Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
AlkaT89 wrote:Moniax gratulacje i powodzenia.
Anaaa ,dziękuję za odpowiedź. Powiedz proszę ,planowalas 3 ciążę ? Lekarze straszyli,nie chciałaś rodzić naturalnie czy nie było szans? Dlaczego miałaś poprzednie CC? Z góry dziękuję.
Długo zastanawialiśmy się nad 3 dzieckiem. Zdawałam sobie sprawę, że każda kolejna cesarka jest ogromnym ryzykiem. Najpierw poszłam do gina sprawdzić czy wszystko ok i zapytać czy nie ma przeciwwskazań. Okazało się że nie więc zaczęliśmy starania.
Pierwszy poród był wywoływany 2 razy. Były skurcze nie było rozwarcia. Pózniej było małe rozwarcie ale brak skurczy. Skończyło się cc.
Drugą ciążę planowaliśmy, ale zaszłam wcześniej niż planowaliśmy
Byłam 8 miesięcy po pierwszej cesarce więc ze względu na krótki okres i ryzyko rozejścia blizny prosiłam o cc.
Trzecia cesarka to już z marszu.
W szpitalu powiedzieli mi, że jak chce kolejne dziecko to 2 lata przerwy, żeby nic nie popękało i nie rozeszło się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 21:24
AlkaT89 lubi tę wiadomość
-
Monia gratulacje, bosko Nie martw się na zapas.
Ja dziś dostałam @, teraz co ma być to będzie Jak się zastanawiam to się boję przyszłości, że sobie nie poradzę finansowo i nerwowo też, bo ostatnio moje diabły wchodzą na wyżyny doprowadzania mnie do szału i ogólnie mój mózg szuka powodów, dla których to głupi pomysł. W pracy ciężko mówić o stabilizacji, ale myślę, że mając łeb na karku jakoś sobie poradzę. Dlatego nie chcę się zastanawiać i o tym myśleć. Jakby się udało w tym cyklu miałabym prezent na 37 urodziny.. Myślę, że później się już nie zdecyduję, uznam że jestem za stara, więc trzymajcie mocno kciuki.Little Frog, XxMoniaXx, AlkaT89 lubią tę wiadomość
-
Ola trzymam kciuki.
Santocha ,coś źle doczytałam.
Anaaa,dziękuję za odpowiedź. Powiedz mi ,co gin sprawdzał na wizycie przed 3 ciąża ? Mój moeil ,że na usg wszystko ok ,że wszystko wychodzi potem,ale nie ma szans żeby rodzić naturalnie bo nikt nie wezmie odpowiedzialności... Nie.myslalas żeby urodzić samemu ?olka30 lubi tę wiadomość
-
Olka jak sytuacja?
Ja w zeszły czwartek widziałam fasolke i serduszko mam troszkę mdłości i jestem senna ale w porównaniu do tego co było w pierwszej ciąży to jest super. Wizyta 21.02 i już odliczam
A co u Was?olka30 lubi tę wiadomość
-
Hm.. Dzisiaj ostatni antybiotyk owulacja chyba nadchodzi, ale dość słabe objawy więc może będzie a może nie. Mój też chory więc jakoś mi się wydaje że prezentu na urodziny nie bedzie Może chociaż będzie prezent dla mojego na urodziny? Teraz to już zostało działanie i czekanie Co ma być to bedzie.. Przyznam, że miałam chwilę paniki pod tytułem zwariowałam-po co mi to. W końcu dzieci trochę odchowane,w nocy nie trzeba wstawać, do formy zaczęłam wracać, a co jak sobie nie poradzę itd.. Ale mentalnie wystrzelałam się po pysku i próbuję przestać martwić się na zapas
przedszkolanka:), Maniuś lubią tę wiadomość
-
Jak tam dziewczyny? Monia co słychać? Przedszkolanko daj znać jutro jak po wizycie.
Ja dziś w domu. W sumie to cały tydzień będę siedzieć Choróbsko mnie rozłożyło na amen. W niedzielę nie wstałam z łóżka. Chyba w końcu do mnie dotarło, że chorobę trzeba wyleczyć a nie zaleczyć byle jak. Następny antybiotyk i dziś, powiedzmy, wracam do żywych. W sam raz się z tymi chorobami wpasowałam w rozpoczęcie starań Po raz kolejny przekonałam się, że lepiej nie planować.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Witajcie jestem nowa tu na Forum, my z mężem również staramy się o rodzeństwo dla synka od ciąży pozamacicznej to 6 cykl starań.
olka30 lubi tę wiadomość
-
Hej
Wczoraj bylam na wizycie byl zarodek i serduszko czuje sie roznie.
Jeden dzien bym gory przenosila a inny padam i nie mam sily.
Mdlosci sa oczywiscie i mega bol piersi. Przeziebienie mnie tez lapie
PozdrawiamyIneez lubi tę wiadomość
-
Cześć Kochane !
Cudowne wiadomości ! Przedszkolanko , Monia Gratulacje dla Was :*
Anaa Tyś jest hard core ! 4 dziecko .. Podziwiam
Będziemy świętować dzień po dniu bo Hania jest z 06.10
Ja nawet nie myślę o 3, zwyczajnie przy mojej dwójce wymiękam i nie daję rady ..
Maniuś, rosną te brzdące w zastraszającym tempie !
A jeszcze nie dawno każda z Nas walczyła o te pierwsze dzieciątko , wyczekane .
U Mnie/Nas bez zmian - rodzeństwa nie planuję , po Tym co Moje dzieci wyprawiają zadaję sobie pytanie za jakie " grzechy " trafiły Mi się tak niegrzecznie i nieposłuszne dzieci .
przedszkolanka:), Maniuś, olka30 lubią tę wiadomość
-
Hej
Olka po wizycie super,fasolek ma już 1.43 cm. torbiel się ciut zmniejszyla więc póki co oddycham i czekam do kolejnej wizyty 8 marca ;p
Czuję się jak Monia,chociaż mdłości są ciut lżejsze już,zwłaszcza jak konkretnie uda sie coś zjeśc . Póki co bez sił i senna,ale nie ma porównania z pierwszą.
Wczoraj Pola miała urodziny i się dowiedziała,było mnóstwo pozytywnych emocji wciąż przeźywa,wczoraj z wrazeń ja usypialiśmy 2h!
Lilly mam termin na 5.10 haha
Olka zdrowiej i chorobę trzeba wyleżeć niestety,bo może się coś gorszego narobic ..LillaMy, Maniuś, olka30 lubią tę wiadomość
-
Hej mogłabym się dołączyć do rozmów??
Moja historię poznacie czytając ten paseczek na dole ( nie wiem jak to nazwać) zaszłam w ciążę w Cyklu bezowulacyjnym i aktualnie jestem w 7 tygodniu i 5 dniu ciąży.
Gratuluję wszystkim kobietom w ciąży i widziałam że przedszkolanka i jeszcze ktoś ( nicku nie pamiętam) jesteśmy na tym samym etapie ciążyolka30 lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Anaaa:) wrote:Długo zastanawialiśmy się nad 3 dzieckiem. Zdawałam sobie sprawę, że każda kolejna cesarka jest ogromnym ryzykiem. Najpierw poszłam do gina sprawdzić czy wszystko ok i zapytać czy nie ma przeciwwskazań. Okazało się że nie więc zaczęliśmy starania.
Pierwszy poród był wywoływany 2 razy. Były skurcze nie było rozwarcia. Pózniej było małe rozwarcie ale brak skurczy. Skończyło się cc.
Drugą ciążę planowaliśmy, ale zaszłam wcześniej niż planowaliśmy
Byłam 8 miesięcy po pierwszej cesarce więc ze względu na krótki okres i ryzyko rozejścia blizny prosiłam o cc.
Trzecia cesarka to już z marszu.
W szpitalu powiedzieli mi, że jak chce kolejne dziecko to 2 lata przerwy, żeby nic nie popękało i nie rozeszło się.Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r.