Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Anusia test owu poytywny czyli w ciągu 36 h powinno dojść do owu przed owu jest spadek wiec pewnie dzis moze dojść do iwulki spokojnie pmietaj ze temp skoczyć moze dopiero po 3 dniach
AnusiaM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anusia....sory ale nie wkrecaj sobie roznych chorob...to ze kuzynka ma nie znaczy ze ty tez mozesz miec ...jak cie to meczy to rob badania...bedziesz miala pewnosc...ja tez jak mi sie @ sozniala to wymyslalam gozy torbiele itd...takze spokojnie nie wyrokujmy przez jakimikowiek badaniami...
Ania_84 lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualnyNie ma co się nakręcać, że będzie źle, ja sobie chorób nie wymyślam, ale jedna część mnie boi się że może się nie udać, a druga mówi że musi. Znalazłam u siebie tylko jednego ginekologo-endokrynologa, wcześniej chodziłam do innego ale go nie lubię i nie wiem czy nawet jeszcze przyjmuje, bałam się go, był nieprzyjemny i niedostępny, a chyba w tym temacie trzeba się czuć komfortowo. Miałam nadzieje, że przyjdzie @ zrobię badania i z nimi pójdę, ale widzę, że nie ma co czekać.
-
AnusiaM wrote:mam dzisiaj zły humor i pewnie przez to sie niecierpliwie
boje się ze mam gruczolaka w przysadce mózgowej i bromergon do końca życiakuzynka bierze od 15 lat bo ma gruczolaka. musze zrobić rezonans magnetyczny ;(
to z ekuzynka ma nie znacyz ze Ty musisz miec
na pewno bedzie wszytsko dobrzeKaśka28 lubi tę wiadomość
-
Anusia, masz test pozytywny na ovu więc połowa sukcesu jest. I serduszkować trzeba, z resztą widzę na wykresie, że nie brakuje serduch
A tempką się nie przejmuj, bo na nią wpływa dużo czynników zewnętrznych. Zwłaszcza, że widzę że nie mierzysz rano i każda jest o innej godzinie...
Ania_84, Lena87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaśka28 wrote:Anusia....sory ale nie wkrecaj sobie roznych chorob...to ze kuzynka ma nie znaczy ze ty tez mozesz miec ...jak cie to meczy to rob badania...bedziesz miala pewnosc...ja tez jak mi sie @ sozniala to wymyslalam gozy torbiele itd...takze spokojnie nie wyrokujmy przez jakimikowiek badaniami...
kuzynka ma tak samo
endokrynolog dał skierowanie na rezonans jak w tym cyklu się nie uda to pójde się zapisać , juz byłam zapisana i czekałam od sierpnia do stycznia a jak przyszła moja kolej to zrezygnowałam bo byłam akurat po monitoringu, pecherzyk pękł i gin stwierdził że rezonans i wpuszczanie kontrastu w żyły nie sprzyja zagnieżdżeniu i zrezygnowałam
co chwile z czegoś rezygnuje bo może akurat się udao i co miesiąc nic
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Anusia, a może głowa to nerwobóle? Stres albo coś. Moja szefowa takie napięciowe ma i tabletki jej nie pomagają a tk głowy robiła i ma w porządku. Ból głowy może być też przez uszkodzenia kręgów szyjnych, tak z kolei moja mama ma i tabletki w razie ataku jej nie pomagają.
Nie nastawiaj się na gruczolaka, a nawet jeśli to nie koniec świata.
A na prawdę uwierz mi że stres nie sprzyja poczęciu. To wróg numer jeden. -
Anusia bole glowy sa dosc czestym schorzeniem.. wiem co mowie bo akurat to przechodze nagminnie..
po pierwsze dlatego ze siedze przed kompem w pracy ... moje kregi szyjne sa do ban..nawet neurolog jak doknal moich miesni szyjnych to powiedzial ze nie dziwi sie czmeu mnei lowa boli...
po drugie niskie cisnienie
po trzecie stres - co sprzyje bolom migrenowym
po czwarte padaczka ( w moim przypadku)
mialam robiony rezonans, Tomografie nic nie wykazalo oproc zmalej torbielki ktoa mam od malego
lekarz chciel mi dac nawet prochy ale jak ulyszal ze sie staramy to powiedzial z enie ma sensu i dal skierownie na masaze i fizjoterapiepmoglo i to bardzo..basen..
Nie nakrecaj sie na gruczolaka.. bo nie tedy droga zrob najpierw wszytskie potzrzebne badania.. wg mnie poswiec jeden miesiac na zbadanie siebie zebys byla spokojna wze wsyztsko jest ok
a wtedy zrelaksuj sie i zobaczysz w najmniej oczekiwanym mmencie II sie pojawia
Jelsi masz jakiekolwiek watpliwosci co do bolw glowy idz do neurologa a nie endokrynologa -
nick nieaktualnyAnia84 Mi też @ daje popalić i to ostro, nie dość że się spóźniła to takie jazdy Mi robi
.. Boli w cholerę a leci jak by kran odkręcili wrrrr ..
Do tego kolejna opryszczka wyszła tym razem na ustach i mam już dzisiaj dość
Pogoda nie działa nastrojowo wręcz przeciwnie ..
-
no mi troche po prochach ustalo ;/
na dodake mam uczucie jakbym niala miesnie nadciagniete na brzuchu a nie przypominam zebymcos nosila ciezkiego ..ale moze nie pamietam -
Hej kochane.
Lena ,współczuję. Oby @ szybko poszła.
U mnie dzisiaj nocka w pracy. M. się na mnie wkurzył, bo spałam do 14 a mieiśmy jechać do mego dziadka, bo miał drzewo przewieźć z moim tatą, więc kazałam mu samemu jechać. Nie pojechał a później pretensje, bo nie pojechał dlatego, że spałam. Masakra.
Wczoraj okazało się, że mój M. poznał jednak moją mamę.
Montował szafę u kobiety, która mówi do niego, a pan pracował kiedyś w fabryce mebli ? Na co mój M, że tak ale to tylko przez wakacje i dawno temu bo ok. roku 96 - 97. A ta kobieta, mówi, że pamięta go bo razem pracowali. Więc mój M. mówi, że Ś.P. teściowa też pracowała w Forte. Na co ona, że Teresa.Bo tylko jedna kobieta z tego działu zmarła i mówi, że razem pracował i to właśnie ona pomagała na początku mua M. ostatnio jeszcze do mnie mówił, że pamięta kobietę, która mu pomagała jak przyszedł do pracy i że to chyba moja mama była.
Ja miałam wtedy 7-8 lat, ale jednak moja mama poznała zięcia :)a M. teściową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 19:26
Kaśka28, Natka098, Lena87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Anusia bole glowy sa dosc czestym schorzeniem.. wiem co mowie bo akurat to przechodze nagminnie..
po pierwsze dlatego ze siedze przed kompem w pracy ... moje kregi szyjne sa do ban..nawet neurolog jak doknal moich miesni szyjnych to powiedzial ze nie dziwi sie czmeu mnei lowa boli...
po drugie niskie cisnienie
po trzecie stres - co sprzyje bolom migrenowym
po czwarte padaczka ( w moim przypadku)
mialam robiony rezonans, Tomografie nic nie wykazalo oproc zmalej torbielki ktoa mam od malego
lekarz chciel mi dac nawet prochy ale jak ulyszal ze sie staramy to powiedzial z enie ma sensu i dal skierownie na masaze i fizjoterapiepmoglo i to bardzo..basen..
Nie nakrecaj sie na gruczolaka.. bo nie tedy droga zrob najpierw wszytskie potzrzebne badania.. wg mnie poswiec jeden miesiac na zbadanie siebie zebys byla spokojna wze wsyztsko jest ok
a wtedy zrelaksuj sie i zobaczysz w najmniej oczekiwanym mmencie II sie pojawia
Jelsi masz jakiekolwiek watpliwosci co do bolw glowy idz do neurologa a nie endokrynologaBursztynka wrote:Anusia, a może głowa to nerwobóle? Stres albo coś. Moja szefowa takie napięciowe ma i tabletki jej nie pomagają a tk głowy robiła i ma w porządku. Ból głowy może być też przez uszkodzenia kręgów szyjnych, tak z kolei moja mama ma i tabletki w razie ataku jej nie pomagają.
Nie nastawiaj się na gruczolaka, a nawet jeśli to nie koniec świata.
A na prawdę uwierz mi że stres nie sprzyja poczęciu. To wróg numer jeden.
Oczywiście Kochane obydwie macie racje że to nie musi być gruczolak ale u mnie może być to rodzinnemojego tate w młodości też męczyły bardzo mocne bóle głowy, ale facetowi nikt prolaktyny nie badał, taty siostra długo się o dzieci starała 2 albo 3 razy poroniła (w tych czasach jej tez nikt prolaktyny nie badał) a kuzynka od taty brata ma gruczolaka,,, to tak jakby wszystko powiązane ze sobą...
dzisiaj nie było bo mąż mnie denerwował
dopiero teraz jechał do pracy a cały dzień siedzieliśmy w domu
jak w niedziele i swieta jest w pracy to ja siedzie w domu, jak jest w domu to i tak siedzimy ;/ czyli wychodzi na to że obojetnie czy jest czy go nie ma bo i tak w domu siedzimy
możejutro a może plemniczki przetrwały i czekały od wczoraj wieczora na owulacje? ahh co ma być to będzie
zawsze owu była z prawego jajnika , jak miałam monitoring to się wiedziało a teraz nie wiadomo a mam dzisiaj ból lewego jajnika jakby kto mi szpile wbijał, prawy udrozniony to sie lewy do owulacji wziął??Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 19:40
-
"Badacze podają różne możliwości: przekrwienie jajowodu, nagromadzenie się w nim śluzu, który pozwala swobodnie przemieszczać się plemnikom; może być wynikiem gwałtownego pulsowania jajowodów w okolicy owulacji, które to przesuwa komórkę jajową w kierunku macicy; inna hipoteza mówi o gwałtownym napinaniu się otoczki jajnika, na skutek szybkiego wzrostu pęcherzyka; podaje się także, że w czasie samego uwalniania komórki jajowej z pęcherzyka, mogą pękać małe, powierzchniowe naczynia krwionośne i właśnie to powoduje dyskomfort; ból może być również wynikiem przejściowego podniesienia się poziomu estrogenów;
po porstu teraz po owulce jajowody pomagaja sie komorce jajowej przedosta sie do macicyKaśka28 lubi tę wiadomość
-
hehe dzis z ciekawosci sprawdzilam
Znamy sie z moim M 2001 dni
A po slubie jestesmy 581 dniMalenq, Little Frog, Lena87 lubią tę wiadomość
-
Anutka wrote:jak wy to czujecie z którego jajnika było owu ??? mi pikają obydwa
-
Anusia nie obraz sie na mnie za to co teraz napisze ale moze ty najpierw doprowadz siebie do ladu...w sesnie rozwiej watpliwosci co do domniemanego gruczolaka...i mysle ze moze popracujcie nad zblizeniem sie do siebie bo z tego co piszesz to
jakby z musu...klocicie sie jednego dnia drugiego
trzeciego znowu klotnia...moze powinniscie spedzic wiecej czasu ze soba tak tylko dla siebie a nie z zamiarem splodzenia dziecka? wyjedzcie na weekend odpocznijcie od tego wszytkiego...co?
Ania_84, Misty87, sara_nar, Lena87 lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️