X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Niestety z mężczyznami jest tak, że oni rzadko uzewnętrzniają to co czują, co ich gryzie. No i mi też się wydawalo, ze nie mam wsparcia i mialam o to do niego zal. No, ale jak mi powiedział on to przeżywa po swojemu. Takze moze cos w tym jest.. Najlepiej sprobowac pogadac:)

Tylko też na siłe nie ma co naciskać na rozmowę bo może być odwrotny skutek. No trzeba cierpliwości. No tak już jest,że jeden jak mu źle będzie gadał na prawo i lewo drugi cierpi w milczeniu

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Złota Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    My kobiety tak juz chyba mamy:)

Chyba tak:)

Sylvka lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miał brudnych rąk... po prostu dotknął mnie - poklepał po ramieniu :(

rozmowa nic nie daje bo on nie chce rozmawiać tylko siad do kompa i ma w poszanowaniu to co mówię :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Jesteś taka jak mój mąż :) On też jak ma doła, to nie chce się przytulać ani całować. Ja natomiast na odwrót: potrzebuję tulenia i lulania :)
    a ja znowu jak ktoś mnie tuli to czuję złość,że się użala nade mną ;) ale dobrze,że każdy jest inny bo byłoby nudno ;)

Another lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:

rozmowa nic nie daje bo on nie chce rozmawiać tylko siad do kompa i ma w poszanowaniu to co mówię :(
    no to nie naciskaj...czekaj

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:

To może daj mu przestrzeń? poczekaj aż sam będzie chciał pogadać?

Ja mam na przykład kocią mentalność, jak mnie zmuszają do czegoś, to na bank tego nie zrobię. I jak nie mam ochoty na rozmowę, to jak mnie ktoś zagaduje, to reaguje tak samo jak Twój Mąż - odwracam się i zajmuje swoimi sprawami, ewentualnie zbywam jakimś "aha', "yhym" tudzież "daj spokój nic mi nie jest".

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety przez niego ja czuję obrzydzenie do siebie. myślę, że męczymy się będąc parą... on mnie nawet za rękę nie chce trzymać...

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Złota Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    niestety przez niego ja czuję obrzydzenie do siebie. myślę, że męczymy się będąc parą... on mnie nawet za rękę nie chce trzymać...

A ja myślę, ze za dużo w Was emocji.
    I za dużo myślisz, ze on myśli, że ty myślisz... itd.

I powtórzę: dajcie sobie czas. Moim rodzicom po stracie dziecka zajęło ponad rok, zanim zaczęli normalnie ze sobą rozmawiać. Nie możesz oczekiwać, ze się otrząśniecie jak psy z deszczu i polecicie dalej.

Dajcie sobie czas, bo inaczej zamęczycie sie nawzajem. ty go będziesz nękać, żeby zaczął rozmawiać, a on Ciebie dobije tym, ze się odsuwa.

Ustalcie sobie że na razie potrzebujecie czasu i przestrzeni i że spróbujecie "randkować" na nowo, jak byście się wcześniej nie znali. To według psychologów bardzo pomaga. Moim rodzicom pomogło.

• Sylvka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:

Ja bym zapytała dlaczego tak jest, ale to tylko sugestia.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa, nie chcę cię pocieszać, bo chyba to i tak nic nie da, ale powiem ci tak. Ja takie zachowanie, jak teraz twój partner, mam na co dzień. Mój małż nie okazuje uczuć w ogóle. Nie przytula mnie od tak, nie łapie za rękę na spacerze, nie całuje bez przyczyny. Robi to tylko jak ja podejmę inicjatywę, a i tak zapyta "czego chcesz"...
    Mam taki przypadek i muszę z tym żyć, bo tak go wychowała mama i niczego nie zmienię. Ten typ tak ma.
    Myślę, że on przeżywa tę sytuację i chyba woli to "olać", żeby nie dać znać, że jest mu źle.

Lena87 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam maila ze wskazaniem odbioru więc będę wiedziałą czy przeczytał. Skoro nie chce rozmawiać i słuchać to napisałam co czuję. Może tak dotrze to do niego?

Już się nie żalę więcej na nic ani na nikogo.

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Napisałam maila ze wskazaniem odbioru więc będę wiedziałą czy przeczytał. Skoro nie chce rozmawiać i słuchać to napisałam co czuję. Może tak dotrze to do niego?

Już się nie żalę więcej na nic ani na nikogo.

Uważam, że dobrze zrobiłaś. Przy okazji wylałać to co cie boli. Czasami tudniej sie rozmawia a łatwiej napisac. Sama tak kiedys zrobilam i nie dosc, ze ja sie lepiej poczułam to i mój zrozumial o co mi chodzi i przeprosił. Bedzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 10:42

Lena87 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Malinowa!!! na pewno poradzicie sobie z tym wszystkim i będzie dobrze! myślę że napisanie to był bardzo dobry pomysł, czasami łatwiej jest w ten sposób niż powiedzieć prosto w oczy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki - Siostry ;)

Przychodzę ze słoneczkiem, kawką z syropem waniliowym :D
    Od rana posprzątane - prawie ..
    Drugie pranie się już robi :D

Złota zawsze tak się u Ciebie dzieje ? Czy tylko teraz masz takie przeboje ?

Magdas a na tą wizytę do tego gina idziesz ?

Z. Sylvka Miłego Dnia <3

Sara daj znać jaki wyniki bety ;)

Bursztynko zapewne macica się rozciąga, głowa do góry wszystko będzie w porządku :)

Malinowa, wrzuć troszkę na luz ..
    Daj Sobie i TŻ czas na poukładanie myśli ..

Sylvka, Kaśka28 lubią tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Cześć Kobietki - Siostry ;)

Przychodzę ze słoneczkiem, kawką z syropem waniliowym :D
    Od rana posprzątane - prawie ..
    Drugie pranie się już robi :D

Złota zawsze tak się u Ciebie dzieje ? Czy tylko teraz masz takie przeboje ?

Magdas a na tą wizytę do tego gina idziesz ?

Z. Sylvka Miłego Dnia <3

Sara daj znać jaki wyniki bety ;)

Bursztynko zapewne macica się rozciąga, głowa do góry wszystko będzie w porządku :)

Malinowa, wrzuć troszkę na luz ..
    Daj Sobie i TŻ czas na poukładanie myśli ..
    Lena mój gin będzie miał mnie dość :D zadzwoniłam znowu do niego i powiedziałam, że już lepiej a,że on dzisiaj prywatnie przyjmuje to powiedział,żebym narazie się wstrzymała i jeśli wg temperatury owu miałam 17 dc to żebym poczekała do 14 dpo i zrobiła test jeśli wyjdzie negatywny i dalej nie będę miała @ to mam przyjechać

Lena87 lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam już prawie umyte okna :D tzn w kuchni jeszcze muszę przetrzeć ale jeszcze musze czekać zeby słonce się przesuneło :) i też raczę się kawką :D

• Melula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie! bo zapomniałam się przywitać!
    ja za okna zabieram się w następnym tygodniu... muszę się zmotywować, żeby umyć jednego dnia, dużo ich nie ma, ale same w sobie są duże (jedna witryna w salonie ma 180/210 plus drzwi balkonowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 11:08

• Magdas Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    witajcie! bo zapomniałam się przywitać!
    ja za okna zabieram się w następnym tygodniu... muszę się zmotywować, żeby umyć jednego dnia, dużo ich nie ma, ale same w sobie są duże (jedna witryna w salonie ma 180/210 plus drzwi balkonowe...
    ja nie nawidzę myć okien no ale same nie chcą się umyć...:D

sara_nar lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy mnie chyba źle zrozumiałyście - mi nie chodzi o to, że dzieci musimy zrobić. Tylko chodzi mi o codzienną bliskość a my jesteśmy coraz dalej od siebie.
    No i dzięki temu, że on mnie nie dotyka - zaznaczam nie chodzi o erotyczne dotykanie - czuję się źle i zostawiona sama sobie.

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Melula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciebie tulę Kochana... koniecznie musimy umówić się na kawkę, na plotki i pogaduszki :) mamy niedaleko... w sumie

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ