Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
pa Alka! Trzymaj się i nie daj się
zawsze do usług!
A ja jem wszystko prawie, wolę podroby niż owoce morza
Widziałyście dizsiajszą poradę dnia? No niby nie Ameryka odkryta, ale to szalenie ważne. Tylko jak tu obserwować organizm w takim pędzie życia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 20:14
Lena87 lubi tę wiadomość
-
alka, ale ty nie mieszkasz z tesciowa?
Oj ja jestem nerwus i bym się nie dała tak traktować nawet jakbym się miała wyprowadzić w ciąży. Miałam taki związek jak opisujesz, ze mamusia najwazniejsza i po 5latach się rozpadł bo już miałam dość.
Jest zasada jak pisała jedna z dziewczyn, żona jest na pierwszym miejscu, a matka na drugim. Nie ważne, że nie jestes jego żoną, ale jesteście długo ze sobą i razem mieszkacie, jestes jego partnerka i nalezy Ci się szacunek. Jeśli onaa tam z wami nie mieszka nie ma prawa zapraszac sobie gosci jak do siebie.
Kochana nie daj sie tak traktowac ona ma swoj dom i tam niech rzadzi lub niech do brata zaprasza sobie gosci. Po kosciele wez swoim znajomych na maly spacer i pozniej do domu, a nie że ona wam się zwala. Bratu też bym to ukrocila. Kazdemu jest ciezko, wy tez musicie pracowac na opał.
Ja się wychowalam w patologicznej rodzinie i jest nas 4. Tylko jedna z nas poszla w slady rodzicow, a my chcemy miec normalna rodzine kochajaca bez patologii i to wszytsko zalezy od czlowieka. Matke ma szanowac, ale są granice. Teraz nosisz jego dziecko i masz byc dla niego najwazniejsza. Jestem z moim partnerem i nigdy do mnie źle sie nie odezwal i jego matka nas szanuje. Mamy z nia mieszkac od nowego roku i tu juz ustalamy i rozmawiamy żeby nie bylo pozniej takich sytuacji że ktoras z nas sie wpieprza do drugiej. Ja mam akurat tesciowa super kobiete, ale zawsze trzeba pogadac i kazda musi wiedziec gdzie jest jej miejsce, a ty jak nic nie zrobisz ztym to bedzie gorzej jeszcze bo bedzie coraz gorzej, jego matka bedzie sie starzec bedzie bardziej zrzedliwa i do was bedzie cisla, a nie do brata meza, nie wspomne że bedzie ci sie do dziecka wpieprzac a twoj bedzie jej bronil.
Rozpisalam się
Jestem taka, że jak mnie facet nie szanuje to mu dziekuję. Już tyle w życiu przeszłam pod każdym względem jaki jest zły na świecie, ze inna kobieta by się dawno poddała i kwiatki by wąchała od dołu, a mam dopiero 23lata i życie jeszcze przede mną.Little Frog, Malinowa Panienka, Macierzanka:), Z., Fidelissa lubią tę wiadomość
-
no to prawda - endokrynolog mówiła, że w II fazie cyklu nie wolno jeść słonego i ostrego...
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Magdas wrote:wróciłam
kurczę moje łakomstwo nie popłaciłomąż zrobił pastę jajeczną no ja ją uwielbiam niestety dzisiejsza wylądowała w toalecie
Driada0102, Macierzanka:), Z., Fidelissa lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
No no no...to się dziewczynki dziś rozbrykały...ledwo nadrobiłam
Podpisuję się pod tymi, które wspominały, że przede wszystkim rozmowa z mężem. U mnie to działa na zasadzie, że ewentualne uwagi konsultujemy wspólnie i każdy zwraca uwagę swoim rodzicom. I jeden stoi za drugim. Chociaż u mnie to moja mama uwielbia mojego męża. A mama mojego to czasami się coś tam wtrąci (chociaż zdarzyło się jej kilka razy przegiąć pałę).
Z tym sponsorowaniem brata to jest dla mnie chora sytuacja. Wiadomo, że trzeba sobie pomagać, ale nie utrzymywać darmozjada!
Postaraj się z nim porozmawiać na spokojnie, chociaż wydaje mi się, że masz dość wybuchowy charakter...powiedz mu jak się czujesz i że Ci przykro w takich sytuacjach
A tak na marginesie, to ja myślałam, że mnie dziś trafi, bo byliśmy w sklepie i mój tak pięknie dyrygował "zabierz to", "włóż to do koszyka", "podaj to", "zobacz"....normalnie całe zakupy mi mówił co mam do tego koszyka wkładać chociaż stał obok tego. No i też mi mówi co mam robić, bo tu okna może pomyć, albo w łazience coś. Ale jak się zabierze za sprzątanie to pucuje wszystko.Driada0102, Magdas, sara_nar, Macierzanka:), Z., Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Słuchajcie Panie Drogie - a co się dzieje z Laurą? Bo pisałam dziś do niej i rozumiem, że może w pracy albo coś... ale martwię się co u niej...[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Magdas wrote:nie wkręcajcie mi tu
bo i tak już znowu kupiłam test
ale schowałam w szufladzie co by nie rzucał się w oczy
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Malinowa Panienka wrote:Słuchajcie Panie Drogie - a co się dzieje z Laurą? Bo pisałam dziś do niej i rozumiem, że może w pracy albo coś... ale martwię się co u niej...
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
Magdas wrote:właśnie też się zastanawiałam co u Laury, Złotej i Bursztynka już dawno nie pisała
dżona lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Driada0102 wrote:hehe wczuł się chlop w magie swiat i zakupow ;p
Ale jadłam pierwsze w tym roku truskawki i były pyszne!
Mąż mówił, żeby jakieś ciasto może z nich zrobić albo coś, to mu powiedziałam, że chyba na mózg upadł i trzeba je zjeść nieprzetworzone, bo takie są najpyszniejszeDriada0102, Z., Fidelissa lubią tę wiadomość