X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara spkojnie u mnei zawsze w morfologi wygocdzily albo eozynofilie albo te drugie tak na przemian :) lekarka mi mowila ze to nic zlego :)

sara_nar lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś chyba zasnę na siedzący, wypiłam 2 kawy i nic, wstałam myślę sobie może się przejdę na rower to mi przejdzie otwieram drzwi, pogoda ok, wracam założyć buty wychodzę i zaczyna padać ......... i już sobie pojeździłam, boli mnie chyba każda część ciała, jakaś taka drętwa jestem

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne to wszystko... zaznaczyłam nowy cykl bo rano miałam śluz zabarwiony krwią, teraz ic nie ma ... zawsze do godziny była @ .. a czekam na nią żeby iśc do gina zrobić coś z prolaktyna.. tylko nie iwem czy sie rejsetrować do endo z powodu tej tarczycy bo przecież urosła dosyc od stycznia
    syczeń 2,29 a teraz czerwiec 2,68 chyba .. słyszałam ,ze to juz trzeba zbijać tabletkami .. kurde nie wiem co robić ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia często gin tez może tarczyce ogarnąć, dać leki, to może jego zapytaj jak będziesz?
    edit: Monia a tempka Ci nie spadła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 16:43

• santoocha Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, ja mam z kolei zawsze podwyższone monocyty.
    Nie przejmuj się na zapas.

Rudasku, współczuję. Ludzie są podli, ale trzeba jakoś z nimi żyć...

Pamiętacie moją sytuację ze stłuczką? Jak później teściowa obawiała się za każdym razem jak jechałam sama do pracy i dawała mi do zrozumienia że nie potrafię jeździć?

Godzinę temu mieliśmy wezwanie przez straż pożarną do kota na drzewie (jakbym nie miała co robić). No i mój kochany mąż prowadził, wjechał nie tam gdzie trzeba, chciał wycofać i przywalił w babkę jadącą poprawnie. I zonk :)
    Tym razem skorzystaliśmy z OC i AC, po coś w końcu płaci się tyle kasy.

Ale mam teraz asa w rękawie, nikt mi więcej nie wypomni jak jeżdżę. :D

Ania_84, Delia, Lena87, Fidelissa, Anaaa:), Kaśka28 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha no to fatycznie nie fart a zarazem faktycznie wydzie ze nie tylko ty masz nie farta :)

ja sie bawie nowy fonikiem :D
    Monia- czyli nie bylo krwawienia tlyko takie plamienie /? to wg mnie jeszcze nie jest @ dopoki nie ma krwawienia..

ja czekam.. jutro najpozniej powinna przyjs.. chodze i sprawdzam czy juz tu dupa ;/ mokro mi non stop a francy nie idac ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Monia często gin tez może tarczyce ogarnąć, dać leki, to może jego zapytaj jak będziesz?
    edit: Monia a tempka Ci nie spadła?
    właśnie, że nie spadła. Skoczyła od wczoraj. W ciązy nie jestem . Hellooł? gdzie @
    ?
    moj gin jest gin- położnik, niestety nie jest ginem-endo :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a nie bralas pod uwage ze moze sie zagniezdzac ??
    bo troche to ziwne .. ile dni po owu dostalas tego czegos zwanego @

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dziwne, że nie spadła, może później miałaś owulkę a nie tak jak zaznaczone, sama nie wiem, musisz czekać, nic innego nie poradzisz niestety

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Monia a nie bralas pod uwage ze moze sie zagniezdzac ??
    bo troche to ziwne .. ile dni po owu dostalas tego czegos zwanego @
    14 dpo jestem dziś .. ale nie mam żadnych objawów ciążowych .. nicccc i to było plamienie bardzo bardzo skąpe.... jak mam okres to plamie a do godziny @ jest na całego .. to dziwne... teraz ani śladu na podpasce bo jak to wiadziałam to juz rano ją założyłam .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwonie do gina co z tym tsh czy isc do endo czy nie tak będzie najprościej .

Delia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dlamnie owulke moglas miec pozniej 2 dni po tym ak ci wzynaczylo ...

poczekaj jak nic sie nie wyklruje w ciagu 2-3 dni to powtorz test na wszelki wypadek

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Hej dziewczyny.

Odebrałam wyniki. Wszystko ok. tylko Eozynofile wyszły 0,07 tys/ul a norma jest od 0,1. Ale mam nadzieję, że to nic złego. Mocz też ok. ani cukru, ani białek, leukocytów i azotynów też brak, więc jestem spokojniejsza.
    /QUOTE]
    Sara spokojnie u mnie to też wyszło niskie, ale gin mi powiedział, że na ich wynik wpływa stres, niedospanie itp. i uspokoił, że lepiej jak niskie, bo za wysokie to zaraz badania na białaczkę itp....

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam do gin i powiedziałam te wyniki i wszystko... tarczyce mam na razie sobie darować , jest w miare ok , jak będzie wzrastac to będziemy sie martwić.
    Prolaktyne o raz tyle za dużo mam. Mam zakupic lek CYKLODYNON. Brać 2xdziennie po 1 tabl.
    i przyjśc na monitoring 14 dc.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delia jak bylo widac po moich fotach z wesela nie naleze do chudzielcow, wiec tez nie chce i nie powinnam przybierac duzo :) generalnie jem wszystko, zwlaszcza slodycze, owoce,warzywa, od miesa mnie odrzucilo,zjem sporadycznie. Wczoraj np same ziemniaczki z surowka z bialej kapuchy :)

Santoocha piekny brzusio nooo i ta figurka :)

Rudasek wspolczuje uzerania sie z tak szuja...ale musisz ja dorwac i zrobic porzadek.

Dziewczyny a propo tych dzyndzelkow odstajacych, ja mam to samo od jakiegos roku! Na szyi,pod pacha, glownie na zgieciach... na szyi to jakas masakra ile tego mam,chyba z 15...dobrze,ze malutkie ale jaa urosna?? Syszalam,ze to sie usuwa chirurgicznie,ale az tyle...

Delia lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ****

Natka098 lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka hej :) co słychać?

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty no zakurzył się termometr powiem Ci :D leży w sypialni na szafeczce i tylko go przesuwam jak ścieram kurze z półki haha :D
    Misty, ja też nie należę do chudzielców. A co do Shakiry, jest taka reklama z nią nowa i odrazu mi się właśnie z Tobą skojarzyła ;)

Żabko, czemu przy 'dzień dobry' smutna buźka?

Kasiu, no zostaw psiakowi TV :) Niech chłopak będzie na bieżąco ze światem ;)

Nati, budujący post! I dzięki za wiruski.
    Mi właśnie przebiega 27 cykl... no i w sumie nie płaczę, no bo od tego w ciążę nie zajdę...
    wiadomo, myślę o tym, ale czy mówienie, że mi 'nie wychodzi' i pytanie 'czemu tak?' pomoże? No raczej nie. Moje cykle starań przebiegają tak jak dorastanie, mają etapy, które przychodzą i odchodzą i chyba każda, której wiele miesięcy nie wychodzi przeszła juz przez różne fazy, mniej lub bardziej depresyjne. W każdym razie niedługo moja dojrzałość sięgnie zenitu :P
    Złota, racja! Nie ma co płakać... Ja przez jakis czas ze łzami wylewałam libido :P , tak więc płacz jest ryzykowny :D

Bursztynko, mówisz że będzie książę? A niech będzie! :)
    Zawsze było więcej dziewczyn, ja tak nawet ze szkoły pamiętam, czy studiów. Trzeba wyrównać :D

Fidelissa, witam Cię w Twoim juz 18 tc! Kawał czasu minęło!
    A co do testów, ja sobie powiedziałam, że nie stać mnie na oblewanie i ruszyły wszystkie moje szare komórki i sie udało :D

Z. ja też nie wiem za co ja płacę te składki... bo ze względu na błędy systemu... wszystko do tej pory robiłam prywatnie, żeby nie czekać dwa lata na skierowanie ;)

Rudasku, jak to do świata żywych? Bo ja chyba nie w temacie?
    A co do ludzi, ja już nikomu (prawie) nie ufam, bo ludzie są podli niestety...

Ania, a ja poproszę o odrobinę Twojej energii, bo jakoś mi wszystko opadło, chyba zrobię sobie kawę, ale Ciebie kusić nie będę :)

Maniuś, ja pamiętam, zawsze :) Daj znać jak będziesz mieć wyniki!
    Zawsze jak tu zaglądam, to pomyślę sobie co u każdej, ale sama zaglądam ostatnio sporadycznie. Udanego pobytu w PL.

Santoocha, ale z Ciebie laska! WOW! A ja brzuszek widzę, śliczny!

Monia, a Ty pewnie coś na PRL musisz dostać, bo ona powoduje zaburzenia owulacji, a raczej jej nadmiar wpływa negatywnie na hormony za nią odpowiedzialne. A do endo, to już zalezy kto Cię prowadzi, ale ja bym poszła! Mój mi ostatnio powiedział, że młoda kobieta, a zwłaszcza starająca się powinna utrzymywać TSH poniżej 2.0. (Wiem, że niektóre z wyższym zaszły w ciążę, ale w przypadku problemów złożonych lepiej eliminować co się da, poza tym podwyższone TSH nie jest wskazane, gdy już się zafasolkuje)

Anaaa, a Ty juz masz wybrane imię dla swojego małego królewicza?

Sara, ja też dziś od południa nos w szafie :)
    Cieszę się, że masz dobre wyniki!

Hej Alka! :)

Delia, a ja to mam zapłon. Dopiero zauważyłam, że Ty masz juz dwuletnie dzieciątko :) Ale fajnie!

Miłego popołudnia!

Ania_84, Fidelissa, Maniuś, Anaaa:), Bursztynka, Misty87, Z., Delia lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierznko :D specjal for you :D
    Zastrzyki energii :D
    fnp8.jpg

Malenq, Macierzanka:), Lena87, Fidelissa, Little Frog, Another, przedszkolanka:), AnusiaM, Anaaa:), Natka098, Kaśka28, Misty87, Z., Delia, Nati89 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetne Aniu! :D
    A w środku to dla mnie kawa by się przydała :D

Ania_84 lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ