X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie przed owulką temp przeważnie spada.
    Jutro wzrośnie albo pojutrze :) nie stresuj sie tym tak bo odgonisz owulke :)
    a tak wogóle to hej wszystkim :D
    miłego dnia.

AnusiaM, Lena87 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś 4 dc i jeszcze sie męcze z @ i będe jeszcze z 2 dni .
    Popołudniu urodzinki a jutro wyjeżdżam z męzusiem na 3 dni troche odpocząć :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia test owu poytywny czyli w ciągu 36 h powinno dojść do owu przed owu jest spadek wiec pewnie dzis moze dojść do iwulki spokojnie pmietaj ze temp skoczyć moze dopiero po 3 dniach :-D

AnusiaM lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzisiaj zły humor i pewnie przez to sie niecierpliwie
    boje się ze mam gruczolaka w przysadce mózgowej i bromergon do końca życia :( kuzynka bierze od 15 lat bo ma gruczolaka. musze zrobić rezonans magnetyczny ;(

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia....sory ale nie wkrecaj sobie roznych chorob...to ze kuzynka ma nie znaczy ze ty tez mozesz miec ...jak cie to meczy to rob badania...bedziesz miala pewnosc...ja tez jak mi sie @ sozniala to wymyslalam gozy torbiele itd...takze spokojnie nie wyrokujmy przez jakimikowiek badaniami...

Ania_84 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się nakręcać, że będzie źle, ja sobie chorób nie wymyślam, ale jedna część mnie boi się że może się nie udać, a druga mówi że musi. Znalazłam u siebie tylko jednego ginekologo-endokrynologa, wcześniej chodziłam do innego ale go nie lubię i nie wiem czy nawet jeszcze przyjmuje, bałam się go, był nieprzyjemny i niedostępny, a chyba w tym temacie trzeba się czuć komfortowo. Miałam nadzieje, że przyjdzie @ zrobię badania i z nimi pójdę, ale widzę, że nie ma co czekać.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnusiaM wrote:
    mam dzisiaj zły humor i pewnie przez to sie niecierpliwie
    boje się ze mam gruczolaka w przysadce mózgowej i bromergon do końca życia :( kuzynka bierze od 15 lat bo ma gruczolaka. musze zrobić rezonans magnetyczny ;(
    Anus spokojnie nie przesadzaj wszytskiego :)
    to z ekuzynka ma nie znacyz ze Ty musisz miec ;)
    na pewno bedzie wszytsko dobrze :)

Kaśka28 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia, masz test pozytywny na ovu więc połowa sukcesu jest. I serduszkować trzeba, z resztą widzę na wykresie, że nie brakuje serduch :) A tempką się nie przejmuj, bo na nią wpływa dużo czynników zewnętrznych. Zwłaszcza, że widzę że nie mierzysz rano i każda jest o innej godzinie...

Ania_84, Lena87 lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Anusia....sory ale nie wkrecaj sobie roznych chorob...to ze kuzynka ma nie znaczy ze ty tez mozesz miec ...jak cie to meczy to rob badania...bedziesz miala pewnosc...ja tez jak mi sie @ sozniala to wymyslalam gozy torbiele itd...takze spokojnie nie wyrokujmy przez jakimikowiek badaniami...
    a przez co mnie non stoop głowa boli? tabletki nie działają, idzie oszaleć z bólu
    kuzynka ma tak samo
    endokrynolog dał skierowanie na rezonans jak w tym cyklu się nie uda to pójde się zapisać , juz byłam zapisana i czekałam od sierpnia do stycznia a jak przyszła moja kolej to zrezygnowałam bo byłam akurat po monitoringu, pecherzyk pękł i gin stwierdził że rezonans i wpuszczanie kontrastu w żyły nie sprzyja zagnieżdżeniu i zrezygnowałam
    co chwile z czegoś rezygnuje bo może akurat się udao i co miesiąc nic :(

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia, a może głowa to nerwobóle? Stres albo coś. Moja szefowa takie napięciowe ma i tabletki jej nie pomagają a tk głowy robiła i ma w porządku. Ból głowy może być też przez uszkodzenia kręgów szyjnych, tak z kolei moja mama ma i tabletki w razie ataku jej nie pomagają.
    Nie nastawiaj się na gruczolaka, a nawet jeśli to nie koniec świata.

A na prawdę uwierz mi że stres nie sprzyja poczęciu. To wróg numer jeden.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia bole glowy sa dosc czestym schorzeniem.. wiem co mowie bo akurat to przechodze nagminnie.. ;)
    po pierwsze dlatego ze siedze przed kompem w pracy ... moje kregi szyjne sa do ban..nawet neurolog jak doknal moich miesni szyjnych to powiedzial ze nie dziwi sie czmeu mnei lowa boli...
    po drugie niskie cisnienie
    po trzecie stres - co sprzyje bolom migrenowym
    po czwarte padaczka ( w moim przypadku)
    mialam robiony rezonans, Tomografie nic nie wykazalo oproc zmalej torbielki ktoa mam od malego :)

lekarz chciel mi dac nawet prochy ale jak ulyszal ze sie staramy to powiedzial z enie ma sensu i dal skierownie na masaze i fizjoterapie ;) pmoglo i to bardzo..basen.. :)

Nie nakrecaj sie na gruczolaka.. bo nie tedy droga zrob najpierw wszytskie potzrzebne badania.. wg mnie poswiec jeden miesiac na zbadanie siebie zebys byla spokojna wze wsyztsko jest ok :)

a wtedy zrelaksuj sie i zobaczysz w najmniej oczekiwanym mmencie II sie pojawia :)

Jelsi masz jakiekolwiek watpliwosci co do bolw glowy idz do neurologa a nie endokrynologa :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania84 Mi też @ daje popalić i to ostro, nie dość że się spóźniła to takie jazdy Mi robi :/ .. Boli w cholerę a leci jak by kran odkręcili wrrrr ..
    Do tego kolejna opryszczka wyszła tym razem na ustach i mam już dzisiaj dość :/

Pogoda nie działa nastrojowo wręcz przeciwnie ..

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi troche po prochach ustalo ;/

na dodake mam uczucie jakbym niala miesnie nadciagniete na brzuchu a nie przypominam zebymcos nosila ciezkiego ..ale moze nie pamietam ;D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Lena ,współczuję. Oby @ szybko poszła.
    U mnie dzisiaj nocka w pracy. M. się na mnie wkurzył, bo spałam do 14 a mieiśmy jechać do mego dziadka, bo miał drzewo przewieźć z moim tatą, więc kazałam mu samemu jechać. Nie pojechał a później pretensje, bo nie pojechał dlatego, że spałam. Masakra.

Wczoraj okazało się, że mój M. poznał jednak moją mamę.
    Montował szafę u kobiety, która mówi do niego, a pan pracował kiedyś w fabryce mebli ? Na co mój M, że tak ale to tylko przez wakacje i dawno temu bo ok. roku 96 - 97. A ta kobieta, mówi, że pamięta go bo razem pracowali. Więc mój M. mówi, że Ś.P. teściowa też pracowała w Forte. Na co ona, że Teresa.Bo tylko jedna kobieta z tego działu zmarła i mówi, że razem pracował i to właśnie ona pomagała na początku mu :) a M. ostatnio jeszcze do mnie mówił, że pamięta kobietę, która mu pomagała jak przyszedł do pracy i że to chyba moja mama była.
    Ja miałam wtedy 7-8 lat, ale jednak moja mama poznała zięcia :)a M. teściową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 19:26

Kaśka28, Natka098, Lena87 lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Anusia bole glowy sa dosc czestym schorzeniem.. wiem co mowie bo akurat to przechodze nagminnie.. ;)
    po pierwsze dlatego ze siedze przed kompem w pracy ... moje kregi szyjne sa do ban..nawet neurolog jak doknal moich miesni szyjnych to powiedzial ze nie dziwi sie czmeu mnei lowa boli...
    po drugie niskie cisnienie
    po trzecie stres - co sprzyje bolom migrenowym
    po czwarte padaczka ( w moim przypadku)
    mialam robiony rezonans, Tomografie nic nie wykazalo oproc zmalej torbielki ktoa mam od malego :)

lekarz chciel mi dac nawet prochy ale jak ulyszal ze sie staramy to powiedzial z enie ma sensu i dal skierownie na masaze i fizjoterapie ;) pmoglo i to bardzo..basen.. :)

Nie nakrecaj sie na gruczolaka.. bo nie tedy droga zrob najpierw wszytskie potzrzebne badania.. wg mnie poswiec jeden miesiac na zbadanie siebie zebys byla spokojna wze wsyztsko jest ok :)

a wtedy zrelaksuj sie i zobaczysz w najmniej oczekiwanym mmencie II sie pojawia :)

Jelsi masz jakiekolwiek watpliwosci co do bolw glowy idz do neurologa a nie endokrynologa :)
    Bursztynka wrote:
    Anusia, a może głowa to nerwobóle? Stres albo coś. Moja szefowa takie napięciowe ma i tabletki jej nie pomagają a tk głowy robiła i ma w porządku. Ból głowy może być też przez uszkodzenia kręgów szyjnych, tak z kolei moja mama ma i tabletki w razie ataku jej nie pomagają.
    Nie nastawiaj się na gruczolaka, a nawet jeśli to nie koniec świata.

A na prawdę uwierz mi że stres nie sprzyja poczęciu. To wróg numer jeden.

Oczywiście Kochane obydwie macie racje że to nie musi być gruczolak ale u mnie może być to rodzinne :( mojego tate w młodości też męczyły bardzo mocne bóle głowy, ale facetowi nikt prolaktyny nie badał, taty siostra długo się o dzieci starała 2 albo 3 razy poroniła (w tych czasach jej tez nikt prolaktyny nie badał) a kuzynka od taty brata ma gruczolaka,,, to tak jakby wszystko powiązane ze sobą...

<3 dzisiaj nie było bo mąż mnie denerwował :( dopiero teraz jechał do pracy a cały dzień siedzieliśmy w domu :( jak w niedziele i swieta jest w pracy to ja siedzie w domu, jak jest w domu to i tak siedzimy ;/ czyli wychodzi na to że obojetnie czy jest czy go nie ma bo i tak w domu siedzimy :(

może <3 jutro a może plemniczki przetrwały i czekały od wczoraj wieczora na owulacje? ahh co ma być to będzie :(

zawsze owu była z prawego jajnika , jak miałam monitoring to się wiedziało a teraz nie wiadomo a mam dzisiaj ból lewego jajnika jakby kto mi szpile wbijał, prawy udrozniony to sie lewy do owulacji wziął??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 19:40

• Anutka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wy to czujecie z którego jajnika było owu ??? mi pikają obydwa :D

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Badacze podają różne możliwości: przekrwienie jajowodu, nagromadzenie się w nim śluzu, który pozwala swobodnie przemieszczać się plemnikom; może być wynikiem gwałtownego pulsowania jajowodów w okolicy owulacji, które to przesuwa komórkę jajową w kierunku macicy; inna hipoteza mówi o gwałtownym napinaniu się otoczki jajnika, na skutek szybkiego wzrostu pęcherzyka; podaje się także, że w czasie samego uwalniania komórki jajowej z pęcherzyka, mogą pękać małe, powierzchniowe naczynia krwionośne i właśnie to powoduje dyskomfort; ból może być również wynikiem przejściowego podniesienia się poziomu estrogenów;

po porstu teraz po owulce jajowody pomagaja sie komorce jajowej przedosta sie do macicy :)

Kaśka28 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dzis z ciekawosci sprawdzilam

Znamy sie z moim M 2001 dni :D
    A po slubie jestesmy 581 dni ;D

Malenq, Little Frog, Lena87 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    jak wy to czujecie z którego jajnika było owu ??? mi pikają obydwa :D
    Ja odczuwam podczas owulki bardziej uporczywy bol jajnika przed a pozniej w tej strony czuje jakbym yla taka napieta napompowana :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia nie obraz sie na mnie za to co teraz napisze ale moze ty najpierw doprowadz siebie do ladu...w sesnie rozwiej watpliwosci co do domniemanego gruczolaka...i mysle ze moze popracujcie nad zblizeniem sie do siebie bo z tego co piszesz to <3 jakby z musu...klocicie sie jednego dnia drugiego <3 trzeciego znowu klotnia...moze powinniscie spedzic wiecej czasu ze soba tak tylko dla siebie a nie z zamiarem splodzenia dziecka? wyjedzcie na weekend odpocznijcie od tego wszytkiego...co?

Ania_84, Misty87, sara_nar, Lena87 lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ