Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Puk puk
ktoś pytał o mnie
a dziwne bardzo bo dzień po owulce jak nigdy pojawiły się wrażliwe sutki i piersi. Nie chcę się nakręcać ale cóż począć oby te objawy nie były tymi fałszywymi...
Czas pokażeLena87, Anaaa:), AnusiaM, Delia, sara_nar, Little Frog, dżona, Z. lubią tę wiadomość
-
Wpadam na chwilę, ale zaraz też zmykam spać.
Miałam męczący dzień, 10 godzin w pracy. Jutro rano lecę na badania- morfologia, mocz i tsh.
A w czwartek chyba wybiorę się na badanie konfliktu płytkowego. Dowiedziałam się, ze jest taki projekt, w ramach którego za darmo można zbadać, czy ja jako matka nie zwalczam płytek krwi mojego dziecka. Jeśli tak, grozi to ogromnymi zaburzeniami krzepliwości, mogą być ciężkie komplikacje przy porodzie, wylewy u dziecka, ciężkie uszkodzenia mózgu, a nawet śmierć.
Gdybym o tym nie wiedziała, to żadnych badań bym nie robiła, ale jak wiem, to grzech nie skorzystać...
Wiecie co u Malinowej?
Spadam spać, dobranoc -
Lenka pamietaj kochana,ze po burzy zawsze wychodzi slonko! A ze ta burza moze i dluzej u Ciebie zagoscila, to slonce wyjdzie wreszcie i zostanie na dobre
Kasiu tule mocno! Czasem trzeba odpoczac...
Laura trzymam mocno kciukimusi sie udac!
A ja tez Wam zapomnialam powiedziec,ze cale 3 mogeny na mnie spogladaja z barku! Dostalismy na slub2szt Concord i 1szt Pomegranate
poczekaja na mnie jeszcze troche, bedzie lepszy rocznik
Wczoraj ciotka mojego meza (ktorej 19letnia corka wpadla i bedzie miala dzidzi mc przede mna) twardo upiera sie,ze kieliszek czy dwa wodki nie zaszkodza dziecku, tak wlasnie ludzie maja pojecie o czymkolwiek,potem malenstwo cierpi przez glupote! Ja twardo obstaje przy zdaniu,ze nie ma bezpiecznej ilosci alkoholu w ciazy koniec i kropka!
Dobranoc :*Delia, Lena87, Sylvka, Z. lubią tę wiadomość
-
Z tym piciem alkoholu w ciąży, to może i faktycznie kieliszek wódki by nie zaszkodził, ale po co to ryzykować ? Są i tak czynniki na które nie mamy wpływu i dziecko może urodzić się z wadą, więc po co jeszcze samej świadomie dokładać.
Dziś 30dc.i czekam na @. W zasadzie to mam tylko ciężkie i bolące piersi.
W weekend miałam okazję pogadać z siostrą M. 38lat ma i mówiła, że starają się z K. ale też nie wychodzi i właśnie chce go wysłać na badanie nasienia, ale jak tylko K. o tym usłyszał, to było wielke oburzenie i nie zgodził się... ja nie wiem co tym facetom jest, że są tacy anty.
Miłego dnia, ja zapewne będę cały dzień odsypiała nockę. -
Cześć Kochane!
U mnie dziś pochmurno, ponuro i deszczowo. Raczej chłodno.
Dokucza mi pęcherz, ale mniej niż wczoraj. Zaczęło bolec mnie dziąsło, a dentysta za tydzień. Ząb mnie nie boli, tylko dziąsła mam strasznie wrażliwe.
Co na to pomoże? Dentosept? Sachol? -
nick nieaktualny
-
czesc DZiewczęta....
co u Was?
Mnie wczoraj do końca dnia przesladowała "ryba" tzn taki zapach...wieczorkiem wcisnęłam mega hamburgera i o zgrozo był tam sos barbecue....no i śmierdział wędzoną ryba!! ehhhhhhh:D
a tak poza tym to bez zmian, cieplutko..słoneczko pieknie swieci -
Rudasek wrote:czesc DZiewczęta....
co u Was?
Mnie wczoraj do końca dnia przesladowała "ryba" tzn taki zapach...wieczorkiem wcisnęłam mega hamburgera i o zgrozo był tam sos barbecue....no i śmierdział wędzoną ryba!! ehhhhhhh:D
a tak poza tym to bez zmian, cieplutko..słoneczko pieknie swieci
Cześć Rudasku!
Ja już nie czuje owoców. Za to ciągnie mnie podbrzusze, dokucza pęcherz i bolą dziąsła z lewej strony na dole.
Wszechobecny zapach ryby musi być wkurzający. Bleee.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 09:51
-
Dzien dobry dziewwaczynki
Mnie od rana zachcialo sie rybki w sosie pomidorowymi zle sie to skonczylo.. zaraz jak zjadam to juz w polowie cos mi nie smakowalo.. i od tej pory meczy mnie mega zgaga ;/
moj maz mnie zaskoczyl.. wczoraj mial wolne siedzia caly dzien w piwnicy i wydowbywal z kabli straych miedz i z uzwojen dzis z rana pojechal i sprzedal caly ten zlom..zarobil 300 zl
i co.. pwada i mowi kochanie ubieraj sie jedziemy ci kupisc sukienkemusze sie pochwalic jaka ma sliczna zonke na chrzcinach
Przyjemnie mi sie zrobilo bo mu mowilam ostatnio ze z racji ze z kasa jest krucho to chyba nbede musiala cos wymodzic z tego co mama..a wszystkie sukienki mam za duze ;/ bo schudlam.. a on sie postarall zdolbyl pieiaki zeby mi robic przyjemnosc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 09:54
Mała Mi86, przedszkolanka:), Delia, Little Frog, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Złota wrote:Cześć Rudasku!
Ja już nie czuje owoców. Za to ciągnie mnie podbrzusze, dokucza pęcherz i bolą dziąsła z lewej strony na dole.
Wszechobecny zapach ryby musi być wkurzający. Bleee.
Kochana a ile jestes po ovulce..????wiesz co o ciagnieciu dziewczyny mówiły jako objaw i moja kolezanka miała jako jeden z pierwszych objawów krwawienie dziąseł..wiec moze moze cos tam jest ???
-
Rudasek wrote:Kochana a ile jestes po ovulce..????wiesz co o ciagnieciu dziewczyny mówiły jako objaw i moja kolezanka miała jako jeden z pierwszych objawów krwawienie dziąseł..wiec moze moze cos tam jest ???
Kochana, według OF jestem 6 dni po ovu. Według mnie 9, wydaje mi się, że była wcześniej, tylko potem mi temperatura oszalała, bo dostałam nowe leki i się pogibało,a le teraz się wyrównuje. Może to tylko zbieg okoliczności, ale jak wstaję, to mam uczucie ciągnięcia w dole brzucha. Najmniej dokucza mi jak siedzę. Ale to może być od pęcherza. A dziąsła mi nie krwawią, tylko mnie szczypią i trochę bolą. Strasznie są nadwrażliwe.
A Twojej koleżance ile dni po ovu pojawiły się te objawy?
Zaczynam się zachowywać na zasadzie: boli mnie ucho! czy to ciąża?Delia lubi tę wiadomość