Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Macierzanko, żurek wczoraj był jeszcze świeżo ugotowany. Ale dziś zjedliśmy i jest superaśny! I to mój pierwszy w życiu mąki tam dużo nie było - 1 łyżka mąki na cały garnek!
My wróciliśmy po spacerku po kościele. Miał być dłuższy ale wieje strasznie w twarz u mnie dziś gulasz, ziemniaczki i sałata ze śmietaną.
Z. masz serducha przed skokiem to dobrze, teraz trzeba niestety założyć zbroję cierpliwości i czekać na szczęście.Macierzanka:), Z., Kaśka28, Ania07, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Lena, chyba już się nie załapałam na Twoją kawkę...
U mnie na obiad dzisiaj znów była ryba, z kaszą gryczaną.
Jak czytam o tych Waszych ziemniakach to dostaję ślinotoku, ale wytrwam!!! Obiecałam sobei i muszę. Minęły dopiero trzy tygodnie, ale już widzę różnicę. Brzuch wyraźnie się skurcza
Agrafka, trzymaj się tam! Myślę, że bijące sreduszko rekompensuje wszystkie dolegliwości
Hej Laura! Co za film oglądałaś?
Anusia, powstrzymaj się proszę od robienia tych testów, bo strasznie sobie wpływasz na psychikę. Wiem, że mi może łatwo mówić, ale jak się tak spinamy, to włączamy sobie jescze większą blokadę!
A swoją drogą Z. ma rację, człowiek czasem jak sobie popłacze to wraz z łzami odchodzą wszelkie negatywne emocje!
Rudasku, fajne wyniki USG. No a niestety z tymi karteczkami to wszędzei tak jest. Lekarze mają limity z NFZtu a poza tym jak lekarz nie ma umowy z nimi podpisanej to za wszystko trzeba płacić. Ja aż się boje pomyśłeć ile juz wydałam do tej pory na te badania...
Misty ja odstawię termometr... tylko w sumie jak tu wchodziłam i się logowałam to z myślą, żeby bliżej poznać swój organizm i miałam w planie zrobić z 12 wykresów. Zresztą ja w ogóle czasem jestem inna. W goóle mnie wkresy nie nakręcają... bardziej otaczający mnie świat...
Bursztynko, ja też miałam po kościele w planach spacer, ale tak leje, że to jest do D. nie podobne. Też sobie siedziałam w piżamce, ale obiecałam teściowej, że wpadnę na kawę, więc wszem i wobec wychodzę...Z., Little Frog, Ania07 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, tutaj też napiszę może któraś się zna
Miałam badaną prolaktynę i progesteron, obie wyszły za wysoko
Progesteron norma 1,2-15,9 a ja mam 22,60
Prolaktyna minimalnie wyżej bo norma 5,18-26,53 a ja mam 27,27
Nie wiem co o tym myśleć, miała tak któraś ?
-
Dziewczyny propo badań - poszukajcie jakiegoś większego laboratorium - sieciówki, np DIAGNOSTYKA www.diag.pl. U mnie w takim albo ceny są niższe niż w prywtnych małych labo. Za hormon z kartą stałego klienta płacę 19zł. i wyniki mam w necie tego samego dnia wczesnym popołudniem.
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
Bursztynka wrote:Wyczytałam że ten żel conceive plus jest w dobrej cenie w superpharmie a u mnie za tydzień otwarcie w Lublinie. Kupię i będzie ślizg jak ta lala
A w jakiej mniej więcej cenie takie cuda?
Wcześniej nie zwracałam uwagi na tego typu rzeczy, ale może jak nie wypali w tym cyklu to warto by wziąć pod uwagęDwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Bursztynka wrote:Duża tubka 60-70 zeta albo 3 apliaktory za około 35. Plus koszty wysyłki albo można poszukać w aptekach. Ja w tym cyklu mam mega sucho, buuu
Droogo
U mnie w tym miesiącu też sucho... A zawsze "pływałam" i nie wiem co się dzieje. Miejmy nadzieję, że mimo tych anomalii uda nam się "przyfasolić"
Kiedy przypada Ci ewentualny test? Ja będę robić w prima aprilis jak @ nie przyjdzie...Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Niecierpliwa, w którym dniu badałaś progesteron?
Na prolaktynie się nie znam, ale ja miałam progesteron w 7dpo 24, ale normę podaną miałam do 27.
Chciałam się zdrzemnąć, ale już odebrałam 3 telefony i muszę śmigać do pracy Buuuu!
Ogarnę psy i spadam na koncert, i nikt mnie z niego nie wyrwie!
A co do żelu, to ja zaskoczyłam właśnie w cyklu, w którym używałam conceive. A wcześniej susza, bez śliny ani rusz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 15:29
Kaśka28, Ania07, Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Santoocha, miłego koncertu, chociaż nie sądzę, żeby mogło być inaczej
Z. normalnie nie mogę z tego batmana. Jak mąż się obudzi, to mu przeczytam Hahahaha
Ja się napaliłam, że pojedziemy na sklepy i butki jakieś kupię, a tu dupa....no cóż, może jutro się udaZ., Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
santoocha wrote:Niecierpliwa, w którym dniu badałaś progesteron?
Na prolaktynie się nie znam, ale ja miałam progesteron w 7dpo 24, ale normę podaną miałam do 27.
Chciałam się zdrzemnąć, ale już odebrałam 3 telefony i muszę śmigać do pracy Buuuu!
Ogarnę psy i spadam na koncert, i nikt mnie z niego nie wyrwie!
A co do żelu, to ja zaskoczyłam właśnie w cyklu, w którym używałam conceive. A wcześniej susza, bez śliny ani rusz.
w 8 dpo i wyszedł sporo za duży, naczytałam się że jak prolaktyna wyższa to progesteron niski.. a u mnie jedno i drugie ponad norme. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBursztynka wrote:Lena widzę że ładnie zaliczasz punkty dnia
masz TV z talerzem? ja miałam i mi ciągle przerywało i poddałam się, teraz mam kabel i cacy
Wiem, że DVB-T bądź kablówka była by najlepszym wyjściem, ale niestety Tomek uwielbia kanały przyrodnicze, comedy central itd
Więc nie mam innego wyjścia
Bursztynko trzeba było wykorzystać okazję kiedy maż jest prawie wypoczęty
Bo tak w tygodniu mogę zapomnieć aby z rana czy też z południa coś byłoKaśka28, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztynka wrote:Lena, ja mam duuuużo programów i nic nie zarywa: http://www.multimedia.pl/Digital_TV#/pakiety
jak miałam talerz to wiatr, deszcz, śnieg i tv nie ma i ciągłe wkurzanie, że się płaci a nie ma, u mnie przeszkadzały drzewa chyba
Kochana ale wiesz, że to wszystko i tak odbierasz z NC+ ? ..