X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja nie mowie o plamieniu implantacyjnym tylko sluzie plodnym,czytalam ze jak nie ktore dziewczyny tak mialy po owulce to im sie udalo i byly w ciazy :P:) poza tym zastanowily mnie te napady goraca i zimna w nocy

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Krwawienie implantacyjne jest niewielkie i nie powinno trwać zbyt długo. Przynajmniej tak twierdza specjaliści. W praktyce każda kobieta jest inna :)

Artykuł znaleziony w necie:

Powód krwawienia w ciąży nr 1
    Niewielkie, trwające kilka dni krwawienie na samym początku pierwszego trymestru (5–10 dni po poczęciu) może towarzyszyć zagnieżdżaniu się zapłodnionej komórki jajowej w ścianie macicy. Przyszłe mamy nie zawracają sobie nim głowy, bo na ogół nie mają jeszcze pojęcia, że są w ciąży i biorą je za miesiączkę.

Powód krwawienia w ciąży nr 2
    Zdarza się także (rzadko, ale jednak), że krwawienie pojawia się w terminie, w którym - gdyby nie ciąża - rozpoczęłaby się miesiączka. Na ogół trudno je jednak pomylić ze zwykłą menstruacją, bo jest skąpe.

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery88 wrote:
    Kochana ja nie mowie o plamieniu implantacyjnym tylko sluzie plodnym,czytalam ze jak nie ktore dziewczyny tak mialy po owulce to im sie udalo i byly w ciazy :P:) poza tym zastanowily mnie te napady goraca i zimna w nocy

to co napisała Złota dot. się mojego problemu kochanie :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha przepraszam :) czy ktos mi pomoze w moim watku ?:)

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju net mi nawala :/

Zajsonka tak jak Złota mówi: plamienie niewielkie i krótkotrwałe

Merry ja miałam uderzenia gorąca po owulce, a nigdy tak nie miałam. Okazało się, że jestem w ciąży. Do dzisiaj się zdarza. A uczucie zimna u mnie jest normalne. Zmarzluch straszny jestem ogólnie :)

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa:) wrote:

Merry ja miałam uderzenia gorąca po owulce, a nigdy tak nie miałam. Okazało się, że jestem w ciąży. Do dzisiaj się zdarza. A uczucie zimna u mnie jest normalne. Zmarzluch straszny jestem ogólnie :)

Kochana ja tez z natury jestem taka ze zawsze mi zimno :P ale pamietam ze moja kolezanka tak miala uderzenia goraca potem zimna tak na przemian ale w dzien i tez okazalo sie ze ciaza natomiast u mnie 8 dni po owulce.. podobno kazda kobieta ma inaczej a objawy najwczesniej 2/3tyg po zaplodnieniu

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

mam jednak jeszcze trochę nadziei :) chociaż tempka spadła :(
    jutro zrobię test :)

Anaaa:) lubi tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy to robicie ze wasz wykres jest widoczny pod waszym wpisem na forum ?:))

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustawienia -> społeczność -> na dole tabelka wklej link ze swoim wykresem :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A link możesz skopiować: pod wykresem, udostępnij link -> miniaturka i skopiuj a poźniej wklej w tą tabelkę :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziekuje wszystko mam ale tempki nie mam wpisanej jeszcze :P

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;ja dopiero zaczęłam starania w tym cyklu :) także jeszcze uczę się Ovu :) Jak czuję będę musiała uczyć się go jeszcze trochę bo w tym cyklu chyba lipa :(

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zaczelam w tym miesiacu i zobaczymy co z tego wyjdzie ovu pokazalo mi sie ze owulacja nastopi 21.05. natomiast wystapila 20ego 3 dni wczesniej dzien po dniu przytulalismy sie z mezem i sama jestem ciekawa czy sie udalo czy nie, nie kotre dziewczyny na prawde dlugo sie staraja i sie tego boje az strach myslec mam nadzieje ze kazdej z nas starajacej szybciutko sie uda :))

Wysłany: 27 maja 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery88 wrote:
    Kochana ja tez z natury jestem taka ze zawsze mi zimno :P ale pamietam ze moja kolezanka tak miala uderzenia goraca potem zimna tak na przemian ale w dzien i tez okazalo sie ze ciaza natomiast u mnie 8 dni po owulce.. podobno kazda kobieta ma inaczej a objawy najwczesniej 2/3tyg po zaplodnieniu

Każda jest inna :) trzymam kciuki <3 !

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png

Wysłany: 27 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    mam jednak jeszcze trochę nadziei :) chociaż tempka spadła :(
    jutro zrobię test :)

Mam nadzieję, że będzie pozytywny :)

Zajsonek lubi tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda jest inna :) trzymam kciuki <3 !

No dokladnie ja mam juz 26 lat i z wiekiem zauwazylam ze sluz plodny mi sie jednak troche zmienil a nie jest taki jak wczesniej ale puki co nie chce panikowac ani nic z wiekiem wszystko sie zmienia :)

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery88 wrote:
    Ja juz zaczelam w tym miesiacu i zobaczymy co z tego wyjdzie ovu pokazalo mi sie ze owulacja nastopi 21.05. natomiast wystapila 20ego 3 dni wczesniej dzien po dniu przytulalismy sie z mezem i sama jestem ciekawa czy sie udalo czy nie, nie kotre dziewczyny na prawde dlugo sie staraja i sie tego boje az strach myslec mam nadzieje ze kazdej z nas starajacej szybciutko sie uda :))

na każdego przyjdzie czas :) najlepsze jest to, że nastolatki, które bronią się rękami i nogami przed ciążą szybko w nią zachodzą, a te starające bardzo chcą i zazwyczaj dłuży to się przez kilka cykli :(

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że będzie pozytywny :)

dziękuję za wsparcie <3

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza się zaczyna :/

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    U mnie burza się zaczyna :/

u mnie niedawno była, ale zabrzmiało może dwa razy i poszło :/

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ