X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam,bede pozniej. Miłego wieczorku i dziekuje za rozmowe,co ja bym bez was zrobiła..ah

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa Alka! Trzymaj się i nie daj się :) zawsze do usług! ;)
    A ja jem wszystko prawie, wolę podroby niż owoce morza :D

Widziałyście dizsiajszą poradę dnia? No niby nie Ameryka odkryta, ale to szalenie ważne. Tylko jak tu obserwować organizm w takim pędzie życia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 20:14

Lena87 lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka, ale ty nie mieszkasz z tesciowa?
    Oj ja jestem nerwus i bym się nie dała tak traktować nawet jakbym się miała wyprowadzić w ciąży. Miałam taki związek jak opisujesz, ze mamusia najwazniejsza i po 5latach się rozpadł bo już miałam dość.
    Jest zasada jak pisała jedna z dziewczyn, żona jest na pierwszym miejscu, a matka na drugim. Nie ważne, że nie jestes jego żoną, ale jesteście długo ze sobą i razem mieszkacie, jestes jego partnerka i nalezy Ci się szacunek. Jeśli onaa tam z wami nie mieszka nie ma prawa zapraszac sobie gosci jak do siebie.
    Kochana nie daj sie tak traktowac ona ma swoj dom i tam niech rzadzi lub niech do brata zaprasza sobie gosci. Po kosciele wez swoim znajomych na maly spacer i pozniej do domu, a nie że ona wam się zwala. Bratu też bym to ukrocila. Kazdemu jest ciezko, wy tez musicie pracowac na opał.
    Ja się wychowalam w patologicznej rodzinie i jest nas 4. Tylko jedna z nas poszla w slady rodzicow, a my chcemy miec normalna rodzine kochajaca bez patologii i to wszytsko zalezy od czlowieka. Matke ma szanowac, ale są granice. Teraz nosisz jego dziecko i masz byc dla niego najwazniejsza. Jestem z moim partnerem i nigdy do mnie źle sie nie odezwal i jego matka nas szanuje. Mamy z nia mieszkac od nowego roku i tu juz ustalamy i rozmawiamy żeby nie bylo pozniej takich sytuacji że ktoras z nas sie wpieprza do drugiej. Ja mam akurat tesciowa super kobiete, ale zawsze trzeba pogadac i kazda musi wiedziec gdzie jest jej miejsce, a ty jak nic nie zrobisz ztym to bedzie gorzej jeszcze bo bedzie coraz gorzej, jego matka bedzie sie starzec bedzie bardziej zrzedliwa i do was bedzie cisla, a nie do brata meza, nie wspomne że bedzie ci sie do dziecka wpieprzac a twoj bedzie jej bronil.
    Rozpisalam się
    Jestem taka, że jak mnie facet nie szanuje to mu dziekuję. Już tyle w życiu przeszłam pod każdym względem jaki jest zły na świecie, ze inna kobieta by się dawno poddała i kwiatki by wąchała od dołu, a mam dopiero 23lata i życie jeszcze przede mną.

Little Frog, Malinowa Panienka, Macierzanka:), Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to prawda - endokrynolog mówiła, że w II fazie cyklu nie wolno jeść słonego i ostrego...

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu trzeba być twardym, a nie miękkim! :)

Magdas, Macierzanka:), Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam ;)
    kurczę moje łakomstwo nie popłaciło :/ mąż zrobił pastę jajeczną no ja ją uwielbiam niestety dzisiejsza wylądowała w toalecie :/

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    wróciłam ;)
    kurczę moje łakomstwo nie popłaciło :/ mąż zrobił pastę jajeczną no ja ją uwielbiam niestety dzisiejsza wylądowała w toalecie :/
    dzidziuch nie lubi?? ;)

Driada0102, Macierzanka:), Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe chyba cos sie swieci ;p

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no no...to się dziewczynki dziś rozbrykały...ledwo nadrobiłam :D
    Podpisuję się pod tymi, które wspominały, że przede wszystkim rozmowa z mężem. U mnie to działa na zasadzie, że ewentualne uwagi konsultujemy wspólnie i każdy zwraca uwagę swoim rodzicom. I jeden stoi za drugim. Chociaż u mnie to moja mama uwielbia mojego męża. A mama mojego to czasami się coś tam wtrąci (chociaż zdarzyło się jej kilka razy przegiąć pałę).
    Z tym sponsorowaniem brata to jest dla mnie chora sytuacja. Wiadomo, że trzeba sobie pomagać, ale nie utrzymywać darmozjada!
    Postaraj się z nim porozmawiać na spokojnie, chociaż wydaje mi się, że masz dość wybuchowy charakter...powiedz mu jak się czujesz i że Ci przykro w takich sytuacjach

A tak na marginesie, to ja myślałam, że mnie dziś trafi, bo byliśmy w sklepie i mój tak pięknie dyrygował "zabierz to", "włóż to do koszyka", "podaj to", "zobacz"....normalnie całe zakupy mi mówił co mam do tego koszyka wkładać chociaż stał obok tego. No i też mi mówi co mam robić, bo tu okna może pomyć, albo w łazience coś. Ale jak się zabierze za sprzątanie to pucuje wszystko.

Driada0102, Magdas, sara_nar, Macierzanka:), Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wkręcajcie mi tu :D bo i tak już znowu kupiłam test :/ ale schowałam w szufladzie co by nie rzucał się w oczy :P

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie Panie Drogie - a co się dzieje z Laurą? Bo pisałam dziś do niej i rozumiem, że może w pracy albo coś... ale martwię się co u niej...

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe wczuł się chlop w magie swiat i zakupow ;p

Magdas, Little Frog, Z. lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    nie wkręcajcie mi tu :D bo i tak już znowu kupiłam test :/ ale schowałam w szufladzie co by nie rzucał się w oczy :P
    a kiedy robisz? w sobotę?

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Słuchajcie Panie Drogie - a co się dzieje z Laurą? Bo pisałam dziś do niej i rozumiem, że może w pracy albo coś... ale martwię się co u niej...
    właśnie też się zastanawiałam co u Laury, Złotej i Bursztynka już dawno nie pisała

• Magdas Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    a kiedy robisz? w sobotę?
    nie wiem, jak zbiorę siły na zobaczenie jednej krechy

• Driada0102 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja też uważam, że trzeba rozmawiać, ale jak to trwa dłużej i rozmowy nie pomagają to nie ma sensu.

f2wli09kvv5ashuy.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    właśnie też się zastanawiałam co u Laury, Złotej i Bursztynka już dawno nie pisała
    dżona jeszcze...

dżona lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    hehe wczuł się chlop w magie swiat i zakupow ;p
    Nom, strasznie.
    Ale jadłam pierwsze w tym roku truskawki i były pyszne! :D
    Mąż mówił, żeby jakieś ciasto może z nich zrobić albo coś, to mu powiedziałam, że chyba na mózg upadł i trzeba je zjeść nieprzetworzone, bo takie są najpyszniejsze :)

Driada0102, Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrób bete wykrywa wcześniej niż sikaniec

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wybiorę się na betę we wtorek bo tak czy siak muszę wiedzieć co się dzieje,ze tak długo @ nie ma i trzeba będzie działać

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ