Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
to trzymam kciuki
ja w następnym tyg też będę sikać ale na owulacyjne
Anutka, Laura, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
Melula wrote:ja robię rosołek na mięsku indyczym, kotleciki mielone, schabowe, sałatkę gyros, a na obiadek mam chętkę na młode ziemniaczki i mleko zsiadłe
wbiajam do Ciebie
Anutka lubi tę wiadomość
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
katarzynnn wrote:Bylam u lekarza miesiac temu nie ma mowy o stanie zapalnym..popuscic zdarzylo mi sie trzy razy..moze i duzo tych serduszek ale nie odczuwamy tego kochamy sie tylko
To, ze miesiąc temu ni było stanu zapalnego, nie znaczy, że nie ma teraz. oczywiście tego absolutnie nie życzę, ale pytałaś co to może być, więc odpowiadamy: To MOŻE być nic, to MOŻE być ciąża, to MOŻE być stan zapalny. Np. cewki moczowej. Trzeba albo poczekać, albo poradzić się doktora jeśli nie przejdzie albo się nasili.Magdas lubi tę wiadomość
-
Melula wrote:zapraszam, oprócz ciebie będzie jeszcze kilka osób
Melula szalejesz z pysznościami
Laura dzień dobryWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 11:27
Laura lubi tę wiadomość
Melula wrote:Dziewczyny, polecam cudowne ciasto - czerwony kapturek
zaraz się zabieram do roboty - proste i pyyyyyyyyyyyszne!
Dzięki Złota, ale to dopiero we wtorek, a goście już dziś zjeżdżają
To udanej imprezkiW życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
Dla chętnych - przepis poniżej
Czerwony kapturek
1 słoik nutelli (400 g)
1 paczka sucharów (Mamut niebieskie)
0,5 l kremówki 30%
3 łyżeczki czubate żelatyny
2 serki waniliowe Danone (250 g)
Wiśnie z kompotu
2 galaretki wiśniowe
Suchary zmielić maszynką i dodać rozpuszczoną nutellę. Dobrze wymieszać z sucharami, wyłożyć na spód tortownicy i ugnieść.
Śmietanę ubić, dodać serki, żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szkl. wody. Wyłożyć do tortownicy na suchary z nutellą a następnie ułożyć wiśnie. Zalać tężejącą galaretką ( galaretki rozpuścić w 1 szkl. wody i 1 szkl. kompotu z wiśni)
Magdas, Anutka, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Melula wrote:Dla chętnych - przepis poniżej
Czerwony kapturek
1 słoik nutelli (400 g)
1 paczka sucharów (Mamut niebieskie)
0,5 l kremówki 30%
3 łyżeczki czubate żelatyny
2 serki waniliowe Danone (250 g)
Wiśnie z kompotu
2 galaretki wiśniowe
Suchary zmielić maszynką i dodać rozpuszczoną nutellę. Dobrze wymieszać z sucharami, wyłożyć na spód tortownicy i ugnieść.
Śmietanę ubić, dodać serki, żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szkl. wody. Wyłożyć do tortownicy na suchary z nutellą a następnie ułożyć wiśnie. Zalać tężejącą galaretką ( galaretki rozpuścić w 1 szkl. wody i 1 szkl. kompotu z wiśni)ale ten mi się bardziej podoba
mniej roboty
Anutka lubi tę wiadomość
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.