X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chinola robię dziś. mam nadzieję, że wyjdzie mi dobry :)

sara_nar lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another jeżeli to jest jednorazowe to nie należy panikować, ale jeżeli takie słabe @ pojawiają się co miesiąc to trzeba iść do lekarza. Skąpe miesiączki to może być niedomoga ciałka żółtego, PCOS, niewydolność czynnościowa podwzgórza, albo niewydolność jajników.

Sara, ale super! :) Też mam ciary! Jakie to musi być zajefajne tak poinformować tatusia, że będzie tatusiem :D

Lena, ja pod wpływem Twojej kawy zrobiłam sobie podobną, bo nie wytrzymałam napięcia :D ale w międzyczasie zdążyłam jeszcze obiad ugotować i męża nakarmić.

Maniuś, ja Ci doradzę, że na opryszczkę naprawde dobre są te plastry. Tylko one są duże, więc ja sobie je zawsze przecinam na mniejsze. I naprawdę przynoszą ulgę, a żeby uniknąć w ogóle opryszczki to jak poczujesz swędzenie, czyli znak, że będzie chciała wyskoczyć, to posmaruj to miejsce przekrojonym ząbkiem czosnku, albo spirytusem co jakiś czas i wtedy nie powinna wyskoczyć w ogóle.

Sanatoocha ale masz świetnie z tym USG :D możesz sobie do dzidziucha zaglądać :)
    Ty to nawet wiesz dokładnie jak wykastrować niewiernego :P ;)

Monia, sluz się wpisuje ten najbardziej płodny z danego dnia.

Laura proszę zostawić tego penisika! Napewno jeszcze niejednej rzyniesie szczęście :)

A z tym jajowodem to naprawdę super. Zawsze jest więc szansa :) A zdrugiej strony Wam powiem, że moja przyjaciółka miała usunięty jajnik i bez problemu zaszła w ciążę :)

XxMoniaXx, Laura, Z. lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhmmm tak mi sie jakoś posmutniało..
    mam tylko jedno marzenie... chciałabym w tym roku po częsci choć świętować swój mały lecz duży Dzień Matki .. hmmmm :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem Cię Moniu doskonale... ja miałam świętować i cieszyłam się i planowałam co tatuśkowi kupić z okazji jego święta. chciałabym bardzo żeby nam się udało już w tym roku świętować :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe wpadam do Was ze świeżo zrobionym soczkiem marchewkowo -bananowo - jabłkowo - brzoskwiniowym :D chce któraś ? bo mąż się dorwał do sokowirówki i przerobił wszystko co mu w łapki wpadło :D

Laura, Ania07, Misty87 lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, nie smutaj! Pomyśl sobie, że dla matki każdy dzień to Dzień Matki! :)
    Więc niezależnie od tego zawsze będziesz mieć okazję do świętowania! A my będziemy razem z Tobą <3

Magdas ja poproszę! ;)
    Mówisz, że wszystko? :D ale nie ma tam żadnej niespodzianki? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 16:34

Laura, Ania07 lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby tylko jakiś głos mi powiedział , że będe mamą.. juz nie pytam kiedy , ale że będe i że naturalnie nam sie uda to już byłabym najszczęśliwasza na świecie. czuje sie bezradna :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia będziesz na pewno! tak masz myśleć :) wyniki się poprawią i się uda na pewno :)

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Monia, nie smutaj! Pomyśl sobie, że dla matki każdy dzień to Dzień Matki! :)
    Więc niezależnie od tego zawsze będziesz mieć okazję do świętowania! A my będziemy razem z Tobą <3

Magdas ja poproszę! ;)
    Mówisz, że wszystko? :D ale nie ma tam żadnej niespodzianki? :D
    yy no wszystko :D co znalazł w kuchni chyba niespodzianki brak :D nie wiem bo byłam w pokoju :P ale dobry jest ;)
    Macierzanka już przelewam w buteleczkę i wysyłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 16:36

Macierzanka:), Laura lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też poproszę duży kubek soczku :):):)

Magdas, Laura lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę sobie zacząć robić soczki.Na razie ciągnę wodę i w sumie nic więcej. Soków z kartonu nie kupuje, bo to sama chemia i cukier.

• dżona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Idę poczytać coście naskrobały :)

A tak na pierwszy rzut mi się nasunęło:
    'Leki przeciwhistaminowe(odczulające), zwłaszcza claritine i zyrtec, mogą negatywnie wpływać na śluz, dlatego lepiej unikać ich w okresie owulacji, by nie zmniejszały płodności."

Monia jesteś przed owulką, nie chcę Cię straszyć, nie o to chodzi, chcę żebyś była po prostu świadoma, wiem jak Ci bardzo zależy.

Laura lubi tę wiadomość

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupiłam sok jabłkowy bo mnie naszło. Dobry był ale jak przeczytałam skład to masakra...ile cukru tam i syropu glukozowo-fruktozowego to masakra...

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuję takie tłoczone - one są ok z tego co mówiła dietetyk :) chociaż wiadomo najlepsze są robione samodzielnie :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Wam! Ależ się rozpisałyście - czytałam jakieś 30 minut i nareszcie skończyłam, aby się odezwać...
    U mnie dziś 5dc, zalał mnie śluz taki rozciągliwy - ale koloru kremowego, ale nie bj... i o co kaman?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 16:57

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam własne soki! Ja robię zawsze sezonowo przetwory przeróżne z owoców, a sokowirówki jeszcze sie nie dorobiłam, ale świetny jest blender do tego, można robić soki, koktajle.

Laura lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz trochę z nadrabianka :D
    Wczoraj winkowała Another, a dzisiaj sobie zapodam ja! Mam wszystko dzisiaj gdzieś! Kto % ze mną? 777207ocs00i2io2.gif

Nati, Tobie też się panieński szykuje, więc gadżeciki wskazane :)

Z. Jak tam w pracy? U mnie słoneczko dzisiaj, ale Ty mi chyba przysłałaś ponurość pogodową:P bo coś się chmurzy :D

Bursztynko, czekamy na relacje z dzisiejszych wizyt. Jedną masz już chyba za sobą... powodzenia na kolejnej!

Dżona, chyba po tyhc wieściach od Laury każda z nas ma teraz większe szanse! :)

Złota, u Ciebie ja też czekam na rozwój sytuacji... masz częstomocz? hmmm...
    Ale już nic nie mówię, bo jesteś wystarczająco wkręcona dzisiaj :)

Magdas, zakupiłaś już test na jutro?

I proszę wszystkie mamusie o moc wirusków tutaj! <3
    Ania, Misty, Driada, Santoocha, Sara, Alka, Fidelissa, Agrafka, Kasiula, Bursztynka! (jeśli o kimś zapomniałam, przepraszam, ale niech moc wirusków będize z nami :) )

Żaba, a Ciebie gdzie wcięło?134342cb5dzgwu80.gif

simcat, pozwolę sobie i Ciebie dopisać do testowania :)

Kasia_czarna, to zrób jutro test, gdyby jednak nie wyszedł proponuję betę! Trzymam kciuki żeby już się @ nie pojawiła!

Melula, nie wiem co z tym śluzem. Zaczynałyby Ci się już płodne?
    Na jednym wątku wyczytałam, że z tym naszym śluzem to nie jest do końca tak, jak się nam wydaje i że jak zbyt długo jest rozciązgliwy to też nie do końca tak fajnie... Muszę zaraz po @ iść na cyto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 17:13

Laura, dżona, Z., Ania07, Misty87, Fidelissa lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Another Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Another jeżeli to jest jednorazowe to nie należy panikować, ale jeżeli takie słabe @ pojawiają się co miesiąc to trzeba iść do lekarza. Skąpe miesiączki to może być niedomoga ciałka żółtego, PCOS, niewydolność czynnościowa podwzgórza, albo niewydolność jajników.

Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. Mimo to liczę, że się jeszcze może coś rozkręci.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 3 dni biorę 6 tabletek wiesiołka, może to od tego albo jeszcze po @ został śluz, bo tym razem moje jednodniowe średnie krwawienie miało taki właśnie śluz z krwią, jak nigdy...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie przesyłam moc wirusków &&&&&& <3 <3 <3 <3 <3 <3
    Dodatkowo `łyk optymizmu` http://demotywatory.pl/3866470
    Chyba za długo w łóżku leżałam, bo jak wstałam, to mało nie padłam, tak mi się w głowie zakręciło.
    Ja mam tylko cytrusiarkę i blender. Nie mogę doczekać się własnych truskawek ponad 100 krzaczków mamy, zjadłabym ciasto z galaretką i truskawkami.
    Heh dziewczyny z pracy się wypięły i żadna nie przyjdzie na godzine, żebym mogła na tą rozmowę o pracę iść. Gdybym wiedziała, że dostanę pracę, to chyba bym nie poszła i miała je gdzieś jak one takie. Tym bardziej, że jedna i druga wiszą mi po 2h.

Macierzanka:), Laura, dżona, Z., Ania07 lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ