X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszyscy się z niej śmieją ale co poradzić :D jej mąż to mówi,że nie wytrzyma tego i dobrze,że już nie długo rodzi to może wróci do normalnośći :D gorzej jak się jej nasili ;)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahahaahahahha :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zauważyłam, ale nie zdążyłam nic powiedzieć, bo się dopomniałaś :P

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaX a mi sie podoba Twoj nowy avatar i od trzech stron chcialam Ci to napisac ;) musialam wczesniej Was nadrobic tylko ;)

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem :) zagladam kazdego dnia moje staraczki i zafasolkowane :D

A propo "Niebo istnieje ..." tez sciagnelam z Chomika i czytam ;)
    Pozniej zabieram sie za ksiazki prezenty z wesela :)

Odnosnie przesadow, to ja tam nie wierze, zabobony sa sprzeczne z wiara ;) tak samo jak to, ze kobieta w ciazy nie moze byc chrzestna ! Bzdura :)
    Kiedys jeszcze w DE ogladalam powtorki Rodziny Zastepczej i kiedy Majka byla w ciazy, jej ciotka nawijala wlasnie o tym, o czym Magdas pisze, ze lancuszkow ani paskow nosic nie wolno, bo sie dziecko pepowina owinie, ze przez judasza patrzec nie wolno itp itd hhaha :D
    Co do wlosow, ja robilam odrost rozjasniaczem w drugim trym. Ale ponoc chodzi o to,zeby nie wdychac dziadostwa, jak sie siedzi kilka godz w salonie. Do mnie przyjezdza kolezanka do domku wiec jest inaczej. Co do scinania wlosow...BEZ PRZESADY :)
    Ja zamierzam wlasnie na dniach sobie mocno przyciac, bo mnie juz mecza. Czekalam do slubu (jak kiedys do Komunii :D )

Mezus mnie na caly dzien opuscil, robi w rodzinnym domu klatke dla naszego krolisia, taka duza drewniana co by mogl sobie na zewnatrz w ogrodzie siedziec ;)
    Wieczorem jego babcia bedzie miala bicie byczka, wiec tez wroci do mnie pozno :( a jutro bedziemy miec duuuuzo pysznego mieska :)

Przesylam Wam kilka fot z poprawin ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/22ec646d7e98.jpg

Z bratowa (9mc) i kuzynka :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01521071267e.jpg

Taka koszule wyhaftowana mial maz ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3a60f5e9e8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 14:49

Lena87, Little Frog, Magdas, Natka098, Z., przedszkolanka:), Macierzanka:), dżona, Anaaa:), Maniuś lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co z Macierzanką i Kaśką28??
    dlugo ich nie bylo....

Macierzanka:), Kaśka28 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no tak, niektóre przesądy to kompletna abstrakcja... Tak patrząc z boku, to można powiedzieć, że ktoś ma nierówno pod sufitem. Ja na studiach miałam jakiś taki przedmiot (zabijcie mnie, ale nie pamiętam nazwy - coś z kulturą i tradycją). Babka opowiadała, że często przesądy mają swoje uzasadnienie w medycynie, tylko wtedy jeszcze o tym nie było nic wiadomo. Np żeby nie brać dziecka po urodzeniu na spacery, bo go zmora udusi (jakoś tak) i faktycznie przez jakiś czas po urodzeniu powinno się zostać z dzieckiem w domu. A co do tych, których kompletnie nie da się uzasadnić, to też mówiła, że ludzi, którzy bardzo się przejmują, to na wszelki wypadek kierują się również przesądami. A w tym przypadku to jest jak najbardziej uzasadnione. W końcu to dziecko :)
    Ja tam w żadne przesądy i magię nie wierzę, ale jakbym się martwiła np o życie kogoś bliskiego, to kto wie....może nawet na wszelki wypadek bym unikała sytuacji, o których mówią przesądy :)
    Trochę to skomplikowanie napisałam, ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie :)

Z. lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty, super zdjęcia! :) Buciki śliczne no i akcent przy sukience swoje robi. I rękawy!

Misty87 lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty super zdjęcia :) ależ mam podobną koleżankę do Ciebie o.O

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ;)

Tylko nogi popuchniete jak banie :( ale juz doszly do ladu...wreszcie moge zalozyc wszystkie buty.
    Rekawki, w ostatniej chwili wpadlysmy wspolnie z moja krawcowa na taki pomysl. Mialy byc zwykle proste 3/4, a ze w poczatkowej wersji kiecka miala byc bombka to takie rekawki jak teraz pasowalyby idealnie.

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Misty super zdjęcia :) ależ mam podobną koleżankę do Ciebie o.O
    Hahahaha to jest jeszcze taki drugi na swiecie podobny do mnie paszczur? :D
    Sorki nie moglam :D :D :D :D

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty!!! No come on! Jaki paszczur, śliczna dziewczyna jesteś.

• Magdas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Hahahaha to jest jeszcze taki drugi na swiecie podobny do mnie paszczur? :D
    Sorki nie moglam :D :D :D :D[/QUOTE
    jaki paszczur :) ładna dziewczyna z Ciebie :) ale naprawdę jest bardzo podobna nawet taki sam kolor włosów i podobna długość :)

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa piekna :P jak kwiat rozy po burzy hahaa

Wiecie co, ja to lepiej wygladam rano jak wstane z lozka z wlosami na wszystkie strony i bez makijazu, niz taka wymalowana wylizana haha :D
    Kiedys mi byly powiedzial,ze z rana slicznie wygladam,ze rzadko to sie u dziewczyn zdarza :D
    Kiedys to ja bylam 10kg chudsza...

Lena87, Little Frog lubią tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka nie wiem, może odpoczywa od forum, chociaż znając życie jest zabiegana :)
    A Kasia o ile się nie mylę, to też musi sobie troszkę odpocząć i poukładać wszystko :)

A Misty, Ty to masz poczucie humoru :P Nie dość, że mąż przystojny, to Ty śliczna :) Wyglądacie jak Barbie i Ken :P :P A Ty takie herezje tu wypisujesz :P

Misty87, Lena87, Macierzanka:), dżona lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po długiej przerwie, mam nadzieję że jeszcze mnie pamiętacie ;) przepraszam za zaniedbanie, ale czytałam was codziennie do poduchy, bo uzależnienie trwa. Teraz siedzę już na L4 w domku u rodziców i jest faaaaajnie :D U mnie remont trwa na całego, w sumie już miesiąc zaraz minie a jak na razie była demolka i jako pierwsza powstaje łazienka ale jeszcze jest w proszku. U malucha mojego jak na razie w porządku, jestem po usg genetycznym i wszystko miał na miejscu :) Teraz ma chyba jakieś 6 cm.

Czuję że będzie chłopak. Ja się pytam gdzie są dziewczynki dla tych poczętych chłopaków?

PS. Złota, tydzień cierpliwości :) wydaje mi się że owulkę miałaś wcześniej...

Magdas ale Cię zblokowało :( niefajnie.

Little Frog, Misty87, Delia, Z., sara_nar, santoocha, dżona, Anaaa:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Taaa piekna :P jak kwiat rozy po burzy hahaa

Wiecie co, ja to lepiej wygladam rano jak wstane z lozka z wlosami na wszystkie strony i bez makijazu, niz taka wymalowana wylizana haha :D
    Kiedys mi byly powiedzial,ze z rana slicznie wygladam,ze rzadko to sie u dziewczyn zdarza :D
    Kiedys to ja bylam 10kg chudsza...
    Hahashaha :D Ale wiesz, mój mąż też mi tak często mówi....tzn to, że rano wyglądam ładnie. Ale to chyba dlatego, że zaraz po przebudzeniu jestem taka rozespana i tulę się mocno do niego i wtedy ogólnie mówi, że wyglądam tak łagodnie i miło :D No ja nie wiem, czy przez dzień wyglądam jak jakaś zołza :D

Misty87, Delia, Z. lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba padlam i wstac nie moge :P Ty dopiero masz poczucie humoru :D

Kiedys to moze i wygladalam lepiej...dla przykladu 2 lata temu...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/06411e82208f.jpg

Little Frog, Złota, Z., dżona, Anaaa:) lubią tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Bursztynka :) dobrze,że u dzidziolka wszystko ok :) heh jakiś wysyp chłopaków ;) a może przeczucie Cię myli?

A jakąś koncepcję na imiona macie ?

No nie fajnie u mnie z ta @ :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:07

• Delia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Zabko za info o dziewczynach.

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ