Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanko, żurek wczoraj był jeszcze świeżo ugotowany. Ale dziś zjedliśmy i jest superaśny! I to mój pierwszy w życiu :D mąki tam dużo nie było - 1 łyżka mąki na cały garnek!

My wróciliśmy po spacerku po kościele. Miał być dłuższy ale wieje strasznie w twarz :) u mnie dziś gulasz, ziemniaczki i sałata ze śmietaną.

Z. masz serducha przed skokiem to dobrze, teraz trzeba niestety założyć zbroję cierpliwości i czekać na szczęście.

Macierzanka:), Z., Kaśka28, Ania07, Fidelissa lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, chyba już się nie załapałam na Twoją kawkę... :)

U mnie na obiad dzisiaj znów była ryba, z kaszą gryczaną.
    Jak czytam o tych Waszych ziemniakach to dostaję ślinotoku, ale wytrwam!!! Obiecałam sobei i muszę. Minęły dopiero trzy tygodnie, ale już widzę różnicę. Brzuch wyraźnie się skurcza :D

Agrafka, trzymaj się tam! Myślę, że bijące sreduszko rekompensuje wszystkie dolegliwości :)

Hej Laura! Co za film oglądałaś?

Anusia, powstrzymaj się proszę od robienia tych testów, bo strasznie sobie wpływasz na psychikę. Wiem, że mi może łatwo mówić, ale jak się tak spinamy, to włączamy sobie jescze większą blokadę! <3

A swoją drogą Z. ma rację, człowiek czasem jak sobie popłacze to wraz z łzami odchodzą wszelkie negatywne emocje!

Rudasku, fajne wyniki USG. No a niestety z tymi karteczkami to wszędzei tak jest. Lekarze mają limity z NFZtu a poza tym jak lekarz nie ma umowy z nimi podpisanej to za wszystko trzeba płacić. Ja aż się boje pomyśłeć ile juz wydałam do tej pory na te badania...

Misty ja odstawię termometr... tylko w sumie jak tu wchodziłam i się logowałam to z myślą, żeby bliżej poznać swój organizm i miałam w planie zrobić z 12 wykresów. Zresztą ja w ogóle czasem jestem inna. W goóle mnie wkresy nie nakręcają... bardziej otaczający mnie świat...

Bursztynko, ja też miałam po kościele w planach spacer, ale tak leje, że to jest do D. nie podobne. Też sobie siedziałam w piżamce, ale obiecałam teściowej, że wpadnę na kawę, więc wszem i wobec wychodzę...

Z., Little Frog, Ania07 lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tutaj też napiszę może któraś się zna :D
    Miałam badaną prolaktynę i progesteron, obie wyszły za wysoko

Progesteron norma 1,2-15,9 a ja mam 22,60
    Prolaktyna minimalnie wyżej bo norma 5,18-26,53 a ja mam 27,27

Nie wiem co o tym myśleć, miała tak któraś ?

nxbhnwz.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JENY. Tak wieje, że mam wrażenie, że zaraz mi dach ściągnie z domu :O MASAKRA

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny propo badań - poszukajcie jakiegoś większego laboratorium - sieciówki, np DIAGNOSTYKA www.diag.pl. U mnie w takim albo ceny są niższe niż w prywtnych małych labo. Za hormon z kartą stałego klienta płacę 19zł. i wyniki mam w necie tego samego dnia wczesnym popołudniem.

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam że ten żel conceive plus jest w dobrej cenie w superpharmie a u mnie za tydzień otwarcie w Lublinie. Kupię i będzie ślizg jak ta lala :)

Little Frog, Lena87, Ania07, Fidelissa lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Wyczytałam że ten żel conceive plus jest w dobrej cenie w superpharmie a u mnie za tydzień otwarcie w Lublinie. Kupię i będzie ślizg jak ta lala :)

A w jakiej mniej więcej cenie takie cuda? :)
    Wcześniej nie zwracałam uwagi na tego typu rzeczy, ale może jak nie wypali w tym cyklu to warto by wziąć pod uwagę :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża tubka 60-70 zeta albo 3 apliaktory za około 35. Plus koszty wysyłki albo można poszukać w aptekach. Ja w tym cyklu mam mega sucho, buuu :/

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Duża tubka 60-70 zeta albo 3 apliaktory za około 35. Plus koszty wysyłki albo można poszukać w aptekach. Ja w tym cyklu mam mega sucho, buuu :/

Droogo O.o
    U mnie w tym miesiącu też sucho... A zawsze "pływałam" i nie wiem co się dzieje. Miejmy nadzieję, że mimo tych anomalii uda nam się "przyfasolić" :)
    Kiedy przypada Ci ewentualny test? Ja będę robić w prima aprilis jak @ nie przyjdzie...

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. my równo idziemy więc testowanie też na koniec m-ca.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Z. my równo idziemy więc testowanie też na koniec m-ca.

Zawsze to raźniej :)
    Poproszę o relację jak się sprawdza ten żel jak już wypróbujesz :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Laura Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 20:41

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, w którym dniu badałaś progesteron?
    Na prolaktynie się nie znam, ale ja miałam progesteron w 7dpo 24, ale normę podaną miałam do 27.

Chciałam się zdrzemnąć, ale już odebrałam 3 telefony i muszę śmigać do pracy :( Buuuu!
    Ogarnę psy i spadam na koncert, i nikt mnie z niego nie wyrwie!

A co do żelu, to ja zaskoczyłam właśnie w cyklu, w którym używałam conceive. A wcześniej susza, bez śliny ani rusz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 15:29

Kaśka28, Ania07, Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, miłego koncertu, chociaż nie sądzę, żeby mogło być inaczej :D
    Z. normalnie nie mogę z tego batmana. Jak mąż się obudzi, to mu przeczytam :D Hahahaha :D
    Ja się napaliłam, że pojedziemy na sklepy i butki jakieś kupię, a tu dupa....no cóż, może jutro się uda :)

Z., Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Niecierpliwa, w którym dniu badałaś progesteron?
    Na prolaktynie się nie znam, ale ja miałam progesteron w 7dpo 24, ale normę podaną miałam do 27.

Chciałam się zdrzemnąć, ale już odebrałam 3 telefony i muszę śmigać do pracy :( Buuuu!
    Ogarnę psy i spadam na koncert, i nikt mnie z niego nie wyrwie!

A co do żelu, to ja zaskoczyłam właśnie w cyklu, w którym używałam conceive. A wcześniej susza, bez śliny ani rusz.

w 8 dpo i wyszedł sporo za duży, naczytałam się że jak prolaktyna wyższa to progesteron niski.. a u mnie jedno i drugie ponad norme.

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tym wietrze nawet spokojnie X factora nie idzie pooglądać bo non stop przerywa :)
    Obiadek zjedzony, kalorie spalone, nawet piwko wczesnym południem zostało wypite :O

Kaśka28, Ania07, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena widzę że ładnie zaliczasz punkty dnia :)
    masz TV z talerzem? ja miałam i mi ciągle przerywało i poddałam się, teraz mam kabel i cacy

Lena87 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Lena widzę że ładnie zaliczasz punkty dnia :)
    masz TV z talerzem? ja miałam i mi ciągle przerywało i poddałam się, teraz mam kabel i cacy

Wiem, że DVB-T bądź kablówka była by najlepszym wyjściem, ale niestety Tomek uwielbia kanały przyrodnicze, comedy central itd :)
    Więc nie mam innego wyjścia :)

Bursztynko trzeba było wykorzystać okazję kiedy maż jest prawie wypoczęty ;)
    Bo tak w tygodniu mogę zapomnieć aby z rana czy też z południa coś było :)

Kaśka28, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja mam duuuużo programów i nic nie zarywa: http://www.multimedia.pl/Digital_TV#/pakiety

jak miałam talerz to wiatr, deszcz, śnieg i tv nie ma i ciągłe wkurzanie, że się płaci a nie ma, u mnie przeszkadzały drzewa chyba

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Lena, ja mam duuuużo programów i nic nie zarywa: http://www.multimedia.pl/Digital_TV#/pakiety

jak miałam talerz to wiatr, deszcz, śnieg i tv nie ma i ciągłe wkurzanie, że się płaci a nie ma, u mnie przeszkadzały drzewa chyba

Kochana ale wiesz, że to wszystko i tak odbierasz z NC+ ? ..

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ