Ciebie leci już 30 tydzien :) i pomyslałam właśnie ze byłbym na tym samym etapie.....

Kasia ja tu ciągle zaglądam i wierzę że się udało :)

Co do wyjazdu za granicę w sobotę miałam tel z NL były szef proponuje prace na wiele lat i mieszkanie 100metrów. Wiem Wiem mówiłam że już nigdzie nie pojadę, ale mąż chyba na 99% chce jechać.
    Mały musiał by iść tam od 4 lat do zerówki a od 5 do pierwszej klasy :|

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu trzymam kciuki :)

Santocha matko Jeszcze kilka tyg i rodzisz :O

Laura ja chyba bym sie nie wahala niestwty w Pl ostatnio brak perspektyw :(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, u mnie to pewnie jeszcze z 12 tyg, a nie kilka. Pewnie znów przenoszę ;)

Czas leci, a my nadal bez pracownika. I widoków na pomoc żadnych. Trzeba szukać niani. Serce mi pęknie, gdy będę musiała zostawić miesięcznego malucha i jechać do pracy :(

• Laura Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mąż ma stałą i dobrą pracę w szpitalu więc nie jest najgorzej :). Może gdyby nie miał tej pracy nie zastanawiała bym się , może.....
    Santoocha doskonale Cię rozmumiem, ja nie chcę posłać małego do żłobka ani zostawić obcej osobie, wolę siedzieć na wychowawczym i mieć grosze ale być z nim....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Another Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry mięczaki k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,007_9R_orig.gif

Kaśka kiedy testujemy? <3

olka30, Maniuś, Kaśka28 lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
‹‹ 1658 1659 1660 1661 1662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ