Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja nie mowie o plamieniu implantacyjnym tylko sluzie plodnym,czytalam ze jak nie ktore dziewczyny tak mialy po owulce to im sie udalo i byly w ciazy :P:) poza tym zastanowily mnie te napady goraca i zimna w nocy

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Krwawienie implantacyjne jest niewielkie i nie powinno trwać zbyt długo. Przynajmniej tak twierdza specjaliści. W praktyce każda kobieta jest inna :)

Artykuł znaleziony w necie:

Powód krwawienia w ciąży nr 1
    Niewielkie, trwające kilka dni krwawienie na samym początku pierwszego trymestru (5–10 dni po poczęciu) może towarzyszyć zagnieżdżaniu się zapłodnionej komórki jajowej w ścianie macicy. Przyszłe mamy nie zawracają sobie nim głowy, bo na ogół nie mają jeszcze pojęcia, że są w ciąży i biorą je za miesiączkę.

Powód krwawienia w ciąży nr 2
    Zdarza się także (rzadko, ale jednak), że krwawienie pojawia się w terminie, w którym - gdyby nie ciąża - rozpoczęłaby się miesiączka. Na ogół trudno je jednak pomylić ze zwykłą menstruacją, bo jest skąpe.

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery88 wrote:
    Kochana ja nie mowie o plamieniu implantacyjnym tylko sluzie plodnym,czytalam ze jak nie ktore dziewczyny tak mialy po owulce to im sie udalo i byly w ciazy :P:) poza tym zastanowily mnie te napady goraca i zimna w nocy

to co napisała Złota dot. się mojego problemu kochanie :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha przepraszam :) czy ktos mi pomoze w moim watku ?:)

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju net mi nawala :/

Zajsonka tak jak Złota mówi: plamienie niewielkie i krótkotrwałe

Merry ja miałam uderzenia gorąca po owulce, a nigdy tak nie miałam. Okazało się, że jestem w ciąży. Do dzisiaj się zdarza. A uczucie zimna u mnie jest normalne. Zmarzluch straszny jestem ogólnie :)

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa:) wrote:

Merry ja miałam uderzenia gorąca po owulce, a nigdy tak nie miałam. Okazało się, że jestem w ciąży. Do dzisiaj się zdarza. A uczucie zimna u mnie jest normalne. Zmarzluch straszny jestem ogólnie :)

Kochana ja tez z natury jestem taka ze zawsze mi zimno :P ale pamietam ze moja kolezanka tak miala uderzenia goraca potem zimna tak na przemian ale w dzien i tez okazalo sie ze ciaza natomiast u mnie 8 dni po owulce.. podobno kazda kobieta ma inaczej a objawy najwczesniej 2/3tyg po zaplodnieniu

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

mam jednak jeszcze trochę nadziei :) chociaż tempka spadła :(
    jutro zrobię test :)

Anaaa:) lubi tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy to robicie ze wasz wykres jest widoczny pod waszym wpisem na forum ?:))

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustawienia -> społeczność -> na dole tabelka wklej link ze swoim wykresem :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A link możesz skopiować: pod wykresem, udostępnij link -> miniaturka i skopiuj a poźniej wklej w tą tabelkę :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziekuje wszystko mam ale tempki nie mam wpisanej jeszcze :P

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;ja dopiero zaczęłam starania w tym cyklu :) także jeszcze uczę się Ovu :) Jak czuję będę musiała uczyć się go jeszcze trochę bo w tym cyklu chyba lipa :(

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zaczelam w tym miesiacu i zobaczymy co z tego wyjdzie ovu pokazalo mi sie ze owulacja nastopi 21.05. natomiast wystapila 20ego 3 dni wczesniej dzien po dniu przytulalismy sie z mezem i sama jestem ciekawa czy sie udalo czy nie, nie kotre dziewczyny na prawde dlugo sie staraja i sie tego boje az strach myslec mam nadzieje ze kazdej z nas starajacej szybciutko sie uda :))

Wysłany: 27 maja 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery88 wrote:
    Kochana ja tez z natury jestem taka ze zawsze mi zimno :P ale pamietam ze moja kolezanka tak miala uderzenia goraca potem zimna tak na przemian ale w dzien i tez okazalo sie ze ciaza natomiast u mnie 8 dni po owulce.. podobno kazda kobieta ma inaczej a objawy najwczesniej 2/3tyg po zaplodnieniu

Każda jest inna :) trzymam kciuki <3 !

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png

Wysłany: 27 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    mam jednak jeszcze trochę nadziei :) chociaż tempka spadła :(
    jutro zrobię test :)

Mam nadzieję, że będzie pozytywny :)

Zajsonek lubi tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda jest inna :) trzymam kciuki <3 !

No dokladnie ja mam juz 26 lat i z wiekiem zauwazylam ze sluz plodny mi sie jednak troche zmienil a nie jest taki jak wczesniej ale puki co nie chce panikowac ani nic z wiekiem wszystko sie zmienia :)

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery88 wrote:
    Ja juz zaczelam w tym miesiacu i zobaczymy co z tego wyjdzie ovu pokazalo mi sie ze owulacja nastopi 21.05. natomiast wystapila 20ego 3 dni wczesniej dzien po dniu przytulalismy sie z mezem i sama jestem ciekawa czy sie udalo czy nie, nie kotre dziewczyny na prawde dlugo sie staraja i sie tego boje az strach myslec mam nadzieje ze kazdej z nas starajacej szybciutko sie uda :))

na każdego przyjdzie czas :) najlepsze jest to, że nastolatki, które bronią się rękami i nogami przed ciążą szybko w nią zachodzą, a te starające bardzo chcą i zazwyczaj dłuży to się przez kilka cykli :(

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że będzie pozytywny :)

dziękuję za wsparcie <3

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza się zaczyna :/

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    U mnie burza się zaczyna :/

u mnie niedawno była, ale zabrzmiało może dwa razy i poszło :/

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ