X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty pozdrów maluszki :)

Misty87 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom mi też forum zacinało :)

Tak Laura, ja śluz olałam teraz, bo miałam tak mało że kot więcej napłacze. Więc co miałam badać jak go nie było?

Monia, walnę prosto z mostu. Jak nie umiesz głowy wyłączyć to pomyśl sobie: "Bursztynowa olała śluz i owulkę i miała ufoka na teściorze. To ja też mogę!"

Powiem Ci że takie leczenie na pewno Ci nie zaszkodzi :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ponawiam pytanie...moze jest ono bardziej do zafasolkowanych juz...czy w dzien @ mislyscie moze sluz z odrobina krwi?bo u mnie dzis cos takiego wystapilo...brzuch mnie boli jak na @ ale sie nie rozkrecila jeszcze...jak do jutra nic to zrobie test...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    nom mi też forum zacinało :)

Tak Laura, ja śluz olałam teraz, bo miałam tak mało że kot więcej napłacze. Więc co miałam badać jak go nie było?

Monia, walnę prosto z mostu. Jak nie umiesz głowy wyłączyć to pomyśl sobie: "Bursztynowa olała śluz i owulkę i miała ufoka na teściorze. To ja też mogę!"

Powiem Ci że takie leczenie na pewno Ci nie zaszkodzi :)
    hehehe :D dzięki za cenne rady :) dostosuje sie ;)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś ja nie wiem ale dziewczyny z fasolkami na pewno tak :)
    Jak @ jutro nie zawita to teścik z rana rób, będziemy czekać :)

Maniuś, Z. lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dziewczynki ponawiam pytanie...moze jest ono bardziej do zafasolkowanych juz...czy w dzien @ mislyscie moze sluz z odrobina krwi?bo u mnie dzis cos takiego wystapilo...brzuch mnie boli jak na @ ale sie nie rozkrecila jeszcze...jak do jutra nic to zrobie test...
    chciałabym pomóc ale nie znam odpowiedzi :(

Maniuś lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś ja krwi nie widziałam od początku marca u siebie. W dzień spodziewanej @ nic nie było, ale może dlatego że ja duphaston biorę cały czas na ewentualne podtrzymanie.

Maniuś lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też krwi nie miałam ale każdy jest inny :)

Laura mnie też boli podbrzusze i ciągnie i tak lekko jak na @. nie pamiętam czy tak było poprzednim razem :( kurna wtedy nie nastawiałam się na nic i nie zapisywałam nic dokładnie :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżona wrote:
    Hej wieczorem :)

Aniu dziękuję <3
    Tylko u nas jest taka sytuacja, że możemy serduszkować tylko w weekendy, bo mój mąż tak pracuje i szkoda, ale nie możemy np co dzień, albo co drugi dzień i kiedy nam się zachce niestety :) i za bardzo na luz nie można liczyć w takiej sytuacji. No i mierzenie tempki jest tez z tym w jakiś sposób powiązane, bo ja wolę wiedzieć cokolwiek niż nie wiedzieć nic, chcę obserwować jak się tempka ma w każdym cyklu, kiedy jest skok, czy wypadnie na weekend :) Mierzenie mnie raczej uspokaja niż męczy i stresuje :) Wczoraj też pisałam na temat mojego termometru - jestem od niego po prostu uzależniona :)
    Tak w ogóle to mam jeszcze plan i siłę na ten cykl - nie jest najgorzej :)

Idę pod prysznic i pod kołderke :) Jeszcze nakleje plaster rozgrzewający na brzuch, żeby jakoś przetrwać noc, jutro będzie lepiej :)
    Najgorsze jest tylko to, że mnie jakieś przeziębienie rozbiera, boli mnie głowa i gardło coraz bardziej :/ Herbata z miodem i cytryną na mnie czeka :)

Dobranoc Kochane :3
    Pozdrawiam Wszystkie :*

To w takim razie Kochana trzymam kciuki mocno za Was! <3
    Kuruj się tam, żeby Cię nie rozłożyło choróbsko ;* ślę wiruski <3 <3 <3 <3 <3

dżona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:

Maniuś ja nie miałam nic w dniu spodziewanej @. Zalewało mnie tylko białym śluzem. Dużo go było. Plamki krwi i podbarwionego śluzu miałam po 1-2 tyg od terminu @. Ale z tego co czytałam to zdarzają się plamienia w dniu @, ale @ nie przychodzi :) Jak się nie rozkręci to zatestuj :) trzymam kciuki <3

Maniuś lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa, u ciebie na wykresie to na pewno owulka jest źle wyznaczona. Jak Ci teraz przybędzie parę dni wyższych tempek to powinno przesunąć może na wczoraj?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co myślę, że ona była 3 albo 4 kwietnia :) i tak by się zgadzało z moimi odczuciami i całą resztą objawów i testów :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka kogo moje piekne oczy widza:D witamny wsrod nas:D

Santoocha spij odpoczywaj ile wlezie musisz miec sily buziaczki kochana i oby mdlosci szybko ustapily

Lena tulam badz silna

Zlota skarbie nie smutaj sie w kocnu bociek znajdzie do ciebie droge..pokolei spokojnie...a moze odpuscie na kilka cykli...badz silna

Fidelissa trzymam kciuki za nauke jazdy:D tylko niekogo nie potrac ;)

Dzona i ciebie tez przytulam i pamietaj i ty i Zlota ze jak ktores zaczynaja cykl razem to zawsze minimuj jedna fasola na koniec takze trzymam kciuki nawet za was obie oby tym razem bylo zielono zycze wam tego z calego serducha:D

Simcat pamietaj ze porogram to tylko program....jesli czujesz ze bylo inaczej to wierz bardziej sobie:D

Melula ty nie przepraszaj nie musisz porzeciez nadrabiac:D zawsze jest ktos kto ogolnie ci nakresli o czym byla mowa a nawet jesli nie to wiesz zadajesz pytanie i lecimy dalej najwyzej powtorzymy sie i juz:D

Misty to świetnie ze tak sie wizyta potoczyla:D i juz masz spokoj:D

Sara trzymam kciuki za wizyte (chyba wlasnie jestes w trakcie:D)

Monia moze bedzie 2-3 dni pozniej ovu wiec spokoijnie:D

oooo widze Malinowa ze na snach tez sie znasz:D jak mi sie cos przysni to bede wiedziala gdzie uderzyc:D

Livia witamy w naszych skromnych progach
    potforzasta wrote:
    Drażni mnie dzisiaj to forum :/ Albo mi nie wyśle albo wyśle 3 razy.
    No ja dzisiaj tez mam problemy z forum..grrrr

Bursztynka moim zdaniem bardzo dobrze robisz tylko sie nie denerwuj a idz i prywatnie i pozniej na NFZ mam nadzieje ze wszytko bedzie dobrze:D nieee ja nie mam nadzieji ja jestem pewna:D
    Fajnie mieliscie z tym trzepaniem ale tak naprawde rozczulaja mnie faceci jak pomagają swoim kobietom z takim zapalem...szkoda ze tylko wtedy jak w ciazy nooo w sumie nie tylko ale tak jakos bardziej:D

Aniu bardzo sie ciesze ze dzidzia rozwija sie prawidlowo:D

Maniuś trzymam kciuki za tesciora zeby masz poszla sobie na 9msc:D

Monia Ty nie panikuj z tymi wynikami kochana ja wrocilam od lekarza i twoje wyniki sa w poroznaniu do moich zdecydowanie lepsze!! i przy takich wynikach macie spore (mimo ze wyniki macie slabsze)kochana [poprawicie te wyniki zobaczysz!!! witaminy pomoga ponoc bardzo skuteczny jest profertil :D
    Dzieki ze pytasz i myslisz o mnie ale u gina bardzo sie przeciagnelo...weszlam godzine pozniej niz bylam umowiona...

Misty oby tylko tak dalej:D

Misty87, Maniuś, XxMoniaXx, Ania07, dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia pozdrowilam maluszki! :)

Manius ja tez plamien wtedy nie mialam,a tylko b.duzo sluzu, ale tez slyszalam, ze roznie to bywa. Niektore maja w dzien@ plamienia.
    Ja wciaz jestem dobrej mysli, co do Ciebie :)
    Hej Kasko! :D

Dziewczyny starajace sie, nie spinajcie sie tak tempkami, powtorze po raz nty - zobaczcie na moj wykres! Gory i dolinki :)

Maniuś, XxMoniaXx, Ania07, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa raczej nie mogłaś mieć owulki przy spadającej tempce.... Owulka ma to do tego że charakteryzuje się mocnym skokiem tempki ale w górę. I dla Twoich serduch lepsza owulka by była w niedzielę :) bo serducha są potrzebne tuż przed owulką bo podczas niej to już po fakcie.

Misty, co fakt to fakt. Twój wykres rządzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 21:42

Misty87 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka i co jeszcze lekarz ci powiedział o tych wynikach ? czemu niby mam takie spore szanse? mów mi wszystko kochana bo mnie wiesz ze tez to interesuje każda nowośc w naszych sprawach :)

Malinowa Panienka, Z. lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację ale obawiam się, że to niemożliwe jednak... zobacz na testy... ale nie miałabym nic przeciwko :D

dziś mnie pobolewa brzuch małpowo i obawiam się, że ona dotrze do mnie szybciej niż pomyślę o niej ciepło bądź zimno :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula a co u Ciebie? ja zakręcona dziś jak ruski słoik - nogi mnie bolą od squatów a ręce od hantli :D

Opowiadaj co gin Tobie powiedział!!!

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    wiesz co myślę, że ona była 3 albo 4 kwietnia :) i tak by się zgadzało z moimi odczuciami i całą resztą objawów i testów :)
    Ja myślę ze ovu faktycznie źle wyznaczyło u Ciebie, a widzę że w późniejszych dniach miałaś testy owulacyjne na plus :) to kto wie Malinowa może żeście trafili w owulke :) czego oczywiście życzę :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ja myślę ze ovu faktycznie źle wyznaczyło u Ciebie, a widzę że w późniejszych dniach miałaś testy owulacyjne na plus :) to kto wie Malinowa może żeście trafili w owulke :) czego oczywiście życzę :)
    Ponoć ma być syn teraz więc w tą owulkę to by się zgadzało :D

ale poważnie to uważam, że ten cykl spalony jest :) następny będzie a większym przyłożeniem się :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ