X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie działa OVU bo już mnie szlag z tym trafia.
    Kurde ak sobie myśle bo biore od tego cyklu mace. 2x dzienie po łyżezce w soku. Ale ona chyba mi tak nie powoduje ze te testy jeszcze owulki nie widzą.. EEE tam .. zaś za fest przeżywam.. olać to :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Wreszcie działa OVU bo już mnie szlag z tym trafia.
    Kurde ak sobie myśle bo biore od tego cyklu mace. 2x dzienie po łyżezce w soku. Ale ona chyba mi tak nie powoduje ze te testy jeszcze owulki nie widzą.. EEE tam .. zaś za fest przeżywam.. olać to :D
    ooo to to dobrze gadasz olać to ;) i <3 ;D

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    ooo widzisz jaki kochany :)mój dziś też mnie zszokował bo zaczął sprzątać sam bez przymuszania i to tak generalnie z odsuwaniem komody, kanapy 8) szok normalnie :D potem jeszcze na balkonie sprzątał ;p chyba mi męża podmienili ;D
    hehehe czym Ty go karmisz , że ma takie działanie :D
    zdradź to i ja użyje tego specyfiku :D

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    hehehe czym Ty go karmisz , że ma takie działanie :D
    zdradź to i ja użyje tego specyfiku :D
    hehe :D schabowe mu dziś robiłam może to to :D

XxMoniaXx, Ania07, Z. lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    hehe :D schabowe mu dziś robiłam może to to :D
    kurde ja też miałam schab :D hmmm ale chyba nie zadziałało :P

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    kurde ja też miałam schab :D hmmm ale chyba nie zadziałało :P
    kurcze no :D musisz znaleźć magiczny sposób na swojego ;)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm no to jutro zrobie klopsy z mielonego może poskutkuje :)
    no i w śr jego urodzinki :D

Magdas, Ania07, Z. lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, instruktaz porządny musi być, bo im trzeba tak tłumaczyć krok po kroku :)

Ale tobie Monia kochana, mały opiernicz trzeba zrobić, bo widzę że u Ciebie owulki na wykresach to po 20tym dniu cyklu są więc jeszcze chilunia i lada moment będzie. jak będziesz tak sikać na te testy to się zaraz obudzisz po owulce. Także nie doszukuj się na siłę tylko serduszkuj, bo masz śluz płodny to i dni płodne i właśnie teraz trzeba działać a nie czekać uparcie na owulkę, bo serio będzie za późno. Zobacz na mój wykres. Ja olałam badanie śluzu tylko serduszkowaliśmy co drugi dzień jak wiedziałam że statystycznie w tych dniach powinnam mieć płodne i obstawiam że szczęśliwe serducho to z 14 lub 16 lub 18 dnia cyklu. Nie wiem nawet czy owulka była 19dc, może wcześniej?

XxMoniaXx, Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Monia, instruktaz porządny musi być, bo im trzeba tak tłumaczyć krok po kroku :)

Ale tobie Monia kochana, mały opiernicz trzeba zrobić, bo widzę że u Ciebie owulki na wykresach to po 20tym dniu cyklu są więc jeszcze chilunia i lada moment będzie. jak będziesz tak sikać na te testy to się zaraz obudzisz po owulce. Także nie doszukuj się na siłę tylko serduszkuj, bo masz śluz płodny to i dni płodne i właśnie teraz trzeba działać a nie czekać uparcie na owulkę, bo serio będzie za późno. Zobacz na mój wykres. Ja olałam badanie śluzu tylko serduszkowaliśmy co drugi dzień jak wiedziałam że statystycznie w tych dniach powinnam mieć płodne i obstawiam że szczęśliwe serducho to z 14 lub 16 lub 18 dnia cyklu. Nie wiem nawet czy owulka była 19dc, może wcześniej?
    tylko u nas jeszcze problem z żołnierzykami i to dośc duży :(
    Dziękuje :*

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje lepiej <3 co drugi dzień i sie tym nie przejmować niż wiecznie te testy robić i sie wkurzać bo przegapie owulke. Tylko ja jeszcze nie zauważyłam nigdy rozciągliwego przeźroczystego.. zawsze mam rozciągliwt mętny, mleczny .. czy to normalne ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka gdzie sie podziewasz :P ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, a wiesz że wystarczy jeden szczęśliwy żołnierzyk? I wyłącz myślenie że wszystko jest nie takie. Wiem że pomyślicie że łatwo się jej pisze bo zafasolkowała i ma z głowy. Ale ja na prawdę w tym cyklu dałam sobie spokój i nastawiłam się na kolejny z Clo, bo podobno moje torbielowate jajniki zmasakrowane były z deczka.
    I ja moja kochana w poprzednich cyklach też nie ujrzałam u siebie śluzu rozciągliwego przejrzystego. W tym cyklu też pewnie go nie było, bo nawet w dni płodne nic na bieliźnie mi nie zostawało. A o rozciągliwości dłużej niż pare milimetrów pomarzyć mogłam. Ale olałam to, bo wpływu na śluz ni jak nie miałam.

XxMoniaXx, Laura, Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Monia, a wiesz że wystarczy jeden szczęśliwy żołnierzyk? I wyłącz myślenie że wszystko jest nie takie. Wiem że pomyślicie że łatwo się jej pisze bo zafasolkowała i ma z głowy. Ale ja na prawdę w tym cyklu dałam sobie spokój i nastawiłam się na kolejny z Clo, bo podobno moje torbielowate jajniki zmasakrowane były z deczka.
    I ja moja kochana w poprzednich cyklach też nie ujrzałam u siebie śluzu rozciągliwego przejrzystego. W tym cyklu też pewnie go nie było, bo nawet w dni płodne nic na bieliźnie mi nie zostawało. A o rozciągliwości dłużej niż pare milimetrów pomarzyć mogłam. Ale olałam to, bo wpływu na śluz ni jak nie miałam.
    Dziękuje :) mnie pomagają takie rady :)
    tylko jak zapomnieć że sie stara o bobo? tego nie umiem .. walczę z tym ale jak tylko M. sie do mnie zbliży to w głowie zaraz czerwone światło .. bo czy to dobry dzień cyklu, czy nogi do góry, czy użyć Conceive Plus czy dziś nie ... no zwariować można.. ale nie umiem przestać o tym myśleć .. co zrobić żeby troche dac na luz ??

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)
    a dlaczego mnie dzisiaj ciągnie podbrzusze??
    na zagnieżdżenie gdyby co to za wcześnie :(
    i do tego jajniki pobolewają....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 20:47

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Bursztynko ty jesteś tego przykładem że nie potrzeba śluzu żeby zajść :) i tak jak mówisz jeden żołnierzyk jest potrzebny a ona na pewno się znajdzie w tych milionach ;)

XxMoniaXx, Bursztynka, Ania07, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego za wcześnie :) nie prawda !! zagnieżdżenie może być od 4 do nawet 12 dpo czytałam więc kochana idź sie połóż i czekaj :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • dżona Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wieczorem :)
    Ania07 wrote:
    Dżona również przytulam <3 Tobie też radzę wyrzucić termometr w cholerę i zdać się na intuicję i własne ciało. Tak jak pisała Maniuś: sex dla przyjemności :)

Aniu dziękuję <3
    Tylko u nas jest taka sytuacja, że możemy serduszkować tylko w weekendy, bo mój mąż tak pracuje i szkoda, ale nie możemy np co dzień, albo co drugi dzień i kiedy nam się zachce niestety :) i za bardzo na luz nie można liczyć w takiej sytuacji. No i mierzenie tempki jest tez z tym w jakiś sposób powiązane, bo ja wolę wiedzieć cokolwiek niż nie wiedzieć nic, chcę obserwować jak się tempka ma w każdym cyklu, kiedy jest skok, czy wypadnie na weekend :) Mierzenie mnie raczej uspokaja niż męczy i stresuje :) Wczoraj też pisałam na temat mojego termometru - jestem od niego po prostu uzależniona :)
    Tak w ogóle to mam jeszcze plan i siłę na ten cykl - nie jest najgorzej :)

Idę pod prysznic i pod kołderke :) Jeszcze nakleje plaster rozgrzewający na brzuch, żeby jakoś przetrwać noc, jutro będzie lepiej :)
    Najgorsze jest tylko to, że mnie jakieś przeziębienie rozbiera, boli mnie głowa i gardło coraz bardziej :/ Herbata z miodem i cytryną na mnie czeka :)

Dobranoc Kochane :3
    Pozdrawiam Wszystkie :*

Laura, Ania07, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku! to nie mogę się przemęczać :D
    heh ale sobie wkręcam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 20:56

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dzis mialyscie problemy z forum?
    Tak czytam czytam, a ja nic. U mnie ok...

Aniu sama sie sobie dziwie,ze poszlam zrobic porzadek,ale wygral chyba strach o dzieci i mysl,ze znow moze tak bolec. Gd mialam kiedys 2 trzonowe usuwane, to za kazdym razem pieknie szlo. Po prostu mam przyjazny korzen :D

Przerabane macie kobitki z tymi mdlosciami :/
    Ja chyba nie wiem, co to ... buzia by mi wykrecilo jesli zaczelabym narzekac :)
    I szok, bo kazdy mowil 'oj przy dwojce to dopiero bedzie podwojnie z dolegliwosciami' peszek :D

Laura, Ania07, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Czy dzis mialyscie problemy z forum?
    Tak czytam czytam, a ja nic. U mnie ok...

Aniu sama sie sobie dziwie,ze poszlam zrobic porzadek,ale wygral chyba strach o dzieci i mysl,ze znow moze tak bolec. Gd mialam kiedys 2 trzonowe usuwane, to za kazdym razem pieknie szlo. Po prostu mam przyjazny korzen :D

Przerabane macie kobitki z tymi mdlosciami :/
    Ja chyba nie wiem, co to ... buzia by mi wykrecilo jesli zaczelabym narzekac :)
    I szok, bo kazdy mowil 'oj przy dwojce to dopiero bedzie podwojnie z dolegliwosciami' peszek :D
    tak też forum mi cięzko działało... dziwie sie że laptop ocalał i go nie zdewastowałam :D

Laura, Ania07, Z. lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ