X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    dziewczyny mam taki dziwny smak w ustach... taka gorycz... mam się martwić watrobą ???
    hmm dziwny posmak w buzi- jeden z wczesnych objawów..... ":)

Anutka lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    gorycz

Gorycz to coś z pęcherzykiem żółciowym. Gorzki smak w ustach może się pojawić też jak jesz zbyt dużo cukru, białego ryżu, tłuszczu, kawy albo czarnej herbaty.

Anutka lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    hmm dziwny posmak w buzi- jeden z wczesnych objawów..... ":)
    No tak, ale to metaliczny posmak jest jednym z objawów, a nie gorzki. Dlatego pytałam.

Anutka, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej. jestem na chwilkę, a potem zmykam ogarnąć mieszkanko, bo dziś goście przyjeżdżają na weekend :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Gorycz to coś z pęcherzykiem żółciowym. Gorzki smak w ustach może się pojawić też jak jesz zbyt dużo cukru, białego ryżu, tłuszczu, kawy albo czarnej herbaty.
    tak myślałam, cos pamietałam, że metaliczny to wątroba a gorycz to woreczek :D

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    hej hej. jestem na chwilkę, a potem zmykam ogarnąć mieszkanko, bo dziś goście przyjeżdżają na weekend :)

A co masz za gości?:) Rodzina? Przyjaciele?

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam metaliczny smak dzis :-( zle sie czuje jak ma byc z sluzem jest bezwonnym czy smierdzacy. .czy ma byc jaki? ja mam bialy jedt go duzo i kilka razy zdawalo mi sie ze popuscilamco myslicir!

w57v3e3kp7087rpf.png Rocznik 92 starajacy sie o mlucha. .
  • Złota Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzynnn wrote:
    Ja tez mam metaliczny smak dzis :-( zle sie czuje jak ma byc z sluzem jest bezwonnym czy smierdzacy. .czy ma byc jaki? ja mam bialy jedt go duzo i kilka razy zdawalo mi sie ze popuscilamco myslicir!

A pachnie, czy bezwonny? Grudkowaty, czy lejący?

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pachnie jest lejacy.

Anutka lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzynnn wrote:
    niby to może być objaw ciąży ale ja np w tym cyklu też miałam meeeeeeeeeeega dużo śluzu białego i ciąży brak. Także wszystko jest możliwe. Ale spojrzałam na Twój wykres jeju ile <3 wow o.O trzymam kciuki,żeby serduszka zaowocowały :D

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • katarzynnn Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy sie 4 miesiac i niewiwm czy to mozliwe by sie udalo jeszcze trzy dni najgorsza niepewnosc

Anutka lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Ja trochę czułam podczas serduszkowań, co było nowością :)
    Ja właśnie podczas serduszkowania nie ale dzisiaj po tak naginają. już nakrzyczałam męża co mi tam nabroił :P

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • katarzynnn Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziekuje. Zeby nie zapeszac ;-) troche serduszek jest. Czy to ze kilka razy popuscilam to normalne takie wrazenie popuszczeniaale siusiu sie wczesniej nie chcialo od czego to moze byc?

• Złota Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzynnn wrote:
    Pachnie jest lejacy.

To może być ciąza, ale tak jak Magdas powiedziała, śluz o niczym nie świadczy. Mnie w poprzednim cyklu zalało białym śluzem a ciąży nie było.

• Magdas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzynnn wrote:
    Nie dziekuje. Zeby nie zapeszac ;-) troche serduszek jest. Czy to ze kilka razy popuscilam to normalne takie wrazenie popuszczeniaale siusiu sie wczesniej nie chcialo od czego to moze byc?
    No nie dziękuj ;) trochę serduszek o.O my tyle to chyba przez 3 msc nie naprodukujemy :D a z tym wrażeniem to szczerze nie mam pojęcia :/

• Złota Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzynnn wrote:

To może być równie dobrzy jakiś stan zapalny.

• Magdas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    To może być równie dobrzy jakiś stan zapalny.
    o to to gdzieś mi coś dzwoniło ale nie wiedziałam jak to ująć :D mi też się kojarzy takie coś z jakimś stanem zapalnym ale nie jestem lekarzem i się nie znam :D

• Magdas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę trzeba się wziąć za kotlety mielone :P Lena to przez Ciebie ;) takie smaka narobiłaś :D

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarza miesiac temu nie ma mowy o stanie zapalnym..popuscic zdarzylo mi sie trzy razy..moze i duzo tych serduszek ale nie odczuwamy tego kochamy sie tylko ;-)

• Laura Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simcat86 wrote:
    Maniuś dopiero we wtorek i straaaasznie mi się dłuży!!!
    Maniuś wrote:
    to tak jak ja...ale z racji ze bede w Pl,to poczekam do srody i zrobie rano jesli @ nie nadejdzie oczywiscie...Ktory cykl u Ciebie?

A ja w czwartek czyli zaraz po Was dziewczynki 0287.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 11:25

Maniuś, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ