X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) witam sie z kawka..i teraz ból głowy orzeszedł na brzuszek.. i to taki nie przyjemny..az mi gorąco co jakis czas ;/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    No wiec juz dzwonilam i pierwsze pytanie gina czy odczuwam jakies mdlosci i bole itp
    No i mam zrobic bete i znowu dzwonic kurcze ale ja nie mam zadnych mdlosci ani jakos nadzwyczajnie cycki mnie nie bola wiec watpie ale zrobie najwyzej bede wywolywac
    to jak u mnie - wyszedł mi cień cienia ale raczej pozostałość niż cokolwiek innego... nie cieszę się wcale i nie mam przeczucia, że jest tam ktoś jak ostatnio. czekam dalej a póki co mogę się spokojnie napić wina - może nie rano ale wieczorem :D

muszę dziś jechać kupić buty do chodzenia po górach na teraz bo mam takie do 5 stopni i do -35 stopni :D
    no i z mamą jedziemy lapa jej kupić bo jej się popsuł i awanti było, że jej się zawsze psuje kiedy zamknięte sklepy są :D

poza tym witam wszystkie i piję kawę i na 11 na masaż lecę bo plecy bolą :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to już 6tydzień ciąży u mnie :) Chhciałam zapytać kiedy mniej więcej objawy takie jak mdłości się nasilają?:) Wiem że każda ciąża jest inna ale ta orientacyjnie chciała bym wedzieć :) No i czy brak bólu podbrzusza jest zdrowym objawem ?? bo jeszcze tydzień temu pobolewało , a teraz tak lekko od czasu do czasu :) Dupka nie biorę i żadnych brudzen plamienn nie ma , więc chyba nie ma powodów do obaw??

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka wrote:
    Kochane to już 6tydzień ciąży u mnie :) Chhciałam zapytać kiedy mniej więcej objawy takie jak mdłości się nasilają?:) Wiem że każda ciąża jest inna ale ta orientacyjnie chciała bym wedzieć :) No i czy brak bólu podbrzusza jest zdrowym objawem ?? bo jeszcze tydzień temu pobolewało , a teraz tak lekko od czasu do czasu :) Dupka nie biorę i żadnych brudzen plamienn nie ma , więc chyba nie ma powodów do obaw??
    powiem Ci tak - nie czytaj nic, nie nakręcaj się i nie czekaj na objawy - każdy ma inaczej :) jednych boli innych nie. nie porównuj swojej ciąży do innej :) moja zdrowa rada.

jedyny objaw jaki Cię niepokoi to plamienia i krew - wtedy dzwonisz do gina albo jedziesz na IP.

Słońce nie stresuj się!!!

Fidelissa lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    powiem Ci tak - nie czytaj nic, nie nakręcaj się i nie czekaj na objawy - każdy ma inaczej :) jednych boli innych nie. nie porównuj swojej ciąży do innej :) moja zdrowa rada.

jedyny objaw jaki Cię niepokoi to plamienia i krew - wtedy dzwonisz do gina albo jedziesz na IP.

Słońce nie stresuj się!!!

Dzięki kochana, to moja pierwsza ciąża i strasznie przeżywam :) Wszyscy sie ze mnie śmieją właśnie że się naczytałam i niepotrzebnie nakręcam :) Czyli jedynym niepokojącym objawem są plamienia.. do gin mam 29/04 dopiero, a ja już bym chciała wiedzieć czy z maleństwem wszystko w porządku :)

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Żaba mnie rozszyfrowała już :)

Ja w Święta "nagrzeszyłam" okrutnie :D
    Pojadłam na cały miesiąc, ale moja mam tak pysznie gotuje, że się nie dało!!!
    Nawet ciasta opędzlowałam, a wczoraj podobnie jak dziewczyny bylismy na obiedzie u teściów i też się nie da odmówić! Ale powiem Wam, że po dwcóh miesiącach diety dałam sobie upust... dziś wracam do rzeczywistości :D

Little Frog, Z., Fidelissa, dżona lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, czekam na wiadomości z całą rzesztą tutaj,
    a w międyczasie będę robić jakieś śniadanko i kawkę, bo mi się pospało dzisiaj trochę... :)

Z. lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka wrote:
    Dzięki kochana, to moja pierwsza ciąża i strasznie przeżywam :) Wszyscy sie ze mnie śmieją właśnie że się naczytałam i niepotrzebnie nakręcam :) Czyli jedynym niepokojącym objawem są plamienia.. do gin mam 29/04 dopiero, a ja już bym chciała wiedzieć czy z maleństwem wszystko w porządku :)
    Będzie dobrze :) już serduszko usłyszysz :)

Mcierzanko człowiek musi inaczej się udusi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 10:01

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Dzień dobry :)
    Żaba mnie rozszyfrowała już :)

Ja w Święta "nagrzeszyłam" okrutnie :D
    Pojadłam na cały miesiąc, ale moja mam tak pysznie gotuje, że się nie dało!!!
    Nawet ciasta opędzlowałam, a wczoraj podobnie jak dziewczyny bylismy na obiedzie u teściów i też się nie da odmówić! Ale powiem Wam, że po dwcóh miesiącach diety dałam sobie upust... dziś wracam do rzeczywistości :D
    Ale to jest też dobre :D Żeby się metabolizm nie rozleniwił, to raz za czas taki szok, może wyjść na dobre :D

Macierzanka:), Z., dżona lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No obyście miały rację! Ale ja tak nigdy nie miałam! Rzuciłam się na jedzenie chyba przez tę dietę, ale ponoc na wyjeździe nie tuczy :D

Z., Little Frog lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    hej - piękny dzień u nas niestety bardzo nieładny - mieliśmy wypadek samochodowy rano :( kobieta wyjechała mi z podporządkowanej... nie zatrzymała się na znaku STOP tylko dojechała, zwolniła i prosto pod koła. niestety traf chciał, że jechaliśmy dużym terenowym autem a pani yarisem. ja mam zderzak podrapany i chyba nadpęknięty a pani nie ma auta. jechałam zgodnie z przepisami - 4,5 godziny czekaliśmy na policję... mówię Wam masakra od rana :(
    Malinowa Panienka wrote:
    Sara nigdy nie będzie już dobrze ale. Z czasem jest lżej. Przeczytaj u mnie na blogu list do mamusi. Pomoże Ci :)
    Malinowa ja czytalam przepiekne to jest...ryczalam jak bobr...
    Ania_84 wrote:
    CZeść dziewczynki :)

Ja tu chyba pierwszy raz :) ale stwierdziłam że od czasu do czasu mogę do Was zawitać :)
    no witamy kochana fajnie ze do nas zawitalas:D
    Malinowa Panienka wrote:
    Brak szacunku dla ludzi śpiących powtarzam to raz jeszcze. Chodzenie z nagłośnieniem i strzelanie z petard? Przepraszam najuprzejmiem ale dla mnie to jest przegiecie. Ja,nie zabraniam chodzić nikomu. Tylko,czemu rano i z takim hałasem?
    Moalinowa nie oburzaj sie tak tak jak mowi Anusia to jest raz do roku tak my chrzescijanie swietujemy zmartwychwstanie...i to wcale nie jest skierowane przeciwko ludziom odpoczywajacym i spiacym...ile razy burde robia pijani itd...popatrz co sie dzieje w sylwestra jakos nikt nie narzeka...to jest tylko jeden dzien musisz zrozumiec...moze i petardy to lekka przesada ale to naprawde jest raz w roku przezylas chyba co?
    Ania_84 wrote:
    wykluczyc to u mnei sie tez nieda..ale jak widze taka reakcje to po porpstu na kilka dni wykluczam to z jadlospisu :) poznie znowu :D

ja ogolnie wiekszos rzecyz zjem :D oprocz mleka..bleeeee nie trawie :) kefiru, maslanki, jogurtu naturalnego, flaków i strogonowa. :) eszte jakos przejjem :D
    hahahah a ja jestem wszytkozerna:D kiedys nie lubilam oliwek teraz tez za bardzo za nimi nie przepadam ale juz nie wydlubuje z potraw hehe
    Malinowa Panienka wrote:
    Ja obejrzałam film i całkiem mnie obudził :D

Oglądaliśmy horror Mama. Do połowy niezły później gorzej i na końcu dramat i typowe amerykańskie zakończenie :)

W związku z tym co napisałam - tak, jak mówiłam nie chciałam nikogo urazić a wyraziłam jedynie swoje zdanie.
    Osoby, które czują się urażone - przepraszam.
    Naprawdę nie myślałam, że podniesie się larum o to, że kogoś skrzywdziłam/obraziłam. Nie chciałam tego, nie chciałam wprowadzać wojny. Przykro mi, że tak wyszło.

Każdej z Was życzę powodzenia i doczekania się swojej Fasolki.

Zmarła moja znajoma i być może emocje ze środka nocy udzieliły mi się rano i popłynęłam :(
    Nie chciałam pisać o tym ale może spojrzycie inaczej na moje emocje - dziewczyna była w ciąży bliźniaczej i poczuła się źle, dostała duszności i serce się zatrzymało. Ani ona ani dzieci nie przeżyły.
    o zesz kur....masakra!!!!! bardzo ci wspolczuje...naprawde bardzo mi przykro...az mi ciarki na rekach wyskoczyly...
    wiesz nie wporwadzilas wojny tylko ostro napisalas...no ale wybaczamy...szanujemy sie przeciez nawzajem i kazda ma prawo wierzyc albo niewierzyc nasze zycie nasza sprawa prawda? tylko wyrazajmy swoje opinie tak delikatnie nie urazajac uczuc innych :D mysle ze damy rade:D
    Magdas wrote:
    A i jutro jade na bete jak dalej nic sie nie zmieni juz wczoraj bylam na 100% pewna,ze przyjdzie @ bo cycki mnie bolaly no ale cisza dalej
    to czekamy na wyniki kochana oby oby :D
    Lena87 wrote:
    Ja też będę oczekiwać na @ do końca tygodnia, zdecydowałam że wezmę duphaston, w końcu miałam Go brać na regulację cykli ;)

Najwyżej dostanę lekki ochrzan :O ale co tam .. już dość długo czekam ;)
    dokladnie :d chyba zrobilabym tak samo na twoim miejscu a widze u ciebie tempka ladnie do gory skoczyla:D
    Ania_84 wrote:
    Hej Monia :)
    A zawitałąm do Was :) teraz lece na 4 fronty :D
    Wieczornica, PLoty Wy i meskie sprawy :D
    i bardzo dobrze:D jak nam znikniesz bedziemy wiedzialy gdzie cie szukac :D
    Natka098 wrote:
    Powoli zaczynam się uzależniać od tego forum, zmykam się szykować, ale wieczorkiem znowu zajrze:) Miłego dnia
    i bardzo dobrze:D my tu wszytkie uzaleznione:D towarzystwo doborowe wiec jakzeby inaczej :D
    Ania_84 wrote:
    mnie to juz tak uzaleznilo ze próbowałam po tym jak dostalismy wyniki meza calkiem odstawic forum .. ale nie potrafilam.. wiedzialam ze w najblizszym czasie naturalnie nie maszns na zielona krope. ale brakowalo mi kilku osobek :) i ciaglego kontaktu :)
    to jak u mnie:D i mimo wszytko nie trace nadzieii...raz jest lepiej raz gorzej ale trzymac sie trzeba:D
    Ania_84 wrote:
    Mam nadzieje ze sie uda :)
    9 maja gentyka .. :) pozniej 8 tyg czekania.. nastepnie biopsja.. i wteyd jesli cos znajdziemy ..szykowanie do ICSI :)
    a co to takiego?
    przedszkolanka:) wrote:
    Cześc Kobity :)

pytałam u Nas ale tutaj też zapytam - wybaczcie :*

Ostatnio byłam u lekarza i 1,5tyg.przed owu miałam pęcherzyk 12mm i endo 6,3 , lekarka powiedziała,że ładne (to było 14.04) owu mam mieć 25.04 czy nie za duży będzie pęcherzyk wtedy? Dodam że ani sluz ani żadnych bóli nie mam a wcześniej zawsze czułam...dziwne to , bo pije siemie a tu nic...

Wesołych nadal ;*
    a za co ty chcesz otrzymac wybaczenie? bo nie rozumiem :D widze ze juz ci dzieczyny odpowiedzialy:D ja za bardzo sie na tym nie znam:Do kurcze ale dobrze ze niema stra w ludziach ze tak powiem auto rzecz nabyta...najwazniejsze ze wszycy zyja...ludzie strasznie nieostroznie jezdza masakra...
    Little Frog wrote:
    Aniu, super fotki :)

Malinowa, to szczęście w nieszczęściu, że tylko tak się to skończyło.

Ja jednak zaliczyłam dziś spacer, zamówiliśmy pizzę (ot taki świąteczny klimacik) i mąż mi zrobił masaż, chociaż momentami miałam wrażenie, że się na mnie wyżywał ;)
    ty jestes dobra hahaha ale sie usmialam oczywiscie z tego ze masaz z przyjemnosci przerodzil sie w wyzywanie ehehe:D
    potforzasta wrote:
    Moja temp dzisiaj zaszalała a raczej nie dzisiaj tylko w ogóle w tym cyklu :/ Leci ładnie w kulki. Jednak owu nie będzie z tego.

A tak w ogóle to witam bo jeszcze się nie przywitałam :)
    ja myslalam ze mialam ovu a tu wychodzi ze jednak jej jescze nie bylo cieakwe czy sie w ogole pojawi i czy znowu sie cykl nie wydluzy...nie wiem chya zrezygnuje z prowadzenia wykresu az do ponownych badan...tylko szkoda mi termometra hehe bo w koncu taki fajny trafilam hehe:D
    sara_nar wrote:
    Malinowa kiedy test powtarzasz ??
    A mi jakoś niedobrze i spać nie mogę, a M. za to zachorował, jego kaszel mnie przeraża, oby z tego zapalenia płuc nie było. Ale żeby do lekarza jutro iść to mowy nie ma :(
    Misty to fajnie. Jak to się mówi, w kupie siła :) swoją drogą niespotykane żeby w rodzinie w tym samym czasie ciąża bliźniacza była.
    Heh a my będąc w piątek na cmentarzu u mojej mamy mijaliśmy parę, która spotkała znajomych i oznajmili, że spodziewają się dziecka. Akurat jak przechodziliśmy, to to powiedzieli i słychać było gratulacje. Myślałam, że się pobeczę, tak mi ciężko było ;(
    kochana trzymaj sie jakos musisz...czas leczy rany...

jestem ale juz mykam bo sie spoznie do pracy a jeszzce w pizamce:D bede wieczrkiem moze bo kolezanka ktorej dluuugo nie bylo zawitala do domu i planuje sie z nia spotkac:D buziaczki dziewczynki

Z., Little Frog, dżona lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchaj słyszałam, że z ostatnich kilku dni w cycki szło!!!

Z. lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka mąż tej kobiety powiesił się w nocy... jakiś dramat :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - ICSI to in vitro - tyle ze plemnik do komorki zostaje wprowadzony do srodka komorki..a zwykle in vitro plega na umieszczeniu komorki jajowaj wsrod plemnikow .. i same robia co maja robic..jednak jesli jest malo plemnikow ..albo pobrane sa z jader lub najadzrzy ..zwykle nie sa na tyle silne zeby samodzielnie zaplodnic komorke ;)
    i pomagaja plemniczkowi poprzez wstrzykniecie go juz do komorki :)

Malinowa Panienka, dżona lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    matko ... :(

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa to straszna tragedia... :(

1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    to faktycznie....cos okropnego...az slow mi brakuje

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Kasia - ICSI to in vitro - tyle ze plemnik do komorki zostaje wprowadzony do srodka komorki..a zwykle in vitro plega na umieszczeniu komorki jajowaj wsrod plemnikow .. i same robia co maja robic..jednak jesli jest malo plemnikow ..albo pobrane sa z jader lub najadzrzy ..zwykle nie sa na tyle silne zeby samodzielnie zaplodnic komorke ;)
    i pomagaja plemniczkowi poprzez wstrzykniecie go juz do komorki :)
    yhy widze ze bardzo malo wiem na ten temat ale narazie ne chce wiedziec wiecej hehe jak przyjdzie na to pora to pewnie beda mi przydatne takie info heheD:D

Ania_84, Lena87 lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziewczyny jade do pracy takze miloego dnia i dow ieczorka:D

Ania_84, dżona lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do duphka, to ja przy 27 dniowych cyklach miałam nakaz brać go od 17 przez 10 dni, bo ponoć wcześniej mógłby zablokować owulkę...

Misty, wesoło macie w rodzinie :)
    P.S. Cieszę się, że wróciliście do nas szczęśliwie :)

simcat, ja też w Święta zapomniałam trochę o zmartwieniach, ale w międzyczasie dowiedziałam się o kilku ciążach... i oczywiście w ukryciu popłakałam sobie, że to znowu nie ja

Sara, ja też mam jakieś tam emocje na widok byłego, ale ciężko mi nazwać co to jest... Natomiast kocham mojego męża najbardziej na świecie! I czasem mam takie dni, że mam wrażenie, że go kocham coraz bardziej! :)

Aniu84, witam Cię :)

Z. Ciebie też gdzieś widzę :)

Monia, to odchudzamy się razem po Świętach :)

Kasia, Ty dzisiaj wolne? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 10:27

Z., Little Frog, dżona lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ