X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Nati a może to nie wina luteiny?? Widze że nie mierzysz tempki a dzisiaj jest 20 dzień cyklu więc to może fasolka?? :)
    Hm tak sobie myślałam, ale to by było za wczas, bo owulkę miałam 17,18 dc tak myślę, pomimo, ze nie mierze temp, ale jak wcześniej mierzyłam to tak by wypadało no i śluz taki mam płodny od dwóch dni, a cykle 35 dniowe

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula sol wyciaga wode, wiec faktycznie za wczesnie posolilas :)

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po kilkudniowej nieobecności :)
    Tak Was podglądałam troszeczkę :) przyznaje się :)
    w piatek mój pecherzyk miał 19,5mm a w poniedziałek już go nie było :)
    dzisiaj w nocy obudził mnie ból tego jajnika z którego była owu, ojjj bolało :(

alka89 lubi tę wiadomość

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia to czekamy na rozwój sytuacji ;)

AnusiaM lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Hej dziewczyny, co u was? Ja srasznie śpiąca jestem, z basenu nici, a wrócilismy o 1 w nocy, kłopoty rodzinne ehh
    Nati co jest?? jak nie chcesz to nie mow ale moze bedzie ci lepiej?
    sara_nar wrote:
    Hej dziewczyny. Ja powoli szykuję się na zebraie do pracy na 11.... ciekawe o czym będzie. Wczoraj was podczytałam, ale przez łzy więc zapamiętał tylko tyle, że Misty maleństwo szaleje i to pewnie chłop jest :) znam w sumie 3pary bliźniaków, chłopcy i tam jeden szalony łobuz, a drugi spokojny jak nie wiem co ;)
    Mam ciocię (siostra cioteczna mojej mamy) też zachorowała na raka jak moja mama, moja mama już 10lat nie żyje, a ciocia .... brat wczoraj pisał, że idzie dzisiaj do szpitala się z nią pożegnać. Nie wiem czy też iść, strasznie mi ciężko i wiem, że jak ją zobaczę, to się rozkleję ;(
    Miłego dnia !
    oj biedna wspolczuje i tule
    Malinowa Panienka wrote:
    ooo czyli jak u mnie dokładnie - nawet polazłam sprawdzić czy już krwawię... ja wiem, że mam dziwny cykl ale to jakoś dziwnie :( nie lubię :(
    hmmm dziewczyny to calkiem dobrze moze swiadczyc ale ciiiiii ja nic nie gadam:D
    dżona wrote:
    Witajcie dziewczyny :)

Ja dzisiaj wegetuję, podobnie jak wczoraj :(
    Dopadło mnie choróbsko, gardło mnie boli strasznie i ogólnie jestem 'rozbita', moje ciśnienie wczoraj mnie przeraziło - 82/45 :(
    A do pracy chodzić muszę i jak tu pracować z ludźmi eh...
    Dzisiaj postanowiłam bardziej wspierać duchowo moich współpracowników - oni na szczęście sami i tak widzą jak wyglądam i jak się czuję.

Pozdrawiam Was Kochane wszystkie <3 :) <3
    ZDROWKA!!
    simcat86 wrote:
    Ja właśnie też mam jakiś taki dziwny, w sumie to mój pierwszy cykl z mierzeniem temp., ale wcześniej to nawet tyle śluzu nie miałam i nie czułam jajników, a teraz to masakra!!! tak sobie myślę że może to przez ziółka o.sroki które zaczęłam w tym cyklu pić?
    tez tak moze byc :D
    Magdas wrote:
    hej:)
    jestem właśnie w mojej byłej pracy teraz ale siedzę chwilowo sama bo są zajęcia a nie chcę przeszkadzać ale muszę Wam cos napisać. Więc tak wparowałam tu dzisiaj z wielkim uśmiechem przywitałam się ze wszystkimi i nagle podchodzi do mnie chłopak z zespołem downa i mówi: Pani jest jakaś smutna? ja odpowiedziałam,że nie,że bardzo się ciesze,że tu jestem i ich wszystkich widzę a on do mnie mówi tak : pani się nie martwi będzie pani najlepsza mama....
    kopara mi opadła bo nawet z dziewczynami z pracy nie rozmawiałam,że się staramy nic mu nie powiedziałam tylko go przytuliłam. i teraz jestem jeszcze bardziej pewna,że osoby niepełnosprawne sa cudowne!
    co ty gadasz?? ale ja bym byla w szoku....kurcze ale histria...ale taka pozytywna oczywiscie :D
    Another wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ja dzisiaj zasnęłam z termometrem między nogami ^^ Obudziłam się na szczęście po pół h, bo mi coś przeszkadzało :P I jeszcze z rana zostałam zaatakowana "na śpiocha". Nie wiedziałam co się dzieje :D[....] Umrzywam.
    hahahahahaha dobre hahahahah sory ze wyrwalam z reszty postu ale hahahahaha:D
    Maniuś wrote:
    Hej moje kochane:)U mnie dzis troche lepiej,a to wszystko za sprawa mojego najwspanialszego meza...przyszlam wczoraj z pracy,przyszedl do mnie i mowi...kochanie,nie mozesz tracic nadzieji,przeciez wiesz ze damy rade...tylko widocznie to nie jest jeszcze nasz czas,ale obiecuje Ci ze jeszcze doczekasz sie czasu ze uslyszysz od naszego dziecka slowo MAMA...zas sie poplakalam ale to juz ze szczescia,ze jest mi dane dzielic zycie z takim facetem,ktory umie mnie wesprzec...i mowi mi jeszcze,chodz skarbie kupilem whisky,wypijemy po drineczku,wiem ze tak lubisz i mam nadzieje ze poprawi Ci choc na chwile humor:)
    oooo jak miło no super:D
    XxMoniaXx wrote:
    Aha i wczoraj został do mnie wysłany pasek sw. Dominika. Ciekawe kiedy przyjdzie.
    DZIĘki KAŚka :)
    Ja już swój mam ;)
    XxMoniaXx wrote:
    ale sie wkurzyłąm bo zrobiłam owu test i testowa ciemniejsze niż zwykle ale jeszcze nie a równi z kontrolą. wrrr dzis mam 20 dc a owulke zazwyczaj 21 i to oznacza ze albo jej nie bedzie wogóle albo zaś za ok 2 dni tak myśle czyli wydłuży mi sie cykl wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr a juz z 50 dniowego zeszłam na 35 (po anty odstawionej w sierpniu)
    moim zdaniem to dlatego ze sie stresujesz tym...a wiesiolka bierzesz?? bo mi sie 2-3 dni przesunelo ostatnio i podejrzewam ze przez to...
    Little Frog wrote:
    Jestem!
    Dzień dobry. Mam w końcu troszkę czasu...znając życie trafiłam nie w porę, ale nie wiem ile będę mogła tu posiedzieć....
    U mnie pogoda paskudna, jak głupia się wczoraj uczyłam, a okazało się, że niepotrzebnie się tym wszystkim tak przejmowałam. No cóż - życie.
    A poza tym to kompletnie nic ciekawego....strasznie nudny człowiek ze mnie ;]
    hej nudny czlowieku ;)
    alka89 wrote:
    Hej. Niestety nie nadrabiam bo nie mam czasu,ale musze powiedziec,ze byłam u gina i jest ok 8 tydz 2 dzien,serduszko bije ,wiec nie ma sie czego obawiac. Na te nerki dał mi duomox ,a jak to nie zadziała to na odział mnie polozy,mam wrocic za dwa tygodnie i bedzie mi jeszcze robił badania prenatalne...w sumie nie wiem czy to jest konieczne,nie znam sie,ale to chodzi zeby wiedziec czy bejbe bedzie zdrowe,tak? A jak by sie okazało,ze nie to czy mozna cos pomoc? Hmm,nie wiem,ale ciaza z taka swiadomoscia to podwojny stres
    kochana bardzo sie ciesze ze wszytko w porzadku i ty tez masz tak myslec...nie wolno sie smutac masz pozytywnie myslec to polowa sukcesu...
    Magdas wrote:
    o ja wczoraj też oglądałam ekspres reporterów i mąż zawsze się podśmiewa,że jak jest o osobach niepełnosprawnych to ja wyję... ale ja już wiem,że on tym pośmiewaniem ukrywa wzruszenie ;) a ja najbardziej lubie własnie pracować z osobami z zespołem Downa. Są bardzo inteligentni i zawsze wyczują jak się czymś martwię mi do szczęścia potrzeba tylko ich uśmiechu. Jak oni się smieją to tak jakby cały świat się śmiał :)
    Jesteś bardzo dobrą osóbką i masz ogromne i gorace serduszko mua wiecej takich osob na swiecie poprosze raz:D
    Misty87 wrote:
    Ale sie wkurrrrrr.....!
    Zarejestrowalam sie na forum blizniaczych ciaz i pytalam o wazne dla mnie kwestie...
    Otoz tak jak pisalam na poczatku, gin w PL powiedzial,ze wydaje sie mu,iz ciaza jest dwuowodniowa,dwukosmowkowa. 2 tyg pozniej w DE lekarka mowi,ze chyba jest dwuowodniowa,ale o kosmowkach nic...
    Wczoraj ani tyle nie uslyszalam. Pytam jej czy moze mi powiedziec dokladnie. A ona, ze nie da sie tego stwierdzic! No jak kuuur sie nie da!
    Dziewczyny tam na forum powiedzialy mi to samo,ze powinnam juz wiedziec w 8tc! A ja dalej nie mam zadnych jasnosci :( ze im pozniej tym gorzej to rozpoznac, a przeciez to jest bardzo wazne, czy dzieci sa w osobnych workach i czy maja swoje lozyska! Jezu ale jestem wsciekla!
    Kochana nie denerwuj sie a tak naprawde najwazniejesze ze sie dobrze rozwijaja i wszytko jest w porzadku a na nastepnej wizycie przycisnij ja i wymus zeby ci to powiedziala i siedz tam dopoki tego nie stwierdzi:D ja sie na tym nie znam wiec nie pomoge
    Nati89 wrote:
    Dziewczyny, które brały luteinę, bolały was piersi ?? Ja nie umiem już z piersiami, są tak delikatne, wrażliwe i bolą, a dzisiaj tak zawróciło mi się w głowie, że musiałam chwycić się lodówki. Nie mozliwe, zeby bo zwykłej lutce takie rzeczy.. co dopiero jak bedę brać clo.
    mi po luteinie nic nie bylo..
    AnusiaM wrote:
    Witam sie po kilkudniowej nieobecności :)
    Tak Was podglądałam troszeczkę :) przyznaje się :)
    w piatek mój pecherzyk miał 19,5mm a w poniedziałek już go nie było :)
    dzisiaj w nocy obudził mnie ból tego jajnika z którego była owu, ojjj bolało :(
    no hej hej ja po cichu zaciskam kciuki:D

AnusiaM, Maniuś, Z., Little Frog, Laura, dżona lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy z Laura razem testować ;)
    moze na zsjaczka wylkuje się cos z jajka :p

Laura, Malinowa Panienka, alka89 lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kasiu :)
    Jak u Ciebie humorek? Widze,ze chyba ok :D

Ja juz tej gin nie przycisne, bo za tydz wracamy na stale do PL. Bede chodzic do gin, ktory w 8tc stwierdzil blizniaki :) on jest dokladny, wiec licze,ze bede wiecej wiedziec!
    To, ze teraz sie dobrze rozwijaja, jeszcze nie swiadczy o niczym. W ciazy mnogiej bardzo istotne jest wlasnie wczesne rozpoznanie owodni i kosmowki, zeby wiedziec, jak ciaze prowadzic :)

Ja dzis zrobilam pycha ogorkowa i spaghetti :) zapraszam :P

Ania07, Z., alka89, alka89, dżona lubią tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 miesiac, 1 tydzien, 1 dzien do naszego slubu!
    2425600uwfip9w89a.gif

Kaśka28, Ania07, Maniuś, Z., Little Frog, Bursztynka, alka89 lubią tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Czesc Kasiu :)
    Jak u Ciebie humorek? Widze,ze chyba ok :D

Ja juz tej gin nie przycisne, bo za tydz wracamy na stale do PL. Bede chodzic do gin, ktory w 8tc stwierdzil blizniaki :) on jest dokladny, wiec licze,ze bede wiecej wiedziec!
    To, ze teraz sie dobrze rozwijaja, jeszcze nie swiadczy o niczym. W ciazy mnogiej bardzo istotne jest wlasnie wczesne rozpoznanie owodni i kosmowki, zeby wiedziec, jak ciaze prowadzic :)

Ja dzis zrobilam pycha ogorkowa i spaghetti :) zapraszam :P
    Kochana to w Pl juz pojdziesz i mu powiesz jaka sytuacja:D powinien cos wykombinowac:D

Acha i humorek ok:D oprocz kaszlu ktory juz mnie zaczyna eczyc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 18:02

Misty87 lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokoj nananana nic sie nie dzieje na na na na

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim:)
    Misty,nie umiem Ci pomoc,ale nic sie nie przejmuj,musi byc dobrze:)Gin w Pl Ci na pewno wszystko powie...chodzisz w NT czy w Zakopanym?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak brałam wiesiołka do przed wczoraj bo myślałam ze owulka będzie prędzej i odstawiłam 2 dni szybciej. z firmy GAL. 4 kaps dziennie. A wiesiołek opóźnia owulacje tak ??

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore też MACE bo niby reguluje cykle. Ale czuje sie dziś mokro. i jutro test owu powinie być juz pozytywy. Bo dzis ciut jaśniejsza była. Dziś przerwa w <3 bo było 2 dni pod rzad a z racji małej ilości plemników jeden dzień przerwy powinie lepiej zrobić. Choć nie nastawiam sie na zbyt wiele bo dopiero leczymy sie od 18 marca...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie wiem czy opoznia owulacje ale mi jakos tak sie przesunelo tylko nie wiem czy to po tym...

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia trzeba byc dobrej mysli musisz wierzyc:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Monia trzeba byc dobrej mysli musisz wierzyc:D
    o musze , musze...
    i mam wrażenie , że przez to ze mamy tak cięzko bardziej zbliżyłam sie do Boga.. może on właśnie ego chcial ...

Z., dżona lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    używamy znów Conceive.. może cos pomoże. Maż ma dziś urodziny to może los da nam prezent.

Z., Malinowa Panienka, Little Frog, Ania07, alka89, dżona lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to wszytkiego najlepszego dla meza hehe:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Monia to wszytkiego najlepszego dla meza hehe:D
    Dzięki przekaże mu :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje życzenia dziś były takie tylko 3: zdrowia, miłości i zostania ojcem :)

Kaśka28, Z., Ania07, dżona lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ