Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudasku, podstawowe badania - morfologia, mocz, glukoza, tsh, posiew moczu udało mi się zdobyć od lekarza rodzinnego.
Resztę robię na własny koszt mimo tego że mam lekarza na NFZ. W tej przychodni w której on ma kontrakt na NFZ to z kolei nie mają kontraktu z laboratorium. Ale przynajmniej oszczędzam na koszcie wizyty z USG.
Jak chodzisz prywatnie do gina to raczej na pewno badania robisz na własny koszt. Jak idziesz na NFZ to placówka musi mieć najlepiej swoje laboratorium. -
Dzień dobry bardzo
Rudasek gratulacje
Another owocnego wybuchu spasionych pęcherzyków
Złota na mdłości metforminowe polecam Controloc Control albo Anesteloc, stosowany rano na czczo, dla mnie bomba i dzięki temu przetrwałam początki z metforminą
A na biegunke lepszy jest Nifuroksazyd - nie blokuje tak
Słonecznego i nie za gorącego dzionka dla wszystkich
Ja mam dwa dni wolnego, cudownieLittle Frog, Another, Delia, Anaaa:), Z., Fidelissa, Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
dżona wrote:Dzień dobry bardzo
Rudasek gratulacje
Another owocnego wybuchu spasionych pęcherzyków
Złota na mdłości metforminowe polecam Controloc Control albo Anesteloc, stosowany rano na czczo, dla mnie bomba i dzięki temu przetrwałam początki z metforminą
A na biegunke lepszy jest Nifuroksazyd - nie blokuje tak
Słonecznego i nie za gorącego dzionka dla wszystkich
Ja mam dwa dni wolnego, cudownie
Cześć Dżona!
Dzięki za porady.
To morze z avatarka, to tak a propos wolnego?dżona lubi tę wiadomość
-
Złota wrote:To morze z avatarka, to tak a propos wolnego?
Hej
Nooo... Tak mi sie urlop marzy a to dopiero za dwa miesiące...
PS. Znalazłam coś lepszego jużWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 13:53
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
Złota wrote:U mnie jeszcze półtora miesiąca. Ech...
Polskie morze czy zagraniczne?
Żadne morze, avatarki tak tylko dla klimatu
Góry kochana mi sie marzą w tym roku
Tatry może? Jeszcze nie wiemZ., Macierzanka:) lubią tę wiadomość
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
-
dżona wrote:Żadne morze, avatarki tak tylko dla klimatu
Góry kochana mi sie marzą w tym roku
Tatry może? Jeszcze nie wiem
Ja morza też nie lubię.
My w tym roku do Szczawnicy jedziemy.
A w zeszłym byliśmy w Szklarskiej Porębie - inne góry niż tatry, ale za to mniej turystów, przepiękne widoki i smaczne jedzenie
I jakie powietrze!
I blisko do Czech, po moja ulubioną mleczną czekoladę Studentską
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
Rudasek wrote:heheh a u nas tropiki miały być, ale w tym wypadku chyba nici z tegoo....wiec juz zazdroszcze wszystkim które jada pod palme
No chyba bezpieczniej pozostać w naszej strefie klimatycznej.
Ale w Polsce jes tyle pięknych miejsc!
Np. Pojezierze Drawskie, rzadko kiedy tam ktoś jeździ, a tam ślicznie, piękne jeziora i dużo mniej osób niż na Mazurach. I tylko 90 km od Bałtykudżona, Delia, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam wynik estradiolu: 255 dla norm:
faza folikularna 21-251
środek cyklu 38-649
lutealna 21-312
Dlatego taki spory, bo dwa pęcherzyki. Może endo jeszcze podrośnie dzięki tej wartości. Kurdę, oby pękły!Fidelissa lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Rudasek wrote:Dziewczynki badające sie w Polsce
powiedzcie mi czy te wszystkie przedciązowe i w czasie ciązy badania robiłyscie prywatnie???
czy jakis lekarz jest w stanie dac skierowanie na NFZ...??
bo szczerze mówiąc koszt tych wszystkich badań to dramat!
jakbym chciała na raz to pół wypłaty
Ja chodzę do lekarza prywatnie, a bez problemu wypisuje mi skierowania na NFZ wszystkie badania były za darmodżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Złota wrote:Ja morza też nie lubię.
My w tym roku do Szczawnicy jedziemy.
A w zeszłym byliśmy w Szklarskiej Porębie - inne góry niż tatry, ale za to mniej turystów, przepiękne widoki i smaczne jedzenie
I jakie powietrze!
I blisko do Czech, po moja ulubioną mleczną czekoladę Studentską
Ooo.. daj namiar na miejscówkę w tej Szklarskiej Porębie
Może właśnie tam sie wybierzemyNie jestem jeszcze zdecydowana, ale na pewno morze odpada
My mamy blisko na Barwinek, tam też studencka czekolada jest, kilka razy byliśmy specjalnie :d
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
-
O tu piszą tak:
"W pierwszych dniach cyklu przysadka mózgowa rozpoczyna produkowanie hormonu pęcherzykowego (FSH). Wzrastający poziom FSH powoduje rozwój znajdujących się na jajniku pęcherzyków Graafa. Pobudzonych zostaje kilka z nich, ale przeważnie tylko jeden dochodzi do pełnej dojrzałości. Znajdująca się wewnątrz komórka - oocyt I rzędu przystępuje do kontynuacji wstrzymanego podziału i przekształca się w komórkę jajową. Jednocześnie pęcherzyk powiększa się (jest wyraźnie widoczny na powierzchni jajnika).
Rozwijający się pęcherzyk Graafa produkuje estrogen. Im większy pęcherzyk, tym więcej wydziela on estrogenu, dlatego poziom tego hormonu wzrasta. Pod wpływem działania estrogenu błona śluzowa macicy rozpulchnia się, ulega pogrubieniu i staje się lepiej ukrwiona.
Przysadka mózgowa kontroluje ilość estrogenu we krwi. Odpowiednio wysoki poziom hormonu jest dla niej informacją o dojrzałości komórki jajowej. Powoduje to gwałtowny wyrzut hormonu luteinizującego (LH), wywołującego owulację. "Z. lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Dzieki Zabko i Fidelissku za zwrocenie uwagi na mnie...
Moj maz ma dziwny charakter, ciezki niezmierniegoralska krew ;/ sakramencko goralska...
Spalam dzis w drugim pokoju, nie zainteresowal sie mna. Nie odzywa sie od rana...a wczoraj wieczorem jeszcze jak lezelismy razem to ogladalismy na necie wozki i bylo normalnie. Ja juz mam czasami dosc zastanawiania sie, o co mu biega. I tak mi powie, ze o nic...
Kurwa...faceci! ;/Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Misty87 tacy są facecie....a jeszcze górale
wiem coś o tym
Na szczescie ja trafiłam na normalny egzemplarz, nie góralskii czasem mam wrazenie, a nawet to wiem ze to ja mam humory a nie On
jedyne co mnie irytuje to , to ze ja np lubie miec cos zrobione, załatwione i dopiero siedze i odpoczywam a On nie..i np przychodzi sobota i mamy sprzatać razem...ale oczywiscie moj R zasiada do FIFy i gra...i mówi "kochanie 5 min"..a ja w to "5 min" wysprzatam cały dom, zrobie 2 prania, obiad nastawie a On jeszcze gra i 5 min trwa...a potem " czemu to zrobiłaś, mówiłem ze pomoge" a mnie wtedy szlak trafia i foch!!!Złota, dżona, sara_nar, Z., Fidelissa, Driada0102 lubią tę wiadomość
-
Misty87 wrote:Dzieki Zabko i Fidelissku za zwrocenie uwagi na mnie...
Moj maz ma dziwny charakter, ciezki niezmierniegoralska krew ;/ sakramencko goralska...
Spalam dzis w drugim pokoju, nie zainteresowal sie mna. Nie odzywa sie od rana...a wczoraj wieczorem jeszcze jak lezelismy razem to ogladalismy na necie wozki i bylo normalnie. Ja juz mam czasami dosc zastanawiania sie, o co mu biega. I tak mi powie, ze o nic...
Kurwa...faceci! ;/
Misty, też zauważyłam, ale nie miałam dobrej porady, postanowiłam się nie odzywać.
Ale mam poradę, może niezbyt oryginalną: zawołaj go i powiedz, ze masz teraz huśtawki nastrojów, że się boisz, jak to będzie z donoszeniem ciąży bo jesteś malutka, dorbniutka i ogólnie juz zmęczona, że nie lubisz jak sie nie odzywacie, nie ważne z czyjej winy i że ja ma problem z czymś to moze do Ciebie przyjść a teraz chcesz wiedzieć o co chodzi, zakopać topór wojenny i cieszyć się szczęściem, do cholery!
A NIC< to nie jest odpowiedz, bo zawsze chodzi o COŚ.
Mój mąż jest góralem nizinnym to znaczy my z Mazowsza, ale charakter to ma iście góralski. Jak się pokłócimy, nieważne z czyjej winy, to trzeba go "zagadac", wywalić wszystko, ale bez płaczu, ze przykro jak robi tak i tak, ze się straci poczucie bezpieczeństwa jak robi tak i tak i ze nie mam presji, bo może mieć zły humor, ale niech to powie i ustalmy sobie zasady postępowania na "złe humory" którejś ze stron. najczęściej kończy się to śmiechem i wyliczaniem, ale bez krzyków, co kto jak zrobił i co można usprawnić.
Facetów czasem trzeba pod włos. Fochy i płacze czasem przynoszą odwrotny rezultat. Mąż mi kiedyś powiedział, ze woli jak krzyczę i się złoszczę niż jak płacze. Później jak soś tak krzyczałam na niego i miał pretensje, to powiedziałam, ze przecież woli, jak krzyczę. Uśmiał się i mu przeszło.
Spróbuj.
Delia, dżona, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Nie wiem, co go przeraza...cieszy sie bardzo z blizniakow. Ale nigdy nie powie o co mu biega.
Wczoraj lezymy i pytam sie go czy nie potrzebuje mnie przytulic, a on ze nie...powtorzylam jeszcze 2 razy czy napewno nie. Odpowiedz brzmiala NIE. Wzielam koc i poduche,poszlam obok spac. Plakalam,slyszal...mial w dupie.
Jak mam tlumaczyc takie zachowanie? Tym bardziej,ze caly dzien bylo ok.
Innym razem jak sie czyms denerwuje to ciagle powtarza,ze mam sie uspokoic, bo dzieci...
Jak tak to bedzie wygladalo, to nasze malzenstwo dlugo nie pociagnie...
A przeciez mieszkamy razem juz drugi rok...