X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie działa OVU bo już mnie szlag z tym trafia.
    Kurde ak sobie myśle bo biore od tego cyklu mace. 2x dzienie po łyżezce w soku. Ale ona chyba mi tak nie powoduje ze te testy jeszcze owulki nie widzą.. EEE tam .. zaś za fest przeżywam.. olać to :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Wreszcie działa OVU bo już mnie szlag z tym trafia.
    Kurde ak sobie myśle bo biore od tego cyklu mace. 2x dzienie po łyżezce w soku. Ale ona chyba mi tak nie powoduje ze te testy jeszcze owulki nie widzą.. EEE tam .. zaś za fest przeżywam.. olać to :D
    ooo to to dobrze gadasz olać to ;) i <3 ;D

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    ooo widzisz jaki kochany :)mój dziś też mnie zszokował bo zaczął sprzątać sam bez przymuszania i to tak generalnie z odsuwaniem komody, kanapy 8) szok normalnie :D potem jeszcze na balkonie sprzątał ;p chyba mi męża podmienili ;D
    hehehe czym Ty go karmisz , że ma takie działanie :D
    zdradź to i ja użyje tego specyfiku :D

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    hehehe czym Ty go karmisz , że ma takie działanie :D
    zdradź to i ja użyje tego specyfiku :D
    hehe :D schabowe mu dziś robiłam może to to :D

XxMoniaXx, Ania07, Z. lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    hehe :D schabowe mu dziś robiłam może to to :D
    kurde ja też miałam schab :D hmmm ale chyba nie zadziałało :P

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    kurde ja też miałam schab :D hmmm ale chyba nie zadziałało :P
    kurcze no :D musisz znaleźć magiczny sposób na swojego ;)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm no to jutro zrobie klopsy z mielonego może poskutkuje :)
    no i w śr jego urodzinki :D

Magdas, Ania07, Z. lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, instruktaz porządny musi być, bo im trzeba tak tłumaczyć krok po kroku :)

Ale tobie Monia kochana, mały opiernicz trzeba zrobić, bo widzę że u Ciebie owulki na wykresach to po 20tym dniu cyklu są więc jeszcze chilunia i lada moment będzie. jak będziesz tak sikać na te testy to się zaraz obudzisz po owulce. Także nie doszukuj się na siłę tylko serduszkuj, bo masz śluz płodny to i dni płodne i właśnie teraz trzeba działać a nie czekać uparcie na owulkę, bo serio będzie za późno. Zobacz na mój wykres. Ja olałam badanie śluzu tylko serduszkowaliśmy co drugi dzień jak wiedziałam że statystycznie w tych dniach powinnam mieć płodne i obstawiam że szczęśliwe serducho to z 14 lub 16 lub 18 dnia cyklu. Nie wiem nawet czy owulka była 19dc, może wcześniej?

XxMoniaXx, Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Monia, instruktaz porządny musi być, bo im trzeba tak tłumaczyć krok po kroku :)

Ale tobie Monia kochana, mały opiernicz trzeba zrobić, bo widzę że u Ciebie owulki na wykresach to po 20tym dniu cyklu są więc jeszcze chilunia i lada moment będzie. jak będziesz tak sikać na te testy to się zaraz obudzisz po owulce. Także nie doszukuj się na siłę tylko serduszkuj, bo masz śluz płodny to i dni płodne i właśnie teraz trzeba działać a nie czekać uparcie na owulkę, bo serio będzie za późno. Zobacz na mój wykres. Ja olałam badanie śluzu tylko serduszkowaliśmy co drugi dzień jak wiedziałam że statystycznie w tych dniach powinnam mieć płodne i obstawiam że szczęśliwe serducho to z 14 lub 16 lub 18 dnia cyklu. Nie wiem nawet czy owulka była 19dc, może wcześniej?
    tylko u nas jeszcze problem z żołnierzykami i to dośc duży :(
    Dziękuje :*

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje lepiej <3 co drugi dzień i sie tym nie przejmować niż wiecznie te testy robić i sie wkurzać bo przegapie owulke. Tylko ja jeszcze nie zauważyłam nigdy rozciągliwego przeźroczystego.. zawsze mam rozciągliwt mętny, mleczny .. czy to normalne ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka gdzie sie podziewasz :P ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, a wiesz że wystarczy jeden szczęśliwy żołnierzyk? I wyłącz myślenie że wszystko jest nie takie. Wiem że pomyślicie że łatwo się jej pisze bo zafasolkowała i ma z głowy. Ale ja na prawdę w tym cyklu dałam sobie spokój i nastawiłam się na kolejny z Clo, bo podobno moje torbielowate jajniki zmasakrowane były z deczka.
    I ja moja kochana w poprzednich cyklach też nie ujrzałam u siebie śluzu rozciągliwego przejrzystego. W tym cyklu też pewnie go nie było, bo nawet w dni płodne nic na bieliźnie mi nie zostawało. A o rozciągliwości dłużej niż pare milimetrów pomarzyć mogłam. Ale olałam to, bo wpływu na śluz ni jak nie miałam.

XxMoniaXx, Laura, Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Monia, a wiesz że wystarczy jeden szczęśliwy żołnierzyk? I wyłącz myślenie że wszystko jest nie takie. Wiem że pomyślicie że łatwo się jej pisze bo zafasolkowała i ma z głowy. Ale ja na prawdę w tym cyklu dałam sobie spokój i nastawiłam się na kolejny z Clo, bo podobno moje torbielowate jajniki zmasakrowane były z deczka.
    I ja moja kochana w poprzednich cyklach też nie ujrzałam u siebie śluzu rozciągliwego przejrzystego. W tym cyklu też pewnie go nie było, bo nawet w dni płodne nic na bieliźnie mi nie zostawało. A o rozciągliwości dłużej niż pare milimetrów pomarzyć mogłam. Ale olałam to, bo wpływu na śluz ni jak nie miałam.
    Dziękuje :) mnie pomagają takie rady :)
    tylko jak zapomnieć że sie stara o bobo? tego nie umiem .. walczę z tym ale jak tylko M. sie do mnie zbliży to w głowie zaraz czerwone światło .. bo czy to dobry dzień cyklu, czy nogi do góry, czy użyć Conceive Plus czy dziś nie ... no zwariować można.. ale nie umiem przestać o tym myśleć .. co zrobić żeby troche dac na luz ??

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)
    a dlaczego mnie dzisiaj ciągnie podbrzusze??
    na zagnieżdżenie gdyby co to za wcześnie :(
    i do tego jajniki pobolewają....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 20:47

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Bursztynko ty jesteś tego przykładem że nie potrzeba śluzu żeby zajść :) i tak jak mówisz jeden żołnierzyk jest potrzebny a ona na pewno się znajdzie w tych milionach ;)

XxMoniaXx, Bursztynka, Ania07, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego za wcześnie :) nie prawda !! zagnieżdżenie może być od 4 do nawet 12 dpo czytałam więc kochana idź sie połóż i czekaj :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • dżona Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wieczorem :)
    Ania07 wrote:
    Dżona również przytulam <3 Tobie też radzę wyrzucić termometr w cholerę i zdać się na intuicję i własne ciało. Tak jak pisała Maniuś: sex dla przyjemności :)

Aniu dziękuję <3
    Tylko u nas jest taka sytuacja, że możemy serduszkować tylko w weekendy, bo mój mąż tak pracuje i szkoda, ale nie możemy np co dzień, albo co drugi dzień i kiedy nam się zachce niestety :) i za bardzo na luz nie można liczyć w takiej sytuacji. No i mierzenie tempki jest tez z tym w jakiś sposób powiązane, bo ja wolę wiedzieć cokolwiek niż nie wiedzieć nic, chcę obserwować jak się tempka ma w każdym cyklu, kiedy jest skok, czy wypadnie na weekend :) Mierzenie mnie raczej uspokaja niż męczy i stresuje :) Wczoraj też pisałam na temat mojego termometru - jestem od niego po prostu uzależniona :)
    Tak w ogóle to mam jeszcze plan i siłę na ten cykl - nie jest najgorzej :)

Idę pod prysznic i pod kołderke :) Jeszcze nakleje plaster rozgrzewający na brzuch, żeby jakoś przetrwać noc, jutro będzie lepiej :)
    Najgorsze jest tylko to, że mnie jakieś przeziębienie rozbiera, boli mnie głowa i gardło coraz bardziej :/ Herbata z miodem i cytryną na mnie czeka :)

Dobranoc Kochane :3
    Pozdrawiam Wszystkie :*

Laura, Ania07, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku! to nie mogę się przemęczać :D
    heh ale sobie wkręcam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 20:56

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dzis mialyscie problemy z forum?
    Tak czytam czytam, a ja nic. U mnie ok...

Aniu sama sie sobie dziwie,ze poszlam zrobic porzadek,ale wygral chyba strach o dzieci i mysl,ze znow moze tak bolec. Gd mialam kiedys 2 trzonowe usuwane, to za kazdym razem pieknie szlo. Po prostu mam przyjazny korzen :D

Przerabane macie kobitki z tymi mdlosciami :/
    Ja chyba nie wiem, co to ... buzia by mi wykrecilo jesli zaczelabym narzekac :)
    I szok, bo kazdy mowil 'oj przy dwojce to dopiero bedzie podwojnie z dolegliwosciami' peszek :D

Laura, Ania07, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Czy dzis mialyscie problemy z forum?
    Tak czytam czytam, a ja nic. U mnie ok...

Aniu sama sie sobie dziwie,ze poszlam zrobic porzadek,ale wygral chyba strach o dzieci i mysl,ze znow moze tak bolec. Gd mialam kiedys 2 trzonowe usuwane, to za kazdym razem pieknie szlo. Po prostu mam przyjazny korzen :D

Przerabane macie kobitki z tymi mdlosciami :/
    Ja chyba nie wiem, co to ... buzia by mi wykrecilo jesli zaczelabym narzekac :)
    I szok, bo kazdy mowil 'oj przy dwojce to dopiero bedzie podwojnie z dolegliwosciami' peszek :D
    tak też forum mi cięzko działało... dziwie sie że laptop ocalał i go nie zdewastowałam :D

Laura, Ania07, Z. lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ